Обявиха класацията на световните университети, два български са сред тях

СУ "Свети Климент Охридски" и Медицинският в София влизат в списъка на задни позиции

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ах този лош, лош Путин :)

А Калифорнийския влиза ли в Топ 50, дето утвърден професор бе уволнен, защото отказа да пише високи оценки на тъмничките студенти, БЕЗ да ги изпитва? А в кой престижен университет отказаха да учат класическа литература, защото авторите били все бели мъже? Така че пъхнете си класацията в кафявото отверстие.

Chrome браузър с вградена функция за копаене /mining/. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате CryptoTab Browser и той ще започне да добива Bitcoin за вас. 1 Bitcoin се търгува вече над 45 000$. Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия, без да променяте сърфирането си в интернет или навиците ви! Опитайте и се убедете сами колко е просто и изгодно https://cryptotabbrowser.com/landing/55/18757804 Ако го използвате регулярно след наколко месеца ще сте благодарни за решението си, а скептиците нека продължават да гледат отстрани.

Непоискано добро не прави

Сигурни ли са? Не искам да се заяждам, но в сайта пише друго. Включен е само СУ "Климент Охридски" и е между 601 и 650 място за 2021 година. Обаче се чудя защо изобщо правят тези класации като обучението е онлайн и плановете са да бъде само дигитално. А тогава вече качеството става съмнително.

Техническия, люпилнята на кадри за силициевата долина на Балканите?

Какъв Технически? Професорите там с един Teams ,не могат да се оправят, но иначе обучават инженери, програмисти и други ИТ кадри. Тотална пародия, заслужаваща закриване.

Русия става все по- лоша!

което повишава потреблението на Карнобатска гроздова от русофобите :)

Абе не сме за хвалене. При положение, че в миналия век бяхме в топ 20 по образование и във всякакви математически олимпиади в тройката, сега си е трагедия. Интелекта утече, да живее чалгта. Чатарлики, чатарлики хоп, хоп.

Това и при Ханко Брат го нямаше

Класациите са над 100. В най-сериозните, в които никога няма да попаднем, основните критерии са: 1. Чете ли лекции преподавател, носител на Нобелова награда?; 2. Имате ли завършил студент, носител на Нобелова награда?

Link = ne xd xd celata rabota vi e takava a i taq klasaciq sigurno goshko si q izmislil

Е щом лошата Русия има дузина в топ 20, значи сме много зле.

все пак, 500 място от 1400. аз очаквах да е по-зле.

СУ редовно заема място в топ 1000. В случая класацията е само от 1400, та 500-то място не е толкова впечатляващо. Вярно - за най-добрите иде реч, но все пак са пропуснати и доста конкуенти. От 20 000 ВУЗ СУ беше към 900-о място (в топ 1000) доколкото помня. Проблема е, че почти всикитени ни вуз са под 5000-о място, а половината са и под 10 000-о място - там където са клвазиуниверситетските институции....

НАШИТЕ ВУЗОВЕ НИКОЙ НЕ ГИ БРЪСНЕ ЗА СЛИВА.....ДА ТИ ГО КАЖА......КЪДЕТО И ДА ИДЕШ....НЕКЪДЕ В АФРИКА ИЛИ НА СЕВЕРНИЯ ПОЛЮС МОЖЕ БИ.....АЗ ЖИВЕЯ В ЩАТИТЕ И Е ТОЧНО ТАКА....АКО ИСКАШ ДА ТИ ПРИЗНАЯТ ШКОЛОТО МИНАВАШ ПРИРАВНИТЕЛНИ ИЗПИТИ...СРЕЩУ ЗАПЛАЩНЕ....ТАКА Е....ПОЗНАВАХ ЕДИН ДОКТОР БЪЛГАРИН.ГИНЕКОЛОГ...РАБОТЕШЕ МУВИНГ/ХАМАЛИН ДЕМЕК/.БЪКЕЛ АНГЛИИСКИ...НЕ МУ ПРИЗНАВАХА ДИПЛОМАТА ОТ БЪЛГАРИЯ......ТАКА ЧЕ....ТУЙ ТУТО....

И другите български университети са класирани в международни класации, ама вие сте решили да пишете новина тоно за тази, която включва само 1400 вуз. Университетите до 10 000-о място може да се каже, че стават за нещо. Интересното е, че световните институции правят доста по-различна подредба на родните ВУЗ. Например Икономическия Ун според родната агенция по акредитация е на нивото на СУ, но в световните класации е на опашката. Има и ред други аномалии , разбира се. Проверете сами за ВУЗ-а който ви вълнува.

Те всички университети стават за нещо, проблема е, че българските студенти не стават за нищо.

Ужким Добро звучащо клише изтропа. И офцете вече одобжряват, сякаш кой знае какво са прочели. .............. Реално университетското ни образование е трагигкомично. И не, не е заради студентите. СУ, МУ, ТУ София и още няколко вУЗ са изключения. А това че 90% от младежите не си падат по науките не е нещо ново. Проблема е, че тъпанарите във ВУЗ унищожават другите 10%. Инак, 90-те процента си плуват добре във водите на преписването, нечестността и посредствеността.

е люпилня за комунделски кадри и дори известният мафиот Трактора е доцент там, как ли и защо ли. Прочетете например за Малката секира, наскоро публикуваха истинската му биография след смъртта му. Та ще разберете кой работи в тази червена клоака. Колкото до т.н. "акредитация" на унитата у нас - по-фалшива е и от сигански оркестър, свирещ симфония.

Не е вярно! На моите деца им признаха дипломите от българските университети без никакви приравнявания и прочие.

ПРАВИ ТАЗИ КЛАСАЦИЯ?! КОЙ Е СОБСТВЕНИКА НА КУКУАРЕЛИ НАМ СИ КВО СИ?! СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТНА АГЕНЦИЯ?

Нима някой ще вярва на подобни шеги с наши университети? Образованието у нас отдавна е в тотален упадък...

То много си зависи кой прави класацията .. писна ми да чета как англосаксонските училища /Америка и Англия/ били най-добрите в света. Ама май са им най-добри основно цените. Например част от холандските или германските университети не им отстъпват нито по начин на обучение, нито по програми, нито по брой нобелови награди на техни възпитаници.

М-даааа....голям напредък имаме, няма що...

всички така наречени университети се закриват веднага

бг образованието е толкова зле, че не бих се учудил ако скоро изкарат тапии за продан по сергиите на славейков. поне така ще спестят от загубеното време на студентите

А останалите ни 39 университета!!! какво ще ги правим ?След като вече и в най-добрия -СУ може да се влезе с тройка, а местата се запълват след 2-3 класирания.

Не, че ги защитавам, ама все едно да викаш, а другите групи, които не са Бийтълс и Ролингс Стонус? Какво ми се правят на музиканти? Да хващат мотиката и да ходят на полето! За да имаш Бийтълс и Ролинг Стоунс, трябва да имаш и улични музиканти, и кръчмарски музиканти, хора на бръснарите, и вечерните клубове по пеене и т.н. Помниш ли ония лаф "Количествените натрпувания, преминават в качествени изменения." :)

Красота

Репликата е на Маркс.

Красота, цитатът е на Хегел. Маркс доста е заимствал от него.

Нищожества ,,ръководят Универдитета. Когато си на 551 място в световния елит, с какъв акъл си позволяваш да коментираш другите!!!

До преди 30 г. Софийският университет беше едно от най-уважаваните и конкурентни висши учебни заведения, признато в Европа и САЩ.

Да, но пък в детските градини сигурно сме на челни позиции ... там конкуренцията е сериозна.

уни. в тая класация! скрийте се бе! смешни сте бе!!!

Ашколсун! А другите ни 50 и кусур " университета" какво ще ги правим?

шопска

Къде е НБУ, най-добрият университет на всички времена? :DD

364 Ural Federal University - UrFU (Екатерининбург Русия) хаха?

най-добрият е ЮЗУ!

Мале,да!Спорна е конкуренцията за първото място между НБУ и Югозападналия..

На лисицата ѝ е кисело гроздето. НБУ не е за селянията. Там даже искат да учиш.

в сайта наhttps://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2020 дава само 751-800 Sofia University "St. Kliment Ohridski"

454 National Technical University of Athens Athens,Greece 25.6 561-570 Aristotle University of Thessaloniki Thessaloniki,Greece - 651-700 National and Kapodistrian University of Athens Athens,Greece - 701-750 University of Patras Patras,Greece - 751-800 University of Crete Heraklion,Greece - 801-1000 Athens University of Economics and Business Athens,Greece

Всичко е точно там, където му е мястото. В държава с повече места, отколкото студенти е така. Конкуренция няма, стрес няма, качество няма. После стават калинчици, които ги виждате всеки ден под път и над път. Браво!

дир-ааа кой туй "Куакуарели Симъндс"? имате ли някой с университет различен от сфиштофффската магн. школа?

Двете ми дипломира от "български" университети за нищо друго не стават в Америка. Когато диплома на български лекар бъде призната в САЩ....тогава ще пишете частушки за бг. университети. Дипломите от НИГЕРИЯ се признават в САЩ.

И на Американския университет в Благоевград също се признава,

можеше библиотекарския, пернишкия и нов български да са напред в класацията. Особено след гръмовното откритие на нов български за 300 000 жертви на комунизма, последвано от бързата поправка, че това били пострадалите по различен повод за целия период.

Медицинския в София, в който 2020 година влизаха с двойки и не можаха да си запълнят бройките? Много елитен.

Това къде го пише - дай източника, където си го прочел! Иначе е лъжа.

Няма нужда да го чета. Виж класиранията. Имаше толкова много двойки, че не успяха да запълнят местата. Прехвърляха се бройки жени мъже. Имаше класирани по второ желание нещо невиждано от години. Пълна трагедия беше за му София. Много добре знам, защото следях всички медицински уни (дъщеря ми беше КС и в момента учи в МУ Пловдив).

О, добре че не е УНСС. Там е пълно с дядовци преподаватели със втори, трети жени от студентките. Родители пазете си децата от дъртите пръчове. МОН да провери защо не се спазва етичния кодекс и да се задейства дисциплинарна комисия.

тогава се обадете - смешници селски

Вярно блокират IP-та. Много сте зле Dir. Аз писах почти във ваша защита този пъ, но ... Та - Даскал Тотю, чийто коментар бе скрит, може и да е прав в общия случай, но Nunzio QUACQARELLI казва "Симъндс" ...

Защо скрихте коментара на Даскал Тотю, че се чете "Куакуарели Саймъндс", а не Симъндс? И сега ще проследите IP и ще блокирате коментарите ли ?? Не се прави така !

Коментари с IP извън Русия и ЕС се трият автоматично.

Въпрос: Какво е американски университет? Отговор: Място, където руски и израелски (с руски произход) професори обучават китайски и индийски студенти.

какво е бг университет? - място, където се произвеждат и продават дипломи

Кой плаща на "Куакуарели Симъндс"? Та който плаща, той поръчва музиката, в случая, каква да е класацията.

За Медицинския съм съгласна, но според мен на Софийски университет и това място му е много.

Явно не ти се е налагало да ходиш на лекар скоро....

какво отчита класацията и ... СУ, МУ ... важна е класацията по сектори/специалности! освен това как сравняват нашата система с 4г БП с тая прим. в ГЕ и УК - 3г?