Кметът на Карлово обвинен в умишлена безстопанственост

След многократните му опити да избегне привличането си в качеството на обвиняем, кметът на Карлово вече е с повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост

Обратно в новината

Коментари - Кметът на Карлово обвинен в умишлена безстопанственост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко знаете за този човек. Първата му кражба беше през първия му мандат - 7 милиона прибра "комисионна" за боклука на София, който прие в сметището на Карлово. За два мандата - колко?

Кабата беше тясно обвързан с ДПС. Той беше първият кмет в историята на Карлово от Освобождението досега, който подписа предизборно споразумение с ДПС и назначи турчин Рустем Мурат за зам.кмет на града на Левски. Карловци помним!!! После развали достлука с тях и взе да дели на едно! Където и да бръкне прокуратурата все е гнило.

Кабаиванов беше в инициативния комитет на ДПС за издигане на паметник на Сюлейман паша изклал Ст.Загора и отблъснат при Шипка. После по поръчка съсипа СДС, а сега заиграва на национална вълна. Винаги е воден от личния си интерес. Ако Генчо Христов се разприказва за парите и имотите на Кабаиванов този няма да излезе от Централния. Само от далаверите със Софийския боклук и Ковачки прибра милиони. В Баня го проклинат, а той дори не спи в Карлово, ходи си в Пловдив. Не е и карловец, а от старозагорските села. Тепърва новия кмет ще намира следи за страшни кражби. От това го е страх!

Всичко е заради Куршум джамия. ДПС са го поръчали, но няма да им мине номера. Ако трябва цяла България ще се изправи да защити кметът на Карлово.

Аха, значи той е 'раздал' над 20000, но паричната му гаранция е 5000 лева... Е, после да не се чудим ако замине за някъде (откъдето не екстрадират за БГ) и забрави да се върне

Не познавам г-н Емил Кабаиванов, не искам и да му бъда адвокат, но е твърде тъжно, когато на кмет на такова значимо възрожденско селище, в случая не друго, а именно КАРЛОВО, се повдигат обвинения, които спокойно могат да влезнат в графа "кокошкарски"?! Така е, защото в болшинството си кметовете на ДПС, ще се изсмеят на написаното -или ще потрият доволно ръце! Разбира се, че не съм против правосъдието, но нали се сещате, че т.нар. правосъдие - следствие, съд, прокуратура, се вторачва в сламката, а отбягва да види гредата...И как така се случва това точно преди изборите???? Навярно трябва да питаме пенсиите от третата възраст, но задължително от провинцията, а пък може и техните внуци и правнуци, нали? Така ще бъде най-справедливо! И да не се помисли някой, че това има нещо общо с делото за т.нар. джамия - може би паметник, а???? Но не се плашете другари и другарки - реформата тръгна стремглаво...встрани, някъде наляво?! БЪЛГАРИО, БЪЛГАРИО, накъде вървиш, до къде ще стигнеш или няма излизане от глухите балкански коловози????

Тоя крадна милиони,а го обвиняват за 23 000хил.лв.Сега ще се изкара,че е репресиран по политически причини.Ами като е така да смени партията като много негови колеги кметове пък да видим дали ще прекратят делото.

От къде се пръкнахте злобари,добре че Кабаиванов оправи града та да не ходите в калта.Много бързо забравихте в какъв хаос беше Карлово преди да стане кмет Кабата.Даже по телевизиите даваха мръсотията по карловското поле и улици при управлението на Найденов.Селяндури ,дойдохте тук и си оставате селяндури.Истинските хорица от селата поне отчитат направеното от него в града като идват тук на пазар,а вие Бай ганьовците само плюете и се правите на карловци.

Не знам кой е крив и кой е прав, но законите трябва да се прилагат еднакво към всички, а не само към непослушните.

По принцип не харесвам СДС , но този е пич и предполагам, че е свестен човек. Затова гавазите на тиквата го преследват.

Знаем го как работи Кабата, за една улица направи фотошоп, че да пратил на Бойко за да види колко хубаво било. Само че на картинка, парите в джоба на сигурно място. Да не говорим как се назначават хора в Общината, само наши и ваши, случайни няма. В Екологията път е пълен провал, една я съдят за отклоняване на европари и пак работи , друга без конкурс не знае елементарни неща, пълен ужас. Да си върви, няма място за него, не може да се оправи и само се оправдава...

Кабаиванов е силно противоречива личност: много хора от Карлово го харесват, много не го харесват. Факт е обаче, че той е от "активните" кметове - по време на неговото управление нещо се прави. Тези, които не са съгласни с това твърдение, нека да сравнят само какво се направи по времето на Кабаиванов в двата му кметски мандата и какво се изгради по времето на Другаря Найден Найденов. По отношение на копупцията, Другарят Найденов беше назначил на работа в кметството половината рода и сума близки и познати. За периода от 2007-ма до 2011-та градът беше буквално блокиран и нищо не се правеше. Два месеца преди изборите през 2011-та предизборно се направи една градинка (до фурната на "Петър и Петър"), която обаче беше проектирана и финансирана 4-5 години по-рано, т.е. по врема на първия мандат на Кабаиванов. В последните дни преди изборите през 2007-ма, типично по комунистически, Карлово осъмна с "позиви", показващи в детайли "мошеничествата" на Кабаиванов (3-4 апартамента в Несебър, милиони в лична сметка). Информацията изглеждаше толкова достоверна, че много хора се вързаха и Другарят Найденов (тогава БСП, сега АБВ) беше избран със съвсем малка преднина (1-2% разлика, доколкото си спомням). Благодарение и на масовото купване на "ромски гласове" от червените другари. Но Другарят Найденов беше толкова безличен, че хората едва изчакаха 4 години, за да го сменят. И по-добра алтернатива от Кабаиванов не се видя тогава...

Пич само абсолютни малоумници и пълни безхаберници разсъждават като теб."Тоя е лош,но онзи преди него беше още по-лош."Няма голямо и малко зло,няма голяма разлика как ще убиеш един човек с оръжие или химикалка,дори когато се убива с химикалка е по-лошо.Когато убиеш някой с оръжие той умира бързо и почти безболезнено,а когато откраднеш част от влак и той дерайлира десетки може да умрат бавно и мъчително и стотици да останат инвалиди.Е кой е по виновен тогава?Убиеца или крадеца?Нищо хубаво не съм чул и видял за този корумпиран крадец освен сладките му лъжи.Естествено за да може да краде трябва да има и глупаци,които да излъже за да гласуват за него и затова говори хубаво и краде мазно.Ето това е голата истина за повечето ни политици.

И джамия му подарихме и пак не стана добър мюсюлманин..ха..ха

...джамия върху църква му подарихме

Стига с тия измислици.Колкото черкви са се построили преди 1878г сега вие не можете да ги ремонтирате и само просите пари от държавата....Т.е и от нашите данъци..

Съдебна реформа искате, а! На ви една съдебна риформаторчета досадни!

Явно кметският стол събужда апетити.А заради корупцията в болниците болничният лист се приема с недоверие,както и други документи,издадени от там.Може би изключение прави само смъртният акт.

Явно не си забелязал, че кметът е напвил нарушения на законите, та единственото ти предположение остана да има апетити за стола му? Ами научи се да четеш и да оасимилирап прочетеното, може за доста неща да ти се промени мението. Маса хора като тебе стават опасни с лъжливото възприемане на действителността... България от такива като теб е на дереджето си, не от други.

Ееех...доста се чудех дали да пиша и не се стърпях.Човека за около 23хил.лева го омаскаряват.И аз си мисля,че това е работа на ДПС-то.Като не успеят с нещо запачват да мислят какво да измислят.Аза техните сараи,дворци,огледала,каскади и още,и още...нито дума,нито дела...Каним останалите 163 кмета да дойдат да видят как се кланят общинарите в Асеновград на ДПС-ТО.Раздават имоти и се строят къщи и замъци на бивш парк и стадион/еее...реституираха някои имоти на парка/и се продават и раздават само на хора на ДПС-все едно второ преселение на кърджалийско-първото по татово време,когато на хорицата им заличиха селата,заради язовири/.Сега сроят къщите,а после ще построят и джамия-така се говори из града.А останалите хора на Асеновград,кучета ги яли.

турцизацията и власт на всяка цена - това е истинското лице на ДПС, ДС, и компания от реформаторския блок по поръка на КГБ, разбира се! Вижте какво става в Сопот, ВМЗ и повече не питайте! НАРОДЕ ????

Всичко по реда си. Като знаеш за престъпления в Асеновград, сезирай прокуратурата, ма бабо! И е слагай 20 хилядарки в нищото, понеже са едни сериозни пари.

Ако такава сума е причина за задържане, колко ли кметове ще останат неприбрани? Този човек защити категорично интересите на българите, отказвайки да даде музея, за да бъде превърнат в джамия. Очевидно това е внушение на ДПС и няма да се чудя, ако те издигнат свой кандидат-кмет, който да реши въпроса в тяхна полза, макар, че в Карлово мюсюлманите едва ли са толкова, че да имат храм. Освен това, сградата, доколкото си спомням, е построена като черква, по-късно е превърната в джамия. Ако трябва да се върне първоначалният и вид, трябва да стане пак християнски храм. Но за ДПС е въпрос на доказателство, че са важен фактор в България.

Единствената причина, поради която това лице не даде музея на турците, беше, че единствената му останала възможност е да бъде кмет и да спечели дивиденти, не го е еня за българщината. Като лекар беше нечовечен, та като кмет ли. Има 8 мил. в имоти, а Карлово няма улично осветление дори. Нов център със старите плочки от центъра на Пазарджик и т.н. Поредният изедник

НА КАБАКА СА МУ ДИГНАЛИ МЕРНИКА ОТ ДЕПЕСЕТО!КОЙТО Е ХОДИЛ В КАРЛОВО, ЩЕ ВИДИ, ЧЕ ГРАДА Е МНОГО НАПРЕД С МАТЕРИАЛА, СТРОЯТ СЕ ГРАДИНКИ,ПЛОЩАДА СВЕТИ ИМА ХОРА,ЖИВОТ,ЦИГАНИТЕ БАЧКАТ,КОЕТО ЗНАЧИ ,ЧЕ КМЕТА СИ ГЛЕДА ДОБРЕ РАБОТАТА!ЦЕЛИЯТ НАПЪН Е ЗАРАДИ КУРШУМ ДЖАМИЯ И ЗАТОВА ,ЧЕ КАБАКА НЕ ДАВА ПОРЪЧКИ НА ДПС!ТЕ ЗА ТОВА МУ ТЪРСЯТ ЦАКАТА С ТЕЗИ МИЗЕРНИ 25 000ЛВ.НЯМА ВЛАСТИМАЩ КОЙТО ДА НЕ БЪРКА В МЕДА!НОМЕРА Е С МАЛКАТА ЛЪЖИЧКА И УМЕРЕНО!ТАКА Е ПО ЦЯЛ СВЯТ! ЗА МЕН КАБАКА Е ПИЧ И ПАТРИОТ...ОТ ИСТИНСКИТЕ!

Като пациентка на този "компетентен лекар" , само за това ,което ми причини преди 20 години , този човек заслужава затвор. Така,че , за каквото и да го обвиняват ,познавайки го, все ще му е малко

Само че сега го обвиняват в друго.

Аз пък съм чувал доста добри отзиви за работата му като ортопед в Карловската болница (която в момента е в трагично състояние). Може да се е случило нещо, няма безгрешни доктори.

Господин Кабаиванов, Консултирайте се с Йордан Лечков, бивш кмет на Сливен как е излязъл от кашата, която му забъркаха, а сега му плащат компенсации. Можете и към сегашния ямболски кмет да се обърнете защото и той се пече на бавен огън, но засега нищо не са му сторили от съда. Както казваше Тодор Живков: ДЕЛА, ДАЛА, Само ДЕЛА! И с този лозунг напред съдии, прокурори, адвокати направиха си къщи кат палати, но не с пари от заплати!

Пропуснал е да се присъедини към "Ремформаторите". О, забравих той, Г-н Мартин Димитров го изпревари там ...

защо никой не споменава,че този тъпунгер досъсипа СДС-то. Кой, КОЙ го предложи и избра за председател на СДС-то. Махнаха най-интелигентния и ерудиран Мартин Димитров. Не им разбирам, а и не ми трябва но Костов има ли пръст и КОЙ го предложи, ама истинския, а не членовете на еди-коя си организация - дръ-дрън.

"най-интелигентния и ерудиран Мартин Димитров" ???

Цветан Цветанов го назначи за шеф на СДС с цел разбиване на Синята коалиция

аве що няма статии за борисов тука? обелскят плебеи да не е умрел ? пулна скука! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бостанджиите и присъдружни крадат като за последно. Задължително трябва да ги мажнем на предстоящите избори,за да цъфнат далаверите на всички и най вече на Фънди, Пазарджишкия,Хасковския, Кърджалийския Пловдивскияу Бургаския и прочее кметове, които по съкщество финансират своито партии с крадени от нас и от Европа пари! Долу Бостаня и присъдружни!

твойта мама ...джамия на музей ша праиш кво като е била църква преди това а под нея римски антики има...ние с кинжал смея отвоували...кво 1878г. - не ни интересува

Нещо ме съмнява тази история. По две прости причини. 1. Всички европроекти са с доста стабилен одит. И какво значи това "умишлено не е положил достатъчни грижи" - кое определея умисъла? 2. Според мен, цялата работа е свързана с една коалиция - ДПС и Главно мюфтийство. Кабаиванов се пребори пред съда да не им връщат джамията в Карлово (дето не я ползвали като джамия от 150 години, ама сега им трябвала) и това стана като прецедент за хилядите други имоти, искани от Мюфтийството, за които се водят подобни съдебни дела. Това нещо ислямистите от ДПС, Главно мюфтийство, а и в РБ (Кумран Исмаилов) никога няма да му го простят. Сега искат реванш - отстраняването на Кабаиванов преди последната апелативна инстанция.

Alen

Най-после един смислен коментар.

Не ясно що не го прибират? Второ обвинение и се укрива от правосъдието! Чакат го да утрепе ли някого! Май някой от ръбатите му е опънал чадърче до изборите... Немедлено при бай Ставри! Той е строг господар но справедлив...

Кокошкарска история,давайте едрото.

Отидоха си лошите комунисти,дойдоха добрите,чесни демократи дето не крадат.Как да вярвам на този демократ.Бокук,ама баш боклук.Оная била стогодишна партия,ами неговата ,още в побиртета я сасипаха.ВНярвай им братя..Добро нещо е капитализма,ама за няколко души.Дарода,нека да тегли.

дедо ти на прозд ли се праиш или си прозд ...пак си спал кога евреи луканов раздели партията на червени и сини комунисти ..тоа цървул както боклушарски са от така наречени сините

Такива, като този феодал трябва да се разстрелват на градския площад!

До тук е ясно!Ама сега да видим как ще мине това обвинение през съда. Ако мине добре, но ако не мине значи че е било поръчка.

Дежурното извинение за всички, дето са сгазили лука - "репресирани били по политическа линия"...

Повече ме вълнува, осъдиха ли кмета на Неделино, онзи със замъка, за който Васил Иванов направи предаване и къде беше тогава ДАНС и прокуратурата и защо не се самосезираха, ами чакаха да гръмне пресата и тогава.

Не са го осъдили дори са го оправдали защото вече е кандидат кмет на ПаричниятФронт.

съкратения от армията генерал.

Брей-й-й-й, а що си траят за бургаския кмет.За усвояването на земите край Корал става дума.

Щото можете да му гризете...таковата на бургаския кмет.Пак ще размаже крадливата бесепарска паплач с има-няма 70%..И понеже си от село(голям град не си виждал), да те информирам,че няма къмпинг в Бургас..И във Варна няма

И цялата гюрлутия-четири пъти, прокуратура,данс,болнични.... за някакви си 22 хил. лв.Че то,ако подхванат кметовете по морето, един няма да остане.

щом подгонят бандюга пишман политик и веднага политическа репресия било... Прав е Брюксел да иска ритуални жертви- то пък не може всички да се измъкват- даже и разни дребни локални измекяри...

шеф на СДС?

Руските интереси в България се защитават от такива като лицето на снимката.

Не съм много сигурна, че си прав. По скоро лични интереси се защитават. Но дори и да си - по-добре руски, отколкото турски.

Дира сериозно ме притеснявате вече. Последните дни няма нито 1 новина за от русия. Да не ви спряха кранчето? Неее си ти когато пишеш бг новини само

А кога ще бъде обвинен Пазарджишкия кмет-оня, със сараите ,дето обичал селския живот и "кокошчици,това-онова"?

на всичкото отгоре поръча и началничката на кабинета си!

България беше не окрадена, а разсипана. Милиярди активи бяха унищожени в името на "Борба с комунизма" !? За разлика от Чехия (Словакия), ГДР, Унгария, дори Румъния. Поголовна некадърност и алчност. По някои улици в София изсякоха дърветата и работниците се майтапеха на въпроса "Защо ?". Садени са казват и расли при комунизма. Смахната държава.

Ако с този аршин мереше за всички гаранциите то на Цветанов трябва да му искаш 660 млн.

Има една наука, която се нарича Френология. Прочетете за нея. Има какво да ви каже. На мен, гледайки този дебилски сурат на снимката ми разкрива чертите от характера му, довели до направените измами. Ако хората бяха по-умни, никога нямше да си изберат това лайно за водач! Сега да си троат главите с неговата или да строшат неговата. За назидание, дето се казва. В Китай така ги ремонтирали народните унищожители - смърт, чрез разстрел! Публично - ида види всеки меркалия да цоца държавно, що чака! Айде - водете го на стрелбището!

Подробен анализ правиш, ама защо не сложи твоята снимка, за да поговорим и за нея?

личи си,че скоро си излезнал от панделата.Личи си,че си много ощастливен,хахаха....

хората гледат зурлите на едни и същи мегатъпи и също толкова нагли боклуци вече 25 години.... КОЙ окраде ктб, бе отрепки ??? КОЙ окраде народа и чрез пирамидите през 97ма, КОЙ и роднини крадат от 1945 до днес и това е възможно само защото КОЙ си има собствена съдебна система и КОЙ си пише сам законите!

това ли беше кмета кпйъп защити Българското в България. зад тази показна акция няма ка да не стои дългата ръка на дпс в всс

Абсолютно вярно ! Кметът ,който се опълчи на турците , който защити българщината ,сега е обвиняем че е българин. Жалко и трагично е това , което се случва в България. Ако ДПС-то управлява , то нека бъде публично обявено , че българите в Парламента са само за парлама.

Е чак толкова далече да идем - опълчи се на МеНта Стоянова, която заедно със Цветанов издават памфлет, специално за региона, в който пишеше в прав текст, че е добре кмета да е от управляващата партия, за да печели общината проекти!!!

А кмета на Ямбол който е с осъдителна присъда / за водопроводното дело/ от няколко съдебни инстанции защо още е кмет?!!! Може би защото е областен координатор на управляващата в момента партия /извинявам се на партия от управляващата коалиция/

Кажете ми един читав от СДС-то. Хора от второ и трето качество разрушиха България.Запомнете, държавата беше не окрадена,защото краденото минава от едни ръце в други ,но не се губи .България беше разрушена ,некадърно ,брутално по повод борба с комунизма ,от мишоци като този.

Твърдението ще стане вярно, ако заместим "борба с комунизма" с "борба с фашизма и капитализма" и кажем, че унищожението започва след края на втората световна.

Това е показно обвинени за всеки който дръзне да се опълчи на ДПС , и хляба и нижа са при тях , те разрешават кой да вземе обществена поръчка и на кого да се повдигне обвинение от "независимата " Прокуратура

Ало,българите,какво трябва да се случи,за да разберете,че сте под американо-турско робство? Да ви навържат на синджир и да ви пратят в Диарбекир ли?

Alen

Ало ,Небългарина как разбра за американското робство? А СЕРЪога?

Alen

Може би по цената на бензина?