Военната прокуратура в София предаде на съд ген. Шивиков

Военно-окръжната прокуратура в София внесе във Военния съд в Пловдив обвинителен акт срещу ген. Димитър Шивиков за злоупотреба със служебно положение.

Обратно в новината

Коментари - Военната прокуратура в София предаде на съд ген. Шивиков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господи,що за мафиотска държава е нашата!Прилага се измислено правосъдие и съвсем законно се слага чадър над престъпниците и им се дава законно възможност да продължават с престъпленията си,като им се дава възможността да им се размине!Тези дела с този измислен генерал-пълководец на Стрямската бригада са повече от година и естествено е той да се кандидатира за кмет и да стане недосегаем за нашата правна система!Смешно и жалко господин ЦАЦАРКОВ!Вие тотално опорочихте съдебната система на България!Ами ако беше успял да стане кмет,какво???Всичко пито ,платено и да го духа лошият матриял!Смешно и жалко!

Вземи прочети повече за случая и от други източници и тогава се изказвай. Това което схванах от тях е, че ген. Шивиков е патриот-родолюбец до мозъка на костите си. Карловци щяха да са щастливи, ако бе станал кмет, този избор изглежда уплаши големите играчи. Според мен, от ДПС му "имат зъб" и са платили където трябва. На времето така бяха ликвидирани Строителни Войски със скалъпени обвинения към Ген. Радослав Пешлеевски, та сега се интегрират Българите, вместо циганите.

Агония на руската, предателска колона. В битката за убиване на българското, руснакът е в апогея си.

Какво ти убиват на тебе бе хахо,мозъчните клетки,които нямаш в празната си цацарка ли?

Катюшка мая, знаеш че с нами е СЪДЕБНАЯ СИСТЕМ та ничево няма да му сторят.Мани ги ма нека скачат у това студено време ша ги фане инфлуенцията ма. БУД ЗДАРОВАЙ ТАНЮШКА МАЯ

ИНТЕРЕСНО Е - КАК ГЕНЕРАЛ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА МОЖЕ ДА ИЗВЪРШИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - КАТО НАПРАВИ " ИМУЩЕСТВЕНА ОБЛАГА" НА ДЪРЖАВНИТЕ ОБЩИНИ КЛИСУРА И КАРЛОВО ???:))))

Това е дивашки фарс от страна на военната прокуратура.

Ген. Шивиков е народен герой! Не си играйте с чувствата на народа, господа Цаци!

Кое му е героичното бе тарикат!Оди се скрий под Араповския мост и не се показвай,да не те гледат хората смешнико!

ЕЙ КУРОВЕЦ поисправи се малко бе пенциьо, вдигни тоз бастун и защити нашей генералисимуст-герой на социалистическия труд. Ако няма мидал -да му се даде

Трябва правилата да са за всички!Малко е смешно от това което съм прочел за този генерал защо отива на съд.Все пак съдът си има думата.

Истината е, че подобни действия са противозаконни. Истина е, че те са традиция от комунистическия ни период, премесен с балкански манталитет. Истината е, че генералът го отнася пръв и след него подобни селении няма да има в армията на България или ще са голяма радкост. Така върви светът, а един генерал го отнася като първи официално засечен и последен, който го е правил без да знае какви могат да са последствията. Времената се менят, нравите също. Нередностите се поправят ето така. Генерал Шивков не ми е паднал в очите с това, понеже почти всички са като него. Но той попадна в капана на проманата и го отнася. Предполагам ще е го отнесе не тежко! Не си заслужава просто. Сигналът е ясен, посланието е отправено, превенцията е достатъчна, дори и да мине метър в съда.

И какво,"този е наше момче",затова да му пуснем аванта и да си оди по живо и по здраво ли ААААА?

А генерал Б.Б кога ще го съдим?

Как ги съчиниха тези небивалици?Колко му е да омаскарят човека,жалко че пътя до оневиняването е дълъг!

Танковете от 3091 по ДОВСЕ станаха 1450. Самолетите от 325 на 150. Но след това чуждата агентура подкокороса българи да сами да поискат да съкратят танковете до 80, а самолетите до 8. еликият аборант остов подписа План 2015 и никой не му търси сметка. Бяха срязани нови самолети леки изтребители Миг 21 напълно годни за охрана на границите. По-бързи и по-лесни за обслужване от ф-16. Трябваше да се модернизират само за авиониката и ракетите.

Яйцеглав екземпляр! Най му отива да носи анцунг, шапка капутка и да рамоти като охранител в Ипон, а не да скверни униформата на български генерал. Вероятно е и висок метър и 60 см. Генерали е имало едно време. Снимки много, кадри също. Там един яйцеглав не видях. Но комунима промени антропологията на военните и виж какви кокошкари сега носят униформи. Срам!

Абе ние по външният вид ли определяме генералите бе нешастник!!!!!Ти познаваш ли генерала за да пишеш тия простотии!!! Офицер от кариерата, командир на две мисии зад граница, командир на най-голямата ни войскова част!!! Всичко това не се дава на тъп човек! Още повече, че бе определен за наш представител в НАТО и бе одобрен от самият НАТО! То и оттам му тръгнаха проблемите!А За това което го разследват добре - ако е виновен да си носи наказанието по закон! Но не корете хората за вида им Смешно и срамно е, но е и по български!!!

А има ли вариант, прокурора който е съчинил тези небивалици, да отиде на съд - за обида на достойнството на този Българин? Няма, нали? "Над мен и...небе!" - цитат от

Има,ако успее да стигне до съда в Страсбург,но след делото тук!

Поредния абсурд в булгаристан. Дръж се момче, ще ги пребориш, но за жалост нервите и да ти ги платят, няма да се възстановят. А сега, кога ще отидат на съд който оставиха България от 1500 танка с 200?! 200 самолета-2 и т.н. ?!

Този генерал беше кандидат от партията на онзи генерал, който приземи българските ВВС.

Масларката за далавера за 11 млн. е оправдаха, а ген. Шивиков, за подпомагане на няколко общини с труд на войници за около 40 000 лв. е съден ... Няма такава държава!

симо

а-А-АА, ето кой е виновен за ИЗТОЧВАНЕТО НА КТБ,ЗДРАВНАТА КАСА,ЕВРОФОНДОВЕТЕ,ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ СУБСИДИИ,КОРУПЦИЯТА И....демократичното ни развитие.Ето ,кой потъпква евроАТЛАНТИЧЕСКИТЕ и/ислямистки/ЦЕННОСТИ......Подпомогнал ОБЩИНИТЕ.....Нечувано престъпление....Да окажеш помощ.Това демократичното ни общество не може да понесе...Не да прати СМС за......... а да помогне на общината и ловната дружина.

Глупаци !!! За кокошка няма прошка за милиони нямя закони! Не гонят МАФИОТИТЕ И КОРУМПИРАНИТЕ,а този който служи на ОТЕЧЕСТВОТО !!! Ако е генерал в USA със заплатата си /иособенно за службата си зад граница/ нямя да има нужда да ползва труда на войниците !!!

в US шефа на ЦРУ го ритнаха че е.бал една дето му пишела биографията

не за това,а защото много е говорил.

Другартката Масларова е много бременна и затова се възмущаваме, когато я оправдават, а ген. Шивиков е малко бременен, не му личи и някак си така е по-добре да го оправдаем! Ура, товарищи!

тоя остриган тъпак, сигурно в момент на опияняващо самодоволство, е засегнал някой друг изрод тип Доган или Тиквун и сега го гонят по устар докато го наврът на мишката в гъзът

ivo10

Организираната платена еничарска шайка се е заела да ликвидира по поръчка кадърното българско офицерство. Така се унищожава държава и народ с овчи манталитет.

Срамота някой изнесоха държавата и не са виновни за нищо а този човек за нещо толкова дребно чак ще го съдят като че ли кой знае какво. Осъдени за КТБ има ли а...къде са милиардите ?!

Аз съм оптимист и съм убеден, че и на военната прокуратура ще й дойде ред в близко време.

Само тоя да беше, с мед да го намажеш............ всичките на високите постове правят това.......

--------------------------------- Започва службата си на офицер през 1986 г. в 68-а бригада Специални сили, дислоцирана в Пловдив, ========================= Явно генералчето се е научил на старите ОФИЦЕРСКИ ХВАТКИ и си е действал както му е изгодно. Който е служил преди 1989 година, знае за какво става въпрос.

симо

Специалните сили са и специални УМЕНИЯ.

в краденето или в нечовешката експлоатация на новобрански труд?

Шивиков е достоен български офицер и герой от Афганистан. А ти ВОЙНИКО си отпадъчен продукт от процеса на храносмилане.

Изтъркани пинизи!

1000 лева гаранция е обида за генерал! Крал, Генерал :) Граждани, скоро ще платим поредния масраф на родната прокуратура!

Какъв герерал е този, той има вид на алкохолик !!!!!!

Събирам сумите по-горе и излиза че става въпрос за едностайна копторка в Люлин. А иначе с тези пари подхранил 3 общини, приятели, себе си, пък и останало нещо за ловната дружинка. Ми той е бил финансов гений бе, гусин Прокурор. Алооо, Борко, ето ти кандидат за Министър на финансите.

Generala e kral ot nqkoi, ot koito ne trqbva.

Генералът е крал не за когото трябва ;-)

Обвиненията за колегите които са му помагали са смешни ,но това ,че давал хора и техника на дембелите ловджии си е престъпление ,последното нещо което армията трябва да върши е да обслужва кефа на ловната дружинка.

Докарахме я до там, че да имаш приятели колеги в България вече е престъпление ?! Нашите управляващи си живеят в един техен си свят и нормалните човешки взаимоотношения за тях са неразбираеми!!!! Отпреди 100 и след още 100 години гениалния Хр. Смирненски е напълно прав- ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА!!!

а масларова с 10 милиона оправдана-смешна държава

С моя помощ можеше да построи 6 ап безпроблемно

Всичко е една игра за пред обикновенните хората и за тяхна сметка. Всичко се разлага и остава само някои да загаси лампата на онова БГ което имахме и да го пишем в историята. Положението не е тъжно, нито комично, а си е англосаксонска класическа тактика за превземане на държави. С нас също успяха. На мен ми дреме, но засега единственно мога да оправя себе си и близките ми. Аз мога да прескачам мутренски закони в липсваща държава, дори го правя с кеф и хъс. Шопа има една сентенция. Закона е врата в равно поле. Там където няма морал има закони. Бъдете морални и възстанете против гнета на мутри, масони,мангали,бежанци,арабски схеми,арменски схеми и най-важното изригнете като върлани срещу Израелско-ционистките схеми,интриги и манипулации.

корекция.......и най-важното изригнете като ВУЛКАНИ срещу Израелско-ционистките схеми,интриги и манипулации.

това е бг" патриот" политици,митничари,кметове и др. всичките са мафя. год блесс булгаря. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Омаскаряват един достоен български офицер! И военните имат приятели, пък били им подчинени или началници! Лично съм участвал в строежа на 10- ина къщи и вили, а и на мен са ми помагали колеги, които са ми приятели, а в йерархията- началници или подчинени. Не се чувствам престъпник, че имам приятели!

Злоупотреба със служебното положение, ама няма розово бентли, като социалната министърка. Злоупотребил с 20 заплати на подчинените, а мазната с 66000 пенсии на социално слаби. На ред са гнилите ябълки.

Ха и тука има цензура=комунизъм

Дирчета, дарове, дирници, защо не пускате всичко?

Да бъде обесен.В нашата държава може да се случи всичко.Щом е нарочен ,ще го осъдят.А навън се разхождат опасни престъпници,но си имат гръб и не им пука.

Да бъде застрелян,за да знае,че за по-малко от милион не трябва да се захваща

Добре, но какво става с КТБ. Там открадаха 4 000 000 000 лв.. Този изглежда като ангелче с крилца в сравнение с истински големите крадци.

Искат да убедят някого, че голямите кредци се намират в армията. Там са бедни като мишки, така че най много да откраднат някое войнишко отдеало. Всичко това е за отвличане на вниманието от истинските крадци.

Този не беше ли дето подчинените му работели на вилата му да строят?

началниците в БГ не се научиха, че не могат да ангажират подчинените си - това е конфликт на интереси. Вземат големи заплати - да си наемат срещу заплащане работници. Или да си викат на помощ приятели и роднини, които не са им подчинени по служба!

Какви подчинени - генералът е кум на единия. И да не дойде кумецът да помага в почивния си (забележете) ден? Освен началници и подчинени хората са и приятели. Кого са ощетили се това?

Рядко има подчинени, които насила са заставени от началството да извършват безплатни услуги - или им обещават отпуск или много яко са нарушили устава. Как така този генерал го харесват 45% от хората, пък той провинен и на съд чак - трудно е да се манипулира общественото мнение на един такъв малък град, където всеки познава всеки. Много и мирише главата на тая риба.

Тъй е, ако беше направил военен преврат да застанеш като генерал сега никой нямаше да ти държи сметка.

кьорфишек! едни хора с по 3 дела на година и заплата от 3-4 бинки търсят под вола теле. делото е нефелно- още на старта.

След като генерала е обвинен за злоупотреба със служебното си положение,то какво да кажем за някои управляващи от ГЕРБ?Те също подлежат на съд и затвор.

Тъй е, ако беше направил преврат никой нямаше да ти държи сметка.

Фатмашка работа.

Генералеееееее Генерале да се беше писал ГЕРБераст досега да си маршал!!!!!!!

От мазни кашавари минуси не важат!!!!!!

Тъй, ако беше направил преврат нямаше кой да му държи сметка.

е този може и да го осъдят, щото е работил за хората и е направил нещо, вместо да краде за яхти, малдиви, безброй чифтове обувки, джипове и др. подобни. Направо ЖАЛКО И ПОШЛО обвинение. ГНУС!!Повръщане!!

Както казва една поговорка - направи добро, хапни лайно.

За КОИ хора е работил тоя шматкар, пардон, шапкар? За своите хора, нали? А войниците му не са служели, за да пазят, а за да прислугват на разни ловни дружинки и да копат по строежите, нали? Га че не ги знам тия работи как ставаха в края на 80-те, същата работа е! Апропо, съдебният състав на #КОЙ оправда Масларката! Само че сега опорната точка на ибриците е да сравняват Бентли с каруца! Ама и двете имат колела и се теглят - едното от една, другото от 450 конски сили!

А нещо за оня псевдо-генерал Тонев и неговата.. хм.. Кадурина?! Или ще го заметем под килима..

Генерал Шебеков да върви в Чуждестранния Легион. Ние армия нямаме.