Руски учени създават обувки с навигационна система

Руски учени разработиха пешеходна навигационна система, която има обхват във всякаква среда и планират да я внедрят в обувки.

Обратно в новината

Коментари - Руски учени създават обувки с навигационна система | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

голям сняг,руснаците не носят обувки,а валенки със гумени галоши.Де ще го ръгнат GPS- а.

На руснаците главите им служат само за закачалки на ушанките. Но са големи откриватели. А ако се наложи да направят нещо като хората, вече имат проблем.

Да, но имат предимството да мислят със задниците си.

И резултатът е същия.

Измервали разстоянието чрез ускорението. Ами ако няма ускорение или има забавяне на скоростта? Терминологията показва самодейно ниво.

Интересна реакция! Прегледах всички коментари и си спомних, когато преди 6-7 месеца видях за пръв път новината, че японски учени разработвали обувки с GPS система и аз така реагирах, но по съвсем друг начин мислех след като прочетох, че идеята е да се снабдят с такива деца и възрастни хора със деменция. Има много случаи на възрастни хора с деменция, които хващат пътя нанякъде и ги намират след дни, седмици или месеци в други населени места, гори, дори и язовири (като за по-дългите периоди разбирайте намират телата им). Идеята не е лоша като цяло, само да не се прекали с нея.

не е лоша идеята, само ако можеш да обясниш защо трябва да е в обувките, а не на шапката, ризата, часовника или тирантите!

Значи не разбирам защо аз трябва да го обяснявам, след като идеята е японска и руснаците не са го измислили, те само са го "взаимствали", както е модерно да се нарече кражбата. В часовник има, но вероятно идеята е, че старец с деменция може да не си вземе часовника, но не тръгва бос по някакви останали навици, макар че съм чувал и за боси открити, дори и по пижама. Там има учени глави, с една камара изследвания, въз основа на които са стигнали до този извод.

От къки в кръчмата и след това до първата локва.

"От къщи"

Първи с такива обувки ще снабдяват капитаните на американските военни кораби. По обясними и очевидни причини.

а кога ще успеят и обувки да създадат?

ЕДНИТЕ НАВИГАЦИИ,ДРУГИТЕ - ОБУВКИ!

Хан Тукту А батериите ще се зареждат с алкохола в урината. Значи ако всички напикаем американския флот има надежда да им заработят навигационните системи и престанат да се блъскат където им падне? Тукту - обещал си !!

Съпа, довечера те искам само по навигационна система.

Да им е честито на Сибирския федерален университет и Томския държавен университет за създаването на система(система за навигация в обувки) която съществува и е патентована от години.Сега успех с патентовите войни.

То това изобретение трябва да се превърне в продукт, да се проведе рекламна кампания, някой като Мъск или Джобс да го презентира и чак след като го купят 1 млн. граждани ще се започне съдебното дело. И след 3 години ще има някакво решение от рода 3 % процента от печалбата да отидат, за този който го е патентовал.Това е мирният вариант има и друг.

Не е нужно да се превърне в краен продукт за да се стигне до правни проблеми.Като завършиш създаването на нещо ново тръгваш да го патентоваш,проблема е че вече може да има патент за такава технология в такъв продукт както в случая с обувките.И от там започват истинските проблемите с това как да регистрираш своя продукт за да може накрая да печелиш от него. Това което ти пишеш се отнася само за моментите когато се ползва чужд патент без позволение и/или знание,а аз говоря за самата регистрация на сходна технология.

от Магаданският институт

Абе що всички руски новини са със ще ще ще ще ще....

това е прекрасно! наташа по всяко време ще знае в коя локва се е пльоснал алкаша серьожа!

Ако приемем че обиколката на земята е 40000 км сметнете 2.5% точност - около 1000 км май... хм

Мдаммм... Явно се заформя нова рубрика, конкурентна на "Според изследвания на АНГЛИЙСКИ учени...", която ще бъде озаглавена "РУСКИ УЧЕНИ откриха..." топлата вода и т.н. Ъъъъ... между другото, да сведение на възторжените россоманиаци, подобна навигационна система е съществувала още в древността, преди повече от 2000 години - т.нар. компас без магнит.

О, да! Известният компас без магнит, открит през 2038 г пр. н.е. от пра-пра дядото на Плевнелиев в разработка заедно с пра-пра чичото на Борисов.

Това е идеално за НАРКОМАНСКИТЕ САМОРАЗРУШИТЕЛИ.

Руснаците да оборудват РАЗУЗНАВАТЕЛНИТЕ си кораби, че поне да не бъдат потапяни от овчевози :)))

Този материал би паснал идеално на раздела с вицовете! "Руски учени" , "Сибирски федерален университет"- смех!!!

Глейте ся. Тургам си суперпатъците. Предварително програмирани с координати. Отвеждат ме до магазина. След 2 часа чакане си взимам 3 бутилочки "Путинка". Изпивам ги за 2 минути. Суперпатъците ме отвеждат до обществения keнеф. На автопилот. Там драйфам, защото в комуналката нямаме keнеф. После пак инерционната система е полезна - отвеждаме (пак на автопилот) до квартирата. Там се просвам да къртя, защото съм пиян на талпа. И през цялото време благославям Путин, че под мъдрото му ръководство, в нашата страна се създават технологични чудеса!

Това не е нещо ново. В последните 20 години има много разработки от този тип. А някои компании, като холандската xsens. com (махнете интервала) продават много по-съвършени цялостни системи за 3D анализ на движенията на човешкото тяло. Между другото тази фирма държи някои ключови патента в тази област, които руснаците или са изпиратствали или ще трябва да си платят здраво. Внасяли сме подобна система в България на Xsens - страхотна е. Холандците са решили блестящо основните проблеми при инерциалните системи - грешката с натрупване при интегриране и дрейфа.

поредна завис на хамерската черна сган е написана по долу. веднага си личи кои са помияри

Ъ-хъ... и аз ги разпознах. Единият се казва Иван и твърди, че е от Москва. Знаем си го ние него!

най после измислиха как да си прибират алкохолиците

тукту, такива обуща ти трябват, да те ориентират към геи клубовете

Ще е добре за купим такива обувки на участниците в следващия гей-парад. По походката ще можем да открием чуждите елементи в нашата общност.

Много бе! Може да се окажеш в друг град.

Дори това е добър резултат. Преди 25 години някъде се чудех да почна ли такъв проект и се отказах, много бързо се натрупва грешка. Но за пешеходство може би бива, за 10 км ходене ще се натрупа грешка 250 м, в града е много но по открити поляни горе-долу може да помогне на човек да се ориентира, знам ли. Не ги виждам да имат използваем продукт но са си поиграли да го направят, пак е нещо.

те затова нямат аналог в...мире.

Телефона ми е с Глонас. Не е като GPS да покаже 200 метра кораб насред летище Ататюрк.

На следващия етап ще я внедрят в задниците си. За по-сигурно.

Не става - на ден по пет пъти се насират ...с новините. Ще го засерат някъде.

А защо не в ушанките?

Pesh0

бъркаш се ... когато ставаше въпрос за , за нашия южен Бях против . Не мислех че България получава това което и се полага . Тогава ме обвинявахте , че съм американски потдръжник .

Научните вести от Русия звучат все по-комично. Лош материал.

този и дргите горе и долу постове НАПИСАНИ от САПУН САПУНОВ (БЯГЕЕЕЕЦЯ )ДОКАЗВА ТЪПОТИЯТА МУ - ВСИЧКО РУСКО Е ЛОШО ЗАШОТО НЯМА ИНАЧЕ ХАМЕРСКА ПОМИЯ

Ти си доказателство. Лош материал.

А, бе Тукту, ти преди 6-7 тодини пишеше смислени неща. Как можа така да изпростееш?!?

Обувки, уязвими на кибер атаки. - Ало, ало, шефе, хакнаха ми лявата маратонка.

Pesh0

не ползвам нито глонас , нито китайската че не и знам името нито европейската галилео . да не говорим че и индия си имат ... макар и локални . Ама тук говорим за военни кораби , трябва да следят всичко , да знаят къде са е основно .... за да знаят на къде да стрелят :) ... примерно . Нали се сещаш че ако им заглуша ГПС а и те разчитат само на него могат да бомбандират белия дом вместо северна корея ??????????/ А това което предложих са прости алгоритми . Дошли ми на прима виста . Да ама амаериканците реват като магаета , а не си виждат грешките

Pesh0

да ще ви пречат имате достатъчно врагове . Държите се като империя .... Или сте по добри от всички или сваляте кораоната . Пречили им на ГПСА .... Ако ми навредят и аз ще им преча .

Ааа, това нищо не е! Язе съм си поръчал навигационна система за магарето. Турил съм му я на опашката!

Pesh0

от алкохол , ме знам , ама от урина , мога да ти извлека ток . Всичко което е солено или киселина , може да извлече ток ... Не че за нещо ще върши работа ама ще е ток и някое диотче ще светне . А рашките отдавна имат излишни 5,6 спътника в глонас , не си запознат . последно резервните ги бяха пратили да дремят над сирия

Pesh0

може ли да си поръчам в чифта галоши 44 номер с навигация ... И само да питам , като се изтупкам с тях в лондон , ще им стигнат ли батериите да ме закарат до нащо село

Памперс с GPS, за американски момчета, да знаят къде да не се навират.

създадоха, това в смисъл че са доставили в московските магазини 500 000 такива обувки произведени в Русия и ги продават вече и то на цена по-ниска от китайските ?

Pesh0

Американците , корабите не могат да си оправят , къде са , Руснаците обувките щели да контролират :)

Защо пускате такива "новини", за нахъсване на на симпатизантите на Русия и САЩ ли? Бахти "медията".

Pesh0

най вероятно да ... Споровете Интел АМД примерно са вечни . Докато хората не се уморият да спорят и не почнат да си гледат от тяхната страна . Но винаги има нови които да потдържат спора

Санкции,санкции...и ето ти тебе разсекретени космически технологии, а пазари за тях бол!

Те са за путин

Как ще се монтира изобретението ,сред простия ,червен матриал на лъжкинята,когато е известно ,че те трудно разбират от добра дума и приемат всяка техническа новост ,само с един прав тупаник между кривогледите зъркеле!!!

Шило

Това, поръчка за 7-ми американски флот ли е?

мозе да е поради нашата дупка

Мдаа, а сандъците в паркираните наблизо две ремаркета са батериите за системата.