В Бюджет 2013 обещават образование, здраве и пенсии

Депутатите от бюджетната и икономическата комисия гласуваха проектобюджет 2013. Той предвижда увеличение на финансирането на образованието, културата, здравеопазването и социалната система. Малко повече пари ще получи и пътната инфраструктура.

Обратно в новината

Коментари - В Бюджет 2013 обещават образование, здраве и пенсии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЮДЖЕТ 2013 Г. ГАРАНТИРА СТРЕС И БЕДНОСТ. ТАКА ПЕНСИОНЕРИ И НАРОД В ПРИЕМСТВЕНОСТ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА БЪДАТ РАЗДЕЛЯНИ И ВЛАДЕНИ.

Буркан банк се задава на хоризонта заради десятъка върху лихвите по депозитите. "В дългосрочен план данъкът ще демотивира хората да спестяват парите си във влогове в банки", заяви подуправителят на БНБ Калин Христов по време на заседание на бюджетната комисия в парламента

С този данък се цели едно едниствено нещо. Да се отклони вниманието на обществото от финансовото състояние на държавата и внесения бюджет. Това активно мероприятие се изпълни с голям успех. Вероятно цитираното изказване на Христав е ехо, на всичко това и предложено на обществото, за ад псе отвлече вниманието му от други, различни и по-важни причини за възраждането на "Буркан банк".

Някой бе казал, че разликата между животното и човека е в парите. Аз бих допълнил, че в един момент това може и да е прилика. Живеем като скотове заради парите. Работим като волове, когато има какво, пак заради тях. Мрем недолекувани заради парите и заради тях стоим гладни и на студено. Заради парите, които ГЕРБ не може да намери 4 та година за хората в България..

За 3 години управление на ГЕРБ, се наслушахме на подобен тип говорене. Ако през годините всички тези успехи които ни говореха хората от ГЕРБ се бяха случили, днес трябваше да живеем по-добре. За съжаление се случи точно обратното. Това означава, че хората от ГЕРБ или ни спестяват истината или я подменят. След три години ГЕРБ всички сме по-бедни с изключения на една шепа послушници и храненици на властта.

Догодина от бюджета ще ни дадат по още една постна пица.

А Станишев , след като стане пак премиер, ще създаде ли министерство на футбола, сиреч ще направи ли др. Б.Б. министър на футбола , за да може да си рита футболната топка на воля ? Оказа се, че Станишев е по - десен от др. Б.Б. ...

Финансовият министър Симеон Дянков и младата му любовница и съветничка Ирина Велкова обикалят света на гърба на данъкоплатеца. Последният им романтичен воаяж беше до Шанхай, по повод световното Експо. Не е ясно по каква работа са били там, едва ли за подкрепа на българското представяне, което беше повече от катастрофа родният щанд напомняше на описания от Алеко Константинов в До Чикаго и назад народни носии, калцуни и розово масло. Посетители нямаше дори Симеон Дянков не уважи българския павилион. Какво тогава е правил в Шанхай?

И ЧАО ГЕРБ

kgb777kgb

Не желая моите данъци да отиват за увеличение на пенсии и социални плащания !!! Не желая да храня 1 милион цигани !!! Не желая да лекуват с моите пари 1 милион неосигурени !!! Не желая с моите пари да се вдигат пенсии на хора внасяли по 6-12 лв. за пенсия , а сега да искат по 300-600 лв. Стига малкото работещи и плащащи сме ставали жертви на 23 години кражби и предизборни лъжи !!!

А за тези, които са плащали максимални осигуровки и са пълнили бюджета, вкл. за пенсии на баща ти, майка ти, баба ти, дядо ти - какво ще кажеш? Съгласен съм с твоите доводи, но Дянков проглуши ушите на хората, че увеличава минималната пенсия. А кражбите от "тавана" на пенсиите кога ще ги компенсира? Давай, внасяй и след това -таван. По-добре да се осигуряват всички на минимум и спестеното да си остане за по-кадърните. А не за цигани, псевдоинвалиди, мързеливци със "социална" пенсия и т.н.

kgb777kgb

Мога да ти отговоря с конкретни цифри , но в случая говоря за принципа , а той в целия свят е САМО един - колкото си внесъл толкова ще получиш ! Високите за които говориш са изключение , моето мнение е че трябва да бъде махнат тавана , НО САМО за внесеното от ЧАСТНИ фирми ! Не държавата да е плащала на макс. и после някой клатик.ур да взема по 2000 лв. пенсия ! И на колегата отдолу , започнах ОФИЦИАЛНО работа през 1981 г. ти смятай за какво ти говоря ?! Не ми хареса как плащат ПОЕХ РИСКОВЕТЕ и започнах НЕдържавна работа ! Работил съм по всички възможни постановления - 35 , 56 и каквото се сетиш и ми вземаха като бесни парите , защото рядко падах под 1000 лв. на месец / говоря до 1989 г. / та не разбирам за какво ревеш ?! Някой рискуват и го правят , други драпат мъдете и какво искат не знам ?????

Когато аз започнах да работя, заплатата ми бе 85 лева, едни дънки струваха 80лева. Доларът бе 3 лева и апартамент около 15000, а жигули 6000. Смятай какво са ми "удържали". Въпреки това, аз - желая - всички да живеят достойно и - не желая, да има само за политици и слугите им.