Отхвърлените деца бежанци още не ходят на училище

Нежеланите в Калище деца на бежанци все още не ходят на училище, съобщи министърът на образованието в служебния кабинет Румяна Коларова.

Обратно в новината

Коментари - Отхвърлените деца бежанци още не ходят на училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това Не са бежанци, а пришълци и незаконни имигранти. До преди няколко години, ако някой чужденец искаше да получи БЪлгарско гражданство( още преди да влезем в Европейския съюз), трябваше да НАПРАВИ ИНВЕСТИЦИИ за 1 милион лева. Колко Пари е получила България и Българите от Тия Пришълци ??? Тук явно става въпрос за голяма корупция. Хората от Външшно министерство и разни Еврокомисари, колко пари са взели като подкупи от тия пришълци ??? Със сигурноост, са взели доста по- малко от тия 1 милион лева, които трябва да направи всеки като инвестиции... Тия Еврокомисари и Министри на външните работи, са някакви ТУРЧИЛЯЦИ И ПРЕДАТЕЛИ...Пришълците от СОмалия, Афганистан, и Сирия пренасят всякакви болести- като СПИН, Ебола, и други. Освен това, след като нямат пари да се издържат, със сигурност ще вършат ПРЕСТЪПЛЕНИЯ и ще КРАДАТ.... Трябва да ги извозват всички пришълци и незаконни имигранти до границата с Турция, а от там, те да ги връщат обратно, от където са дошли.

пеним се щом съм българин и трябваше да напусна заради ниско развити индивиди взели властта. как може да не се осигури училище за малки деца, несависимо какви са те и от къде са дошли. все още управляват същите безмозъчни индивиди като преди 20 год.

И защо не ходят на училище? Нали им бяха намерили такова в квартал на София? Цяла седмица журналистите се упражняваха върху хората от село Калище, а сега темата вече не е интересна. Не ми стана ясно защо нито един от плачещите за бежанците журналист не каза, че е съгласен в класа на неговото дете да има повече бежанци, отколкото българчета.

Може би защото си стягат багажа да се връщат в Сомалия и Афганистан. Ако е така, черпя всички ви.

да, неграмитен съм на български. напуснах в 95 и като чета подобни новини целувам канадската земя. от 4 дъряви, толкова австролопитеци на глава от населението нема никъде, а и в европа се бутат.

Продължавай да лаеш народа и страната ни и ще целуваш канадската пръст от другата страна на тревата. Предателите никой не ги обича, земята не ги ще.

като си напуснал трай си ! ние казваме ли ти как да целуваш канадската земя ?

Кат си у Канада джанъм, оти се пениш по България и Европа

Човека е прав да целува канадската земя като ви чете малоумните комплексарски постинги. Че не сте за Европа не сте, ама не сте даже и за евразия. Тези които пишат за 400те лева на месец от атака ги разбирам, трябва да се живее и да се плащат сметки, но тук определено има хора, които са или инфантилни или са за психодиспансер.

А защо не ходят на училище ? Да не би да има нещо нередно покрай статута им ? Цели 2 години от МОН ЗАДЪЛЖАВАХА българските деца да хоят на ЗАДЪЛЖИТЕЛНА забавачка от 5 годишна възраст, а сега се опитват да внедрят деца без НИКАКЪВ ЕЗИК И СОЦИАЛНИ УМЕНИЯ !

това не са бежанци от сирия . това са нелегално , ще рече престъпно , проникнали в родината ни авганистанци и сомалийци ! трябва да бъдат върнати незабавно ! какво българско училище ? та в първи клас са две българчета и да приемат осем авганистанци ?

Края на войната и в Афганистан,и в Косово, е бежанците от тези държави да се върнат обратно и ДА УЧАСТВУВАТ ВЪВ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ТЕХНИТЕ ДЪРЖАВИ ,доброволно или принудително

уффф, показахме си пак магариите... някакви селяни не искали децата им даучат с бежанци. боже мили, аз съм виждал селски училища, пълно с циглета и глупави селянчета...ако не друго, бежанците ще ви подобрят училището.

Има ли смисъл да ти правя забележка за простотиите, дето си написал, както и за правописа, при положение,че даже думата Бог пишеш с малка буква? Ти наистина си магаре, но защо го вменяваш на останалите?

къш от европа щом обучението на няколко деца не сте способни да организитате. къш от европа австролопитеци

И се пише австралопитек, европеецо

Кал в с.Калище.

голяма част от българите доказват че мястото им е между слабо развитите страни ет развиващите се. къш от европа австролопутеци. не ви е там мястото, щом сте във състояние заради малките ви душици да не намерите начин да осигурите училище за децата. къш от европа, къш от европа, къш от европа

Оди "къшкай: на Марин Льо Пен

Няма смисъл да си харчим парите да ги обучаваме защото когато пораснат малко от тях ще ни бъдат полезни. те живеят предимно на помощи и имат претенции. също като ромите. не дай си Боже и джихадист да порасне в БГ, но е напълно вероятно. Нямат работа в БГ.

И лумпени като тебе нямат работа в ЕС. Точно такива утайки ходят в Западна Европа и години наред висят на помощи и каквото си изработят на черно (или откраднат).

г-н/г-жа/третополово нещо ЕвроГейЕц, По репортажите си личи кои не са желани в Европа. Те НЕ са българи, нищо че се водят български граждани по паспорт. Леко са мугави, едвам говорят български, в чужбина се правят на българи, у нас - на алкохолно питие с 3 букви, берат дЖилЯзу и тухли, топлят си ръцете в чужди джобове и са любимия арсенал на политицте за биологична война срещу нас. Така че си наври простотиите там, дето слънце не те огрява и се "самоизчезни".

Калище....виж му името за друго не питай. В такова убого място с малоумно име няма как да има друго освен калтаци с промити от чалга кални мозъци.

Дали и доколко са прави е втори въпрос.Важното е че тези хора си защитават интереса и за това заслужават УВАЖЕНИЕ! Ако и останалата част от нацията има смелостта да каже какво иска и да отстоява докрай своите интереси другите народи щяха да ни уважават!

Защитавали си какво? Интереса?!?!? Какво заслужават? Уважение???!!!???!!! Къде бяха калтаците когато едно престъпно правителство назначаваше един след друг знакови фигури от престъпния свят на висши държавни постове? Защтаваха ли си интереса когато енерго мафията безчинстваше и хората излезоха срещу нея на барикадите? Или си седяха на топло и си пиеха ракията под ориенталски чалга ритми. Сега нападат деца защото знаят, че са беззащитни и се готвят да се наредят на опашка изборни кебапчета. Измет!

Другарката Коларова ако е толкова ербап да нареди да учат тези деца на бежанците в училището в което учи нейното внуче. А да видим сега Коларова колко е смела и могъща на поста си който заема!

Те и не смятат да ходят! Освен да си ядат социалните закуски...

За последните 25 г. ние имаме 2 милиона бежанци по света без да има война в България.

Омръзна ми всеки да ми натяква кого да харесвам, кого да приемам в дома си и как смисъла на живота ми е слугуването на разни натрапници!

С такова нехуманно отношение спрямо децата,българите се оказаха талибаните в случая.

Винаги можеш да ги вземеш у вас!

те са у нас,в България са.От тук нататък от нас зависи как ще се отнесем с тях-цивилизовано или по талибански.

не знам дали ще ги взема у нас, но ще затворя с кеф училището на харцоите! Щото от твоята заплата отиват разходите за ток и парно на училище с 10 деца! Да ходят мръсните харцои до другото село на училище!

Такива хора като тези от с.Калище ще си останат в калта.

Навсякъде в Европа, тъпак!

Стига сте ни занимавали с три деца -бежанци .Оправете образованието за българчетата,защото е сринато от липса на дисциплина и анархия.

Това не са бежанци,това са вируси с бавно действие.Тялото трябва да ги изхвърли, ако иска да оцелее!

изродите дето живеят в България

тази агенция си играе на глуха баба - не подготвя и не изпраща в МОН черно на бяло важни документи.моля, хюман райтц уоч да уочват неправомерните действия на агенцията,от които страдат българските учители,родители и деца в родината на дедите им.това са техни човешки права,които свободно упражняват без да прекосяват държавни граници нелегално,уоче!иначе се създава хаос и не се знае кой пие,кой плаща и какво цели на чужда територия.

предложение.И то е държавата да се вземе в ръце и да подобри законите които са под вякакъв коментар,а не да се по9казва колко сме дрожелюбни и хуманни и да помагаме да изучиме следващите талибани и камикадзета.Тези деца и родителите им въобще не трябва да са тук и камо ли в училищата с нашите деца.Ромите не ги искаме ама тези ако може и войно повече от нашите да са!!!

НЕ обучава талибани или терористи. България, нейни граждани и гости са Жертви на тях. ТИ СИ ЛЪЖЕЦ и КЛЕВЕТНИК!

не съм се изказал разбираемо.Имам впредвид че не ние българите ще ги направим талибани и камикадзета,а че те са потенциални такива и не е нужно ние да ги приемаме в нашите училища и да ги изучаваме.

ако изучат български, след време могат и да ни управляват. Това са много важни новини относно интегрирането на шармаците и заселването им при нас и е хубаво да ни занимавате с тях към допълнение на батака и мизерията в бг.

Демек, ние не можем да се управляваме, ама не щем и други да ни управляват. Ние искаме само да няма държава.

ne im trabva da uchat mnogo umni shte stanat kakvo shte gi pravim............trabva hor za rabota

Какво друго може да се очаква от Министьрката Коларова човек на Отворено Общество на Сорос и жена на главния равин на Софийската Синагога

ЕДНА "ЗАГРИЖЕНА " ПАТКА...

се учат. Въпроса е на какво и от кого. Дали от държава или от човек. За да знаят на кой да благодарят. ..малко ли ни са неприятелите, коментатори? Чия е държавата? Тази скъпа ни мащеха. НОО само НАША.

Чудесено изказване от 2010г. , пример за всеки премиер или държавен глава: Премиерът на Австралия Кевин Ръд остро разкритикува мюсюлманите, живеещи в страната. В свое изказване министър-председателят заяви, че мюсюлманите, които имат намерение да живеят според законите на шериата, разбира се, могат да правят това, но извън пределите на Австралия. Имигрантите, които нямат австралийско гражданство, трябва да се адаптират към австралийското общество, а не обратното. В противен случай не им е тук мястото. Аз вече започнах да се тревожа, да не би не дай си Боже някой без да иска да обиди тези хора и тяхната култура добави премиерът. След терористичните атаки в Бали националистическите настроения в Австралия се засилиха. Нашето общество е резултат от 200 години конфликти, постоянство и победи на милиони мъже и жени в борбата за свобода. Нашият официален език е английският. Не е нито испанският, нито арабският, нито китайският, нито пък японският или който и да е друг. Щом искате да живеете в нашето общество учете английски добави още първият министър. Мнозинството от австралийците вярват в християнския Бог. Това не е религиозна дискриминация, нито пък е законово влияние, още по-малко политически натиск. Това е факт. Мъжете и жените, създали тази нация, са го направили на основата на християнската вяра. Това е начинът на живот в нашата страна, той бива посяван у децата още в училищата. Ако нашият Бог оскърбява някого, нека този някой да иде на друго място. Тук е нашата земя, нашата страна. Ако споделяте нашите ценности добре дошли. Ако сте дошли обаче, за да се възмущавате, ако не ви харесва нашето знаме, ако не ви се нрави нашата християнска вяра, винаги можете да се възползвате от основното демократично право да си тръгнете когато и където ви е удобно. Тук не ви харесва? Довиждане. Не сме ви викали.

Голяма новина че талибанчетата не са на училище.Вместо да се загрижат за циганетата да учат задължително до 8 ми клас за да са асоцират с българите ще хвърляме пари за талибанчета който като пораснат ще ни режат главите

Като пораснат, ако ги интегрираме и им даваме възможност да учат и работят, ще ти изкарват пенсията, тъпанар! Гоните си децата в чужбина, а искате пенсия, как да стане?

по-прост тъпанар от теб няма да мисли че мюслита ще му заработват пенсията. Те ще отварят магазинчета, джамии, дюнерджийници и няма да плащат данъци.

Престанете да ги наричате талибан чета. Те ще станат такива каквито ги възпитат, а при такова отвратително отношение, нищо чудно някога и да станат джахиди . Просто коментарите на болшинството тук са отвратителни и абсолютно неприемливи за съюза в който членуваме.

Ние мизерстваме, ти искаш държавата за талибани от другия край на света да се грижи. Ако искаш ги вземи и се грижи ти за тях.

ОЗНАЧАВА СТУДЕНТ -УЧАЩ .....ЗАЩО ГО ВЪЗПРИЕМАТЕ ТАКА ?! ЗАЩОТО талибаните станаха известни с това,че не са учили достатъчно всички предмети ,и с насилие искат да доминират и налагат волята си ,ли ?! Това за тях е характерно от векове ,и никакви програми и проекти не са успявали през вековете ,и дори сега,след оттеглянето на миро-опазващите войски от Афганистан,в самия Афганистан ИЗБЕВАТ И ЗАПЛАШВАТ ТИХО ВСИЧКИ ,КОИТО СА УСВОИЛИ НЯКАКВИ ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ ДОКАТО СА РАБОТИЛИ КЪМ ТЕЗИ ВОЙСКИ КАТО ПРЕВОДАЧИ,ЖУРНАЛИСТИ И ДР .....ХАРАКТЕРЪТ се отличава с постоянство през целия живот ,и ако има такива характеристики като насилие над другите за облагодетелстване ,явно не десетилетия наред,а векове наред се проявяват ,въпреки възпитанието ...Как предлагате да се възпитат ?

Натресените ни са отхвърлени! Ако отида някъде и ми кажат че не съм желан, веднага си обирам крушите и изчезвам - грозно е да се натрапвам.

Тези деца са нелегални емигранти от Афганистан, а не бежанци. Незнайно защо в България за бежанци обявиха какви ли не хора - алжирци, иранци, иракчани и тн. Бежанци са хората от Сирия в момента, бягащи от гражданската война.

Така е, прав си; и кво, да ги застреляме ли, щом не са бежанци, а искат да живеят по-добре? Двата милиона българи в САЩ да ги изгонят ли, щом не са бежанци?

Както французите изгониха мургавите български паразити ...

TИPAMИCУ

Как нашите със зелени карти са бежанци? Тези преминали нашашата държавна граница имали ли са такива карти? Не ми одговаряй! Истината боли нали?

А-у-у, каква драма. Почти като в турски сериал. Хич не ме брига дали имигрантчетата ходят на училище. Да си вземат чукалата и с майките и татковците им да се върнат в "проспериреща" Турция. Нали оттам ни ги нахендриха. Не искаме "пълзящ" ислям в нашата страна.

Какво стана с децата от наводненията, има ли кьде да спят, нахранени ли са, ходят ли на училище,имат ли учебници, имат ли покрив над главите си?????????????????????????????????????????

Това ли е най-важният проблем на България? Колко български деца не ходят на училище? Колко деца отпадат ежегодно от образователната система, поради това, че няма транспорт до училище, а? Знае ли някой в ш--ибаното министерство на образованието? И редакторите на ДИР няма ли по-важни теми от тази, та ни занимавате с псевдоновини.

Де да се вьлнуваха, така иза нашите деца, ама нали са избори ние сме най - добрите но само до изборите.

Защо не ги обучават родителите им или други бежанци?Толкова ли няма един учител или един грамотен между тях?

смешен плач за децата на "бежанците"! Те циганските деца, и не само, не ходят на училище, та тия ли? Всичко Мара втасала та и тоя измислен и привнесен проблем ли сега ще се разреши на гърба на данъкоплатеца. Ай сиктир, бе! Айде всичко чуждоземско марш от страната! Уж бяха сириийски бежанци пък то се оказа мусулманска пасмина от къде ли не. Засрамете се! Малко ли са бандитите в държавата та и нови да дундуркаме за капак.

първото което трябва да научат тези деца е: "кажи баба тенкю!". (за "демокрацията", която носи здраве и щастие.) . т.е. на тези деца първо им трябва да научат български език и чак тогаз да започнат училище. или трябва ние да учим неразбираеми за нас езици за да не изпаднем във вакуума на неразбирането.

бежнците трябва да ги натоварят на самолети и да ги върнат там от където са дошли.

коларова да вземе да се загрижи за българскитедеца а не за децата на бежaнците.че ако се надигне българина да не и истине мястото.

Който нон стоп бомби Близкия Изток и който подкрепя ИДИЛ, той трябва да вземе бежанците!

Не ми е много ясно как лица, които не само, че не знаят къде се намира селото, но не са се потрудили да научат името му вдигнаха голяма олелия, за това че се опънали на властта. То не неше КАлище (с ударението върху А), то не беше Калище и какво ли още не. Погледнете поне картата бе неграмотници. Там поне името прочетете преди да решавате съдбата на хората без да се интересувате от тяхното мнение и проблеми.

А желаните деца от НГДЕК и те не са на училище, но никой не пише. Защо се прикрива тази нечувана гавра с класиците. До къде ще стигне тази държава с такова отношение към децата ни???

актуалното по ООН -да спрат БРАКОВЕТЕ НА ДЕЦА ,и то призивът е към всички правителства относно държавите,където има такива проблемни ,което води до тежки щети за милиарди на държавите и на тях,защото правят деца ,още докато са малолетни и НЕ СА ВНАСЯЛИ ДАНЪЦИ ЗА ОБЩИТЕ РАЗХОДИ НА ДЪРЖАВАТА ВКЛ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ , И ЧЕСТО НИКОГА НЕ ВНАСЯТ ,а във възрастта под 8 години тук ,вече мнозинството са от малцинствен произход -ромчета и др,чиито родители много често,прекалено често не са внасяли и не внасят данъци вкл за образование ...

Напишете в гуглето: "Менахем Молхофф+За предвижданата съдба на България" и четете

Някои умишлено търси конфликт с българското население. Как ще пращат деца в българско училище без да разбират или да говорят български язик. Да не би в това село преподаването да е на арабски език.

Ами ако вече говорят български (поне по ТВ)? Те на 8 години ОЩЕ не са талибани, ама ще станат ако ги подритваме.

Бежанците да се изпратят в богати културно близки страни като Саудитска Арабия, Катар и Израел. А също и в страните които подкрепят ИДИЛ и бомбят Близкия Изток от десетилетия.

ако съм на кмета ще им върна отличието .да си го завира червания кръст по които дупки иска.това не са беянци.това са бъдещи терористи.както в щатите ,терористите които взривиха близнаците са завършуили там.