Коментари - Арабският език влиза като избираем предмет в училище | dnes.dir.bg
назад

Арабският език влиза като избираем предмет в училище

От следващата година арабският език ще се изучава като майчин в българските училища, предвижда просветното министерство.

Обратно в новината

Коментари - Арабският език влиза като избираем предмет в училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ви пи.ам на академичното продажно правителство. Стига сте продавали България за да сте във властта!

Ще обучаваме терористчета ако това продължава срам България загива в България няма българи много останали

Какви са тия простотии. В училище се изучава български език. Аз за какво плащам данъци на българската държава. Някой да учел турски. Че и иврит!!!!!! Това пък от къде се взе. Който иска да учи някакви екзотики, различни от български език, да си ходи на частни курсове. Ако не, един референдум, какво да се учи и въпроса се решава. Някой целенасочено дефрагментира българското общество. В Германия такива практики са отчетени като изключително погрешни. Като разделящи обществото. Който живее в България, да живее по български. Ако не му изнася, да се изнася в съответната държава.

Четете Конституцията! Подлоги, а не български министри!

Тази куха лейка бне знае откъде да я подхване в това министерство, просто материята е тера инкогнита за тази селска фльорца.....ОСТАВКА!

Браво! Супер новини. Предлагам името на държавата също да бъде избирателно. Нека арабите, циганите и турците имат право да преименуват България така както им е удобно на тях та да им напомня още повече за "маичинии и бащинии", така е по демократично, справедливо и по нормите на ЕС. Дори трябва да се замислим дали да не предложим на всички тези мили гости и малцинства да ни идват в домовете и да ни онаждат когато им е удобно :)

Забранете българския!Има закон за него но кой го спазва?Излесте на улицата и се огледайте...80%..е на "маимуница" е клисарова поне дядоти да беше станал ПОП затова ги бращолевиш такива!

Другарката Клисарова,няма ли си друга работа , че говоро откровенни " щуротии" и дразни хората.

Що като избираем, трябва да е задължителен! Даже и официален трябва да стане, ама така пък ще развалим рахата на доган паша... Ако може да смените официалния език с арабско-турско-цигански, ще е най-добре! Ама тогава пък ще развалим кефа на евреите... Трябва и от тях нещо да вземем, да са доволни! Тогава българските ученици ще поздравяват учителя с Шалом, Абу Ибрик!, а той ще им отговаря "Чок гьозел, чаавета!".

Добре, но искам и българчетата в Германия, Англия и в останалия свят да учат български. Свидетел съм на сцени, когато децата на наши сънародници не знаят да пишат и да четат на български.

Препрочитам новината и все по съшита с бели конци ми се струва "обосновката" на министръката за изучаването на арабския като майчински в българските училища! Госпожа, нали броя на сирийските бежанци е под критичния 5000 - според министър Йовчев? Колко от тези 5000 са деца, че ссе налага така спешно да вкарваме изучаването на езика им в бг училищата? И нали тезе сирийци бяха предимно богати, с по няколко хиляди евра и т.н. - ами да си финансират сами обучението на децата си или пък кандидатствайте пред ЕС по проекти и програми! Защо пак бюджета на българското образование, което е в плачевно състояние според вас, трябва да се натоварва с допълнителни разходи?!

И нали са тук временно. Или не?

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО ДА ИЗГОТВИ СПИСЪК И ДА БЪДАТ ВКАРАНИ В СИСТЕМАТА ИМЕНАТА НА СЪОТВЕТНИТЕ ЕЗИКОВИ ЦЕНТРОВЕ,КОИТО ПРЕДЛАГАТ КУРСОВЕ ПО ТЪРСЕНИТЕ ОТ ОБЩНОСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЕЗИЦИ!КОГАТО РУМЪНЦИТЕ ВИ ПИШАТ ОТНОВО,ЛЮБЕЗНО ИМ ПРЕДОСТАВЕТЕ ИМЕНАТА НА ЦЕНТРОВЕТЕ И РЕГИСТРИРАНИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,КЪМ КОИТО ДА СЕ ОБЪРНАТ ЗА УРОЦИ ПО РУМЪНСКИ!ТАКА ХЕМ НАМАЛЯВАТЕ СТРЕСА НА ДЪРЖАВНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ,ХЕМ ЩЕ ПОДАДЕТЕ РЪКА НА ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ!ЗА СЪВЕТИ СЕ ПЛАЩА,ГОСПОЖО МИНИСТЪР,АЗ ВИ ГО ДАВАМ ДАРОМ,ЗАЩОТО НАИСТИНА ВИ Е ТРУДНО ДА ВЗЕМЕТЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ РЕШЕНИЯ,С КОИТО ДА НЕ ОБРЕМЕНЯВАТЕ БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ, КАКТО И ДА ЗАПАЗИТЕ ДИПЛОМАЦИЯТА С ОТДЕЛНИТЕ ОБЩНОСТИ!ОБЕЩАНИЯ НАПРАЗНО НЕ ИМ ДАВАЙТЕ, А ГИ УПЪТЕТЕ КЪДЕ ДА ОТИДАТ И СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ ДА СЕ ПОДГОТВЯТ ПО СЪОТВЕТЕН ЕЗИК! ЗА БЕЖАНЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪЗДАДАТ БЕЗПЛАТНИ КУРСОВЕ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК КЪМ ОТДЕЛНИ ИМИГРАЦИОННИ ЦЕНТРОВЕ,КАКТО Е В ЕВРОПА(ТОВА Е ОТДЕЛНО ПЕРО НА ДЪРЖАВАТА)!ОТ МЕН ТОЛКОВА!

КЪДЕ ПО СВЕТА ,ГОСПОЖО БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ДОСТЪП ДО УРОЦИ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК В ДЪРЖАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ???НИКОЙ НЕ ПОДСИГУРЯВА В ДЪРЖАВНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ ЗАНИМАНИЯ НА РОДЕН ЕЗИК-САМО МЕСТЕН,АНГЛЙЙСКИ,И ПОПУЛЯРНИ ЕЗИЦИ-НЕМСКИ,ФРЕНСКИ,ИСПАНСКИ!ВИЕ БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ СТЕ ЗАНЕМАРИЛИ И ТРЪГНАХТЕ ДА МИСЛИТЕ ЗА КОЙ ЛИ НЕ!КОЙТО СЕ ОПЛАКВА ДА СИ НАЕМЕ ПРЕПОДАВАТЕЛ,КАКТО Е НАВСЯКЪДЕ!ТОВА Е МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!МОЛЯ НЕ СЕ ЗАХЛАСВАЙТЕ ПО НЕЩА,КОИТО ИЗОБЩО НЕ СА ПРИОРИТЕТНИ!ЗА СИРИЙЦИТЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА КУРСОВЕ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК КЪМ ИМИГРАЦИОННИТЕ ЦЕНТРОВЕ.

Hапълно ви подкрепям. Pазвитите държави са прогресирали,защото на първо място поставят само и единствено националните интереси, а ние на Eвропа да приклекнем, сащ да не разсърдим, русия да не обидим на арабите да полегнем, съседите да не разсърдим, а чужденците ги гледаме като богове защото държавата ни била малка и бедна .

МАЛЪК И БЕДЕН Е ТОЗИ ,КОЙТО НЕ ПРЕЦЕНЯВА КАКВО ДА ЦЕНИ И КАКВИ СА ПРИОРИТЕТИТЕ МУ.еДНА ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА ДАВА ПРИОРИТЕТ ПЪРВО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ЦЕННОСТИ,ЗА ДА СЕ СЪХРАНИ И ОБОГАТИ!ВИНАГИ ЩЕ ИМА ОПЛАКВАЩИ СЕ ОБЩНОСТИ-И В ЕВРОПА Е ТАКА,НО КОЙТО Е ИЗБРАЛ БЪЛГАРИЯ ДА Е НАЯСНО-В БЪЛГАРИЯ СЕ ГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИ И ТРЯБВА ДА СИ НАМЕРЯТ ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПО РОДЕН ЕЗИК ИЛИ САМИ ДА ПОДГОТВЯТ ДЕЦАТА СИ!БЪЛГАРИТЕ СА В СЪЩАТА СИТУАЦИЯ,НО НИКОЙ НЕ Е ВИНОВЕН-КОГАТО ИЗБИРАШ СТРАНА,В КОЯТО ДА ЖИВЕЕШ ПРИЕМАШ ЕЗИКА И КУЛТУРАТА И СЕ ИНТЕГРИРАШ.АКО ЖЕЛАЯТ СИ ПОДДЪРЖАТ КОНТАКТ СЪС СВОИ СЪНАРОДНИЦИ-ТОВА Е ТЯХНО ПРАВО,НО ДЪРЖАВАТА НЕ Е ДЛЪЖНА ДА ЗАДОВОЛЯВА ВСЯКАКВИ ПРИЩЕВКИ!

Терминал 1,2!И летищата Бургас,Пловдив,Варна-това са вариантите!!!Ма'тряла наистина е лош и сега още ще го облагородим-просто нямам думи.........

ГОСПОЖО МИНИСТЪР,ВИЕ ИЗОБЩО ИМАТЕ ЛИ ПРЕДСТАВА ОТ ОБРАЗОВАНИЕ???ВСЕКИ ПЪТ СЕ ИЗКАЗВАТЕ НЕПОДГОТВЕНА И НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КАКВО ПРАВИТЕ НА ТОЗИ ПОСТ,КОЙТО ЯВНО НЕ Е ЗА ВАС!АРАБСКИ ЕЗИК МОЖЕ ДА СЕ ВЪВЕДЕ КАТО СВОБОДНОИЗБИРАЕМ,НО КАТО ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН...МОЛЯ!ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДА НЕ БИ ДА Е ВЪВЕЛА ХИНДИ,АРАБСКИ И ДГ КАТО ИМА ТОЛКОВА МАЛЦИНСТВА С БРИТАНСКИ ПАСПОРТИ РОДЕНИ ТАМ!МОЛЯ ВИ СЕ СЛЕЗТЕ НА ЗЕМЯТА И НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ ИЛИ ПРОСТО СИ ПОДАЙТЕ ОСТАВКАТА-ЯВНО ТАЗИ РАБОТА ВИ Е ТРУДНА И НЕ Я РАЗБИРАТЕ!

Mинистърката се беше изказала, че маичиния език на сирииските деца е сирииски.

.

Абе какви са пак тези простотии? Поредната малоумщина... В БЪЛГАРИЯ МАЙЧИНИЯТ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИ! Докога некадърници с малоумни идеи ще ни управляват?

Простете за минуса,по погрешка.Напълно съм съгласен с вашето изказване!+

Ти или си тъп или идваш от гората- ами твоята Атака в момента подкрепя това правителство, вкл. и случващото се. ами да подкрепи вота на недоверие, пада кабинетът, отиваме на избори и нов парламент и няма да са тези цървули. само че знаем , че на Волен му плащат да държи парламента, че ще гледа парламент през крив макарон, заради подкрепата на ДПС и БСп

Това е още едно потвърждение, че сирийците нямат намерение да се върнат у дома, а ще се задомят тук трайно, с помощта на ей тази госпожа.

ТАЗИ ГРОЗНИЦА И ТЪПАЧКА ПРОВЕЖДА АНТИБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА. КЪДЕ И КОГА СЕ Е ОБСЪЖДАЛО ТОВА НЕЛЕПО РЕШЕНИЕ? УСЕЩАТЕ ЛИ СЕ КАКВО СТАВА В ДЪРЖАВАТА НИ? СТИГА СА НИ БУДАЛКАЛИ С ВОТОВЕ И РАЗНИ ДЕБЕЛАЦИ, ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ВРЕМЕ - БЪЛГАРИЯ УМИРА, ЗАГРАБВАТ Я ОТВЪТРЕ!!! НЯМА ЛИ ПАТРИОТИ! СПАСЕТЕ ДЕЦАТА НИ!!

Това е вярно и дано повече хора го прочетат и осмислят!

Тънкият момент, граждани, е, че след като влиза като официално одобрен от Министерството на образованието, значи учебниците ще бъдат заплащани от бюджета на министерството. Следват основателните претенции и на останалите общности в България, имащи разнонационални майки - ето румънците вече са надигнали глас, а защо не и останалите - руснаци, виетнамци, китайци ... абе за де що се сетите майки. А черешката на тортата и тънката мисъл на госпожата е, да изпълним и обещанието пред електората на ДПС, което предизборно е поела все пак! Така че, госпожо министър, по какви критерии все пак определяте кой език е майчин и кой не е, че не можем да плащаме на всички удоволствието да изучават майчиния си език!

Толкова много бежанци ли ще приемем, че езикът да се учи в училище? Ако е така, въведете го като задължителен за всички ученици и студенти, организирайте курсове за хората на средна възраст и пенсионерите. Не се знае с тази ваша политика дали арабският няма да ни потрябва за нещо. Например да си поискаме хляб в кварталния магазин. Пази, Боже, от глупаци и нагаждачи!

аман от подлоги.да им.......

Ще мислят и за нови джамии, които да поберат множеството бежанци.

ориент и коли бактерии

нова специалност в средното обЕзование : арабски език и гръцка любов

в колко европеъски държави мога да си избера български за майчин език и да го уча? в колко има новини на БГ в 17:00 по националната телевизя? Защо циганския не се учи в училище? Защо не се поддържат БГ общностите извън българия а се поддържат малки общности в БГ? НЕ ИСКАМ с мойте данаци да се оправят проблемите на чужденци, а не проблемите на българите!

Преди да браниш родния език, зa който и аз милея се научи да пишеш грамотно, защото сигурно и първокласник пише с по-малко грешки от теб!!!!

Ами те и въпросните т.н. малки общности плащат данъци не само такива като тебе....Ти като искаш си пиши в данъчната декларация че искаш твоите данъци да се използват за решаване на проблемите на българите - арийци като тебе.

Tова може да се случи само в българия. не мога да си обясня как толкова бързо ни надушат че сме такива балъци и дупедавци, но сме за подигравка на целия свят- тъжна истина.

Аллах Акбар!

Моля?! А китайски кога? Или той след циганския? То по тоя логика дайте да учим всички езици, защото видиш ли на в България живеели 5 семейства от Панагония и съответно трябва и панагонски да може да се учи в училище.

Арабският език влиза като избираем предмет в училище......вчера дойдоха...утре няма ли да си ходят?... или ще правим сирийска република на терорията на ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ ......

"велика" България? Къде е тая? Преди 1000 г. може и да е имало нещо "добро", ама чак пък велико, а и последните 1000 е пълна трагикомедия.

Сириецо, не си играй с гостоприемството ни. По-подходящо е да кажеш "Благодаря"!

А сиганския иасик? Га, зи стани увицанен? Ниа имами гулема бузата калтъра!

В близкото бъдеще българският език ще стане свободноизбираем... Продажници!

Майчиния език на българите е български език. Защото това е нашата държава България. Ако някой си има друга майка, да си ходи при нея. Частни училища и учители има, който иска да си ходи. В училище на български език и се учи Аз съм българче. На който не му харесва и иска друг език, да си ходи в страната, където го говорят. Нагли навлеци. Ако някой си прави сметката да живее в България, да учи български и да вика, че е българин.

ОСТАВКА бе еничари мръсни!!