Областната управа на София: Нужен е спешен демонтаж на Паметника на Съветската армия

Експертното становище показва, че е необходима реставрация, тъй като има пукнатини в бронзовите отливки

Обратно в новината

Коментари - Областната управа на София: Нужен е спешен демонтаж на Паметника на Съветската армия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А колко ще струва и от къде ще дойдат парите. На София цялата страна им плаща парното и топлата вода а те ще дават пари да бутат паметници.

Що бързате ве чакалчета? От Посолството ли ви пришпориха? В прогнозата на времето за догодина един специфичен "вятър на промяната" се е задал, американската сган постепенно ще започне да закрива базите си в Европа. Та бързат.

Претопете го и използвайте метала за нещо по полезно.

Не разбирам какво точно му е спешното, да не кажем, че е абсолютно излишно и против желанието на мнозинството от хората, направете референдум и ще го видите. В България има много по спешни неща за правене, но нарочно отвличате вниманието на хората от реалните проблеми и ги разделяте.

Такова отчаяно желание да угодят на господарите си от посолството .. тъжна картинка за гледаш как едни озлобени към собственият си народ и история продажници рушат и унищожават наследството ни ... Историята не помни такива жалки плазмодии - винаги ще има пълзящи твари, паразитиращи на гърба на обществото и тровейки сънародниците си ще протяга алчни ръчички към подаянията на чужденците, за да продължат с предателството и разрушаването на културата ни ! Е, такива уродливи създания не заслужават коментари - спешно е само махането им от власт, всичко останало може да почака !

щом е областната управа, значи лъже, от личен опит споделям. за очуждена земя от април си чакаме парите.

Областната управа трябва да знае,че преди тези изявления трябва да обяви обществена поръчка за ремонта, заинтересованите фирми да извършат оглед и изготвят съответните проето сметни изчисления, да дадат оферта, да спечелят поръчката, след това да се преборят с недоволните от решението на комисията по поръчката.. Прости парчета са измисилите тази идея!

И като го съборят по добре ли ще стане? Като съборихме мавзолея какво стана? Като разрушихме чинията на Бузлуджа какво стана? Ще ви кажа: РАЗРУХА И ВАНДАЛИЗЪМ! Всичко което не е разрушено от историческите ни паметници е било под земята, Боянската църква, амфитеатъра в Пловдив и още дузина такива. Къде ни са Плиска, Преслав, Севтополис, Царевец ? Няма ги защото сме ВАНДАЛИ! Дори манастирите ни, които са били хранилище на Българщината са опожарявани по няколко пъти и после възстановявани. Оплюхме Нешка, Иван Абаджиев, Стоичков, Бербатов и т.н. Посегнахме на Ботев и Левски. Някакви малоумници сега се опитват да оплюят и Алеко Константинов, че героят му Бай Ганьо, създавал комплекси за малоценност и изкривявал съзнанието на учениците. Написаха книга "Анти Бай Ганьо", като не осъзнават, че това е "Ганьовщина"! Събаряйте и рушете господа, краят е близо!

Комунетата пак юше ядат кютек по подземията да пеят револуцьонни песни

на мястото на МОЧА, да сложим поне един англо-хамерикански бомбардировач от ВСВ ...

И най накрая го бутнахме!Още от следващият ден София се промени!Всички улици и площади грейнаха от чистота,няма никакви неравности или дупки по настилките,колите изчезнаха от градинките,започна изграждането на десетки детски градини,няма задръствания ,трафика просто остана в миналото ,кофите за букклук са винаги изчистени,пенсионерите се радват на всякакви надбавки към пенсиите и се прегръщат пред магазините,чужденците се чудят на внезапният просперитет който столичани имат,въздухът е чист,,мобилните оператори предлагат всякакви екстри -безплатно за да привлечат някои и друг клиент,градският транспорт става пример за точност ,щвейцарци и японци идват да почерпят опит за да подобрят техният и въобще от всякъде чудеса !депутати и общинари ходят и обикалят из кварталите за да открият и наймалката нередност за да отстранят евентуалният пропуск!Чудо на чудесат ,което се е случило от премахването на един факт от българската история!

пукнатини има и в болните ви мозъци! Трябва ли да демонтираме главите ви, за да ги реставрираме, м?!

Става на въпрос.... И за чужди интереси... Заличаване на памет, води до обезличаване. Вместо да помним историята, добра или лоша, ще ни учат на историята ни според поръчителя.

Това не е памет, а промиване на мозъци.

Така се прави. Сега се демонтират памтниците, свързани с българската история, след това и държавата ще се демонтира (всичко онова, което е останало от нея). Спомнете си за Евгени Бакърджиев, който срути мавзолея на Димитров, и си задайте въпроса - къде е той сега? Същото ще стане и с тези, които рушат паметника на Съветската армия в София. ИМА ПРОКОБА!

Това не е българска история, а съветска измама.

спешно да се окрадат едни пари

Нужен е спешен демонтаж на областната управа заради некадърност и корупция. Нужен е спешен демонтаж на цялото управление на държавата , отново поради некадърност, кражби и корупция!

Има спешна нужда от детски градини, да ангажират работниците там. Да решат приоритети за жителите, после каквото и било друго.

Евгени Бакърджиев не миряса докато не събори Мавзолея. И рано умря. И тия не искат да живеят дълго

Амирикаците, Французите и Англичаните пак ще ни бомбардират и тогава, ако ги няма Русия, няма кой да ни защити. Ятаганите са наточени, ще хвърчат невернически глави.

И кога те е защитавала Русия????????????????

Само два пъти - Турското робство и фашизма ! А колко пъти и от какво те защити Хамерика - над 10 000 жертви от бомбардировките през Втората световна и коментара " не си струва да си разваляме отношениетя с Турция, заради някакви изклани Българи" относно клането в Батак ! Катил - ограмоти се !

Преди години много малка част от руската армия са дебаркира ли на българския бряг, на черно море, а В София всички се бяха усрали.. И пак ще дойдат.

Не знам колко струва, когато са го построили, но ще ми е интересно, кой или кои ще лапнат от далавера та за събарянето. А, други трябва да са стегнали вече багажа.

Най е нужен спешен демонтаж на Сглобката,Борисов и Пеевски.зПаметника ще ги надживее,а тези национални предатели историята ще ги забрави,или опише за най некадърните и продажни политици.Не заслужават да се наричат българи.

Новите лизачи са много добри в рушенето, 30 години с това се занимават, тия от ПП-ДБ просто надминават предците си в управленската немощ и тъпотия. От всичките проблеми на България, точно паментниците и празниците са много голям промем, освен това като чуят за референдум и лошо им става. Положението е трагично, а народът спи.

Паметникът на Съветската армия е и паметник на Българската армия на Царство България (Първа българска армия) в състава на Съветската армия (Трети украински фронт), под командването на генерал Владимир Стойчев - единственият чуждестранен генерал, който е участвал в Парада на Победата на 24.06.1945 г. в Москва. Не е ясно защо тук трият коментари разни промити мозъци?!? Историческата истина не може да бъде изтрита! Трета и Четвърта български армии участват в освобождението на Македония от фашистко робство и в преграждане на пътя за оттегляне на германските дивизии от Гърция през септември и октомври 1944 г. Паметен е разгромът на германската СС дивизия "Принц Ойген" от българските войски в Македония, които постигат важни победи в битките при Крива Паланка и Куманово. Първа Българска армия, под командването на генерал Стойчев, участва в освобождението на Сърбия и на други части на Югославия, на Унгария и на Австрия от ЕВРОПЕЙСКИЯ ФАШИЗЪМ и ГЕРМАНСКИЯ НАЦИЗЪМ, като част от Трети украински фронт на Съветската армия, рамо до рамо с руските братя от СССР. Трети украински фронт е бившият Степен фронт и е наречен "Трети украински фронт" през 1943 г. след грандиозния разгром на германския вермахт в Курската битка, след която ликвидацията на нацистка Германия е само въпрос на време. Българската армия на Негово царско величество (Симеон Втори) с регенти и правителство на Отечествения фронт, начело с БКП, дава над 15000 убити офицери и войници и над 20000 тежко ранени и осакатени български воини. СЛЕДОВАТЕЛНО, ПАМЕТНИКЪТ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ Е И ПАМЕТНИК НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ В СЪСТАВА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ И НА ДАДЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ ЖЕРТВИ В ЗАКЛЮЧИТЕЛНИЯ ЕТАП НА БИТКАТА СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКИЯ ФАШИЗЪМ И ГЕРМАНСКИ НАЦИЗЪМ, С КОЕТО ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН ПОСТИГА ПРИЗНАНИЕ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ТЕРИТОРИАЛНАТА СИ ЦЯЛОСТ НА ПАРИЖКАТА МИРНА КОНФЕРЕНЦИЯ ОТ 1946-1947 Г.

Да истината не може да бъде изтрита и всичко тече и всичко се променя и истината излиза на яве. Всичко в коментара е точно и ясно но само за нормални неполитизирани българи а не за мекерета ветропоказатели.

Квииииик....разрушавай....квииииик... всичко събаряй....квииииик...и центове в джоба....квииииик

Фашизмът в България е в настъпление, но за кой ли път не уцелил времето и партньорите.

Събаряй боклука! Другари, и гъза да си съдерете от рев, гнусното ви чучело ще иде при мавзолея на Тарабата, сиреч на майка ви у пката шарена!

Не се наврещя щатен врякалник....дебил

Спешно да се демонтира сглобката,паметника ще ги надживее.

Само да припомня ,че Бакържиев който разруши мавзолея на ,,Георги Димитров”,след като го разруши от третия път почина скоропостижно.Случиха се и нелицеприятни неща на тези които му наредиха или съдействаха. Да си припомним ,че починаха и първата и вторат му съпруги.Ако не вярвате в Гиспод Бог то има превидение. Народа е казал,че който руши и поругава паметници го чакат неприятности.Анатема на рушителите на историята ни.

Капут Венелин, ти тамплиер ли си бре, съсел московски?

Аз съм българи и винаги съм бил свободен.

За ремонта (реставрацията) не е необходимо преместване, а демонтаж - ремонт - монтаж. Без попити за плиткоумни манипулации.

Щом финасово икономическото и политическо състояние на България става трагично и нетърпимо за българите ,управляващите т.е. за момента ДПС,ГЕРБ и ПП ДБ започват акция срещу паметника на Съветската армия.С това целят отклоняване на бългаските граждани от проблемите им и тези на България и това е от 1990 г.насам. Никой в Европа не събаря паметници от историята си.Тпзи приоритет е само бългаски и кореспондира с това ,че на Балканите ни смятат за варвари.Разрушиха и съсипаха хиляди заводи,образование,здравеопазване ,селско стопанство ,Мавзолея на ,,Г.Димитров” ,сега ще разрушат и паметника на ,,Съветската армия”,може да разрушат и паметниците на Септемврийци и на загиналите партизани. От Освобождението от турско робство та до днес БГ политици са били слугинаж на чужди интереси при и след геополитически промени.По тези причини нас не ни уважават на Балканите и В Европа в т.ч ЕС ,а използват .

Който премахне паметника да му изсъхнат ръцете и бял ден да не види, ненормални фашисти. Единствения паметник за премахване е на онова сатанинско чучело, наречено света София. Няма нищо общо с нея, а е символ на смъртта и подчинението.

Първо “демонтирайте” клоните по улиците, след това мозъците си.

Оставете паметника, това е история, вижте беднотията по селата и малктите градове, вижте болните, възрастните, срам заъ тези хора!

Я ти питай твоите хора комунистите що събаряха предните паметници!

А бе рушител 33 демокрация ,а ти си живееш с комунисти и ДС.Много си задръстен и увреден.

Ей язък , че тая година не успях да се изМочам един път там .

А на мястото на този паметник, ще вдигнем такъв на Владимир ( Велики) Путин.

може..ама в реалния му ръст, без токчетата - 1.53 Та да може всеки който мине оттам с лекота да пикае отгоре, на фашистката му тиква, плешива и гнусна.

Как целува голото коремче на моченце

Знате ли кой е Путин??? Знаете ли, че във вените му тече българска кръв??? Престанете с Вашатазлоба!!!!

Демонтажниците и да се снимат, че като дойде втория народен съд, да знаем кого да бесим.

Паметникът трябва да остане, защото когато Русия победи, всяка година Ристю, Кокорчо, Сапунчо, Тагаренко и Умното ще го посещават на поклонение в знак на почит към Путин.

Какво ще победи Русия, здравият разум. Чети малко история ленд+Луиз Али бали

Ха ха, заваля снега и дъжда и корумпираните клоуни пак се хванахаза паметника, а иначе от утре пак ще има извънредни обстановки, хора без електричество и вода и ще лъсне цялата им некадърност!

Подарете го на Укрите:)))

С демонтирането на паметника решавате всички проблеми на София. И най-важното, че вече няма да ви бърка отзад и ще спите спокойно.

С тоя прост народ само така. То бива простотия ама тия ви направиха на маймуни и вие още блеете…..

Имало пукнатини. Пукнати са ви кухите кратуни. А паметникът ще ви надживее.

Що се разбързахте толкова, от посолството ли ви наредиха? Ми като е спукан, що не го ОТРЕМОНТИРАТЕ, ами ще го събаряте?! Щото на социализъма и на малкия пръст не можете да се мерите. Щото само разрушавате, а не градите. Щото умирате всеки ден и нямате бъдеще, а малкото ви поколение е безродно, бездарно и ще изчезне малко след вас. И историята ще ви забрави.

Съветската техника държи над 80 години, така че е безмислено да се прави каквото и да е било

На паметника баакър бате,млогу баакър ша берем,пара ша зимами ,

Разкарайте окупаторския фетиш от центъра на София. Да видим сектата извратеняци червени русофилистици любители на садо мазото ,къде ще мастурбират лигавейки агресорския ботуш

Тия па нещастници! То държавата , дето я управляват заприлича на кенеф, паметникът им виновен за некадърността и корупцията! Паметникът ли е виновен, че има престъпност, че има кражби от обществените поръчки, че всичко, което се строи от капиталистите е некачествено... Трябва пред този паметни да е народния съд за всички вас!

А падналите дървета пред нашия блок кога? А тротоарите? Отзад напред ли ще я карате?

Ако вземат плочките около паметника, ще оправят тротоарите в половин София!!!

Според мен украинската армия ще победи. Имам и идея за паметника! Вместо да хабим време и сили за демонтаж, да го оставим на мястото му. Махаме само паметната плоча и после слагаме нова с текст: "На героичната украинска армия! На падналите за свободата на Украйна храбри украински войници! И паметникът вече става Паметник на украинската армия. Това ще бъде най-големият украински паметник в Европа. И всеки на Запад ще ни похвали за което. Ще получим всеобщо одобрение в ЕС и Америка, което също не е малко за нашата малка страна.

А пък ако руската победи, паметникът ще си остане и всяка година Ристю, Кокорчо, Сапунчо, Тагаренко и Умното ще ходят на поклонение в знак на почит към Путин.