Обезвредиха морска мина, приведена в бойно положение, в Черно Море край Камчия

В 20.50 ч. снощи мината е унищожена с контролиран взрив от групата водолази-взривчици

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали уж немало да дойдат, било руска хибридна пропаганда, имало течения и т.н.? Ами къде са сега евроатлантическите помияри?

Мината украинска ли е или не?

Да идват туристите!

крие истината!Толко дълга статия и така не разбрах чия е мината.Мината е украинска,това е специалитет на укрите да поставят мини!

Е какво не се е разбрало? Кой си минира градовете та да не може мирното население да ги напусне? Кой си минира бреговата ивица, та да не могат руснаците да стигнат до Одеса?

то сякаш се разбра кой помогна на моряците ни от "Царевна" да се приберат. Бяха ги инструктирали да не казват, че руснаците са им помогнали и мълчаха като гъзове.

Някой съмнява ли се чия е? То няма на кой друг да е. Но защо сега е при нас? Това с бурята не го приемам. Не може така като ти щукне да минираш на ляво и на дясно, това тука уж не е Камбоджа пък същото нехайство :(

хапчетата

Яка боНба! Що няма клипче???

Урките наистина са много долни гадини Как може да поставиш мини Които след това спокойно да плуват по морето

Най-вероятно мината е украинска или на някоя сервилна и слугинска държава на САЩ.Ако беше руска щяха да се несканчаем плач и вопли ,как руснаците застрашават корабоплаването

Курортният комплекс "Камчия" край Варна да стане основен културно-хуманитарен център за налагане на руските интереси в Европа: какво цели Москва с обявяването на този план? Отговорът изглежда е отрицателен. Вече е късно за реакции. Докато "Камчия" остава руска собственост и нейното стопанисване се движи някъде на "ръба на закона", но без да го преминава, българските власти трудно могат да направят каквото и да било. Излишно е да питаме и защо България, една страна от НАТО, е позволила част от нейното крайбрежие, която, казано не съвсем на шега, е удобна за десант, да бъде закупена от основния опонент (за да не използваме по-остри думи като "противник" или "враг") на Пакта. НЕ МАХАЙТЕ МИНИТЕ ЧЕ УТРЕ ПУТЛЕР МОЖЕ ДА РЕШИ ДА ПРАВИ РУСКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ.

tonk11

А кой тъп ненормалник прати водолази да взривяват тая мина? Това трябваше да стане още от Пантерата със стрелба и готово. Верно ли са такива идиоти нашите " военни"? Или демонстрираха умения?

"водолази - взривчици" кърти мивки и фаянс! Има си дума - "сапьори", ама хора с беден речник откъде да я знаят...

Водолази- миньори

То като четох излиза, че почти половината от българската армада , техника и персонал,е участвала в сложната операция в 21 век по отстраняването на една мина. Сега сигурно ще бъдат повишени в звание . Няма лошо.

Да ви светна, Бг определена от НАТОВАРЕНО за зона на военни действия а българите за пушачно месо.

Браво на нашите служби, ангажирани с обезвреждането на мините. Явно трябва да се слушат и руснаците, какво говорят, защото отдавна те първи предупредиха за тези мини.

То заради тях има мини, слушаш ли руснак до никъде няма да стигнеш

Тази година по българското черноморие всичко ще е "бомба"!

Взривчици - няма такава дума ,кретени!

то и такава държава няма...

навярно в тълковен или правописно-правоговорен речници на съврем. книжов. бълг. език липсва думата ВЗРИВЧИК, но ето че я има в ,, https://otgovori.info/instrukcia-vzrivni-materiali-2/ -> Задължително е пренасянето на взривните материали да става от взривчик или от специално инструктирани лица, но под наблюдението на взривчик. Задължава се ръководителят на взривните работи да определи един от тях за отговорник. " , похвално че не се е взривила в район, където се гмуркат или плуват човеци, живи + здрави

Което е изключително рядко срещано, нали има значение дали ще настъпиш мина от преди 80 години или току-що произведена. Има значение, тъй като едните мини все още ги има из черно море от втората световна война и току изплуват. Пък другия вид са съвременните мини, които се използват в момента в Украйна. И съвременните морски мини не са тези контактни мини с рогчетата. Значи лично аз не разбирам защо водолаза е трябвало да плува домината И да залага взрив. Тези мини се взривяват без никакъв проблем със стрелба. Престоят а война моряците от търговския флот са взривява ли такива мини с пушки от борда на кораба. Военните кораби са ги взривявали с картечна стрелба. Така че наистина има значение-особено когато погледнете писанията на платените коментатори.

Е тва се казва посрещане на джулая :)

Че и рибка ще има до сутринта. Носете само бирата ;)

НЕ КРИЙТЕ ЧЕ МИНИТЕ СА ПУСНАТИ ОТ УКРАЙНСКИТЕ НАРКОМАНИ И ПОМАГАЧИТЕ ИМ ОТ НАТО

А защо има мини, заради агресията на твоите руски кретени ;)

Това, тези украински мини със свален умишлено предпазител ли са, които не съществуваха? И, бяха само руска пропаганда. Нещо, много избухлива се оказа тази пропаганда.

Пак добре че кръгът Монтерей поддържа паралелни линии на комуникации с нас

Ако видите сферичен плуващ обект във водата, с два по-малки овални обекта в горната му част, често пъти зле прикрити с някакво парче плат, не се плашете, и не звънете на 112. Просто някоя жена/свинкя е решила да поплува, маскирайки се като мина....

Мисля да пратя една месечна заплата на славните окраинци.

За да сложат още мини ли?

Мина от втората световна война била използвана в съвременни бойни действия:)))) Дами и господа това е контактна мина, каквато не се използва от сигурно 80 години вече. Що не вземете да се разровите из нета да видите какво представляват съвременните морски мини.

Има ли значение дали ще настъпиш мина от преди 80 години или последен модел, произведен вчера?

Глиги не се страхува от тези мини! Глиги си е направил полева тенджера от такава мина в Украйна! Глиги готви, Глиги яде в такива мини, Глиги прави чай и борш в гилзи от артилерийски снаряди! Герої не вмирають. Вмирають вороги! Слава Україні! Героям слава!

Подарък от Путин на "неприятелска" България от сърце! От Оперативното Командване "Юг" на украинската армия предупредиха, че при отстъплението си от "Змийския остров" руснаците са пуснали в морето голямо количество морски мини!

Фейк

Фейк е че руснаците били проявили "добра воля" и доброволно са напуснали змийския остров! Украинската армия е била рушистите като маче у дирек!!!

От Космоса ги пускат

Нищо на разбираш от морските течения.

Обезвредили мина-дръжки! Пропаганда та дрънка!

Пич, "Змийският остров" е само на около 300 километра от българския морски бряг! Как ти се струва? Пропаганда ли е? Аз на море това лято сигурно няма да ходя, а ти?

на американските тролове значително ви паднаха надниците. Нямаш два лева за хляб, на море щял да ми ходи. Я залягай над копипействането !

Там съм бате, тая "война" е всичко друго, но не и война. А иначе на море може и да ида, то и заради Ковида трябваше да намалим живота, ама на!

Затова гоним агенти ватници ! За се научат на ред тези варвари и да няма мини в Черно море! Още 1 година санкции и ушанките ще убият сами Путкан Джуджански.

Мините са украйнски ГЛУПАКО

Украйна да си плаща вересийте и да си прибира мините, също и Руснаците! Това не е Азия!

Много красива снимка (за Джулая морнинг).

На устието на Камчия има огромен руски комплекс.Явно някои руски диверсанти и шпиони под ръководството на Митрофанова пускат мините.Не е лошо Христо лодкаря това лято да се заеме с обезвреждането им,стига е обикалял сараите на Доган.

Не - от подводница ги поставят. Руска, атомна. Ще унищожават увеселителни корабчета и рибарски гемии !

Подарък от зеленски...

около Камчия са разположени бази на туските агенти в България.

Еха, това лято на слънчака ще се избухва яко

е... може ... ще има зелени човечета май.

Мините са си мини. Преди 3 седмици на изоставеното летище Буховци до Търговище кацна неизвестен самолет с диверсионна бойна група от Руският Вимпел с цялото им оборудване. Никой не ги залови и сега си шетат в България и планират диверсии. А правителството и медиите мълчат. Ето от това се страхувайте..

Супер, дано скоро да ни освободят, за трети път

Че не си си пил хапчетата - шизофренията ти работи на пълни обороти !

Защо ли не ме учудва. Край Кампчия не са ли разположени русофилските кочини на Русия?

Кочина е в главата и в душата ти драги.. Ако имаш такава

Извинете - лампазите от НАТУ нали ни каза, че мините са руска хибридна атака - фалшива новина за да плашат корабите на световната демократична оПщност и най-вече да навредят на туризма?

Луд респект за тези смели мъже! и жени от военноморските ни сили!

Бял ден да не видите, алчни говеда!

А украинците тия дни са потопили още два руски кораба - така общата им бройка нарасна до 16 броя!

...и един мармот завива швейцарски шоколад нали?

Завива той, чаркове от крайцера Масква. Или беше подводница? Абе подводен крайцер Масква! :)

Освен "Копейкин" няма кой други да пуска мините в Черно море. Той и Митрофанова са видяни на плажа на Камчия с цял бус мини. Саботират горкия Кирчо и Лена Мустака.

..а неадекватния ни военен министър се кълнеше, че никога не може да се случи.. Само идиоти около Кирчо..

Ами около идиот какви да са?

Кой е тоя дето се е кълнял бил бе?!

Най-важното е, че някой кораб не е попаднал на това чудо, а представете си нещо, дори и по-малко, натоварено с петрол или мазут! Е тогава ще имаме голям проблем, защото: - когато се случи в нашата акватория, си е наш проблем! - хайде докажете, че тази точно взривена мина е от подаръците ни от братския украински народ - черноморие?!? Мазутоморие! - За жертвите и разрушенията по кораба ще трябва да отговаряме ние, защото не сме си свършили работата! Това е нещо като полета МН17 - въртят, сучат, ама това се е случило на територията на Украйна и каквито и "заявления" да казват от всякакви европейски и международни съдилища, картофа е в украинска страна! Та ... няма значение кой я е видял, важното е, че я няма! И дано не идват още! Това е още едно напомняне, че трябва ВМС, дори и с ограничените ресурси с които разполагат, трябва да са на щрек!

бате, като нахлуят ОРКИТЕ последният ти проблем ще е петното с мазут Ще търчиш към Солун та петите ти ще бият в гъзо

Инженерче

Кои са орките? Не знам за вас, но аз не живея в свят на Толкин!

Очаквах го това. Даже си мислех как ще им плуват корабите със зърно на укрите, след като нацвъкаха мини по морето... Ако се нацепи някоя българска рибарска лодка, пак викайте с цяло гърло "Слава Украине"!

Аве ей, мноо сте прости, бре! Що взривихте мината? Ние почнахме да минираме пристанища, заливи, всичко...Митрофанова заплаши да скъсаме дипломатически отношения, както с Украина, и ние затуй почнахме като украинците да слагаме мини, че като дойдат руснаците, да сме готови и двете надуваеми лодки да ги удържат докато дойде американският самолетоносач от Средиземно море или някоя турска гемия ни се притече на помощ!

Трябва да се провери колко мини имаме по складовете- ако се наложи да спираме ОРКИТЕ това е начина - да се минира евентуалният участък на десанта Имаме ли машини за автоматично миниране на плажа ? Имаме ли достатъчно кораби да поставят морски мини ? Имаме ли достатъчно френски противокорабни ракети ЕКЗОСЕ ? Орките няма да ни чакат

Те "орките" си стоят зад океана и в момента се карат да има ли право на аборт или да няма. Проблемът е, че прехвърлиха проблемите тук, в Източна Европа...

Дир, защо не кажете кой е сложил тия мини и защо ги е сложил така че да плуват свободно из цялото черно море?

Те нещо подобно ми трябва за Коледа.

ватниците квичат.... чака ги самальота и вместо да си пекат задниците на слънчака и чака бой за захар в рашанстан :)

Сега е момента про100то киро,мравояда и ченгето да се изтъпанят и да кажат,че лично Путин я е донесъл плувайки от Крим и я е заложил с цел унищожаване на нато и евроГейския съюз....

малка корекция тогава руснаците казаха, че има такива мини а нащи, че било фейк новина. Да ма НЕ била работата.