Коментари - Детските надбавки се увеличават само за второ дете | Днес.dir.bg

Детските надбавки се увеличават само за второ дете

Управляващите предвиждат диференцирана детска надбавка според броя на децата, като най-голяма ще е за помощта за второ дете.

Обратно в новината

Коментари - Детските надбавки се увеличават само за второ дете | Днес.dir.bg

Коментари

аз имам 4 деза за тях колко мога да вземам семеини *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

abe viye kakvi horaste dnes e 15 a owte nyama deski

грозно разделение как реши кои да получава децки, аз като не работя и даваи да не получавам, само памперси давам 6ш,00 лева, а то само памперси не искат, искат и да ядут, и лекарства, сега и на ясла ходим! така, че не казваи какво да се получават! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

D. Den

А за близнаци ще имали промяна при детските?

те нашите деца не са на маика балгария никаде го няма по света,ние които си плащаме данаците и всичко се оцхита до стотинка естественно не попадаме в графа децки, вземат ги тези които наистина печелят добре и останалите са ясни............ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Значи отивам в магазина да купувам на децата обувки и казвам ..---Дайте ми едни обувки от 50 лв за второто ми дете и едни обувки от 30 лв. за първото-това само една малоумна комунистическа глава и болен мозък може да го измисли -а и едното дете трябва да яде по малко от другото.Само Сибир за вас некадърници

Мда.. Дискриминационна ще е за ромките :) Те са тия, които са най-облагодетелствани. Според мен трябва да има по-ясен критерий. Като си негоден да осигуриш бъдещето на децата, нямаш право на трето-четвърто и прочие. Мнозинството от тези негодни са си пак цигани. Официално обаче се водят бедни и социално слаби, макар в гетата им да виреят триетажни палати, солидни на вид и строени със солидни средства.

Отговорът, госпожо, е в заглавието на книгата ми "Защото сме социалисти" :)))

Срамота! Да работиш, да плащаш данъци, осигуровки и да взимаш по малко пари от една жена със 7 деца, които не учат и не им се работи. Питам аз как излиза сметката: един да работи 7 да взимат помощи с години.

Отговорът, госпожо, е в заглавието на книгата ми "Защото сме социалисти" :)))

Да се премине на стимулиране само чрез семейното подоходно облагане. Първа стъпка - сключен граждански брак. Втора стъпка - едно дете. Трета стъпка - две деца. Четвърта стъпка - три деца. И до тук. Който не работи получава социална помощ само срещу полагане на общественно полезен труд 30 дена в месеца. Една метла и улицата да е чиста.

за последните няколко години цените се вдигнаха в пъти, а дохода които се взима в предвид за детски едва....... до кога така?

Майка съм на 3 деца, не ми е ясно според господа управляващите по лесно ли се гледат 2 от колкото 3 деца. За трето дете еднократната помощ също е най малка- до кога ще страдаме заради циганите ? Да не говорим, че созополска община към която се водих до скоро дава по 2000 лв. за новородено, но на мен не ми се полагаха защото само за 1 и 2 - ро дете - било направено така заради циганите - е до кога ще страдаме заради циганите - българите които имат смелостта на имат повече деца

Трябва да се измисли друго стимулиране, защото сега циганите раждат над 10, вече и Европа не ни иска, защото сме се превърнали в циганска държава.

Това само онази патка КУРнелия Нинова го е измислила.

Децата са с еднакви разходи за отглеждането им, независимо от поредността на раждането. Те са и равнопоставени граждани на тази държава. Защо държавата ги дели?Раждаемостта не е правилно да се стимулира по този начин.

....а редно ли е да дели децата на "бедни" и "богати"?!?

Не е редно да се делят на бедни и богати, не е редно да се взема брутният доход и за едни деца да се полага, а за други не. Някой живеят само от детски надбавки.

Защото, ако не ги дели, меринджеите вместо 5, ще имат по 10 деца. Те и без друго са основният получател на 'децките'.

"Детските надбавки се увеличават само за второ дете" ...................... И тъй като българите масово имат по едно дете (две как се издържат при тази мизерия?), повече от очевидно е, че мярката е насочена главно към първосигналния електорат - Айше и Манго. На нас данъкът на старите таратайки (как да си купим нова?) увеличават двойно, за да дадат парите на електората си... Зер избори идат! Социална политика, увеличени пенсии, заплати, социални придобивки и други тинтири-минтири ....Дано младите се събудят и да разберат, че няма бъдеще, ако не вземат нещата в свои ръце. Иначе сме загубени!

само в бг има дискриминазяя на дезата от частните училища.само те не получават 1з00лв. които се полагат за всеки ученик. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В икономиката има едно понятие 'еластичност'. За да има увеличение в раждането на 2-ро дете като резултат от допълнителните 15 лв., това означава, че търсенето на социална услуга е еластично към предлагането. А за да е еластично от 15 лв., това означава, че ще повлияе на най-маргиналния контингент, което в общия случай е един определен контингент. Аз съм За махането на въпросните 'детски' и заместването им с данъчни облекчения за родителите. Това означава, че алтернативните ползи ще отиват при работещи хора, а който не работи и иска деца, сам ще си отговаря за кефа.

Децата са единственото чисто нещо което създаваме.Защо го дискотираме като бизнес.А тези който искат но не могат да имат деца едва ли го правят за надбавки/не е справедливо да приемаме децата за стока мога да раждам държавата да ми плаща ама нали някой трябва да ги изработи и отчете данаци

КОМУНИСТИТЕ ПАК ИЗПЪЛНИХА ПОРЕДНОТО СИ ПРЕДИЗБОРНО ОБЕЩАНИЕ.

Защото сме избрали в парламента " елита на България" дето не могат да разберат че с бездействието си днес по този въпрос обричат всичко след 15 - 20 години, нито за детски ще има нито за социални нито за пенсии. Стимулират една част от населението да живее от детски и социални без реално да полага грижи за децата си, без да ги възпитава в труд , без да ги образова ,тумби нехранимайковци! Много смешно ми става от лозунга на националистите "България на три морета". Знаете ли кои са тези морета за едно Българско градче в провинцията - съседните три цигански села и в добавка задължителното гето на края на града. А партийните глупаци не искат дори да забавят този процес . Тия меки мерки които прокарват сега и в 1990 година да бяха въведени резултата щеше да е същия , а 2013 година са си чисто гасене на огъня с масло

Страшно грозно звучи - че младите днес плащали торби с пари на днешните пенсионери ! Я почакайте малко - и аз и съпругът ми сме строителни инженери - със стаж между 35 и 40 години ! Бяхме проектанти на най-отговорните строежи и съоръжения в България ! Тогава нямаше искам -не искам - отдържаха ни се в пълен размер и върху заплата и при допълнителни проекти и премии ! Имаме 2 деца -вече големи хора с професии и семейства ! На кого сме плащали ние тогава - и на пенсионерите / предполагам ваши баби и дядовци / и собствените си деца сме гледали и издържали ! И какво сега - за нас да няма пенсии / въпреки , че са като подаяния / и да издържаме вашите деца ли ? Имам внучка и определено това не са детски , а подигравка -децата са бъдещето ! Така ли ще разсъждавате като достигнете тази възраст ? И приятно и справедливо ли ще е така да се отнасят към вас , труда и живота ви ? Така ли са ви възпитавали ? Твърдо сам против даване на детски добавки на НЕРАБОТЕЩИ , необразовани хора - за циганите това е доход и издръжка ! До кога - те ли ще осигуряват пенсиите на днешните млади ?

Е каква е тази простотия.Защо трябва да се обещетява първото дете .Те нямат ли еднакви права.Или увеличавате на всички или не.Не съм чела нещо по абсурдно.

Чувал съм, че в Швеция/ която дълги години оглавява класациите за най-висок стандарт на живот/, ако си на помощи и решиш да имаш трето дете държавата не ти дава детски надбавки за подобно решение.

Елементарно Уотсън! Ама на нашите тъпи глави не им стигат силици да го приложат.

Аз искам да попитам господата управляващи, защо трябва да се взема впредвид брутното трудово възнаграждение, а не чистото, което дефакто си получаваш?

Всички бизнесмени вземат детски надбавки, всички цигани вземат детски надбавки, ощетени са само честно работещите и осигуряваните на реален доход. Ето това е "държавническа" политика. Неграмотна и тъпа червена сган!

аре стига сте ревали честните работещи, ако не сме бизнесмените да внасяме данъци, да ви питам кой ще ви плаща заплатите на бюджетни търтеи - и не, не е вярно че получаваме детски надбавки, само циганите получават

Работещите и осигуряваните на реален доход работят на места, където фирмите са проспериращи, следователно ползват много други привилегии и имат дори условия на труд. Важно е, че един ден взимат една добра, реална пенсия. Ако ги съкратят си ползват обезщетения в нормални размери. За едни жалки детски ли са?

Колко ли от тези които вземат детски се осигуряват на МРЗ а вземат в пъти повече? А?

Детските надбавки за циганите да се дават само ако родителите са пълнолетни. Не е нормално да се женят по циганските закони на 12-13 години, а да получават детски надбавки по българските- т. е. прабабата получава детски за дъщерята, дъщерята за дъщерята , която е баба и е бременна.

Не трябва изобщо циганите да вземат помощи и надбавки. Нека се обвържат с образованието, не с дохода. Както е задължително средното образование - който го има, да взема, който не - не! Така ще вкарат и циганчетата в училище!

Не може да се интегрира нещо неинтегрируемо. Вкарват ги в училище и в 3-4-ти клас момичетата вече напускат за да придобият професията родилка.

Второто и третото ми внучета са близнаци,на кое ще се дадат по -малко пари!!!!

За да можем да предстанем да хрантутим циганите, трябва най-напред да престанем да хрантутим олигарси, мутри, политици, съдии, прокурори, които са една и съща пасмина. Те бранят циганските надбавки.

Точно ти никого не храниш. И не гледай алчно към символичните надбавки за децата ми, пак ти казвам. Заради такива като теб, които са се докопали до законите, нацията загива! А с циганите се вземат ДРУГИ мерки, не спиране на детски. Ако им спреш помощите - ще станат съвсем варвари и крадци, но няма да спрат да се размножават.

Доста ограничено мислене. Циганките РАБОТЯТ майки. Разждат постоянно за помощи. Пращат децата на училище САМО ЗА ДА ИМ СПРЪТ ПОМОЩИТЕ, като по този начин съсипват развитието на останалите деца в класът и т.н. Относно олигарсите, те сами се хранят, не се притеснявай за тях.

Точно ти никого не храниш ???? Айде бе! Бачкатор съм (аутсорсинг) и парите за осигуровките ми идват от Германия. Всеки лев даден за стимулиране на циганската раждаемост днес, раждо по-гляма мизерия за следващото поколение цигани. След 2-3 поколение и Европа ще изнемогва от такова стимулиране Точно такива умници като теб докараха през последните 7 десетилетия циганите от 35-50 хил през 1947 да станат милион - милион и половина... днес.

Бреей, вярно ли е най-вероятно от 35 да станат на 40? А не е ли по-вероятно да станат на 36, хем пак си се води "увеличение". Пфффф, кратуни........

Дааа колко умно! А тези които се осигуряваме на пълната работна заплата, плащаме си редовно данъците, осигуровките....и т.н. за нашите деца няма детски надбавки. Но то като се замислиш в тази държава какво ли има вече, нито здравеопазването е здравеопазване, нито образованието е образование..... е освен ако не си ром тогава за теб има всичко и то ти е безплатно, защото такива като нас го плащат!

Спокойно, другари наши тъмнозелени избиратели, аз ви гарантирам, че ние от Партията ще стопираме всякакви идеи за детски добавки само за до 3 деца, така че раждайте спокойно по 10, вие сте гаранцията за бъдещето на Партията.

това с "детските" е глупост. не защото аз не взимам а друг взима, а защото се стимулира раждаемостта само в социално слабите слоеве на обществото, което е меко казано бомба със закъснител.

Изключително точен анализ!

Политика, братче! За едни това се представя за социали помощи, които са една от многото други помощи. За други, които не ги получават, видиш ли, това е СТИМУЛ да раждат. Но, ако, случайно, имаш доходи, които покриват норматива за 2-3 деца, правиш още, докато доходът падне под 350.00 лв. на член на семейството! това е то "стимул"!

Писна ми вече заради циганите, да страдаме ние и децата ни! Писна ми да ги издържам, тях и десетината им деца! Кога най-после ще се вземат мерки в тази държава?? След 50 год. белите хора ще са малцинство, жалко за славната ни история!

Гошо Тарабата: -Който не работи, не трябва да яде. Това не е обсъждсане на детски а на цигански надбавки. Българинът не зависи от тях и може и без тях.

"дедо", ти можеш без тях, децата ми не! Не говори от тяхно име, ако обичаш. Абсолютно си изкукал.

Що? От Филиповци ли се обаждаш или от БХК?

До кога хора които, не са внесли и една стотинка в осигурителните фондове, ще получават пари от там? Няма ли кой да запуши тази бездънна яма?

Предлагам да се премахнат тези нищожни детски надбавки. Вместо бюджета да дава 35 лв,по-лесно е да приспадам от данък общ доход същата сума. Семейно подоходно облагане му се казва. А който не работи......ми няма да получава.

Премахнете тази несправедливост "семейни помощи". Върнете прогресивния данък и подоходното семейно облагане. Нека облекчението е по-голямо за родители с деца, ще има за всички които се трудят!

Всеки сам си прави сметката колко деца може да отгледа и да им даде образование. Имам две деца и никога не съм разчитала на помощ от държавата. Мисля, че е абсолютно безотговорно да се раждат деца без да се помисли предварително за отглеждането им. Няма смисъл да "произвеждаме" нещастници.

Недей, всичко се случва, може след 2 или 5 години да опреш до инвалидна пенсия, а децата ти ще имат нужда от всяко левче. Не ти го пожелавам, но животът се мени, а и тук хората са по-често нуждаещи се и отвъд ръба на оцеляването, следователно изгледите и за теб не са безкрайно розови. Казва ти го жена, която винаги сама си е гледала децата, храни закъсали приятели, улични котки и оцелява. Но кризата скоро и мен ще ме помете, усеща се.

Абе, Хасане! Спрете я най-накрая тази порочна практика да превръщате раждането на деца в бизнес за една определена прослойка! Айде най-накрая да си кажем истината - циганите гледат на децата си като стока, разменна монета или начин да вземат едни пари от социална система, към която нямат никакъв принос! Ай сиктир!

хахаха разбрахте ли ги сега лъжливите комунисти:) с големите обещания ,остава да вдигнат и пенсиите.... с 20лв и да сте доволни пенсионери-гласuваите пак за тях.теглят милиони а за вас .......

герберастите с колко ги вдигнаха бе педал кривоглед

ама и дали са обещавали..разликата е огромна,а епитетите си ги пази за себе си !!!!

според мен детските трябва да се дават така 1 - во дете 35 2 - 50 3 - 75 4 - 100 5 - 120 6 - 150 и така до 10-то дете за което да се дават 300 лева така ще се стимулира раждаемостта

Аха! Пропуснал си една много съществена подробност - от къде да вземем парите за "стимулираната плодовитост"?

Не желая да се хрантутят циганета! Премахнете абсолютно всички социални помощи, детски надбавки и т.н.! Приспадайте съответните суми от данъците на семейството, за да накарате мързеливците да работят, а не да висят на врата на останалите! Само така има смисъл, в противен случай няма да има край развъждането на миризливата сган

При стимулирането на семействата трябва да се въведе образователен праг. Детски да получават родители поне със средно образование и тези който се наистина се грижат за децата си. Така парите колкото и малко да са ще идат при тези които имат нужда а не само при ромите. Наясно съм че това няма да мине защото ще го обявят за дискриминация.

Стига сте ги наричали детски!!! Ако бяха детски трябва да се дават на всички ДЕЦА... след като има подоходен критерий значи са помощи.За това ,че съм честен с държавата и си декларирам всичките доходи тя ми се отблагодарява като дава на тези които ги крият или на паразитите цигани!!!

Ромите са бъдещето на тази страна, драги булгаристанци ! Обичайте ги, уважавайте ги и бъдете толерантни.

Дайте да дадем, цигани да си произведем!

Коментари - Детските надбавки се увеличават само за второ дете | Днес.dir.bg

Детските надбавки се увеличават само за второ дете

Управляващите предвиждат диференцирана детска надбавка според броя на децата, като най-голяма ще е за помощта за второ дете.

Обратно в новината

Коментари - Детските надбавки се увеличават само за второ дете | Днес.dir.bg

Коментари

аз имам 4 деза за тях колко мога да вземам семеини *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

abe viye kakvi horaste dnes e 15 a owte nyama deski

грозно разделение как реши кои да получава децки, аз като не работя и даваи да не получавам, само памперси давам 6ш,00 лева, а то само памперси не искат, искат и да ядут, и лекарства, сега и на ясла ходим! така, че не казваи какво да се получават! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

D. Den

А за близнаци ще имали промяна при детските?

те нашите деца не са на маика балгария никаде го няма по света,ние които си плащаме данаците и всичко се оцхита до стотинка естественно не попадаме в графа децки, вземат ги тези които наистина печелят добре и останалите са ясни............ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Значи отивам в магазина да купувам на децата обувки и казвам ..---Дайте ми едни обувки от 50 лв за второто ми дете и едни обувки от 30 лв. за първото-това само една малоумна комунистическа глава и болен мозък може да го измисли -а и едното дете трябва да яде по малко от другото.Само Сибир за вас некадърници

Мда.. Дискриминационна ще е за ромките :) Те са тия, които са най-облагодетелствани. Според мен трябва да има по-ясен критерий. Като си негоден да осигуриш бъдещето на децата, нямаш право на трето-четвърто и прочие. Мнозинството от тези негодни са си пак цигани. Официално обаче се водят бедни и социално слаби, макар в гетата им да виреят триетажни палати, солидни на вид и строени със солидни средства.

Отговорът, госпожо, е в заглавието на книгата ми "Защото сме социалисти" :)))

Срамота! Да работиш, да плащаш данъци, осигуровки и да взимаш по малко пари от една жена със 7 деца, които не учат и не им се работи. Питам аз как излиза сметката: един да работи 7 да взимат помощи с години.

Отговорът, госпожо, е в заглавието на книгата ми "Защото сме социалисти" :)))

Да се премине на стимулиране само чрез семейното подоходно облагане. Първа стъпка - сключен граждански брак. Втора стъпка - едно дете. Трета стъпка - две деца. Четвърта стъпка - три деца. И до тук. Който не работи получава социална помощ само срещу полагане на общественно полезен труд 30 дена в месеца. Една метла и улицата да е чиста.

за последните няколко години цените се вдигнаха в пъти, а дохода които се взима в предвид за детски едва....... до кога така?

Майка съм на 3 деца, не ми е ясно според господа управляващите по лесно ли се гледат 2 от колкото 3 деца. За трето дете еднократната помощ също е най малка- до кога ще страдаме заради циганите ? Да не говорим, че созополска община към която се водих до скоро дава по 2000 лв. за новородено, но на мен не ми се полагаха защото само за 1 и 2 - ро дете - било направено така заради циганите - е до кога ще страдаме заради циганите - българите които имат смелостта на имат повече деца

Трябва да се измисли друго стимулиране, защото сега циганите раждат над 10, вече и Европа не ни иска, защото сме се превърнали в циганска държава.

Това само онази патка КУРнелия Нинова го е измислила.

Децата са с еднакви разходи за отглеждането им, независимо от поредността на раждането. Те са и равнопоставени граждани на тази държава. Защо държавата ги дели?Раждаемостта не е правилно да се стимулира по този начин.

....а редно ли е да дели децата на "бедни" и "богати"?!?

Не е редно да се делят на бедни и богати, не е редно да се взема брутният доход и за едни деца да се полага, а за други не. Някой живеят само от детски надбавки.

Защото, ако не ги дели, меринджеите вместо 5, ще имат по 10 деца. Те и без друго са основният получател на 'децките'.

"Детските надбавки се увеличават само за второ дете" ...................... И тъй като българите масово имат по едно дете (две как се издържат при тази мизерия?), повече от очевидно е, че мярката е насочена главно към първосигналния електорат - Айше и Манго. На нас данъкът на старите таратайки (как да си купим нова?) увеличават двойно, за да дадат парите на електората си... Зер избори идат! Социална политика, увеличени пенсии, заплати, социални придобивки и други тинтири-минтири ....Дано младите се събудят и да разберат, че няма бъдеще, ако не вземат нещата в свои ръце. Иначе сме загубени!

само в бг има дискриминазяя на дезата от частните училища.само те не получават 1з00лв. които се полагат за всеки ученик. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В икономиката има едно понятие 'еластичност'. За да има увеличение в раждането на 2-ро дете като резултат от допълнителните 15 лв., това означава, че търсенето на социална услуга е еластично към предлагането. А за да е еластично от 15 лв., това означава, че ще повлияе на най-маргиналния контингент, което в общия случай е един определен контингент. Аз съм За махането на въпросните 'детски' и заместването им с данъчни облекчения за родителите. Това означава, че алтернативните ползи ще отиват при работещи хора, а който не работи и иска деца, сам ще си отговаря за кефа.

Децата са единственото чисто нещо което създаваме.Защо го дискотираме като бизнес.А тези който искат но не могат да имат деца едва ли го правят за надбавки/не е справедливо да приемаме децата за стока мога да раждам държавата да ми плаща ама нали някой трябва да ги изработи и отчете данаци

КОМУНИСТИТЕ ПАК ИЗПЪЛНИХА ПОРЕДНОТО СИ ПРЕДИЗБОРНО ОБЕЩАНИЕ.

Защото сме избрали в парламента " елита на България" дето не могат да разберат че с бездействието си днес по този въпрос обричат всичко след 15 - 20 години, нито за детски ще има нито за социални нито за пенсии. Стимулират една част от населението да живее от детски и социални без реално да полага грижи за децата си, без да ги възпитава в труд , без да ги образова ,тумби нехранимайковци! Много смешно ми става от лозунга на националистите "България на три морета". Знаете ли кои са тези морета за едно Българско градче в провинцията - съседните три цигански села и в добавка задължителното гето на края на града. А партийните глупаци не искат дори да забавят този процес . Тия меки мерки които прокарват сега и в 1990 година да бяха въведени резултата щеше да е същия , а 2013 година са си чисто гасене на огъня с масло

Страшно грозно звучи - че младите днес плащали торби с пари на днешните пенсионери ! Я почакайте малко - и аз и съпругът ми сме строителни инженери - със стаж между 35 и 40 години ! Бяхме проектанти на най-отговорните строежи и съоръжения в България ! Тогава нямаше искам -не искам - отдържаха ни се в пълен размер и върху заплата и при допълнителни проекти и премии ! Имаме 2 деца -вече големи хора с професии и семейства ! На кого сме плащали ние тогава - и на пенсионерите / предполагам ваши баби и дядовци / и собствените си деца сме гледали и издържали ! И какво сега - за нас да няма пенсии / въпреки , че са като подаяния / и да издържаме вашите деца ли ? Имам внучка и определено това не са детски , а подигравка -децата са бъдещето ! Така ли ще разсъждавате като достигнете тази възраст ? И приятно и справедливо ли ще е така да се отнасят към вас , труда и живота ви ? Така ли са ви възпитавали ? Твърдо сам против даване на детски добавки на НЕРАБОТЕЩИ , необразовани хора - за циганите това е доход и издръжка ! До кога - те ли ще осигуряват пенсиите на днешните млади ?

Е каква е тази простотия.Защо трябва да се обещетява първото дете .Те нямат ли еднакви права.Или увеличавате на всички или не.Не съм чела нещо по абсурдно.

Чувал съм, че в Швеция/ която дълги години оглавява класациите за най-висок стандарт на живот/, ако си на помощи и решиш да имаш трето дете държавата не ти дава детски надбавки за подобно решение.

Елементарно Уотсън! Ама на нашите тъпи глави не им стигат силици да го приложат.

Аз искам да попитам господата управляващи, защо трябва да се взема впредвид брутното трудово възнаграждение, а не чистото, което дефакто си получаваш?

Всички бизнесмени вземат детски надбавки, всички цигани вземат детски надбавки, ощетени са само честно работещите и осигуряваните на реален доход. Ето това е "държавническа" политика. Неграмотна и тъпа червена сган!

аре стига сте ревали честните работещи, ако не сме бизнесмените да внасяме данъци, да ви питам кой ще ви плаща заплатите на бюджетни търтеи - и не, не е вярно че получаваме детски надбавки, само циганите получават

Работещите и осигуряваните на реален доход работят на места, където фирмите са проспериращи, следователно ползват много други привилегии и имат дори условия на труд. Важно е, че един ден взимат една добра, реална пенсия. Ако ги съкратят си ползват обезщетения в нормални размери. За едни жалки детски ли са?

Колко ли от тези които вземат детски се осигуряват на МРЗ а вземат в пъти повече? А?

Детските надбавки за циганите да се дават само ако родителите са пълнолетни. Не е нормално да се женят по циганските закони на 12-13 години, а да получават детски надбавки по българските- т. е. прабабата получава детски за дъщерята, дъщерята за дъщерята , която е баба и е бременна.

Не трябва изобщо циганите да вземат помощи и надбавки. Нека се обвържат с образованието, не с дохода. Както е задължително средното образование - който го има, да взема, който не - не! Така ще вкарат и циганчетата в училище!

Не може да се интегрира нещо неинтегрируемо. Вкарват ги в училище и в 3-4-ти клас момичетата вече напускат за да придобият професията родилка.

Второто и третото ми внучета са близнаци,на кое ще се дадат по -малко пари!!!!

За да можем да предстанем да хрантутим циганите, трябва най-напред да престанем да хрантутим олигарси, мутри, политици, съдии, прокурори, които са една и съща пасмина. Те бранят циганските надбавки.

Точно ти никого не храниш. И не гледай алчно към символичните надбавки за децата ми, пак ти казвам. Заради такива като теб, които са се докопали до законите, нацията загива! А с циганите се вземат ДРУГИ мерки, не спиране на детски. Ако им спреш помощите - ще станат съвсем варвари и крадци, но няма да спрат да се размножават.

Доста ограничено мислене. Циганките РАБОТЯТ майки. Разждат постоянно за помощи. Пращат децата на училище САМО ЗА ДА ИМ СПРЪТ ПОМОЩИТЕ, като по този начин съсипват развитието на останалите деца в класът и т.н. Относно олигарсите, те сами се хранят, не се притеснявай за тях.

Точно ти никого не храниш ???? Айде бе! Бачкатор съм (аутсорсинг) и парите за осигуровките ми идват от Германия. Всеки лев даден за стимулиране на циганската раждаемост днес, раждо по-гляма мизерия за следващото поколение цигани. След 2-3 поколение и Европа ще изнемогва от такова стимулиране Точно такива умници като теб докараха през последните 7 десетилетия циганите от 35-50 хил през 1947 да станат милион - милион и половина... днес.

Бреей, вярно ли е най-вероятно от 35 да станат на 40? А не е ли по-вероятно да станат на 36, хем пак си се води "увеличение". Пфффф, кратуни........

Дааа колко умно! А тези които се осигуряваме на пълната работна заплата, плащаме си редовно данъците, осигуровките....и т.н. за нашите деца няма детски надбавки. Но то като се замислиш в тази държава какво ли има вече, нито здравеопазването е здравеопазване, нито образованието е образование..... е освен ако не си ром тогава за теб има всичко и то ти е безплатно, защото такива като нас го плащат!

Спокойно, другари наши тъмнозелени избиратели, аз ви гарантирам, че ние от Партията ще стопираме всякакви идеи за детски добавки само за до 3 деца, така че раждайте спокойно по 10, вие сте гаранцията за бъдещето на Партията.

това с "детските" е глупост. не защото аз не взимам а друг взима, а защото се стимулира раждаемостта само в социално слабите слоеве на обществото, което е меко казано бомба със закъснител.

Изключително точен анализ!

Политика, братче! За едни това се представя за социали помощи, които са една от многото други помощи. За други, които не ги получават, видиш ли, това е СТИМУЛ да раждат. Но, ако, случайно, имаш доходи, които покриват норматива за 2-3 деца, правиш още, докато доходът падне под 350.00 лв. на член на семейството! това е то "стимул"!

Писна ми вече заради циганите, да страдаме ние и децата ни! Писна ми да ги издържам, тях и десетината им деца! Кога най-после ще се вземат мерки в тази държава?? След 50 год. белите хора ще са малцинство, жалко за славната ни история!

Гошо Тарабата: -Който не работи, не трябва да яде. Това не е обсъждсане на детски а на цигански надбавки. Българинът не зависи от тях и може и без тях.

"дедо", ти можеш без тях, децата ми не! Не говори от тяхно име, ако обичаш. Абсолютно си изкукал.

Що? От Филиповци ли се обаждаш или от БХК?

До кога хора които, не са внесли и една стотинка в осигурителните фондове, ще получават пари от там? Няма ли кой да запуши тази бездънна яма?

Предлагам да се премахнат тези нищожни детски надбавки. Вместо бюджета да дава 35 лв,по-лесно е да приспадам от данък общ доход същата сума. Семейно подоходно облагане му се казва. А който не работи......ми няма да получава.

Премахнете тази несправедливост "семейни помощи". Върнете прогресивния данък и подоходното семейно облагане. Нека облекчението е по-голямо за родители с деца, ще има за всички които се трудят!

Всеки сам си прави сметката колко деца може да отгледа и да им даде образование. Имам две деца и никога не съм разчитала на помощ от държавата. Мисля, че е абсолютно безотговорно да се раждат деца без да се помисли предварително за отглеждането им. Няма смисъл да "произвеждаме" нещастници.

Недей, всичко се случва, може след 2 или 5 години да опреш до инвалидна пенсия, а децата ти ще имат нужда от всяко левче. Не ти го пожелавам, но животът се мени, а и тук хората са по-често нуждаещи се и отвъд ръба на оцеляването, следователно изгледите и за теб не са безкрайно розови. Казва ти го жена, която винаги сама си е гледала децата, храни закъсали приятели, улични котки и оцелява. Но кризата скоро и мен ще ме помете, усеща се.

Абе, Хасане! Спрете я най-накрая тази порочна практика да превръщате раждането на деца в бизнес за една определена прослойка! Айде най-накрая да си кажем истината - циганите гледат на децата си като стока, разменна монета или начин да вземат едни пари от социална система, към която нямат никакъв принос! Ай сиктир!

хахаха разбрахте ли ги сега лъжливите комунисти:) с големите обещания ,остава да вдигнат и пенсиите.... с 20лв и да сте доволни пенсионери-гласuваите пак за тях.теглят милиони а за вас .......

герберастите с колко ги вдигнаха бе педал кривоглед

ама и дали са обещавали..разликата е огромна,а епитетите си ги пази за себе си !!!!

според мен детските трябва да се дават така 1 - во дете 35 2 - 50 3 - 75 4 - 100 5 - 120 6 - 150 и така до 10-то дете за което да се дават 300 лева така ще се стимулира раждаемостта

Аха! Пропуснал си една много съществена подробност - от къде да вземем парите за "стимулираната плодовитост"?

Не желая да се хрантутят циганета! Премахнете абсолютно всички социални помощи, детски надбавки и т.н.! Приспадайте съответните суми от данъците на семейството, за да накарате мързеливците да работят, а не да висят на врата на останалите! Само така има смисъл, в противен случай няма да има край развъждането на миризливата сган

При стимулирането на семействата трябва да се въведе образователен праг. Детски да получават родители поне със средно образование и тези който се наистина се грижат за децата си. Така парите колкото и малко да са ще идат при тези които имат нужда а не само при ромите. Наясно съм че това няма да мине защото ще го обявят за дискриминация.

Стига сте ги наричали детски!!! Ако бяха детски трябва да се дават на всички ДЕЦА... след като има подоходен критерий значи са помощи.За това ,че съм честен с държавата и си декларирам всичките доходи тя ми се отблагодарява като дава на тези които ги крият или на паразитите цигани!!!

Ромите са бъдещето на тази страна, драги булгаристанци ! Обичайте ги, уважавайте ги и бъдете толерантни.

Дайте да дадем, цигани да си произведем!