17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросът е подвеждащ! Това са два въпроса!

Вие сериозни ли сте?

Като видя, че някой бърза на пътя - гледам да не съм му аз спънката в живота и да не го бавя. Вярвам в доброто у хората и си мисля, че може пък наистина да има спешна работа човека. Рядко, но и на мен ми се е налагало да бързам с колата. Почти нищо няма да загубя ако дам предимство на бързащ, съответно почти нищо няма да спечеля ако му правя спънки на бързането.

Ако в другата кола е хубава мадама...давам, дори и да не е със скъпа кола ;)

Типична логика на човек, който мисли с долната си глава!

И кво очакваш в замяна- да слезе на кръстовището и да ти се надупи ли? Ахмак. Те заради такива кръстовищни донжуановци като теб си повярваха, че на пътя всичко им е позволено.

Когато карах ЗиЛ 131 винаги бях с предимство...

Така зададен въпросът е некоректен. Давате ли път на малоумници е по правилно. Да. Давам да не ме отнесат.

Нормални водачи не присвяткват, не засичат и не притискат, а изчакват дори да карат със 160+ на магистрала. Тези които присвяткват са или луди, или дрогирани, или малоумни....или вероятно наистина бързат! ''Давате ли път'' , е малко подвеждащо. Нищо не давам на никого, просто отивам в дясната лента, а тези които летят , си е тяхна работа защо го правят.

В случаите на магистрала, където се движите в една посока. За какво предимство се пита ? Въпросът трябвало да е фърчите ли като пилци на магистралата, когато луксозен автомобил ви притиска отзад. Те питат на бавна скорост, ти с предимство, той с луксозна и без предимство, ще отстъпиш ли ?

- никога.

Карам си бусчито Форд Транзит никой не ми сече пътя

Като стана дума, предимство може да не давам, но когато тръгнат да ме изпреварват, независимо дали е с бричка или луксозен автомобил винаги отпускам газта. А съм виждал идиоти, които като видят, че ги изпреварваш и нарочно настъпват, за да ти попречат!

Абе по принцип трябва да се дава предимсто на луксозни автомобили. Все пак хората в тях са направили много повече с живота си, отколкото минаващите покрай тях в ръждясали опели и не знам си кви други кочини. Пълни глупости са че всички сме равни. По същата логика трябва ли красивите жени да дават еднакво внимание на грозни и бедни и на богати и красиви? Ми не И НИКОГА НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ. Това е живота - колкото по-богат и красив си, толкова повече преимущества имаш. И стига сте лицемерничели. Много добре знаете, че съм прав

Аз не оценявам хората по това дали са богати или красиви

Ами ако се засечете при жената, даваш ли предимство? Той има три деца, а ти - едно. Направил е повече, би трябвало да му уважиш правото.

От друга страна пък... Ако имах малка и/или мека пешка, нямаше да карам опела, ами вероятно (не непременно) щях да си купя нещо по-луксозно.

Комплексар ! Познавам хора с големи възможности които карат евтини коли ! За тях колите за начин на придвижване !

Те сами си вземат предимството и без да го имат наглите дебили. Само сопа ги оправя

Аз съм с луксозен автомобил Пежо 307 модел 2004 г., но никой не ми дава път ?

Щото тея Цървули не си познават колите и не знаят какво правят. Това мигачи, или друго забрави. Навиват геврека и натискат двата педала газ и спирачка и толкова. Ер разбира се и чалгата дъни на макс та ни виждат ни чуват. Не е лесно до вчера да си карал талига, а от днес автомобил...

Да защото ме е страх, особено ако са черни и със xenon...

На жени давам път според правилника, но на софийски дупета не. Аз нямам винкел под седалката, но винаги срм готов за двубой, може и с трима. Не е важно дали ще те бият или ще биеш - важно е да участваш в боя.

Аз съм с лукс автомобил и никой не ми дава предимство заради цената му. Аз също не давам. цената не определя правилата на пътя!

Давате педали, давате! Като видите джип и полицейска кола се насирате. Онзи ден един такъв идиот на главен път ми пропуска некъв на ляв завой през него. Бахти и робските душици скапани!

_stankow

И какво, като е луксозен автомобил ? В половината от случаите в него стои жена. В половината от другата половина - млад водач, който тепърва се учи как да се държи на пътя, kak да кара безопасно, как да уважава другите водачи. А ако е опитен водач, той обикновено си кара най-нормално. Че даже и "по-нормално" от нас, с олющените автомобили, щото неговото пребоядисване е в пъти по-скъпо ! :D :D

Не давам на никого предимство, само вземам! От дълги години карам едно Гоуфче 2-ка и само други Голфарки са ме застигали и изпреварвали, ако нещо се разсея да ровичкам радиото, телефона или реша да си гася фаса в пепелника. За всеки случай държа един винкел под седалката, а в багажника имам и парче дебела арматура!

Не давам !!!!!!!!!!!! "Хеклер&Кох" е в жабката.....

Изгарям от желание да напълня главата с "умни мисли" на нЕкой джигит...!!!

Лично аз- НЕ.Правилата са еднакви за всички ,освен за автомобилите със специален режим на движение и снабдени със съответната сигнализация

Попринцип НЕ, но ако го видя, че е луд, мега нагъл и въобще има нестабилно поведение на пътя - ДА. Да върви да се трепе, по-добре да го пуснеш, отколкото да се блъсне в теб. Особено по магистралите и междуградско е най-страшно. А както и по големите пътища тип Южна дъга и от сорта. Но в случая с французите не са имали шанс. Мой роднина му блъснаха колата до Декатлон влизайки в локалното и уж с предимсво....

Да му надуем мадетата, не искате ли?

Разбира се, защо да рискувам живота си и този на семейството си, заради някакъв идиот? Пък и те се ползват с пълните протекции от полиция, съд прокуратура. Не стига, че ще пострадам, а после трябва и да му плащам обезщетения.

Не им давам предимство освен в случаите, в които правилника за движение го изисква. 90-те години, когато хората се бояха от мутрите отдавна са в миналото.

Вие луди ли сте? Какъв е този въпрос?! Разбира се, че НЕ! Какво ми пука на мен, кой, на какво си бил качил чалгарския задник - правилникът за движение е един и не подлежи на интерпретации!!!

Не. Даже, ако изпреварвам в лява лента на магистрала със 120-130, и някой тъпанар налита отзад, още преди да е почнал да святка с фарове му пускам един ляв мигач, да си знае че първо ще си завърша изпреварването, а чак след това ще се прибера в средната лента. Твърдя, че действа възпитателно. В града пък - още повече. Ползвам си предимствто, в противен случай поведението ми може да доведе до объркваща и потенциално опасна ситуация в градски условия.

възпитателно, ама това лято доста случаи имаше дето ги блъскаха с отзад с бая висока скорост, мислейки си как ще прелетиш по някакъв паранормален начин, изпреварвайки тир примерно.

Що за въпрос?! Ако кажа "да", значи давам винаги предимство, което не е вярно. Ако кажа "не" значи не давам никога предимство, което също не е вярно. Давам предимство на всеки, който го има. Това е.

Не им давам специално предимство. Единствено ги пускам да минат пред мен и да се трепят напред, ако ме притискат или карат рисково зад мен.

Тези или са дрогирани, или са в абстиненция. Защо да рискувам конфликт с бясно куче?

Защо да му давам път, ако не е с предимство?

5+

Път не им давам, но съм забелязал, че някои дават, а съм виждал и обратното, да се отнема предимството на хора с по-малки и евтини коли.

Че от какъв зор да му давам път? Да не си е купил и пътя, в пак с луксозната си каляска?