Студено посрещнат в Рияд, Обама се срещна с крал Салман

Президентът на САЩ Барак Обама се срещна в Рияд със саудитския крал Салман и разговаря 2 часа с него в двореца Ерга, предадоха АП и Ройтерс, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Студено посрещнат в Рияд, Обама се срещна с крал Салман | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С.Арабия ще се промени до неузнаваемост.Краля не е в състояние да изнудва патерицата си САЩ.

Тръмп отсега се е заканил на СА, че ще им прекъсне потоците долари и оръжие, с които саудитците подкрепят световния ислям.

Саудитската династия е най-жестокото ,фанатично,ретроградно,коварно,антихристиянско ,нецивилизовано и корумпирано управление през последните 50-60 г.Само нарушаването на човешките права и корупцията в кралството би трябвало да са достатъчно основание САЩ да ги бомбардират,както бомбардираха Югославия,Ирак и Либия.Но не би!И как да ги бомбардират,като сума ти сенатори ,министри,вицепрезиденти и президенти на САЩ получават от там допълнителна заплата във вид на консултантски услуги,лекции и тем подобни. А оръжейните доставки, макар че са засекретени,от време- на време хвърлят в размисъл в какви мащаби е узаконената корупция и как са навързани като свински черва политици и висши служители от САЩ и Саудитска Арабия!Критиките към Обама са много и вероятно основателни,но сега аз виждам един президент -интелигент и образован човек,който се разкъсва между собствените си хуманитарни убеждения и задължението да служи на една мръсна политика!?

Бате...ТИ СИ ПЪЛЕН, ЗАВЪРШЕН И МАЛОУМЕН ДЕБИЛ!!! В БИЗНЕСА НЯМА ПРИЯТЕЛИ ИЛИ НЕПРИЯТЕЛИ...>ИМА САМО БИЗНЕС ПАРТНѝОРИ!!! ТОЕСТ БЕЗКРАЙНО ЯСНО Е, ЧЕ РУСИЯ И ИРАН ЩЕ СА ПАРТНѝОРИ ДОКАТО ИМАТ ИЗГОДА ОТ ТОВА...И НИТО ЕДНАТА ОТ СТРАНИТЕ НЕ ГО ОТРИЧА, ВСЕКИ СИ ПРЕСЛЕДВА СВОЙТЕ ИНТЕРЕСИ!!! РУСИЯ НЕ Е ЛИЦЕМЕРНИЯ КРАВААРИСТАН Я!! КРАВАРНИКА ДЕТО КАТО ИСТИНСКИ ЮДА СЕ КЪЛНЕ ВЪВ ВЕЧНА ДРУЖБА..И ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ ПРЕДАВА И ЗАБИВА НОЖ В ГЪРБА!! КАКТО НАПРАВИ С САДАМ ХЮСЕИН И СЪС ХОСНИ МУБАРАК В ЕГИПЕТ!! А МУБАРАК ИМ ЗАЩИТАВАШЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА КРАВАРИТЕ В СЕВЕРНА АФРИКА 50-60 ГОДИНИ!!!! И ТЕ ГО ПРЕДАДОХА!! БАСИ ДОЛНАТА ПАСМИНА!!!

Просто саудитите-уахабити са недоволни от политиката на Обама, по техните фанатични разбирания недостатъчно натискащ Дамаск и Техеран и си го показват. Обама е един отиващ си президент,наемен актьор без принадлежност към управляващите кланове на САЩ и като такъв саудитите се държат с него подобаващо на изпроводяк.

ха ха ха ( нерегистриран ) 21.04.2016 09:02 . Обама веднага отиде да успокоява чаршафите. Защото ако спрат да дават - няма ИД, джамии в Европа, няма бурки,няма орки, няма световна империя и ред

в съвременния модерен и толко идеален свят ние преценяваме кой да наречем престъпник, агресор, терорист и незачитащ правата на хората, само базирайки се на това колко петрол помпъ въпросният. като връзката е обратно пропорционална.

"В срещата участват и Обединените арабски емирства, Катар, Кувейт, Оман и Бахрейн." - ето ги спонсорите на ИДИЛ, събрани за последен инструктаж от създателите и вдъхновителите на тази човешка измет. Тях сега ги тресе, че Иран си заема мястото на регионален лидер и вият, че свършват възможностите за изнудване с цените на петрола. Скоро и Турция ще ревне... А наследника на Белия дом има да си бие главата откъде да започне чистенето на гюбрето - от къщи ли с разните му там бездарни служби, дето навсякъде се издъниха, от "съюзниците с чалмите, в комплект с умерини и не чак толкова опозиционери" ли, от хрантутниците като Украйна, Грузия и всичките евроГейски партноьори /за жалост и ние сме в тая лайняна каруца, още не слезнали от едната, се метнахме с възторг на другата/.

БРЦК

Петрола е евтин , а бюджета на Уахабитска Арабия е 95% от петрол. Ха сега познайте каква дупка има в бюджета там миналата и тази година! Ако руснаците загубиха Х , петролните монархии загубиха 100Х. В САЩ фалира цялата шистова индустрия. Засега. А Путин още не е приключил!

Личи, че си умен човек и ги разбираш нещата, но за твое съжаление шистовата индустрия в САЩ изобщо не е фалирала. Вземи да си прочетеш малко повече и не слушай ТАСС какво ти приказват.

Тя не фалира, спря само на полусъединител, защото под 70 долара продажна цена не им е рентабилно... А кога пак цената ще скокне дотам?

БРЦК

Изобщо не ми дреме за шистите , така че не знам защо реши ,че съжалявам дали са фалирали или не! Иначе всеки може да провери - 90% от фирмите фалираха , защото направиха инвестиции и теглиха заеми , а не могат да продават на печалба под 70$ на барел. Ама в момента цената е 40$ - как мислиш дали не е фалирала шистовата индустрия , а ?

САЩ се съюзяват с дявола - 15 саудитци от 19 са участвали в разрушаването на американските небостъргачи. Ех този пуст петрол, на всичко са готови за него.

Студено или топло, пука му на Чернушко! Той се маха след неколко месеца така че да се оправя тоя след него.

Който и да е след него, ще му се наложи с много мъка да разгребва "авгиевите обори", които създаде О'Бонго. А доколкото знам Херкулес не се е кандидатирал за стопанин на Белия дом.

Тия па ще се зъбят на САЩ, предполагам им е ясно, че всичките им пари могат да изчезнат за една нощ. Ще се събудят само с камилите които притежават... Не са много разумни, като повечето араби.

Де да беше толкова просто. Само че в днешния глобален свят всичко е "скачени съдове" Правилото "цента се определя от търсенето и предлагането" никой не го е отменял. А сега си представи какво ще се случи, ако саудитите нистина решат рязко да изхвърлят на борсите не всичките 750 млрд. USD, за които говорят, а дори и само стотина.

Така де, ама може и да не успеят, защото изведнъж ще е превърнат във враг номер едно и ще бъдат "деократизирани" на бърза ръка а всичките им ктиви ще се върна там от където са дошли - във САЩ. Малки са и във военно отношение са джуджета нямат шанс срещу американците това ми беше мисълта.

И понеже поста ми изчезна безследно (браво на дир-а). Ще пешем пак :-). Една висока бетонна ограда около целия ислямски свят, ще реши проблема завинаги. Да добавим и картечници за мераклиите да я прескочат (някога ГДР имаха много хубави, самострелни - ще свършат чудна работа). Нека се избиват помежду си на воля. И на всеки хиляда години ще им изпращаме по една комисия да види има ли напредък ...или има ли живи. Мисля, това е хуманно - и за тях и за нас

,,Обама пък желае да убеди сунитските страни от Залива да сключат "студен мир" с Иран, който да снижи религиозното напрежение, така че вниманието им да се насочи към заплахата от "Ислямска държава". Може би за пръв път подкрепям горещо позицията на американския президент. За съжаление обаче, с действията си американците отслабиха позициите на Запада и по-специално на ЕС в световен мащаб. Запада тотално задлъжня, и тази задлъжнялост се използва от монархиите в залива за извличане на девиденти и добиване на по-голямо влияние в региона и света.

Народа ни има една приказка : "Двама се карат, третия печели".

само че с ниските цени на петрола фактически американците сами се прецакаха-фалираха на практика 2/3 от единственитя си реален сектор в инокомиката който работи последните 7-8 години.

Обонго искаше да насоли на руснаците...Първо накара саудитите да свалят цената на петрола като по този начин да отслабят приходите от петрол а от там и икономиката на Русия. Второ искаше да подмами Иран да се окажат от сътрудничеството с Русия, във всички сфери. След махането на санкците Обонго очакваше и Иран да почне да продава петрол.... И още повече да паднат цените на петрола и газ..И още повече да влоши икономическата ситуация на Русия... Но и в двата случая Обонго се наеба сам в гъза..Първо-саудитите с ентусиазъм свалиха цените, като с един куршум се стремяха да убият два заека.Освен, че почнаха да правят сечено на Русия..Те и направо загробиха шистовата промишленост в Краваристан, която бе почнала да става голяма заплаха за Саудитска Арабия:) По отношение на Иран, Обонго пак сгреши...Иранците не са толкова тъпи и прости та да не прозрат лицемерието, двойните стандарти и лъжите на Краварника..Все пак хората добре помнят как Краварника предаде преданите си диктатори в Близкия Изток и Африка..Като Садам Хюсеин и Хосни Мубарак! Като последния почти 40 години защитаваше интересите на Краваристан в Северна Африка! И Краварника го предаде! А и не е само това..Краварника за да насоли МАКСИМАЛНО на Русия, дори започна да предава съюзника си от има няма 60-70 години-Саудитска Арабия!! След шистовата революция, Краварника вече няма нужда от Сауддитска Арабия за задоволяване на енергийните си потребности, и затова лесно я изтъргува на политическата и икономическата сцена. Както винаги прави Краварника със съюзниците си, просто ги предава заради собствения си интерес:) Естествено саудитите се усетиха, че ги пускат по парзалката заради ненужност, и затова почнаха да се преориентират към Русия. Както направиха и почти всички останали близкоизточни страни..Така че Обонго Тропикал Мънки няма какво да се пеняви:) Каквото повикало, такова се обадило:) Както се държиш с другите, така и те се държат с тебе!

Saudi Arabia is borrowing $10 billion from a range of US, European and Asian banks, as the kingdom attempts to fill a record $98 billion budget deficit amid dropping oil revenues. СА ще взима заем от 10 трилиона от редица банки, за да запълни бюджетен дефицит от далаверите с черното олио... Дали пък не е време и те да си искат златото?

Абе, то разликата м/у милиард и трилион е 1000 пъти, ама на кой му пука....

Баси скуката, тука десетина запалени трола бълват глупости за жълтите си копейки тъпня до тъпня , няма нищо интере... само идиот до идиот и бот до бот !

СЕРИОЗНО!! Главата ти кофа с лайна ли е?

Дреме им на СА за Обама.Той е на 7 месеца от края на мандата му, та за това не го бръснат.Тях ги интересува повече кой ще го наследи.Ако баба Килъри, ще настане радост голяма за тях.

Рияд не просто заплашва да продаде 750 млрд. долара в ценни книжа. Саудитите имат нужда от пари. Ако и Китай започне такава разпродажба - доларът и САЩ отиват на дъното за 1 година!

Саудитска Арабия също като Турция ... изнудват благодетелите си. Ами време е да се свият перките им и да се поставят там където им е мястото. За това трябва помощ от Русия а не противопоставяне... Кой има интерес от всичко това?!

Саудитска Арабия ще бъде пренесена в жертва скоро. Ще я разделят на 2-3 части. Там ще е поредната война....

Те йеменците ги подкараха. С по едно РПГ и едно китайско АК, боси правят саудитската армия да умирга. А ако някой ги научи да мятат с топове ще стане хептем весело за саудитците

Без саудитската абсолютистка фамилия, де факто НАТО няма откъде да взема муджахидини за "гореща" дестабилизация на регионите. Педерасите на Запад отдавна не стават за воини. И още нещо, което никъде не се коментира: през 90-те дестабилизацията на Западните Балкани с решаващата помощ на НАТО стана основно със саудитски пари. Без тях, и с тая системна и идеологическа криза, в която изпадна, окупираните от НАТО сръбски територии Босна и Косово няма дълго да удържат. Балканските християнски народи, били пет века под турско, никога няма да забравят каква гадост направиха англосаксите на православните, създавайки тоя ислямистки тумор Косово в центъра на Европа. Бог забавя, ала не забравя!

Кога ли ще почне разбутването на СА.

то вече е в ход!

Ножът явно е опрял до колкала или това другото е опряло отзад... Да видим каква песен вече пее старата лисица Бжежински: ''Вашингтон трябва да стане инициатор на промяната в баланса на световните сили, защото ерата на господство на САЩ приключва. За предстоящото ново глобално преустройство може да се съди по 5 основни реалности, показващи започналото преразпределение на глобалните политически сили и стремителното политическо пробуждане на Близкия изток.... Пето, особено внимание трябва да се отдели на новото политическо активизиране на масите извън западните държави. Паметта на хората, които дълго време са били подложени на политически гонения, в значителна степен съдейства за рязкото и бурно, подгрявано от ислямистките терористи, пробуждане на Близкия изток. Но не е изключено, че това, което днес се случва в Близкия изток, е само началото на по-голямо явление, което ще възникне в бъдеще в Африка, Азия и дори сред предколониалните народи в Западното полукълбо. Резултатът от систематичните убийства на техните не чак толкова далечни предци от колонизаторите и свързаните с тях търсачи на богатства, пристигнали предимно от Западна Европа (страните, които днес, във всеки случай са най-открити за съвместен живот на представителите на различни националности), е унищожението през последните две столетия на колониалните народи. То е съпоставимо по мащаби с престъпленията на нацистите в годините на Втората световна война (1939-1945) техни жертви са стотици хиляди и дори милиони хора...''

Обама веднага отиде да успокоява чаршафите. Защото ако спрат да дават - няма ИД, джамии в Европа, няма бурки,няма орки, няма световна империя и ред.

Амирика никога не е носила стабилност,в който и да е регион на света.Още по-малко там ,където има изкопаеми горива.Сега този примат отъшъл да се моли на другите по-малко примати да не си продават активите и да намали религиозното напрежение....видите ли

СА подкрепя ИДИЛ, САЩ също..... защо да нямат общи интереси??? Бежанците много добре го знаят и затова бягат в Европа иначе да бяха хукнали към СА и Катар....

Негъвкавата войска губи боя )лао дзъ). САЩ се сриват от собствената си тежест - себестойността на труда и всичко, което произвеждат, е непосилна и няма да устоят. Започнаха да се виждат предимствата на това да не си богат - богат ли си, не си гъвкав извън опеката на парите си. Само с печатница не става - днес САЩ е Бангладеш с печатница, както скромно призна тия дни мадам Олбрайт. А чаршафите ще се разпаднат на съставните си парчета - и не защото САЩ е зад тях, а защото Русия е праведна и кармата от миналото действа дори и ако самата Русия все още бездейства. Хахаха!

Я... какви са тея монархии... Я веднага САЩ да се заеме и да им спретне една демокрация и на тях!

Какво искат талибаните от Рияд? Фашингтон отдавна е в геополитически цайтнот, споразумението му с Иран и възстановяането на дипотношенията с Куба са ходове на отчаянието, а не разумна политика, каквато в САЩ е невъзможна при това състояние на финансовата плутокрация там. Иде време за възмездие спрямо всичките простотии, които ухабитизма, изобретен с решаващото подклаждане на ЦРУ, стори и продължава да причинява на народите - и особено в Афганистан срещу СССР. Никой не е забравен, нищо не е забравено.

Колко са прости резаните.... Маймунката няма да е президент скоро и това го прави не интересен. Саудитският прагматизъм слага в малкият си джоб Американският.

Ми да си е облякъл грейка, след като не искат да му запалят печката.

Като е тъп та не им драсне две клечки по 5 милиона градуса...

Та казвате САЩ със своите 18000000000000 USD брутен вътрешен продукт което е 1/4 oт световното производство и 80 процента от всички патенти и иновации със най-оборудваната армия в света е равноправен със наследниците на Сауд.Ще ги смачкат по най-неочакван за чалмите начин.

Наследниците на Сауд плащат половината разходи на ЦРУ. Та, не е ясно кой ще тръгне да мачка чаршафосаните.

Никой не е разпрал повече американски зад.ици от мен и моите бойци. И като го хванем американеца, той все това започваше да разправя "ама да знаете какъв бюджет имаме! Оох, ох, ох, бюджета! Оооох бюджетаа".

Чаршафите заплашиха, че ще продадат всички свои щатски ценни книжа и Обонго веднага цъфна в Арабия да спасява дереджето. Иначе долара щеше да става само за тапети. хе-хе

Интересно, една лъжа повторена 100 пъти става ли истина?

Ех, на нищо ли не ви учат вече! Морето от информация в нета се оказа предпоставка за затъпяване!

дори и тези цигани не обичат негри.

кой събори двете кули? САЩ да питат кой предупреди 1200 евреина да не отидат на работа него ден.

Замислих се, ако наш Чехльо Тапеткин отиде в Риад, кой ли ще го посрещне? Градинарят на третия готвач на секретаря на губернатора или само митничар на летището?

Ще го посрещне третия чистач на тоалентата, този дето бърше дупето на митничаря. :)

Срещнали са се две бивши величия. Всяко от тях си мисли, че другото му е виноно, за да е бивше.

Как ли че чувства прасето по Коледа - като саудитски принц навярно? Цяла година господарят го е хранил и гледал, а сега изведнъж идва с нож в ръка... Наистина не е честно (за прасето де).

Виждам, че прасешката тема ти е много близка, но ако би могъл да надникнеш отвъд кочината, вероятно би видял, че всъщност СА храни САЩ, изкупувайки американски ЦК... и то доста по-дълго от година.

Саудитска Арабия е гнездото на световния тероризъм. Ако САЩ искат да се правят на последователни, вместо президент на визита трябва да пратят войски .....

Големи теманета на тия ПЪРВОБИТНИ ХОРА с някакви парцали по тялото!

брикетчето. Щом банкерите му не го срещат вече с почести е свършил тотално.

"Студено посрещнат в Рияд"- Само в Москва мъжете се посрещат "топло"-целуват ги в устата..ха.ха

Щерита, всички знаем ти как посрещаш турците - шофьори на ТИР-ове на околовръстното. Но в голямата дипломация има малко по-различни правила - протокол се нарича. И когато един президент бъде посрещнат от някакъв губернатор, пък бил той и губернатор на столицата, това е много ясен знак за пренебрежително отношение.

Все пак шистовата революция, освен на Бладия, бра лайката и на чалмите + споразумението позволяващо на Иран да изнася неограничено петрол...

Коя шистова революция, тази, която докара до фалит преобладаващата част от деятелите си ли? :)))))

Който е в добри взаимоотношения със САЩ и прави бизнес с тях просперира: справка Китай, Тайван, Япония. Който се прави на велика сила - мизерства: СССР Изборът е ваш, друзя!

туй протестите сте гениални хора де,личи си от километри хахахахахахахахахахахахахахахахахахахаахахахахахахах

Грибоедов, чрез думите на свой герой е казал, че на каретата на миналото не може да се отиде надалеч. 2016 сме, а не 1989-та, не го ли знаеш? Рухването на СССР повлече и залеза на антипода си. Ин и Ян са свързани неразривно.

Добави Колумбиа (Colombia). Откакто се разбраха с Американците, дръпнаха много напред. Армията изтрепа партизаните от ФАРК, икономиката расте, престъпноста в Богота и Меделин намалява. Венецуела се поддаде на комунизма, от тва спасение няма, опашки за тоалетна хартия.

Обама го посрещат студено чаршафите,а междувременно Путин посреща Нетаняху в Москва.... някак се усеща разлика,а платените,какво ще кажете??

О'Бонго, както е в Риад, защо не вземе да отскочи до Кения, да навести баба си - козарката? Наблизо е пък и там, съплеменниците му, сигурно ще го посрещната радушно.

вашият обама не стега че на крака им отива,ами те го посрещнали студено.... няма ли да поскате оставката на саудитския крал????