"Ню Йорк таймс": Америка може да загуби истинска война срещу Русия

САЩ трябва да увеличи своя неядрен арсенал, за да не изостава от Москва и Пекин

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...........В продължение на шест години американските дипломати търпеливо се опитваха да убедят Русия в необходимостта да спазва условията на този договор, но Москва пренебрегна исканията на САЩ и съюзниците от НАТО, продължавайки да създава и разполага забранени ракети..... Както се казва всяко действие има, противодействие.Защо ли?Защото това поведение на Русия е продиктувано от действията на САЩ, които не се спряха да разпалват конфликти.Убиха Садам Хюсеин,като го обвиниха, че уж произвежда неговата страна хим оръжия,а целта им е петрола.Убиха Кадафи по същата тяхна изгода.Разпалиха конфликта в Украйна, така нареченият "Майдан".Бомандираха Югославия през 1999г с обеднен уран и сега много хора боледуват, и умират от рак.Разпалиха войната в Сирия и Арабската пролет в Египет..................Да не се връщам по-назад от войната във Виетнам,че до сега.Значи те могат да сеят войни и разруха, а Русия , която се явява като техен коректив да стои и чака?!Както се казва, каквото посееш, това, ще пожънеш.Сега след убийството на Сюлеймани, дупе да им е яко .

Опитваха да разубедят Русия за ракетите... докато редяха армии и ПРО по границата и?! Що за кравоглави-кухороги добитъци и кой им вярва на тъпотиите?!

Русия и Китай взети заедно представляват заплаха за САЩ,а не ,е САЩ ще загубят при истинска война с Русия. САЩ ще наваксат много бързо изоставането ,а и сигурно имат други средства и разузнавателни данни които им дават предимство пред Китай и Русия

При 700млрд долара военен бюджет само на САЩ и 50млрд на Русия, познайте кой кой е в тази игра.

Русия харчи много повече от 50 милиарда долара за военен бюджет. Нойните в Украина и Сирия изискват огромни средства.А също и инванзията на Путин в Африка.

Че тя Америка воюва непрекъснато и срещу целия свят. Засега само Русия я плаши.

Фактът че дори и в сащ хората вече знаят какви са тези статии( платени от производителите на оръжия ) и ги псуват ти говори че времето им скоро ще свърши

горките САЩ. те са толкова честни пък лошите руснаци и китайци............ах, америко...малко мила..... сега като сложат ракети в България, Германия, Франция и т.н. кои ще са новите по близки мишени???? само нашия лумпен Плювналиев много се репчеше да ходим на война с Русия. добре че в армията не взимат бивши президенти джендъри че там освен да говори глупости за друго не става. сега дано Бочко има малко повече акъл в главата и не се върже не глупостите на САЩ... ама ние винаги сме били подлога. преди на руснаците, сега на американците. никога в новата си история не сме имали силни политици които да бранят българския народ и интерес. сега браним интереса на САЩ и за нас ако ни хвърлят някое кокалче и ние скачаме а Бочко се превива от кеф като му кажат 'канграчюлейшън"

Поредната автопараноя на САЩ. САЩ сами се оттеглиха точно поради тази причина - да си имат официално оправдание за въоръжаване.

ракети-мракети - истинската война след толкова години и толкова модернизации отново е тип 'партизанска' , тази на руснаците в Украйна, или тази на американците навсякъде по света, където се налага да прочистват градовете къща по къща и укритие по укритие. И нещо друго, Русия никога няма да си позволи това нещо, защото това означава самоунищожение, дори теоретично да не бъде ядрено самоунищожение. Просто до каквото се докоснат руснаците и го съсипват, те си го знаят, никога няма да нападнат САЩ, защото живота е там, децата на всички руски лидери отдавна живеят в САЩ, или Европа, никой не иска и не живее в иначе големият невиждан Рай Русия.

Ти не се притеснявай за руските деца в сащ, те сега проучват кое къдее е, може референдум да организират, пък ако става нещо ще се изнесат, има самолети, вертолети като му дойде времето

PEYTSCH

САЩ може да загуби война с Русия, но...КАКВО ЩЕ СПЕЧЕЛИ МОСКВА ? Убива ли се кокошка която снася златни яйца ? И как с остатъка си ще се опъне на Китай, на Турция и на 240 милиона климатични пълчища от мигранти които като хуну, печенеги и ислямска държава веднага ще схрускат отслабения победител ?

Ще има ясрена война с всички последици от това. Няма как ядрена сила да изгуби истинска война, без да използва поне част от ядрения си арсенал...

Ядрена исках да пиша

Умишлено дразниш тук хората нали, не че го мислиш това, което пишеш? Кажи си. Наясно си, че при военен конфликт / Р VS С/ "Това ще се отрази на качеството на живот / задгробния/ на обикновения човек, коланите ще трябва да се затягат, но сигурността на хората / в Ада/ е на първо място / неминуема/, тя / ще е/ " трябва да бъде" гарантирана! / за всички на земята/ за Правото на / отвъден/ живот / ще е/ е базисно право!"

Русия тук няма нищо общо и това официално беше признато от САЩ. Проблемът в случаят е единствено Китай, които не са ограничети от договора и си правят каквото и колкото си искат Обвиненията против Русия са единствено за до има оправдание за САЩ да излезат от договора. Няма как да кажат абе Ктай си прави каквото иска затова ние излизаме от договора с Русия. Трябва някак си да искарат руснаците виновни. Ако Китайците се бяпа съгласили да се рисъединат към договора, Руснаците нямаше да ги обвинят в нищо

Натовската наглост няма граници!

Американците търсят поводи да подновят надпреварата във въоръжаването, след като преди това отново започнаха студената война. При това положение как ще претендират други държави да не се стремят да придобият едрено оръжие. Но все пак, нормалните хора се питат защо е всичко това - няма никакво съмнение, че една трета световна война ще е крят на цивилизацията ни. Да, това е мнението на обикновените хора, но не е на капиталистите, които се интересуват единствено от печалби и грабежи, независимо от цената, която ще трябва да плати човечеството.

Цялата тази статия е пълна простотия. Написалаият я идиот не знае едно елементарно нещо - при война между САЩ (т.е. НАТО) и Русия, губещата страна неминуемо ще премине към използване на ядрено оръжие. Употребата му бързо (за часове) ще ескалира от използването на тактическо, през оперативно, до стратегическо ядрено и термоядрено оръжие. Путин им го каза в прав текст: "За какво ни е сявт, щом Русия няма да я има!". Победители няма да има. Унищожението (по-точно - самоунищожението) на човешката цивилизация ще е тотално.

Пък аз си мислех че никой нема да разбере кво казвам по-долу.Значи не всички у форума са идиоти.

ДИР ограмотете се малко, не бъдете педали! Не Русия и нейния президент прекратяват договора. Американският клоун го направи.

Сега ти остава да проумееш че тези които издигнаха дедето за президент у америка са същите дето спасиха русия след банкрута през 1980г.Направиха го с цените на нефта-25г безумни цени.Не знам как да ти обясна че когато един евреин е платил за нещо и е придобил неква собственост той си я пази със зъби и нокти.Плащането е било през 1917г-метежа на който не знам защо викат "революция".И така от тогава на сам ротшилдовите са собствениците на русия.А тя е техната маша за създаване на проблеми пред хората.Ако не го разбираш,не се тревожи.На некои и цел живот не им стига да проумеат некои прости неща.

Напразно се радвате от путлерастията! САЩ имат потенциала да се справят и с десет Русии,а Китай е тотално замисим от САЩ и без война доли и при една голяма криза в страната ако останат без работа и поминък 100 милиона души и край със Комунизма

Ти си всъщност тотално неосведомен, троле!

Защо им е на САЩ да нападат Русия? Да издържат 140 милиона социално слаби,мързеливи и въшливи алкохолизирани мужици ? Уж Русия е петролна държава а са по-бедни от българите. ... А та руските олигарси децата и парите им са в САЩ. Да няма да си подпалят собствената къщичка..ха.ха И добре че българите сме на страната на САЩ.

Според доклад от април 2019 г. на МВФ Русия е шеста икономика на света. Факт. Всеки може да го провери. Разбира се това е голямо разочарование на някои.

Пълни глупости си написал и ти и тоя над тебе. Нито руснаците са социално слаби, мързеливи и въшливи алкохолизирани мужици, нито Русия е 6-та икономика в света. От доста време е 11-та икономика. А такъв доклад на МВФ, където да пише, че е 6-та има само във фантазиите ти.

човече, светни ги тия, плювачите тук, на кое место е България. Щото на кое место са руснаците нещо не ме грее.

Положението на САЩ е трудно.Русия стои напречно и от добра дума не разбира, а и от горе на всичко има наглост да плаши с и хипероръжие, което САЩ нямат. Ситуацията е патова. Вах!

Русия срещу САЩ е 50/50. Русия и Китай срещу САЩ е края на САЩ/НАТО.

Не 50 на 50 Русия и САЩ. Русия превъзхожда САЩ с нови видове въоръжения, затова САЩ са уплашени.

САЩ не са уплашени, а в истерия!

Както винаги ние, българите, сме на страната на Русия.

Сме в NATO и ЕС и сме готови да се браним от Русия

Може да сме в НАТО, но сме на руска страна

Вие , форумните проруски идиоти ви знаем че сте на страната на русия , но не намесвайте всички българи защото това е огромна грешка. Вас (форумните проруски идиоти) е нужно да ви се връчи по един еднопосочен билет към сибир , тук няма да липсвате на никой а там онези прости деградирали алкохолици знаят как да се оправят с такива като вас. Ние Българите сме на страната на НАТО.

Най-смешно е че ракети с обсег до 3000км никак не могат да заплашват САЩ. Могат да заплашват страни от ЕС или Япония или Ю.Корея но претенции се чуват от САЩ.... И определно новите ракети с среден обсег няма да бъдат разположени в САЩ.... просто защото няма как от САЩ да долетят до Русия или Китай. Т.е. американците откровено се готвят да инсталират нападателни оръжия на чужда територия (и на нас няма да ни се размине) и да превърнат европейсктие страни в мишени за руския ответен удар.

Определено американските ракети ще ни защитават от руските! За да не сме руска мишена!

Ами точно това се прави от 20 г.

"Ню Йорк таимс" откри Америка. Браво. Толкова време им трябваше което говори за умствените им възможности. Помиярииии, чичо Сам ви предаде. Дори и той е по-умен от вас. Яалки сте като неграмотни маймуни.

Сега защо джендърите не викат "американците са умни и знаят"? Като помияри, краварите имат усещането кога ще ги бият лошо. При първи опит за агресия. Чакаме с нетърпение

Наистина няма по-дебилни от американците. Няма такава наглост. Къде си разполагат ракетите американците и къде - руснаците???

САЩ - по целия свят, където имат съюзници, Русия - в Русия, щото съюзници няма.

Защо зад окена мислят само за война ,а не за Пийс -Мир и съвместно същиствуване всички народи ! Войната е разорително нещо и бедност с болести ! Стига вече с тези войни ,Обществото на Цяла Европа мисли вече по друг начин само за мир ,благоденствие и високи технологии в производството на продукти облекчаващи живота на хората ! ТРЯБВА ДА СЕ ИЗОЛИРА КОЕТО И ДА Е ръководство на САЩ и да не му се позволява да се бърка във вътрешните Работи и Дела на Европа и европейските Държави !

Проблема е, че се задава нова финансова криза в Америка. Решението е ясно - наливане на пари във ВПК и затягане на коланите. Да го дуаат бедните съюзниците като нас, ще ни съдерат 3 кожи за увеличаване на боенния бюджет. П.П. И ще си спретнат с руснаците пак един малък полигон в Азия, най-вероятно, да си продължат тестовете на стоката.

А добро утро. Сега разбрахте нещо което всички отдавна знаят.

Ха ха

Да така смятат КРАВАРИТЕ, но от другата страна не спят и не могат да се пробутват тъпи хипотези.

А ти си един много умен гнол, така ли?

При такава война няма да има победители ще има само пълно унищожение за това е глупаво как може да се расъждава по този начин ето ви заглавие "При война Русия САЩ ще настъпи следващото масово измиране

Америка винаги е права.Лошия Путин разположи войски в пограничните на САЩ държави и заяви че това е с цел възспиране на САЩ от агресия.Военни бази кораби и самолети на Русия и съюзниците провеждат военни учения в Мексиканския залив близо до Флорида.Русия заяви че Тексас и Калифорния имат право на независимост и САЩ не трябва да ограничават правото им за отделяне.Путин заяви че ако пожелаят те могат да се присъединят към отбранителния съюз на Русия и съюзниците и. Едностранно Путин реши да изтегли Русия от договорите за ракетите със среден обсег на действие заявявайки че САЩ не спазват договорите. Материалът е преведен от изданието Ню Йорк с праз.

Да говорят, че Русия е нарушила договора, когато всъщност те го нарушават най-нагло. Една от точките по този договор е да не се разширява НАТО на Изток, но както гледаме от повече от 20 години Запада, че опитва да се прави на по-хитър и умен от Русия. Ами нормално е да не гледат договора като търсят средства за самозашита от НАТО/ почти до Москва ще стигнат/..... Това е като крадец да влезе у вас и за започне да крещи" помощ обират ме... направете нещо" и в същото време да ви прибира вещите...... е как бихте се почуствали?

Страхотна статия. Само че представя само едната страна и при това с недоказани твърдения. А това, че "Томахоук" може да се изтрелва от американските системи за ПРО няма значение. Докато янките си мислеха, че само те имат ракети със среден радиус на действие, всичко беше наред. Но с появата на "Калибър" изведнък започнаха да квичат, като прасета с африканска чума...

Договорът, подписан и от двете страни, е забранил Пършинг 2, но не и Томахоук. Които се изстрелват, а не изтрелват.

Истината е следната: когато договорът за ограничаване на ракетите със среден обсег между Русия и САЩ беше подписан, Китай беше никой на международната сцена. Сега обаче е. И си произвежда и разполага точно такива ракети. Защото не е страна в договора. Американците обаче, заради договора с руснаците не можеха да отговорят съответно. Първо поискаха и Китай да се включи в договора, на което китайците само уморено се усмихнаха. Като видяха, че няма да стане, американците си измислиха и изфабрикуваха причина да се откажат от договора с руснаците. Така се опитват да натиснат Русия, която пък от своя страна да натисне Китай да подпишат и трите нов договор.

Майната му на Китай, да разработва, каквото си иска! Никога не сме воювали срещу Китай. Но сме воювали срещу Великобритания и срещу Франция. Те защо не са включени в договора? Имайте пред вид, че Великобритания започва да ни бомбардира през април 1941-ва година, докато ние им обявяваме война чак на 13-ти декември същата година. А кралица Виктория е казала, че "Великобритания няма вечни приятели, има вечни интереси". Така, че моите притеснения, че британците не са в договора са повече от основателни.

спокойно, ядрените оръжия на пакистанците ги управлява Сащ

Опасно нещо ли е глупоста? Да. Колко опасна може да бъде глупоста? Много. И колко много? Ми адски много. Включва ли това "адски много" ЗАТРИВАНЕ НА ЖИВОТА НА ЗЕМЯТА. Определено. За каква глупост става дума?Глупости колкото щеш.Че и повече. Става дума за следната екзистенциална глупост:БЕЗУМИЕ Е ДА СИ МИСЛИ ЧЕ В ДНЕШНИ УСЛОВИЯ ЕДНА ВОЙНА ЗАПОЧНАЛА КАТО КОНВЕНЦИАЛНА МОЖЕ ДА ЗАВЪРШИ КАТО ТАКАВА.вЕРОЯТНОСТА ТОВА ДА СТАНЕ Е РАВНА НА НУЛА.Обяснения за това са излиши.То е толкова очевидно че само слепец може да се усъмни в такова твърдение.Така че всички заедно,ръка за ръка ше се срешнем в отвъдното.Аз съм на 66 и ми е през кура.Отвъдното е моето светло комунистическо бъдеще.Нема да е утре или в други ден,но тва е.Така го е измислил СЪЗДАТЕЛА.Жал ми е за тези на които държа,за скъпите ми хора.А те са много стойностни хора.Така че в никакъв случай не требва да се допуска безумието война.Само идиот може да си мисли че днес война МОЖЕ ДА БЪДЕ СПЕЧЕЛЕНА.как можеш да кажеш такова нещо след като не знаеш какво е.Такава война НЯМА ДА БЪДЕ КАТО НЯКОЯ ПОЗНАТА НА ХОРАТА.Това е съвсем друг филм.За който човечеството си нема и най-бегла представа какво ше е .Толкова е просто.Така че който това не проумява е тъпо парче-ама от най-тъпите.

Значи за пълно унищожаване на един осем етажен панелен блок с шест входа са необходими шест неядрени ракети томахоук. Една ракета Сатана пусната над София ще унищожи всичко живо между Одрин и Белград.

А след една седмица радиоактивния облак от същата сатана ше кацне у москва...Може и у ленинград.Освен ако руснаците са измислили начин да го накарат на не мърда от там дето са го пратили.хаха. А Това да се изтъкват доводи КОЙ ШЕ ВИНОВЕН е проява на пълна безотговорност.След като сте на оня свет какво значение ше има за вас русссские кОЙ Е ВИНОВЕН.На оня свет такова понятие няма.Или безумието:НАТО НЯМА ДА СЕ ДОБЛИЖАВА ДО ГРАНИЦИТЕ НА русия.Вие наред ли сте бе?Да определяте на друг народ кой ше му е приятел и кой не.Какво до границите на русия на пръсти ли требва да се стъпва...АААА да щото ШЕ ОКРАДАТ БОГАТСТВАТА НА РУСИЯ.Такава свещена тъпота.Руссссские, ЕДИНСТВЕНОТО БОГАТСТВО НА ТАЗИ ЗЕМЯ Е ЧОВЕКА С НЕГОВИЯ УМ.ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ. Друго богатство няма.А да и свободния човешки дух.По отношение на човешкия живот,становището на русия през последни 300-400г е известно.Явно това становище се споделя и от новите собственици на тази страна след 1917г- картела ротшилдови.56 ПЕДЕСЕ И ШЕСТ МИЛИОНА руски хора са избити от режима в кремъл.И сега всъшност казвате ИЛИ НЯМА ДА НИ ПРЕЧИТЕ ДА СМАЗВАМЕ ТОЗИ НАРОД ИЛИ НЯМА ДА ИМА ЖИВОТ НА ЗЕМЯТА.Това всъшност ни казват тези в кремъл и техните господари в америка и европа.А за СВОБОДАТА НА ЧОВЕКА ПРОСТО НЯМА КАКВО ДА ГОВОРИМ.в РУСИЯ ТАКОВА ПОНЯТИЕ НЯМА. В РУСКИЯ ЕЗИК НЕ МОЖЕ ДА НЯМА ТАКАВА ДУМА ,НО ЗАД НЕЯ НЯМА НИКАКВО СЪДЪРЖАНИЕ.

Малии, не е истина какви зомбита си отглеждат в САЩ. Американците не са мръднали от времената на Първата студена война. По начина, по който зомбират населението си и как ги третират. Обидно за тях ми става. Да ги ожалиш горките американци, едни такива слабички и беззащитни. С годишен военен бюджет около 700 млрд. и около 950 военни бази по света. Срещу гадните руснаци, с годишен военен бюджет около 80 млрд и тяхната 1 военна база в Сирия, където май станаха 2. А като четем американски новини, да не забравяме, че съгласно проучване американско от преди няколко години, доверието на американското население в информацията в медиите им е някъде около 15%. Та въпросът е, за какво ни е такъв джанк фууд. Може би колко са зле да ги видим?

Раша само от пръчката разбира. Въведете я в нова надпревара във въоръжаването и болната и умираща азиатска вещица ще се спомине само за някоя година. Раша НИКОГА нее е спазвала НИКАКЪВ договори и НИКОГА няма да спазва. Те са още в пещерняшкия строй и мислене.......

Schilo

Как ще стане, при положение, че янките имат сериозни опасения, че ще ядат бой?

янките селски са заобиколили от всички страни ватенките вече и да са само те......жълтурите само чакат да се появи искра и влизат в Сибир на минутата

Schilo

заобиколили? Хахахахахах! Украйна и Грузия ли са тези, които заобикалят Русия? Или оная шепа- Прибалтика? Я, виж първо картата, па тогава пиши.

По-добре ти погледни картата - съюзниците на САЩ са по целия свят - континентална Европа (НАТО), Скандинавия, Англия, безброй бази в Тихоокеанския район, Канада, Австралия, Турция, дори в бивши съветски републики, и къде ли не още. За самата територия на САЩ или подводния и морски флот да не говорим.

Разбира ама не може никой да им я покаже щото ще умре преди да осъзнае че са я видяли. Всички говедари на сапун!

Съществената разлика е: 1.Че САЩ със сателитите си е на границите на Русия ,а американските граници са далече от Русия. 2.В Русия никой не говори за нападение над САЩ ,а американците непрекъснато говорят по какъв начин ще побдят Русия

това в русия ли го чуваш какво говорят х'американците,че знаеш?

Не. В Америка.

Америка, по-точно част от нея Аляска е само на 86 км . през Беринговия проток , тъй ,че не е много далече от руските територии!!! А от там до континенталните части са към 3000 км до Ню Йорк.

Смешен довод Чукотка срещу Аляска ,и двете да се изтрият от лицето на Земяята никой няма да разбере ,освен Сра Пейлин -мисля ,че тя беше губернатор на Аляска.

Абе я да пишете нещо и за ракетите с морско базиране, щото този договор е за тези с наземно базиране и на САЩ им беше много изгоден, щото те си имаха ракети с морско базиране и си имат такива и до днес, а руснаците нямаха. Сега обаче руснаците демонстрираха възможностите на "Калибър"-а и на накои вече не им изнася текущия договор. Друг въпрос е, че тези ракети трябва да притесняват основно Европа, а пък най-притеснени са САЩ дето са извън обсега им. Смешна работа. Руснаците нямат сметка да съсипят Европа, щото те са им основния купувач на енергоносители. Като чуя че САЩ се загрижили за някой и направо умирам от смях. В политиката няма такива неща, който вярва в това вярва и в Дядо Коледа

Но Америка не е сама... Ако например САЩ разположат ракетите в България, докато руснаците се досетят да натиснат копчето да приключат с Америка техните ракети които се намират тук вече ще си вършат работата в Москва..ха.ха

Су-35 използва нов Ирбис-Е радар, който има обсег от 400 км, може да следи до 30 въздушни цели и да обстрелва 8 от тях едновременно. Той е и първият изтребител, произведен извън САЩ, който може да лети на свръхзвукова скорост без да е необходим форсаж на двигателите. Пък ние ще ги плашим с 8 самолета...тц, тц...

Ти да не пишеш скрил се в някои от мъзетата на Козяк бе? Щото много си корназ...

Разчитай на това !

Не се надявай. Всички "бе америки" ще са приключили жизнения си път вече. И кретените като теб също.

Това слабо ни грее. Има една система, създадена по времето на късния Брежнев - "Периметър" май се казваше. Тя гарантира, че нанеслия първи удар по СССР тогава, а сега Русия, няма да е победител. Неофициалното наименование на системата е "Ръката на мъртвеца".

Дотук САЩ и Русия са били само съюзници и в двете РЕАЛНИ войни, които са водили. Само тази икономическо-политическа Студена война е била между двете държави, но това беше по-различна война. При войни с реални бойни действия - тези две държави са били дотук само съюзници....

Много се мразят и много се ежат едни на други, но никога не са воювали реално!!!!

Всъщност Руската империя "спонсорира" създаването на САЩ и в последствие помага на Севера срещу Юга по време на гражданската война в САЩ;)

Това е най-тъпото, най-гнусно писание на "великите американци" ! КАКВА ВОЙНА БЕ АБОРИГЕНИ? ! НАЛИ СВЕТЪТ ЩЕ СВЪРШИ ! О-о-о, колко животни-хора има по света ! ! !

От кога весникарите от "Ню Йорк таймс" се превърнаха в Генерален щаб на САЩ, за да дават непоискани съвети? Оценката им на ситуацията изобщо не отговаря на реалността. Нито Русия, нито САЩ имат намерения да воюват един с друг

Ами американските ракети отдавна са в Полша и Румъния, затова и излязоха от договора...

Звездите ми говорят, че победителят ще е ... Военно промишленият комплекс!

Най-войнолюбиви са САЩ ! Те все още си мислят че са недосегаеми и ще им се размине ! Да , ама не !

Ами и според статията противниковите ракети вече можели да достигат до о-в Гуам и Марианските острови, които са американски територии. Не разработят ли система за самовзривяването на чуждите ракети при излитането им, те ще бъдат уязвими.

Най-военнолюбиви са Англия !!!! Дори сега им се води война с ЕС.

Пак ли избрахме най-тъпия съюзник!?!

Всеки, който прави свободен избор, избира според акъла си! Затова едни избират прогреса, а други регреса.

А с какви средства САЩ смятат да принудят европейските си васали да приемат американски ракети на своя територия?

С конвенционални средства!

такива с каквито на времето варшавския договор се настани в целия източен блок-палачинката се обърна но вие проспахте това