Нужни ли са пари за хеликоптерите, които издирват Боян Петров?

Не съм поемал ангажимент да превеждам суми по лични сметки, заяви Човека паяк

Обратно в новината

Коментари - Нужни ли са пари за хеликоптерите, които издирват Боян Петров? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прав е човекът да не превежда пари по личната сметка на приятелката. Застраховката не покрива ли точно евентуална спасителна операция? Иначе за какво е изобщо тая застраховка? И за какво всъщност се събират дарения така и не стана ясно.

Г паиак тепична БГ работа само се правим. Сте дариа 100 000 Каде са бе фантазиор

A?!

Най-адекватната реакция би била на тоя да не му се обръща никакво внимание. Поведението му е на типична канадска пръдня. Ако може с приказки и псевдо-акция да привлече вниманието ще му е добре, но нищо конкретно. Навремето не го взимат в полицията на Торонто заради слаб английски, а вече виждаме че трудно говори български. Мухльо!

Чукаш де се пука. Човека паяк дари пари, но видиш ли не им били нужни на екипа на приятелката на алпиниста. И какво се разбра, застраховка има, била платила, но първо се обяснява че ще плати по късно и за това трябва да се съберат пари. Алпиниста го няма няколко дни, но това се обявява дни по късно, защото и прези това редовно му се случвало да изкочи от някъде. Май май нещо започнато ,като воденил ще завърши ,като трагедия.

Аз така и не разбрах , защо са и на жена му пари сега , след като застрахователите предварително покриват всички разходи ? И как така в началото съобщиха че са видели палатката му и не си бил взел нито сателитния телефон, нито спалния чувал , а сега съобщават че в палатката му няма нищо. Това означава ли, че бурята го е разколебала и се е върнал да си прибере нещата и да се прибере вкъщи.

Да бе тоя като си има спестени пари и си ги изкарва в чужбина за чий му е затрябвало да си предлага услугите на други българи то се види че неще да си даде парите без да знае кво точно се случва ...абе пишмян стана май че се пробва да си предложи услугите и вече неразбирам какъв Пиар си бил направил като куп българи го нарекаха жалък си ще даваш ли парите си няма ли жалкар пиар неНам си кво си

Не ги дава, защото е имал намерение да ги даде за спасителна операция, а явно спасителната операция е покрита от застраховката. Да ги подари на приятелката му очевидно няма желание.

Що се занимавате с тоз паяк то 98 процента от вас гаранция имат скътани поне 5хил лв. Като ви чета у форума умни сте ентелегенти самочувствие имаме всички хапем паяка дет се изхвърля занимаваме се с неговите 100хил дето не дал пък обещал ми ай сиктир да съберем 100хил лв. И ние форумните герои иготово паяка става още по-безсмислен и жалък

нужни са и сателитни снимки са нужни ,контакт с извънземни също е нужен Моята фирма осигурява това ,без проблем При поръчка на първите две третото е безплатно

Цялата ситуация ми се вижда доста нелогична. Ето защо, първо още преди да речем изчезването, твоята група намира процентите за успех на изкачването на върха за малки при тези метеорологични условия и решава да изчака. Г-н Петров от своя страна пък намира в себе си сили и увереност че може да напредне или пък да Завърши изкачването сам, но при вземането на това решение мисля че човек с неговия опит би трябвало да вземе всички възможни мерки като / телефон локатор екипировка и поне двойно храна и медикаменти за да издържи физически / това не е станало поне от появилата се информация което е странно . На база на това аз не разбирам неговото решение и няма нищо лошо в спасителната операция защото помощта не е задължение а желание, друг е въпроса и защо се е забавила толкова , а и аз лично неразбрах колко дни са нужни да се изкачи тоЗи връх . Дано всичко се нареди но логиката сочи към обратното. Трябват факти а не излишни спорове и диалози . Успех !

вече сме имунизирани от разни изхвърлящи се тарикати. Ало Паяко, много разнопосочни станаха изхвърлянията ти. Добре, казваш, че ще платиш за хеликоптерите - да ама те ще получат пари от застраховката, където изрично има такава клауза И на теб това ти е ясно. Не си мъж, не си кавалер да наричаш приятелката, жената до Боян разни жени - жената не знае на кой свят е от неизвестност и мъка. Можеше тихомълком да издириш хеликоптерната компания и да им предложиш да платиш. Да ама не. Жалък си - явно си много зле след като имаш нужда от пиар. Но кво да се прави - българин си - не можеш избяга от това дори на полюса.

Човека паяк е в пъти постойностен мъж и българин от теб, анонимен форумен драскач.

За какво им е на тези хора да гонят дивото.Изкачването на връх шише бира е много по приятно и лесно.Изкачам го по няколко пъти на ден и се чуствам все едно летя на хеликоптер.

Преведете 100 000лв на нашата банкова сметка и тръгвайте да ни търсите с Интерпол

Човека паяк е един французин който искачва небостъргачи а това е човека пуяк .

не, разбира се. всичко е безплатно.

Няма безплатен обяд !

ПР за начинаещи: 1. Публикуваш разпечатка от банкова сметка във Фейсбук, от която няма как да се тегли. Декларираш, че нямаш вяра на политиците и държавата; 2. Семейството на Боян Петров казва, че нищо не е получило. Сменяш плочата, че не пращаш пари току-така (с което просташки обиждаш смазана от притеснение жена) и че поддържаш връзка с Външно министерство (на което до вчера уж нямаш вяра); 3. МВнР декларира, че нищо подобно няма. Измисляш в последния момент, че търсиш банковата сметка на хеликоптерната компания. Хеликоптерите са излетели при желязна застраховка - това е хималайска експедиция, не е излет до Черни връх, на който най-високо си се качвал; 4. Два дни всички медии те разнасят - нищо, че си нищожество, лоша реклама няма. Всеки ден над 500 човека висят на въжета и работят за 100 лева на ден. Ти не си за това. Ако можеш да излъжеш някой кмет, че на празника на селото ще се пуснеш с въже от втория етаж, а това в света го можеш само ти и инструктор на Спецназ от Новосибирск - ще му струва само 20 хлд. лева. Все по-малко хора се връзват на такива глупости и за това е необходимо медийно опресняване.

Торонтото винаги си е бил утайник.

Преди казваше, че не вярва на държавата, сега вярвал, а приятелката колко бързо разбрала, че няма преведено по сметката ѝ, веднага тръгнала да тегли.

Има си едни устройства, Personal Locator Beacon, струват между 200 и 500 евро и служат точно за това, да изпратят координатите ти и данни за теб на честота 406 мегахерца (международно приета честота за спасяване на бедстващи). Ако имаше такова, щяха да го намерят до няколко часа. Цялата работа ми изглежда много афиф.

Прочетох тук някъде, че е имало такова устройство, но е оставено в лагера, мисля 2, защото трябвало да се държи до тялото за да не замръзват батериите.

Що? Какъв е бил пробчема да го държи до тялото? Да не се качва само духом?

Отдавна вече мирише на нещо нагласено.

Бетер турски сериал остава Боян да се появи след 2 години с амнезия женен за бившата жена на новия приятел на сегашната му. Шегата настрана, дано го намерят за да може роднините да си го погребат както е искал.

Чета в коментарите, че този Иван бил някакъв патологичен мошеник, може и така да е, не го познавам, но едно изречение, което каза, потвърди и моето мнение, че той на чужди жени по лични сметки пари не дава, а иска да ги плати целево, за каквото е нужно ...

Първо написа, че парите мотат да се изтеглят от сметката му, а това няма кяк да стане. Сега иска да ги прати на някой на който не знае сметката, но знае, че е хиликоптерна фирма. Ще ги прати на кукуво лято. Прави си реклама, но стана за посмешище

Прекалено много станаха "ало измамниците" и фалшиви инкасо охранители за да се доверява човека на непознати хора !

Кой крив, кой прав - скоро ще стане ясно. На мен в първия момент ми направи впечатление курса, по който "Паяка" преизчислява 100000 лв на 50000 долара. Ако пък е имал предвид канадски долари - явно е бил двойкаджия в школото.

САМО ГЛУПОСТИ, ПЪЛЕН ХАОС КАКТО ВИНАГИ СЪС ВСИЧКО БЪЛГАРСКО, АКО ИМАШЕ САТЕЛИТЕН ТЕЛЕФОН , ЩЕШЕ ДА Е ЖИВ ЧОВЕКА!!! СЕГА ЩЕ ПОХАРЧАТ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ ЦЕНАТА НА ЕДИН ТЕЛЕФОН!!!

САМО ГЛУПОСТИ, ПЪЛЕН ХАОС КАКТО ВИНАГИ СЪС ВСИЧКО БЪЛГАРСКО, АКО ИМАШЕ САТЕЛИТЕН ТЕЛЕФОН , ЩЕШЕ ДА Е ЖИВ ЧОВЕКА!!! СЕГА ЩЕ ПОХАРЧАТ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ ЦЕНАТА НА ЕДИН ТЕЛЕФОН!!!

пачата явно иска да захлеби...противно алчно семейство. миндила една фавла нее дарил на нуждаещо дете ама фукня...

По начало една дарителска сметка с уговорка и без гаранции говори за събиране пари по лична сметка. Не искам да обиждам приятелката на Б.П. но не знам защо пък и нямам доверие. Много спонтанно откри сметка....Още когато съобщиха това ми се появи Принца Датски с прословутата фраза Има .... В случая И.К е абсолютно точен в коментара си. Ако ще се плаща нещо това трябва да е директно към извършелият разходите, а не към "посредник"

Абе доказвал си е нещо на себе си,като е знаел,че може и да загине,а сега жена му проси пари и защо ли като застраховката му покрива всичко.Малко ми звучи на "ало измамници".

Стига с това "ЖЕНА МУ" значи ли че като спи с нея му е жена!? И аз спах с нея -това значи ли че е "ЖЕНА МИ" От съпруга до "жената" е много голяма разликата!

Абе човече,те вече не подписват и си живеят заедно и се наричат жена ми и мъжът ми.Ти от кой свят идваш.

Това са Ленинските бракове. Масово живеят в конкубина. Като животните.Създават извънбрачни копелета, множат се свободно естествено и в полудиво състояние без обет и отговорност ,нито по човешките, нито по Божите закони. Живеят в грях и създават деца в грях. Подобно аморално съешаване между разнополовите в днешни времена е евроценност и се практикува масово,за жалост и в България. Тази ценнсот е изповядвал Ленин ,Троцки и хермафродита Колонтай подпомагана от дегенератката Крупская. Всъщност забранените и криминализирано бракове от Сталин днес са евроценност на еврокомисарите. това са реалностите.

"Човекът-паяк" винаги е бил обект на веселие в родните алпинизъм и спелеология, но този път се оля съвсем. Грозно е, Иване! 1990 г. Иван замина за Канада след изкаран курс за пещерняк в България и после се фукаше, че създал канадската планинска спасителна служба. Оказа се, че канадските спасители не са и чували какво рядко щастие е кацнало в страната им. Всеки ден поне 500 човека в България си изкарват хляба с работа на въже, но Кристофф твърдеше, че да пуснеш рапел го можели само той и един пенсиониран полковник от Мосад. :) В редките му интервюта репортерките едва се сдържат да не прихнат пред този ураган от мъжественост и героизъм пред тях. Бива едно дребно мошеничество, бива второ, трето...но когато целия ти живот е номера от селски вечеринки, вече идва нанагорно. Единствената му разлика с Остап Бендер е, че Остап е интелигентен и симпатичен герой.

Абсолютно си прав.

И знаеш ли кое винаги ми беше най- смешно при Ванчо Торонтото ? Че претендираше че ще си вади хляба със спасителни операции на височина. Абе, Ванчо, кой ще падне от висока сграда, че и да се закачи някъде по средата на падането, че да влезнат а в контакт с теб, ти да пристигнеш на място, човека да е още жив, че и ти да го спасиш ? Тази случка е с шанс точно едно към сто милиона. Невероятни смешна идея. Спускане с въже от високо, снимки, PR, страхотия......

Сега като го оплю улекна ли ти ?

Има само един начин да се излезе истината, ако някой иска да я намери. Този начин е да се свържат медиите със застрахователната компания, в която е застрахован Боян Петров, със спонсорите му, с ръководителите на експедицията, с хеликоптерната компания, както и със спасителите, другото е мижи да те лажем... Досега никой не разбра всъщност за какво точно се събират пари, колко пари трябват, колко са събрани до момента и още колко са нужни и т.н. Всичко останало изглежда като давайте на личната сметка на жена му, ама не питайте за какво са и', това е причината хората да се съмняват и да изпадат в негативизъм.

Написах преди два дни когато се появи новината, че уж Иван Хрисов е дарил 50000 щатски долара, че си прави само реклама на чужд гръб и се оказах напълно прав. Написах, че забрави Иван Христов въпреки че сега плюе политиците, когато си правеше реклама с политика Соломон Паси, като се катереха двамата по НДК, а сега ги плюе. Учил съм в едно училище с тоя пълен двойкаджия и измамник и досега не се е променил. Пълен боклук, но с реклама хората си мислят, че е много велик. Същия като Бареков

прекаляваш- иванчо е искрен добряк. друг е въпросът, че човек първо трябва да е умен. иначе.. знаем за оня път дето водел към ада...

Искрен глупак, който си мисли, че и другите са глупаци и накрая стана за посмешище.

не, просто е добродушен фукльо

Прекалено много станаха "ало измамниците" и фалшиви инкасо охранители за да се доверява човека на непознати хора !

Моля се Господ да е с Боян и да се върне жив и здрав! Но, тази сага, както и други подобни, провокира у мен, а си мисля и у много други българи, редица въпроси. Преди няколко дни се вдигаше шум за Теодора, която на своя глава решила да търси шамани и магьосници в далечна Бразилия за лечение на тежка болест. Моля се и за нея, нека оздравее и се върне при семейството си здрава и щастлива. Но, всяко подобно лично решение, както и личното решение на Боян да се занимава със своя любим спорт, си е лично намерение, лично действие, лична отговорност. Защото, ако тръгнем по тази плоскаст, то всеки може да си направи всякакви екзотични планове за свое удоволствие и ако, не дай Боже, се случи нещо, което е непредвидено, или дори е било прогнозируемо (както при Теодора), то тогава, дайте да организираме акции по спасение и помощ... Личното решение е и лична отговорност!!! В противен случай ставаме заложници на всякакви странни, понякога нелепи, приумици, което следва да е за сметка на тези, които са си ги наумили.

Много качествен коментар! Напълно солидарна съм.

Това вече е смешно, тя не го познавала, той поства скрийншоти с техен разговор.... Що не се скриете и двамата?

не си прав. Всеки може да пише в ФБ под твой пост. Това значи ли, че се познавате (лично)!??

Тя твърди, че той не се е свързвал с нея, той копира разговор в месънджер...

Пред NOVA той отново заяви, че парите са предназначени за компанията, собственик на хеликоптера. "Оказа се, че те не искат пари.", каза още Иван Кристоф. Демек, аз давам пари, ама те не искат, защото вече е платено от застраховката. ЗНАЧИ, ТОЗИ НЕ ДАВА НИЩО! Тогава всеки да обяви, че дама 100 000 за хеликоптера!

Странно е, че никой алпинист не се обади в медиите, за да поясни каква е "процедурата", след като жената на Б.Петров поиска пари с дарение. Нали затова експедициите в Тибет струват скъпо, защото в тях има включена и застраховка, с който се покриват точно такива екстрени случаи - хеликоптер, болница и т.н..

Паисий

Около 7-10 хиляди долара струва само разрешението за 1 човек да се качва в Непал. Застраховката е отделно.

Адмирации за "Човека Паяк" - за готовността му да помогне и за джентълменския начин, по който разкри намеренията на г-жа Бояновица. Тази жена има нужда от отрезвителен шамар от живота.

Значи аз ги давам, а те не ги искат. Аз също давам 1 000 000 лева, но и тях не ги искат, ще публикувате ли името ми? Може и сайта ми, както и кварталното ми кафене. А то има и застраховка, затова аз ще преведа директно на Далай Лама, и то само ако на чист български ми каже: "Евала, Брато!"

Явно алпинистите знаят процедурите

Точно така се прави! Парите трябва да бъдат преведени директно към спасителните служби! Стана, за съжаление, миризлива тази история и дано някой не се опитва за последно да изкара пари чрез Боян!

Ако рабера коя е компанията застраховала Боян при тях ще застраховам колите, апартаментите си и къщата в едно село която имам.

Правилно - парите се превеждат директно и целево, защото в противен случай по стар нашенски обичай ще изчезнат нейде / спомняте ли си за Горсов дето проигра на комар парите за дъщеря си !/

Samo cirkove

Какво се оказва, че застраховката е вече задействана и няма нужда от нечии други пари в хода на издирването. Все пак адмирации за човека-паяк предвид готовността му да плаща директно на спасителите и да не превежда пари по лични сметки!

Но не за човека-паяк, а за човека-жена на Боян Петров. Вероятно доста хора са превели по сметката й пари....След като има застраховка, която покрива издирването защо тя събира допълнително пари?

Защото предусеща каква ще е развръзката. Както сама е казвала - тя не работи, тя спортува и си гледа децата. Ами оттук нататък? Няма го Боян да цоца от спонсори и от "зелени" НПО-та, а госпожата не е първа младост, нито първа хубост, за да очаква нов принц на зелен кон да я обгрижи. Пък и като не умее нищо, освен да "спортува", кво става с нея и децата?