Домоуправителят да види преброителите пръв, призова НСИ

Призовавам гражданите в първия и втория ден на преброяването да организират чрез домоуправител среща с преброителя и така той да се представи пред всички, посъветва председателят на НСИ Мариана Коцева.

Обратно в новината

Коментари - Домоуправителят да види преброителите пръв, призова НСИ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди малко преброителката ме посети и ме попита за баща ми, който почина преди 5 години!!! Сами си правете изводите! Аз съм социолог и призовавам г-жа Коцева да даде обяснение или по-добре оставката...

Вече сме омесили и баница и чакаме преброителя да го посрещнем като кръстник!

За преброяване всички обитатели да се строяват пред блока, за да бъдат преброени.

и каква е гаранцията??!

МОЖЕ ЛИ ДА ОБЯСНИ ТАЗИ ЦОЦОЛАНА КАКВА ЩЕ Е СЪДБАТА НА ЛИЧНИТЕ НИ ДАННИ СЪБРАНИ НА ХАРТИЕН НОСИТЕЛ ИЛИ ПО ТОЧНО КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ТЕЗИ ХАРТИЙКИ ВЪРХУ КОИТО ТЕ СА ИЗПИСАНИ СЛЕД ПРИКЛЮЧВАНЕ НА БРОЕНЕТО???? ОСВЕН ВСИЧКИТЕ НИ ЛИЧНИ ДАННИ НА ТОЗИ ХАРТИЕН НОСИТЕЛ Е ОПИСАНО И ИМОТНОТО НИ СЪСТОЯНИЕ. КАКВА ЩЕ Е СЪДБАТА НА ХАРТИЕНИЯ НОСИТЕЛ И КОЙ ЩЕ РАЗПОЛАГА С НЕГО ???? Чистаката кака Пена или организираната престъпност, която преди години влезе в данните на Централния депозитар и направи с държавното имущество това, което се кани да направи сега с частното. ЗАБРАВИЛИ ЛИ СТЕ ЗА КРИМИНАЛНАТА МАСОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ , ЗА ПРАХВЪРЛЯНЕ С ФАЛШИВИ ПЪЛНОМОЩНИ ПРАВА НА СОБСТВЕНИЦИ, КОИТО ДОРИ НЕ ПОДОЗИРАХА КАКВО СТАВА С ТЕХНИТЕ ДАПОЗИТАРНИ РАЗПИСКИ. Забравихте ли, че личните данни бяха изтеглени от електронния носител на Централния депозитар ????? ЗАБРАВИЛИ СТЕ !!!! Забравили сте, че вече ЛИЦЕНЗИРАНИ частни фирми протягат ръце към собствеността ви, възползвайки се от закононарушенията допуснати в ЗАКОНА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ съгласно, който собствениците на жилищния блок се разделят с частната форма на управление на собствеността си и преминават на нова КООПЕРАТИВНА форма на управление. Новосформираното ЕТАЖНО ТКЗС е задължено да изпълнява скъпоструващите и непосилни за кооператорите мероприяти разписани в ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ. Тези ТКЗС-та са обречени на фалит, а собствениците им ще загубят и покрива над главата си. Пълните данни за хората участващи в тези ТКЗС-та ще бъдат взети с това преброяване!!!!! ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ИНВЕСТИЦИОННИТЕ НАМЕРЕНИЯ НА БОЙКОВАТА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА СА ТОЧНО В ТЕЗИ "ВЪЗОБНОВЯЕМИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ", КОИТО СТОЯТ В ОСНОВАТА НА МЕРОПРИЯТИЯТА КОИТО ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯВА ОБРЕЧЕНАТА НА ФАЛИТ ЖИЛИЩНА КООПЕРАЦИЯ. Да ни лишат от правото да управляваме частната си собственост и да ни набутат в тези обречени на фалит ТКЗС-та е целта както на Бойко така и на стоящия зад гърба му цар .

Майко мила, няма такава параноя! Абе, ти луд ли си, нещо глобалното затопляне ли те е ударило или извънземните дето са ни поробили и Американците си траят! Или чакай да позная, това е от онзи сериал "Планът Ранът" с главни действащи лица ония психопати от "идея за незнам какво си, но не и за България"....малеееее. Тихо, тихо, че идват, чуваш ли ги, пълзят по стените и идват тия от ТКЗС-то да ти вземат всичките кашони, които събираш от кофите и влачиш у вас! И Бойко идва, маскиран като хлебарка да ти преброи крушките в коридора и после да ги продава контрабандно на Женския пазар, а Тотю ще ти открадне ЕГН-то и ще ти се обажда по него всеки ден! Аз на твое място няма да отварям - остави им 120 лева за глобата и се прави, че те няма вкъщи, те и без това знаят, че ти си виртуален Трол, който по цял ден твори бисери в Дир-а! В Русия съм...

...ако имаше и бегла представа к'ви ги вършат мафиотите в БъЛхария, и извънземните няма да ти помогнат... Моето семейство е пострадало от такива (мафиоти)... Как сега искам да си ми насреща и да ми разправяш за излишната пароноя....

Забравил ли си нещастнико за измамите които се завъртяха в Централния депозитар с личните данни на добросъвестни притежатели на депозитарни разписки. ВЪВ ФАЛШИВИТЕ ПЪЛНОМОЩНИ ПРЕСЪСТАХА ДАННИТЕ НА НИЩО НЕПОДОЗИРАЩИТЕ СОБСТВЕНИЦИ. Тези данни бяха получени от базата данни натрупани в Централния депозитар. КОЙ ИМ ГИ ДАДЕ ТЕЗИ ДАННИ БЕ ЦЪРВУЛ. Защо не попиташ тогавашния секретар на МВР как приклячиха разследванията сдовели до това, че такива като Беджерано - Шулева се оказаха собственици на фирми като Албена инвест. КАКВО ОТКРИ И КОГО ДАДЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ПОВДИГАНЕ НА ОБВИНЕНИЕ Г-Н БОРИСОВ???? Като че ли никой. Някоя от сделките но раздържавяване извършено при такива документни измами да беше обявена за нищожна ??? Доколкото знам - НЕ , НЕ И НЕ. Иначе бандитите след като окрадоха държавната са се насочили и към частната ни собственост. КАК ЛИ ??? ПО НАЧИНА ПО КОЙТО СЪМ ОПИСАЛ - С ТЕЗИ ОБРЕЧЕНИ НА ФАЛИТ ТКЗС-та В КОИТО БОЙКОВИТЕ ХОРА СЕ ОПИТВАТ ДА НИ НАБУТАТ. Да видим дали ще стане.

Съгласявам се.

Идва лицето Х /преброител/ гледа имаш климатик,плазма, ДВД и др.хубави неща,нямаш охранителна система и уведомява лицето У /апаш/ и ГОРИШ!Кой да ни предпази от това?

"Призовавам гражданите в първия и втория ден на преброяването да организират чрез домоуправител среща с преброителя и така той да се представи пред всички, посъветва председателят на НСИ Мариана Коцева. " И как на практика си го представя г-жа Коцева това организиране на среща с неизвестния преброител, който има неизвестен план за посещения на жилищните сгради, с живеещите в сградата, които май ходят на работа по различно време и т.н.? Поне да не дрънка глупости и да не дразни излишно хората!

Хора, само на мен лими се струва, че сайта за регистрация има все още бъгове? Или аз не мога да се оправя в него.

Аз съм преброител и изобщо не е необходимо да ме пускате в дома си! Аз лично не бих пуснала никого. Защото, според Конституцията - жилището е неприкосновено! Но отвън, в двора или в коридора можете да дадете информация - каквато, такава! Никой не може да влезе у вас и да каже: "Лъжете!" Освен това, никой не иска ВИЕ да се подписвате под данните си, така че това да изглежда като декларация. Ние се подписваме под това, което сте ни казали!

Аз съм контрольор в преброяването, на сайта на всяка една община има изнесен списък на преброители и контрольори /с трите им имена/, описани райони и участъци / с адреси /, в които те ще работят. Аз лично се притеснявам за преброители /повечето са жени/, какви хора те ще срещнат в жилищата им /съдя по коментарите тук, доста има, меко казано, откачалки..

Сигурен ли си? На сайта на нашата Община - Бургас, все още не е изнесен никакъв списък с имена на преброители. Да - има банер за кампанията по преброяване и от там нататък - дрън, дрън, общи приказки: инструкциите на г-жа ти Коцева, целта на преброяването и два местни телефона на Общината и националния такъв.

Г-Н КОНТРОЛЬОР, Бихте ли ми казали каква ще е съдбата на хартиения носител след преключването на преброяването ??? Къде ще одите той ??? На сметището или в трезорите на организираната престъпност, която по подобие на депозитарните разписки от масовата приватизация ще има възможност да прехвърля имотите чрез фалшиви пълномощни. ИЛИ МОЖЕ БИ ИСКАШ ДА МИ КАЖЕШ , ЧЕ ТАКОВА НЕЩО В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО И НЯМА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ ??? Може би Борисов е победил престъпниците с част от които имаше общи бизнес (Трактора и Пашата) ???

"Поискайте и личната му карта, за да видите, че данните му съвпадат. - и коя съм аз, че да ми показва личната си карта, тая малоумна ли е?

Защо Госпожата се опитва да вменява отговорност на домоуправителите? Всеки бе трябвало да си отваря очите, когато пуска преброителя у дома си!

ЛЕГИТИМИРАЙКИ СЕ КАТО ДОМОУПРАВИТЕЛИ СТАВАТЕ СЪУЧАСТНИК В ПРЕСТЪПНИТЕ НАМЕРЕНИЯ АКО ИМА ТАКИВА. Задай си въпроса: Каква ще е съдбата на хартиения носител върху който са нанесени освен личните данни на преброявания и данните за имущественото му състояние. КЪДЕ ЩЕ ОТИДЕ ТОЗИ ХАРТИЕН НОСИТЕЛ СЛЕД ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ПРЕБРОЯВАНЕТО ??? В ръцете на чистачката или в ръцете на организираната престъпност. ЗАБРАВИЛ СИ ЗА МАСОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ И КРИМИНАЛНОТО ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ДЕПОЗИТАРНИ РАЗПИСКИ С ФАЛШИВИ ПЪЛНОМОЩНИ В КОИТО ЛИЧНИТЕ ДАННИ БЯХА ИЗТЕГЛЕНИ ОТ ЕЛЕКТРОНИЯ НОСИТЕЛ НА ЦЕНТРАЛНИЯ ДЕПОЗИТАР.

Да бе - той ЗУЕС е така "измислен", че срещу нищо домоуправителя е длъжен да прави много неща. А къде е съдействието от страна на Общината? Знаете ли какво мрънкане настава когато искаш някакво съдействие от Общината. То и затова трудно можеш да намериш човек, който доброволно да се заеме с това задължение.

трябва хората да внимават кого пускат у дома. Особено е страшно за възрастните хора които по никакъв начин не могат да се защитят.По мое мнение много хора ще изпищят на умряло след това преброяване.

Вече и фалшиви мацки има - поглеждаш я , а не ти става !

ПОРЕДНАТА ТЪПНЯ - ПЪРВАТА БЕШЕ - ВСИЧКИ ТИЯ ПРЕБРОИТЕЛИ КОИТО СА РАБОТЕЩИ ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ ВЗЕМАТ ОТПУСК КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД, ЧЕ СА ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ СЕ ПИТАМ КОЙ ЩЕ ИМ ВЪРШИ РАБОТАТА /ТРЯБВАШЕ ДА СА БЕЗРАБОТНИ/. - ПОСЛЕ В 21 ВЕК ДА ХОДИШ ПО КЪЩИТЕ ДА СЪБИРАШ КОДОВЕ И ТУК ТАМ ДА АНКЕТИРАШ Е СМЕШНО - МОЖЕХА ДА ПЛАТЯТ НЕЩО СИМВОЛИЧНО НА ДОМОУПРАВИТЕЛИТЕ ДА ПРЕБРОЯТ ХОРАТА СИ И ДА ПРЕДОСТАВЯТ ИНФОРМАЦИЯТА В ОБЩИНИТЕ /ТЕ И БЕЗ ТОВА СЕ ПОЗНАВАТ С ХОРАТА ОКОЛО ТЯХ/ ИСКАМ ДА РАЗБЕРА КОЛКО ЩЕ ПОЛУЧИ ПРЕБРОИТЕЛЯ КАТО ДОЙДЕ ДА МИ ВЗЕМЕ КОДА ???????

Извинявай. Ти, с големите букви, от "нашите" ли беше?

0,80 лева за 1 код 1,40 за всеки преброен член в с-во от анкета. Една позната има 45 апартамента и се вайка че малко пари щяла да вземе.

БЯХА ИМ КАЗАЛИ, ЧЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ ПО 80ст. НА ПРЕБРОЕН ЕЛЕКТРОННО ЧОВЕК, ДЕМЕК НА ВСЯКО ЛИЦЕ, КОЕТО ВМЕСТО ДА ОТГОВАРЯ НА ВЪПРОСИТЕ , ДАДЕ КОДА СИ НА ПРЕБРОИТЕЛЯ, А СЕГА КЛИНЧАТ, ЧЕ БИЛО НЕ НА ЛИЦЕ , А НА КОД. ИЗЛЪГАХА ПРИ ИНСТРУКТАЖА, ЧЕ КОДОВЕТЕ ЗА ВСЕКИ ЕДИН ЩЕ СА РАЗЛИЧНИ, А В ПОЩАТА ПРАЩАТ НА ТРИМА ДУШИ ЕДИН И СЪЩИ ЦИФРОВ КОД.

"Призовавам гражданите в първия и втория ден на преброяването да организират чрез домоуправител среща с преброителя и така той да се представи пред всички, посъветва председателят на НСИ Мариана Коцева''- а на работа да ходим ли или НСИ ще ни плаща ?

Ми те домоуправителите да вземат и да преброят живущите в блока и да го представят на преброителите... Разбира се, после трябва да благодарят, за предоставената им чест... Следва и почерпка...

ДОМОУПРАВИТЕЛ СЪМ НА БЛОК С 90 АПАРТАМЕНТА. КОГА ЩЕ ГИ СЪБЕРА ТИЯ ХОРА ТА ДА ИМ ПРЕДСТАВЯМ БРОЯЧА. НА МЕН ТАЯ СТАТИСТИКА НЕ МИ ТРЯБВА . ТЯ Е НУЖНА НА СТЪКМИСТИЧЕСКИЯ ИНСТИТУТ ТОГАВА ТОЙ ДА СИ Я ОРГАНИЗИРА И СЪБИРА. АЗ СЪС СТЪКМИСТИКАТА НЯМАМ НИКАКЪВ ДОГОВОР И НЕ ЖЕЛАЯ ДА ИМ СЪТРУДНИЧА. ЗА ТОВА ИМ ДАВАМЕ ГРЕШНИ ПАРИ И НА ТЯХ А НЕ ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ НА ДРУГИТЕ. ВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА ЗА КОЯТО ВИ СЕ ПЛАЩА БЕ СТЪКМИСТИ

...Станчо.Срещу 200 кинта кеш без данък правиш ли онлайн преброяване на блока.Плащат твойте хора от Статистиката. На едно момче от горското началникът му вдигнал мерника и решил да го злепостави. Пратил му заповед да преброи зайците в гората за една седмица и да докладва. Иначе-уволнение. Много се учудил, като получил доклад на другия ден: -Зайците в гората са 1001! -Не може да бъде-отвърнал гадняра. -Който не вярва, да дойде и да провери.

пак някой друг трябва да забърсва окъканото.

НСИ: Домоуправителите-доносници да проверят преброителите-доносници!

Общините да си свършат работата ! Да си качат на сайтовете имената на преброителите и който иска - да си прави проверки! Стига са вменявали на домоуправителите само задължения, а когато трябва да им съдействат, например срещу некоректни платци, да прехвърлят топката към съда и да обясняват как нямали правомощия. Да се коригира ЗУЕС и да се намери начин разни мушмуроци и тарикати, които живеят на принципа моето си е мое, а общите части не ме интересуват, да бъдат санкционирани по административен ред!

браво, подкрепям ви!

те ако влязат в сайта ще се и преброят по интернет например

Как в НСИ си представят ситуацията преброителя да представя във всяко жилище личната си карта?! Много скоро тя ще стане неизползваема. Затова му е издадена специална карта за легитимация като преброител на която ими негова снимка, трите му имена, номер и печат на НСИ

още нещо няма ли да накарате да направят домоуправителите???!?!?!За това никой не им плаща!

До НСИ и всякакви други знайни и незнайни институции: "До кога ще влизате по къщите на хората???". Не са ви виновни фалшивите преброители. Виновна е системата която сте направили. Вие подсигурявате условията да вирее този вид престъпност. И, да. Знам че така го е правила баба ви и затова и вие така го правите...

...съм домоуправител на 30 баби в блока. От домашния ми телефон се обаждам: -на Пенчо за аснсьора -на газката да оправят топлата вода. -на "Улично осветление" да оправят лампата в двора. -разправии с кабеларките дето опасаха блока с жици -през ден кисна в абонатната да обезвъздушавам парното. Сега трябва да дебна преброителите. Ние наистина се мъчим да правим нов живот,различен от предишния.Но реституцията, западните коли, емиграцията и моловете няма да ни помогнат. Схемата, в която сме вкарани от преди 45+20г., си е още социалистическа/ и като народопсихология, и като начин на живот/, ще ни дърпа насам натам. Дано не е в посока, дето ще си счупим главите.

Браво! Много хубав коментар! Напълно съм съгласна с теб!

...ти благодаря,мила.

Съгласен съм и аз.

Аз съм домоуправител обаче не ми се заплаща за това. Защото реших, че не е морално да искам пари от съседите си! Обаче в блока се нанесе една новодомка и реши да се натегне за касиерка обаче каза че обезателно иска пари за това. В резултат на което тя сега получава средства а едновременно с това не може да събере парите на всички. Така че моля преброителите да се срещнат с касиерката. И НСИ да не вменява задължения на домоуправителите. В края на краищата има алтернативни методи на преброяване. Примерно: 1. Пълни казани за смет пред блока, 2. Огромно количество консумация на вода или ток, 3 Брой паркирани автомобили пред входа. 4 Преброяване на населението по работните места, тези които не работят няма какво да ги броим или да ги брои НОЙ, 5 Анкетните карти да се изпращат по пощата, никой няма да ти влиза в къщи, 6 Преброяването да става в избирателните секции. Явяваш с ес попълнени данни купени от РЕП, супермаркет или там каквото е!

абе вие от нси сте поредните малоумници в булгаристан

Общините имат контактите на регистрираните домоуправители. Да вземат да пуснат по един мейл, а не да звъниш на телефон, който е недостижим. Отделно - ако сайт има общината там ще е качен ВЕРОЯТНО списъка на преброителите. Но малцина си познават съседите сред 200 души.

Моята домоуправителка е толкова тъпа,че не може различи пощенска картичка от лична карта..

Май е по-умна от теб, щом са избрали нея , а не теб. Ха ха ха.

Щото няма 18

А кой ще проверява качеството на тойота - животът на 12 млн. души по света беше застрашен от техните дефекти, а клиентите бяха притеснени от честите сервизни акции - тях кой ще проверява и санкционира ?

А теб кой ще те проверява? Явно не си с всичкия си.

Ромите се вълнуват, радват се... нали ВСЕ ОЩЕ не плащат за тази глупост?