НСИ алармира за неточности в преброяването през 2011 г.

167 000 българи са преброени повече през 2011 г., неправомерно са използвани номерата на личните карти на хората, участвали в електронното преброяване.

Обратно в новината

Коментари - НСИ алармира за неточности в преброяването през 2011 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ренета Инджова е истинска българка, която милее за народа и държавата. Но ... не е удобна за управляващите, много истини казва, а те не желаят това. Ясно е, че се страхуват да посочат действителните данни на населението, да не се гледа как се топим като нация, как турците нарастват, как станахме глобални и съжителстваме с руснаци, украинци, евреи, сирийци, алжирци, роми, арменци .... извинявам се, ако съм пропуснала някои. Аз вярвам на тази жена, не на управляващите и пет пари не давам за вашите минуси.

Следдеветосептемврийската чистка на комунистите се въвежда навсякъде-замяна на специалисти с некадърни комунисти! В МВР смениха кадърни полицаи с отмъстителни стари полицейски кадри из България--навсякъде- българите са заложници на БСП интереси- некомунистите- българи да умират от глад! Затова на изборите да гласуваме 70% за ГЕРБ-за да се въведе лустрацията за отхвърляне на комунистите от управлението-затова комунистите толкова силно се страхуват от ГЕРБ и ГЕРБ няма да допусне отново толерантност към комунистите- те ще отговарят за мизерията, до която доведоха народа и при трите си троини коалиции,а сега теглят на поразия заеми,които децата ни ще връщат в бъдеще!

да се отговори на следните въпроси: - има ли образование, опит и капацитет др. Инджова да заеме този пост - беше назначена без конкурс, просто защото е бивш кратковременен министър председател - кой и е дал мандат да ОПРАВИ СТАТИСТИКАТА. Така си е решила, че може...Ами ако беще назНачена за 2 години за шеф на Зоологическата градина. Трябваше да реализираме хрумването и да сме втора родина на индийски слон или африканския тигър - псевдо-журналиската Кулезич тази сутрин убеждаваше, че Инджова е национален герой, който вместо да си отиде при дъщерята в Щатите, се жертва да ОПРАВЯ България.. - от интервюто все пак разбрахме, че Кулезич освен Винету и прочела и втори роман и то от чешки автор. Съветът към Орешарски беше и той да прочете този роман КАКВАТО НИ ДЪРЖАВАТА, ТАКИВА НИ ЖЪРНАЛИСТИТЕ, ТАКИВА НИ И МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ

Една чистачка изведнъж става голям началник на държавната ясла - без конкурс, без ангажименти..И с претенции разбира се...специалист по всичко...нахал с нахал с кожух..

По мое мнение в НСИ има повече администрация от колкото е необходимо. По цял ден звънят/ако си бил глупав да си пишеш телефон за контакт/ за да събират инфо,например за отработеното време на един работник във фирмата и др. подобни простотии, за да си попълват времето. Тази госпожа не следва ли да е пенсионерка, защо си мисли,че до живот следва да е работеща и то шефка,че друго може ли да прави???? Защо такива се мислят за незаменими, а младите хора ходят по други страни?? До кога правилото като си навършил пенсионна възраст ще е в сила за всички в БГ??????? Каква е толкова незаменима профи, а мълча две-три години за да каже сега видиш ли нищо не е верно от преброяването????? Кога ще се търси отговорност на някой другари/ демократи???

В точните естествени науки, когато правилно се пита- образованият разбира отговора на природата, поне най-близкият отговор до истината. Тези другари от статистиката дали са образовани достатъчно, а също задават ли правилно въпросите, та да има правилни отговори. Всички помним как направиха преброяването. Много непрофесионално. Ренета Инджова е права. И вместо да се вслушат в думите на този, който казва че има грешки и да се опитат да ги изправят по най-ефективния начин. Но БСП-рите не могат. Прости хора са! Най-лесноеда изритат Ренета. Колко се загрижили за нейния отдих! А колко още изкуфели служители в пенсионна възраст работятв в този институт и в много други учреждения. Явно тук има и голяма далавера за управниците...брой евродепутати, пари за какво ли не...и ИЗБОРИТЕ. А колкото до пенсионери оставени на работа- вижте БАН-. Там пенсионната възраст въобще не се спазва, само да си приятел на властимеещите..... Жалко и за световния подем в точните науки!

Едно недоразумение по-малко на отговорен държавен пост! Това, че в зората на демокрацията бе назначена за няколко месеца да бъде служебен Премиер, не значи, че винаги е във форма! Повече от 22 години са минали от този момент! Нека не забравяме, че хора заболяват и умират за броени месеци! Тя бе изпаднала в старческа деменция през годините и се препитаваше, като чистачка на входове от жилищни кооперации! Великият ген.Бойко Борисов, с неговата мания, че който той назначи става за поста на който е назначен, че даже и магаре да е, се видя какво се получи в НСИ! Работа на самотек и пълно объркване! Хайде, стига Бойко Борисовска магарешка кадрова политика! Няма го вече този гении, които ръководеше всичко в страната сам с помощта на аватари!

опорната точка проговори... арменец е баба ти..а тя е толкова от геб колкото и луната е македонска. р..чукчата да те лекува тебе :) смешко.

УВАЖАВАХ Я И Я ХАРЕСВАХ ТАЗИ ЖЕНА.ОТ ИНТЕРВЮТО Й ТАЗИ СУТРИН НЕ МИ СТАНА ЯСНО С КАКВО ТОЧНО РАЗПОЛАГА,ЗА ДА ДОКАЖЕ НЕВЕРНОСТТА НА ПРЕБРОЯВАНЕТО.НО ИНАЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ПОВТОРИ,ЧЕ НЯМА ДА СИ ТРЪГНЕ ПРЕЗ ЗАДНИЯ ВХОД.ОБЯСНИ НА ХОРАТА ТОЧНО И ЯСНО ЗА КАКВО СТАВА ДУМА,ЗА ДА ТЕ РАЗБЕРАТ И ДА ТИ ПОВЯРВАТ,НЕ Е ТОЛКОВА ТРУДНО.ЖАЛКО,А НА ВРЕМЕТО БЕШЕ ДОБЪР ПОЛИТИК.

Ами ако си припомниш съдържанието на въпросите, формата на отговорите и как броиха електронно гласувалите обикаляйки по къщите с тефтерче и молив, си е ясно че вярна статистика и господ да слезе с тези данни няма как да направи. Само некадърниците не уволняват.

Много коментари! Малко факти: Последното преброяване на населението е извършено през м.февруари 2011 г. с референтна дата 01.02.2011. Ренета Инджова е председател на НСИ от 21.03.2012.

дайте сега отново да се приброим а провителството да отпусне 10-20млн.лева да се изразходват 5-6 а останалите да използваме за предизборна кампания и купуване т.е.плещане на нашите "събратя"от маалите

Никакъв смисъл няма - пак ще е безмозъчно както това от 2011. Във всички случаи ще си плюнчат на моливите и ще измислят някакви цифри.

В НСИ стъкмистиката е в пълна сила не само за преброяването. Ами дефлацията и средната работна заплата. Измишльотини и стъкмистика колкото искаш.

Помниш ли ме, моме, помниш ли ме? Ха продължавай с безпристрастните си анализи /ако смееш/.

При преброяването през 2011 г. Мариана Коцева беше обещала на правителството да изкара максимално голямо населението на България (да го изкара, че е повече от 7 милиона), тъй като от броя на населението зависи тежестта на гласа ни в ЕС (в частност зависи броят на евродепутатите ни). Затова при преброяване 2011 бяха включени отчетени в бройката много хора, които се бяха преброили електронно по няколко пъти (самият той се преброил, майка му го преброила също и т.н.). Става въпрос за 150-200000 човека, отчетени повече от 1 път. Сега явно тези неща лъсват и НСИ изкарва тази информация, за да обясни защо бройките в окончателните данни, които ще предостави на Евростат в края на месеца, са осезаемо по-малки.

За всеки интелигентен човек, разбиращ български, е ясно, че статистиката в България не може да е вярна. Ясно е и защо: откъде иначе герб ще набере достатъчно избиратели? Или как ще пасне процентът безработни на 'нормата заложена от партията'? :))) А тази госпожа не знам какво очаква от Еуростат. Да й пратят техни експерти да преброят българското население срещу 50-60 евро на час ли? Изобщо, не разбирам отношението на някой българи към институциите на ЕС, като малко дете което се обръща към майка си 'Мамо, аз съм се насрал'. А тези институции могат само да обобщават информацията от локалните статистически офиси, да определят методики за статистистически изследвания и обща политика.

Европа да не се прави на много умна и говори приказки от рода на това не е този доклад, който очакваме, а някакъв друг. Доклада който сте получили е доклада, който сте получили, ако не ви харесва го скъсайте ама не ми говорете глупости. И Европа трябва да спре да се държи всякаш знае всичко, не е необходимо да обяснява, има право на последна реплика и има право винаги да си промени мнението. Това не се харесва никъде в Европа. Какви са тези евро-бюрокращини, да се налагат финансови корекции по оперативните програми след като са разплатени дейностите. По този начин гражданския оборот няма никаква сигурност. След като си приел една работа не можеш да се изметнеш и извъртиш после и да кажеш върнете ми парите. Аз мога ли да си поискам парите обратно като си купя акции от борсата в Лондон!? Тези неща правят само услуга на Русия и я карат да изглежда по надежден партньор от колкото ЕС.

Това за преброяването е прах в очите. Госпожата трепери за мястото си, което отдавна не заслужава, защото не е никакъв професионалист. Как може всички Зам. Председатели да са некъдърни, а само тя права. Да не забравяме и предишния, който тя изгони). Да я махат докато е време.

Оставка се подава когато се окъкаш. Пример: който се чувства виновен за "успеха" на операцията в Лясковец, сам си подава оставката. Когато извадиш нечии кирливи ризи на показ и не оставяш стореното да се "замете", трябва да очакваш да бъдеш поздравен за мъжеството, а не да се страхуваш, че ще те "изметат".

1 000 000 помаци нямаше къде да се пишат такива защото нямаше графа "помак"

ДО TIT Като икономист искам да ви напомня, че през 90-те страната ни беше докарана до огромна междуфирмена задлъжнялост, именно с намерение да бъдат приватизирани предприятията на ниски цени. Това беше икономическата политика на Андрей Луканов и Ричард Ран. В такива случаи не може да бъде обвиняван Председателят на Агенцията по приватизация, а икономическият екип, довел страната до това положение. Спомнете си Лукановата зима и липсата на продукти и производство.

160000 това не е никаква грешка за на фона на обема Преброяване. По български трябва винаги един друг да се омаскарим, даже и нещо хубаво да е направено (е-Преброяване). С лека ръка се се унищожава авторитета на институция. Задавам си въпроса каква компетентност има г-жа Инжова като статистик, вероятно 2 години.

така е, права е. аз бях преброител - циганите от района не бяха откриваеми, напрактика останаха непреброени. това беше масово. а когато ги броихме, те заявяваха , че са "българи" в полето за етническа група. инструкцията беше да оставяме техния отговор, дори да е очевидно погрешен.

такааа и сега каква стана тя ? костинброд, мъртвите души + надписаните 160 000 хиляди ? избори по български !!! Къде е тиквата да ни обясни как е спечелил еди колко си пъти ???

Аз не знам тая огромна сграда,пълна с търтеи,на които плащаме заплати и осигуровки,защо до сега не са я съборили!

че в България статистиката винаги си е била стъкмистика ко се учудват !

Гласът на Ренета си е такъв от още от момиче -мога да лично да го потвърдя .Така че намеците Ви са просташки . Ренета Инджова е добър професионалист и изключително интелегентна дама . Може да и се вярва .

А госпожата досега какво имаше в устата? Сливи ли? Доколкото виждам е шеф от 2012 година. Или наистина май са й вдигнали мерника. И чак пък толкова голям професионалист?????

Е, и какво се оказа? Нямаме акъл и да се преброим, след като се хвърлиха толкова пари и пак няма виновни. При тази електронизация в днешно време, преброяването се оказа проблем. Когато бяхме над 9 милиона, как преброяването беше точно. Или отново се преследват някакви престъпни цели от управляващите и от западняците - да се оправдае например, вносът на бежанците, за да ни "спасят" от изчезване. Това явно ги устройва, защото колкото е по-бедно и тъпо населението в нашия регион, по-лесно се колонизира и управлява. Дано да греша.

тая пък откъди изпълзя..кому е нужно това ново преброяване,май само на нея..

Нормално е през 2011 г. да са дали завишени данни за броя на населението на България, за да не бъде прекъснат социално-икономическият експеримент с населението на България, провеждан от финансовия д-р Йозеф Менгеле, вицепремиерът в правителството на ГЕРБ д-р Симеон Дянков.

тъпанар

Тъпчо, а защо не си си написал и фамилията?

Бюлетините от Костинброд вероятно са били за тези 200 000. Наглеци, лъжци и помияри ни управляват.

С две думи, драги купени партийни писачи, демографската катастрофа се оказва апокалипсис. Значи сме под 7 милиона.

КЪМ ЩИПАЛОТО: ПИЧ АКО ВИЗИРАШ ИНДЖОВА КАТО ЧЕСТЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ, АМА МНОГО СЕ ЛЪЖЕШ-СПРАВКА, КОГАТО ТЯ БЕШЕ ШЕФ НА АГЕНЦИЯТА ПО ПРИВАТИЗАЦИЯ ПРЕЗ ДЕВЕТДЕСЕТТЕ, ГОЛЯМО ЛАПАНЕ ПАДНА И МНОГО РАБОТЕЩИ ФИРМИ СЪСИПА ТАЗИ ЖЕНА ,КАТО ГИ ПРОДАДА, ТЯ ЗНАЕ КАК И МНОГО ХОРА Я КЛЕХА!!! СПРАВКА -НАЙ ГОЛЯМИЯ ЗАВОД ЗА ДОГРАМА НА БАЛКАНИТЕ В СОФИЯ НА ГАРА ИСКЪР С МНОГО ДОБРО ОБОРУДВАНЕ, БЕШЕ ПРОДЕН НА ЕДИН ИТАЛИАСКИ МАФИОТ ИНВАЛИД ЗА 100000 ДОЛАРА!САМИЯ ТОЙ СЕ ХВАЛЕШЕ КАКВИ ПОДКУПИ Е РАЗДАВАЛ В АГЕНЦИЯТА И КАК ЩЕ ИЗБИЕ РИБАТА САМО ОТ ПРОДАЖБАТА НА МАШИНИТЕ - КОЕТО ГО И НАПРАВИ!!! ЛИЦЕТО ИНДЖОВА БЕШЕ ПЪРВАТА ЖЕНА С ЗЛАТНА КРЕДИТНА КАРТА, АКО ТИ ГОВОРИ НЕЩО ТОВА!

Коя банка и издаде "златна кредитна карта"?

Тя продаде и японския хотел на безценица.Работех там и мога да кажа как и на него му разказаха играта. И всичко това за някой лев под масата.

А приватизацията (на безумно ниска цена) на най-печелившото обединение СОМАТ и подаряването му на Willi betz? Там колко лапна същата госпожа.

Гербаджийте и тука са се ус.рали! Броили некачествено,свили мангизите качествено!

Пак се би, и"проби" ? Показа се където и когато трябва, надупи тлъста трътка, Разкряка се, нацвъка Костов, та "отнесе ума и сърцето" на Мъшкара Костомраз Бойков - Управителя - господар на РъБъ! Тя за Него, Лепа Дрена пя, като флюбена коза: Кога гърли, кога лююби, бате Бойко главу гуубии... -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- баба Тодорка, Мозикален продоцент Сопственик на "Балкантон-бТТВ Трътките" ЕООД

Е, нали милиониъе са похарчени, сега ще се фомализираме за някава си точност и качество. Или това е искане за още милиони?

Това тотално некомпетентно правителство на БСП/ДПС/АТАКА се опитва да ликвидира всички ЧЕСТНИ И ПОЧТЕНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, които са оцеляли при 8-месечните им чистки! БСП/ДПС/ АТАКА - НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ - ИДВАТ ИЗБОРИ!!!

БСП не се шегува. Сега пък колко лпшо било електронното гласуване! Колко лошо било, реябвало много време за да се подготвят. Защо св използват личните карти? На много места ни снимат личните карти, но нейсе. Цялата идея е да няма електронно гласуване - виждате ли колко е лошо. Едно време църквата спираше развитието, сега БСП.

Достойно излъчване на един доказал се професионалист!!!

Благодаря Близнашки!

Инджова е знаещ човек, достоен, който не лъже, защото просто няма какво да губи. Ако се кандидатира и реши да се включи в политиката, хората ще гласуват за нея. Много по-добър професионалист е от карикатурата орешарски, за който грозотията с огромно самочувствие и празна глава-мая манолова сипе комплименти и прехвалебствия. Толкова много го хвалиха, а за няколко месеца единственото " ново", което е измъдрила главата му, за да напълни държавната хазна, е да взима заеми, които после така или иначе ще се плащат от " мнозинството" работещи и осигуряващи се хора в тази смешна държава

Много точен НИК си си избрал. На какъв пост си в кварталната организация на ГЕРБ?

Аз лично участвах в преброяването през 2001г.и 2011г. Организацията през 2011 е била отвратителна..., а тази психопатична кампания, че покрай преброители масово ще тръгнат всякави криминални елементи, хората бяха наплашени, преброителите бяха демотивирани, след като заплащането е било в пъти по-малко от обещаното, като контролер, ходих по адресите вместо преброителите за да успеем в срок. Електронно преброяване не е за българи, вярвайти ми-масово хора с постоянен адрес в едно населено място се преброили там, а не реално където където живеят. Имало и куриози-семейства давали по няколко кода от ел. пребр., на въпрос защо? отговаряли, че се преброили поотделно съпруг и съпруга, а след това и заедно със децата си. А това са млади хора със самочувствие на можещи, каквото и да кажеш все във грешка си....

ТОВА Е НАЙ-ДОСТОЙНАТА ЖЕНА И СЕ ЧУДЯ КАКВО ПРАВИ В ТАЗИ СТРАНА.ТЯ ПОНЕ МОЖЕ ДА НЕ Е ТУК.

Арменската хитруша с алтовия глас започна да се застрахова срещу евентуално уволнение. Хайде бягай в пенсия, отдавна ти е времето, не е необходимо уволнение. Дай път на някой по-млад, не сте незаменими.

Двеста хиляди, а? А седерунгелите предлагат и на изборите да гласуваме електронно.

Станете ни президент. Вие поне имате смелост.

К А Н Д И Д А Т И Р А Й Т Е С Е Ей така независима НИЕ СМЕ С ВАС

Инджова не им цепи басма на управленците и това ги дразни;о) Само НСИ например се "осмели" да отчете повишаването на безработицата, която е "достигнала най-високи нива от 10 години насам". А това много удря по обещаните ни 250 000 раб. места от другарите!

Онази, ентусиазираната русенска "поетеса" нали гордо развяваше по медиите "химна на преброителите". Очакваме следващият "Ос...ме се, но не си признахме"

....защо не оставите тази достойна жена на мира? нямате ли сърца,ако вие си погребете детето,както й се случи преди дни ще полудеете и не знам дали няма да си говорите сами.да пази господ,но явно има идиоти,които пишат тук.само да им се случи на тях това......живота е свършил разберете го изверги.

Не бъркай личен живот със служебни отношения!

"Всичко е лично, и най-малкото нещо. Всички лайна, които сервират на човек всеки ден, през целия живот, са личен въпрос. Наричат го бизнес. Добре. Но то е дяволски лично." Знаеш ли кой го е казал?;о)

Г-ЖА ИНДЖОВА, КАТОЧЕЛИ Е ЖИВЯЛА НА ДРУГА ПЛАНЕТА, И НЕ ПОМНИ ТАЗИ ЧЕРВЕНА ПАСМИНА, КОЯТО ВИНАГИ Е ЛЪГАЛА, МАНИПУЛИРАЛА, ИЗНУДВАЛА. ЛЪЖАТА ЗА ТЯХ Е НАЧИН НА ПОВЕДЕНИЕ!!

Изгониха свестните хора, назначиха си пияндурици! А сега, вият, стеньят, квичат, като че е Коледа? Нема такова нещо , за изборите ни страхуват!

напално верно,аз бях удивена от некомпетентня начин по които се изварши преброяването у дома. съзалявам че не узбрах инетрнет варянта. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като ви гледам правописа, по-добре е, че не сте го направили електронно...

Тези 200 000 гласа, за кого ли са отишли на изборите!?

Мъртвите души са повече. Обаче с тях се натъкмяват изборните резултати и дълго още ще фигурират в списъците. Стъкмистика.