НСИ: Огромен злонамерен трафик затрудни е-преброяването, но теч на данни няма

Нашата система е част от информационната инфраструктура на държавата, тоест - случаят е доказателство, че една птичка пролет не прави, коментира Сергей Цветарски

Обратно в новината

Коментари - НСИ: Огромен злонамерен трафик затрудни е-преброяването, но теч на данни няма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На крив такова та вълната му пречи

ЩО ЗА ЕБНЯ...... СЛОВОБЛУДСТВО....... "ЗЛОНАМЕРЕН ТРАФИК" СВЕТАЯ ЭБАТОРИЯ!!!????? НЯМА ТЕЧ НА....... Ф........ КАЛИИ!!! НЕКОЙ ВЕРВА ЛИ ИМ НА ТИЯ ШВЕСТЕРИ??? ¿?

Че те данните изтекоха от НОИ преди няколко години. Няма какво повече да се тревожим, всяко правителство вече знае кой какво у нас. Не че някой го е еня за нас.

Преглеждайки ОГРОМНИЯТ въпросник в сайта за преброяване, само не ми стана ясно какво общо има наличието на дограма в апартамента, отделна кухня, квадратура на жилище или фирмата, в която работя, с целите на преброяването, т.е. да установим колко сме в тази клета държава?

ИТ съм и имам зад гърба си над 20 години стаж. Много са малко случаите, в които голяма компание е загубила данни или е била "ударена". Да не мислите, че фирми като Майкрософт и Гугъл не ги "дебнат"? Напротив, дебнат ги и се опитват да ги ударят, но не става. Да ви кажа ли защо? Защото са инвестирали НУЖНИТЕ пари в НУЖНИТЕ технологии и са си решили проблемите. И да, имат големи и СЕРИОЗНИ отдели, които се грижат за сигурността. Ние в БГ какво имаме? НИЩО! Един пожарникар, който изпрати колегите ИТ да събират картофи. А бе той не прави разлика между телевизор и грамофон. как очаквате да имаме "нещо"? Е няма как.

Пъти по-лесно ще им е да дадат 50 кинта на някой некадърник там да им изнесе данните на флашка. Ко ще се занимават да даунлодват.

Огромния трафик е от над 2 милиона лева от бюджета към посредниците пробутали некадърните, нископлатени програмисти на тоз сайт/курсов проект.

Глупости! Сайтът струва малко над 30 хилки. 2-та милиона и кусур за системата за преброяване, която стои зад сайта. Генерираният изкуствен огромен трафик счупи достъпа до сайта и връзката с реджикса и затрудни много каналите на оператора, който осигурява достъпа да интернет. Системата отзад си е ОК. Това се разбра от вчерашното изслушване на председателя нса НСИ пред комисията по дигитализация.

Тия хакери много тъпи Вместо да оставят кацата с меда отворена, за да съберат де що има данни и накрая да гепят всичко, те пречат на хората да си запишат доброволно данните ... Или просто системата е направена скапано и се чупи при реална работа, въпреки, че уж е минала некви тестове.

Остана ли средно интелигентен човек ползвал някога комп и/или смартфон, който вярва на тази опорка? Деа хакерите, деа лошковците деа.