120 лeва глоба за отказ от преброяване

Одобрени днес законови изменения предвиждат да се увеличи двойно - от 60 на 120 лева, глобата за лице, което не предостави данни или даде невярна информация на преброителите.

Обратно в новината

Коментари - 120 лeва глоба за отказ от преброяване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глобата за отказ как да е... Но тази за злоупотребяване с лични данни е нищожно малка. Трябва да е минимум 50 000лв на преброител + затвор (за по-високите нива умножено)! Отделно след доста от така наречените "преброители" ще се юрнат апашите, по вече набелязаните мишени. Каквото и да попълвам, ще е на прага!

ура за новата глоба, наложена ни от любимата партия ГРОБ и идола БОБ! Ще чакам преброителя облечен с черно, ще му съобщя, че изповядвам сатанизъм, че имуществото ми се състои от вериги и колело за мъчения, и с лукава усмивка ще го поканя вътре. А следизборно ще замирише на печена тиква.

робите трябва да будат преброени, а още по важно е да знаем какво имат- за да им измислим нови данъци!

В БГ няма нито закон, нито подпис, който може да накара преброителите да мълчат и да не казват личните данни на хората. Ясно е, че ще вземат всеки желаещ, а познайте кои ще се кандидатират - тези, които боичат да душат из апартаментите на хората. Нямам желание да ме преброяват, не ми пука и за никаква програма, колкото и програми да прват, пак ще сме изгнила държава. Няма да ги пусна и няма да кажа истината, да ме глобяват. Имам право да откажа... или нямам...

Евтин начин да приберат още някой лев на гърба на народа! Ясно е, че хората масово няма да участват в преброяването и ще се натрупа доста солидна сума! Затова плащайте ги тези миризливи 120 лв. и не му мислете, а тези които не могат - имаше добра идея: хладилник мраз + печка раховец в стаята и това е!

а сега де ,пак глупостите на герб :) дано тогава да има поледици и много сняг да видим как чте ходят по домовете.аз лицно няма да пушкам никого чте замина някаде баси .ако е през март повдцехто хора няма да си стоят в качти чесе някаде за габи и прочие *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Подгответе си стая за посрещане на преброители. Сложете там хладилник Мраз, печка Раховец и телевизор Велико Търново. Плазмите и лаптопите ги скийте добре, че от където минат преброителите след тях са приберителите.

Изместването на преброяването по-рано се прави не заради някаква имагинерна програма, а заради предстоящите избори следващата есен! Целта е възможно по-рано да има информация за разпределението на населението по райони, за да има време преброителните райони да се префасонират както трябва. Аз пък се надявам през февруари да има доста сняг, че да гледаме цирк с преброители, заседнали в преспи, само и само за да угодят на нечии безумни идеи за преброяване през най-студения месец.

Поредната идиотщина в нашата "държава", ако си мислят, че могат да ме накарат, да пускам непознати хора в къщата си, като ме заплашват с глоба - нека само се опитат. Няма какво да се заблуждаваме - и преди и след 89-та България си остава една смотана комунистическо-полицейска държава, която не функционира. А на тези смотани "депутатчета" ,които всеки ден приемат нови закони без абсолютно никакви доводи - един ден всички тези закончета ще им се стоварят на собствените глави.

Не само че не ми носи нищо добро, но е потенциално опасно за мен. От къде накъде, крадливата държава мащеха ще знае всичко за мен и ще получи тези знания доброволно? Ужким заради Европааа. Причината вече се изтърка. Този филм с Европа вече сме го гледали.

А ако съм на работа? А ако съм в друг град или в чужбина?!

Къде е сега Хелсинкския комитет, няма го защото обслужва Сорос и сега интересите съвпадат... Защо не направят и гласуването задължително с глоба. Тогава обаче картината в парламента ще е друга и не ги устройва...

Моля,някоя правозащитна,неправителствена организация да преброи и да публикува списък на всички глоби,с които нашата държава наказва своите граждани.А БАН да проучи дали има нормален човек,който да се ориентира в всички нарушения,за които се налагат глоби.Тогава ще се види,че в България гражданите понасят повече ограничения, отколкото в концлагер.

Нова глоба, хип-хип ура!!! Предлагам всеки българин да дари по литър кръв, урина, слюнка на правителството. По един орган, малко коса, нокти, зъби... Така ще пребъдем като донори в по-добрите общества :)

Хора, защо се чудите толкова ? Нали отново някой трябва да си прибере пари от цялата тази работа. В Бг искат да глобяват за елементарни неща - просто нямам думи !!! Тази държава няма аналог.

Хаха, аз да не съм добитък, че да ме преброяват!!! Пишете направо глобата и си я търсете от арменския поп!!!

На какво основание ще ме бройкат, че и ще ме глобяват, ако не искам да ме бройкат? Нали живеем в демокрация? Да не сме добитък, та да ни броят. Имат данните на всеки един човек в компютрите на МВР. Що им е да попълват сега пак разни бланки и други подобни? Още малко да вземат да ни задължат под строй да ходим в общината да се бройкаме, а?

ХА ХА ХА

Преброяването с посещение по домовете не е за видят колко човека живеят там.Целта е да се провери благосъстоянието на домакинствата за да може да се види колко още могат да стегнат примката на бедността около нас.

Абсолютно правилно казано!!!

Да заповядат, но до вратата. Вътре не. Няма да пусна някой у дома да ми оглежда какво имам. А и данни какво имам няма да давам. Това преброяване на населението ли е или описване на имуществото ни?

Не ми се иска да пускам в дома си непознати хора. Наистина данните ни ги има в полицията и то за хората с постоянен адрес. Преди години имаше преброяване, но преброителя беше съсед , а и времената бяха други. Надявам се да се съгласят да ме броят от вратата на апартамента. И много да не питат , какво имаме у дома.

И аз не обичам да пускам чужди хора в къщата си.

В отговор на глобите за отказ, ще кажа истината :) Че съм Таурен и изповядвам Шаманизъм

всички данни ги имат,какво ще ми броят ...само пари да се харчат залудо.

Много е досадно, освен това не ми е приятно да приемам чужди хора в дома си!

А ако не съм си вкъщи? И да съм няма да им отворя!

колко ще се плаща на преброителите?

защо е нужно това преброяване данните ги има в системата на полицията още повече сега всеки сменя паспорта и са актуални, пише си колко са децата, дали е женен или не просто трябва да пренастроят софтуера

На теория изглежда лесно - аз също съм програмист. Обаче на практика... Колко пъти трябваше да ходим с жена ми до общината, докато ни впишат адекватно всичките деца първо в картоните, а след това и в компютъра. И става въпрос за три деца, едното от тях осиновено. Все едно сме единствените осиновители в общината, че служителките винаги звъняха тук-там да се консултират по ситуацията...

Сакън! Да не пипат софтуера, такмо го подкараха, криво-ляво, след една година проба-грешка на наш гръб!