Учен: България намалява с 220 души на ден и 9 души на час

Населението в България намалява с ужасяващи темпове, заяви академик Петър Иванов, директор на Демографския институт към БАНИ.

Обратно в новината

Коментари - Учен: България намалява с 220 души на ден и 9 души на час | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От време на време се намират и такива учени да бият тревога, но политиците винаги са заети с нещо друго, което винаги е по-важно.

типичен "Учен- БАН-яджия". Може да умножава и дели. Хвала на такива "учени". То БАН на БАНИ ли са го прекръстили. Бравос! Остава едно "Е" отпред да му добават та всеки като го види да си каже "ашколсун". На чист български. Абе той добре Дянков им беше вдигнал мерника,ама му трябваха още няколко годинида разбишка това гнездо с "феодални старци". Дето на две магарета сламата не могат да разделят. И всичките им "научни трудове" такива. Като дълбокомисленият анализ за това че еди коло си души напускат всеки ден. Ама дали емигрират или са умрели - няма значение.

ПРОГНОЗАТА Е , ЧЕ БГ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ОТ КАРТИТЕ НА СВЕТА ЧАК ПРЕЗ....... 2080Г.

Е ми значи скоро няма да има пенсионери или ще има двама пенсионери на по 90 г. Това значи поред статистикат аче продължителността на живота се е увеличила

Да изчезне нацяло даба и смотаняците. 340 лв. им се виждали много. Ами а останете само на чиновници. Ваща мама.

то в момента е такова положението

След обявяване на независимостта на България, тя е имала стопански, културен, политически и военен елит, въпреки вековната егида на Отоманската империя. След това, обаче, тя преживява трудни години. В някои от войните миналия век нашите народи са били съюзници. Една федерация днес на базата на взаимна изгода и респект би била от полза за всички, с отчитане и на членство в ЕС.

Що не се скриеш , а четеш и пишеш тук, бе, манго ? Не разбра ли, че не ви долюбваме, меко казано. Така ще е докато в България има име Мюмюн. Миризлив поганец. Живейте си там и само през оградата да сме добри съседи. С вас - ни мед, ни жило !

и кога ще ни избият всичките ?

Академика да вземе да си припомни таблицата за умножение-щото 9.24 НЕ Е 220!!!!!!!!!!!!!!!!!!

По ,интересното е че избиват нас Българите, щом спим да ни избиват ,не заслужаваме друга съдба или или

Тъжна картина...

Последно, Хора : - ще ли Задействаме Предложеното (тук, сега на 2 стр.) ?

Този учен е направил страхотно изследване, браво. Кому ли е нужен целият този буламач? Голям праз, че намаляваме.

Съвременна Турция е държава с опит в многонационалното управление. Гражданите и имат работа и просперират. Армията е силна и защитава успешно държавата, която е уважавана както от Изтока, така и от Запада. Една федерация с Турция ще е изгодна и за двете страни.

Нима?????? Все още не сме забравили Баташкото клане. Забрадките сред българките не са на мода!!!

Не може да ставаме федерация с държава, чието население е с чужда за нас религия, култура, обичаи, език. Оставам настрана миналото. По тази логика трябва по-големите държави да поглъщат по-малките, докато всички станем една държава и повярвай, това няма да е Турция, а по-скоро Китай. Ако успеем да съжителстваме в мир, светът ще запази културното си и езиково многообразие.

малко е! или ислама или ятагана....

бавно и полека от времето на Луканов държавата загива и да кажи академика кой е виновен..........

Така като чета мненията - няма какво да допълня. Искам да споделя един факт с Вас - шефката на жена ми като разбра че е бременна (с 3-то дете) я посъветва тактично че след като и приключи майчинството да не се връща на работа. Аз имам 3 деца - 2 момчета и момиченце (на 2 месеца). Навсякъде по интервюта питат жена ми колко деца има ???? Това е несериозно според мен - и двамата сме висшисти (аз съм програмист, а жена ми е HR). Но изобщо не мислим и да си правим труда повече да ходим по разни интервюта и т.н. - аз получих добро предложение за постоянна работа в един от телекомите в Дания и след 1 месец заминаваме всички. Така че каквото и да се случва тук в BG - едва ли на някой му пука (от т.нар. държавници). Да не говорим че стимулите да имаш повече деца са меко казано смешни :)

Успех Брат! От една страна жалко, че така са прокуждат млади и образовани хора - от друга страна съм сигурен, че и за вас и за децата ще е по-добре.

Благодаря ти !!! Знам че това може би не е най-правилното решение и не подтиквам никой друг да го прави. Но аз сериозно се плаша от перспективите нашите деца да нямат бъдеще. За мен и жена ми как да е - ще избутаме (ако доживеем) до пенсия някой ден. А нашите деца - ако не са инженери, лекари и др. Как ще оцеляват с 380лв МРЗ примерно ?? Ами ние - бъдещите пенсионери след 35 години ? Мангустите ли ще плащат осигуровки за нашите пенсии ???

Убиват интелигентните хора, като ги затварят по домовете си безработни с по две-три и повече висши образования, защото ширещата се шуробаджанащина и простотия по конкурсите за магистрати осакатява образованите хора. Университетите бълват, а не дават възможност за реализация. Политиците лъжат, крадат. Здравеопазването е убийствено, лекарите са търгоци на лекарства. Е за какво да живея в България? В чужбина работя, но и пенсия ще имам, а в България съм обречена на сигурна смърт с три висши образования!

то да диктуваха родители, баби и дядовци - добре. Но гласуват напълно неграмотни олигофрени, изборите се продават като на чаршия. Ало-о прокуратурата - къде спиш.Как се разрешава в необитавана постройка да се регистрират по 10-20-80 души.Ачик далавера.

какво друго остава на младите. Тук диктуват бабите и дядовците им, родителите им, които се задоволяват с панела и парче хляб. Докато има комунисти, както и да се преименуват. Къде е Станишев - с жена си банкерката? Подиграва се с младите.Наглост до небето на протеста в Скопие. Кажете това търпи ли се?

друго си е младите, дето се задоволяват с тревица и чалга

Политиката която водят нашите управляващи доведе до този демографски срив. Несправедлива пенсионна система, ненормална данъчна политика, здравеопазване направено с цел източване на здравна каса, образование превърнато в търговия...

Демографската политика дава резултати след едно поколение.Преди няколко години имаше някаква конференция по темата(Русе),по спомен там бяха изнесени следните цифри:веднага след ВСВ раждаемоста в селата пада от 4,2 на 1,9(след война винаги има бейби-бум, а тук обратно!).Това е оценка и присъда за новия режим,присъда не само за момента ,а и като переспектива.Наистина ли не се разбира какви страшни поражения е нанесъл комунизмът.Във ВСИЧКИ области.

По онова време на соца населението в татковината растеше макар и с по-малки темпове като в момент бяхме близо до 9млн. взети общо село и град. А сега при "демократичното" 25г. управление срив от всякъде. И още нещо преди 10-ти 1989г западни спецове ни завиждаха на социалната система и културата на населението, а я сега се поогледай малко. Малък си батювото, малък си!

26 години след демокрацията на нас пак комунистите /не че има живи истински комунисти/ са ни виновни. Все друг ни е виновен, все друг чакаме да ни оправи къщата/държавата/ . Румънците си оправиха държавата, ама приеха закони и всеки ги спазва, ако ли пък не и министри отиват в затвора, а при нас излизат /след съдебно производство/ чисти като сълза.

Стига с тази гадна политика. Искаме съд за крадците. Да им се отнеме всичко /естественно чрез съд а съда го може стига да поиска/. Да ни върнат децата от гурбет. Да им подсигурят работа и нормален начин за съществуване.

За 25 години около 1.5 милиона българи ( като етнос ) образовани и предприемчиви и всички между 18 и 35 години. едно семейство да има по 2 деца ( а всички тия са били именно във възраст за семейство ) , то щяха да се мултиплицират като количество двойно поне . Като щяха да са до 50 години. Ако имаха условия в България, то държават ни щеше да е към 12 - 13 милионна основно българиа и то млади. Но ...... До това водят 70 години комунизъм в България.

бих казала точно обратното , че загубата на социалния ни строй и комунизъма са причината за повсеместите трагедиите - срив в образование, здравеопазване. сега всичко е по американски - на частни начала, всеки да се спасява по единично, както може и ето ти хаоса и за пари ще те убият, и ти ще лъжеш и убиваш за пари, особено, ако ти или детето ти се разболеят от рак (защото вече няма контрол за качеството на храната, а само печалбата е важна) и трябва да се бръкнеш за 100 000$ годишно за лечение,няма значение дали си с осигурвка или не, защото никоя осигуровка не го покрива) както е в америка и после ти продатат дженерик лекарста, които не работят, но са ти взели парите за тях и т.н.

Че и плюсове ти сложили! Ами иди в Северна Корея, там е комунизъм. Нормалните хора предпочитат сами да решават как да живеят живота си, да поемат рискове, но да знаят, че са свободни и съдбата им зависи от тях. За съжаление винаги има и такива като теб, дето им харесва друг да определя живота им, в замяна на малко (псевдо) сигурност. Това направи комунизма - цяла маса от неборбени, невярващи във възможностите си, непредприемчиви хора, които вечно се оплакват и обвиняват някой друг за личните си проблеми.

Спокойно! Баба ви Сталинка Георгиева му е намерила цаката - ще ви осигури тъмнолилави "нови българи" от Африка и арабските страни... А за българите от Украйна, Македония и др. - строги визи и всевъзможни ограничения...

по това което казва професорът да се произнесе министър-прадседателя и президента.Да кажат ясно и открито какво мислят за изчезването на българите.Радват ли се ,притеснени ли са що ли.Оня-президента де ,казва,че винаги сме имали ,,бежанци,,,но знае ли изобщо ТОЗИ,че това са били БЕЖАНЦИ -БЪЛГАРИ,ПРАВОСЛАВНИ и са бягали от заграбена БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ,а не прииждащи пълчища -АРАБИ несъвместими с нас С тях ли мисли този президент да ни замени. Да кажат ясно.Крайно време е .Или чакат указания от сащ.

като дойдат арабите да не мислиш, че ще търпят бойко, плевнелиев и учителката фандъкова да ги управляват!? няма да има български граждани, няма да има и български кютуци в парманета, ами арабски .., та те така , ама бойко си мисли ще яе главатар и на туземци, ама или ше го изгонат и него от страната или ще го опекат на огън и ще го изядат

За четвърт век управление от всички политици/все едни и същи/ резултата е на лице. Не се накрадоха политици и кметове.

честито на печелившите!

Споко, данъкоплатци няма да има. На тая територия ще останат само потомствени бенефициенти , професионални безработни , шебеци без отговорности, а само с права и свободи. Политиците правят циганизация и унищожават данъкоплатците !

оглозгаха всичко, Бантустан е невъзвращаемо загубен:)

картината е такава защо българите откачиха. раждаемоста на всякъде в европа е ниска дори има държаяви където е по -ниска от нашата, а нашата е леко по ниска от средната която е около 1.6 деца на жена или 10 раждания на 1000. българите са мързелив, проклет и прост народ и дори да емигрират в америка където няма никакви оправдания като " нямам работа " пак не раждат деца... с тия качества имаме идеална буря така изчезват народите няма да сме първи в това начинание. например гърция и италия имат по лоша раждаемост, но никои не емигрира като българите... дори от съседна румъния емиграцията е около 10 пъти по-ниска въпреки с ходните соцялно икономически условия.... българите откачиха и изглежда няма спасение...

че те си раждат по2-3 деца в америка, кои то ги наприказва тези глупости? напротив - българите в америка доста са се успокоили и имат деца!!!!!

В Америка няма как да има българи. Като отидеш там ставаш американец. Дори над 50 милиона американци имат германски произход и са се били срещу Германия и в двете световни войни.

И как няма да бягат? Те и почиващи вече няма да ходят в България. От много дълги години живея в чужбина, децата ми тук израстнаха. Синът ми беше дете, сега е голям мъж. Само преди дни се върна от България разочарован, ядосан не, а вбесен. Откраднали му колата и му искали седем лв. хиляди, за да му я върнат. Не можех да повярвам, че това се е случило. Такава наглост и престъпност едва ли съществува по света. И най-важното е, че никой нищо не е направил. Полицията вдигнала само рамене. А синът ми просто е оставил колата си, подарил им я. Вярно, беше хубава кола "Ауди Кю 7" мисля, че така се пише, но отй ще си купи нова, а тези, които ще я продадат и забогатеят няма да бъдат дълго щастливи с чуждото. Синът ми работи, печели си живота с честен труд и ще си купи нова, но тези хора ще си останат нещастници винаги. Да посегнеш на чуждото, да правиш престъпления, да не ти пука за народа как живее е необяснимо. Ще бягат хората и още как. В тази държава няма закони, няма политици, няма правосъдие и скоро и народ няма да има.

Да се премахне двойното гражданство за лица извън евросъюза.Нови документи;този който в графа не декларира `Българин`(не гражданин)не получава.Да се преброим.

и да се размноваваме

9 ромчета на час се раждат

Дир.бг,хубаво сте ме изтрили,грозни ми бяха думите,но я вижте какво са изписали "Пу" и "300". И това не е само от тях и не само сега.Такива неща се пишат и `минават`.Това не е просто за триене,за прокурор е!

Систематично се тиражират думи на омраза,закани ,заплахи и хули към Българският народ;към Българския етнос и Българската държава.При евентулно разследване и съдебно дирене дир.бг ще трябва да свидетелства..

Нека намаляват българите ,какво да им пука на политиците- те нали ще си поживеят още двайсетина години охолно преди да умрат ,след тях и потоп .....но ако знаеха каква карма си натрисат за в бъдеще...

Изберете произволен междуселски маршрут нощем, и ще констатирате,че е Средновековие.

Пълни глупости! Най ме дразнят разни пишман учЕни с апокалиптични прогнози. Смъртноста сред малцинствените групи е огромна, и дори в далечно бъдеще едва ли ще ни претопят. А по логигата на академика ЮАР (страната с най висока смъртност на планетата), трябваше вече да е безлюдна.

Разбира се че има соморегулация,така не се изчезва,но има притеснителни неща.

Българите които знаят поне един език ще отидат в чужбина. Тук ще останат само пенсионери, бивши военни и полицаи, и цигани които нищо не плащат.

И най-добре. Това долно племе да изчезне.

Изчезни и ти ,аз пък напук ще остана в България

Тук малко причини от северозападна България след 1989: 1.комунисти-връзкари плюс дълъг период на мутренски рекет ( борчета), продължава и до днес; 2.банкова криза, липса на капитали за дълго време; 3.тормоз от данъчни; 4.преразмножаване на циганите, което е следствие от предните 3 точки. От циганьора нощем не се спи!

Планът Ран-Ът,явно се спазва стриктно от всички партии управлявали до сега.План за намаляване населението на страната до пет милиона и други гадории.Това донякъде обяснява"неправилните"реформи в здравеопазването и социалната сфери.Управляват ни продажници прокарващи щатският геноцид срещу българите!!!Нашият народ трябва сам да промени съдбата отредена от някакви световно безизвестни професори.Обединени сме силни!!!Трябва сериозно да се работи по проблема,защото касае бъдещето ни като нация!!!

Единственото по-охахавяващо нещо което Съм чувал - е анексирането на най-северната част на Сев. Америка от Русия... (Извинете !)

п.с. Извинения за недомлъвката ! - Да ! - относно Кой Е автора на Геноцида у Нас.

Какво очаквате ,когато ни управлява един неук простак слуга на чужди политици и корпорации, който едва прикрива омразата си към собствените си сънародници, но разбира се самите те си го избраха и то за втори път, така че?? Това е като онзи дето си биел шамари- боляло го, ама като спрял да си ги бие му ставало едно хубаво и приятно...

Абе Зае...тиит го тоя, Колега ! ---> 'създателите' (И неговите И на Вся тамтаковата !) Трябва да таковаме !!!

Аааа - Хич Не се И-пробвайте ! ---> СТЕ бая-Повече от двама 'създатели' !!!

не е съвсем вярно и това че българите ще живеят в няколко големи града, в тия няколко града не живеят само българи, например в 300 хиляден Пловдив циганите са 60 хиляди т.е. всеки 5-ти...в 1,2 млн софия за която не знам защо някои лъжат че е 2 млн живеят 150-180 хил цигани, плюс араби и т.н тоест всеки 5-ти не е българин...най-точно е да се каже че в тия 5-6 големи града българите ще са мнозинство още 15-20 години...

Точно така.