НСИ: Високи растеж и доходи, ниска безработица

НСИ отчете за България много по-висок ръст от всички прогнози. Безработицата пада, но заетостта също. Средната заплата за миналия декември е 1012 лв.

Обратно в новината

Коментари - НСИ: Високи растеж и доходи, ниска безработица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безработицата пада но ЗАЕТОСТТА СЪЩО. Това означава, че все-повече хора се уволняват и безработните директно заминават в чужбина. Това въобще не е положителна новина, напротив.

По нагла лъжа не съм чула! Къде ,в кой сектор се появи такъв цветущ резултат?! Дали в селското стопанство,където всичко е внос и кило краставици е 5 лева? Или в промишлеността,в разграбените и окрадени до основи заводи и фабрики? Единствено фармацевтичния бранш може да е добре,защото българите са болни хора и се лишават от много неща,за да си купят лекарства и да си платят сметките,които от своя страна са най-високи в Европа,съизмерими към доходите.

При управлението на ГРОБ цъфнахме, остава да вържем.

Е страхотен "ръст" - стигнали сме 506 евро средна заплата, а да не говорим, че държавно приоритетните специалности в образованието, науката и здравеопазването са с по-ниски заплати от средната с около 100-200 евро на месец. Приходите от наркотици и проституция ли слагате в статистиката, та отчитате такъв "грандиозен" ръст.

Матрялът да гласува отново за Мутрата! Богатите ще станат по-богати, така и средната заплата на матряла ще нарастне....

Всъщност сме свидетели как ножицата между бедни и богати се разтваря прогресивно в полза на богатите. Защо тогава минималната работна заплата расте със минимални темпове ? На какво мнение е председателя на КРИБ - Кирил Домусчиев. Същия се учудва, че нямало хора да работят в България, но за 300 лева. Сигурно вечерята на същия струва много повече от тази сума. Дори предлага да внесе евтина работна ръка незнайно от коя страна, може би от Марс ??? Така че усредняването не говори за просперитета на страната ни. От 53 - то място през 2008г. сега сме класирани на 118 - то. Това ли е растежа ???

Аз друго си мисля ! като останат в Бе-Ге-тото , само политици и мутробизнесмени (както е тръгнало) , тогава колко ли ще е средната работна заплата ??? Тя и затова сега "расте"... :)))

...а преди "демокаДцията" сме били на 36-място по развитие в света!....

ЗАДОВОЛСТВОТО НА ХОРАТА СЕ ВИЖДА НАВСЯКЪДЕ ...НАЙ ВЕЧЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

Евала, с това ги простреля.

Трябва 8% Годишен растеж!

За да имате конкретни данни и по-точни сметки сменете Ръководството на НИС.Те работят предизборно за определена бивша управляваща партия.Върнете Ренета Инджова.

"По данни от 31 декември 2015 г. населението на страната е 7 153 784 души. Окончателното преброяване на населението в България през 2011 г. сочи 7 364 570 души. По данни от предишното преброяване от 2001 г. населението на България е било 7 932 984, а в 1989 г. 9 009 018 души."

НСИ...ЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА СЕ ЗАСТРЕЛЯТЕ?!

Ама няма ли кой да каже на Уважаемия Читател ,че Царя е ЧИСТО ГОЛ?Какви са тези абсурдни брътвежи за нарастване на доходите ,икономически растеж и ниска безработица.

В България има мнооого ненужни институти и дружества които само харчат държавни пари и нищо не правят. Напълно безполезни институции. Чисти паразити, които само вредят като харчат нашите пари тия на данъкоплатеца. Например ние сме държавата с най много институции и органи които се борят с корупцията, а същевременно сме на 1-во място в ЕВРОПА по корупция! Най-корумпираната държава сме и с най-много институти, дружества и органи които уж се борят с корупцията. Как може това??!! Всички тия паразитни дружества трябва да изчезнат. Ама нямаме закони, а още по лошото е, че НЕ се прилагат!

Също и този стъкмистически институт трябва да се премахне, който само лъже и манипулира а харчи парите на данъкоплатеца. Да съкратим малко разходите, като премахнем паразитните институти.

Лошо, лошо. Дойде Герджиков и веднага добри резултати. Далавераджии. Възможно ли е за три седмици такъв ръст. Правят го само за изборите... ???

Тези шефове на статистиката явно се четкат на новия... да не ги сменя

не знаех, че живея по- добре. Явно отчитащите "по-висок ръст" са отдавна на стълбата на Смирненски, на най- горното стъпало.....

Къв ръст ве, по час чаках на Банско събота да хвана лифта. Преди къде къде по бързо ставаше. Ръст имало айде бе...

Чети добре, или не си чувал за Смирненски. Е, като хванеш по- бързо лифта, сигурно ще имаме ГОЛЯЯЯЯм ръст.

И кой ги получава бе? Мръсни долни лъжци. Ще видите кой какво получава на изборите.

Получават ги в банки, министерства, парламент, агенции всякакви, големите монополисти и т.н.

розова реалност очаквам скоро да ми цъфнат и налъмите.

в българия ако не си роднина/приятел на/самия ти бивш доносник/назначен капиталист с лукановско куфарче - 99% от елита на страната - общо всето си жив умрял.

Интересно ,кой постигна такива хубави резултати - растеж,малка безработица,увеличени доходи ??? Досега комунисти ли ни управляваха,че така се подобри положението?

НСИ още не е ДАЛ информация за инфлацията 2016 92017 до. колкото ида я има/няма !

Този НСИ стана като социологическите агенции!Лъжат та се пукат.Защо ли не го изпитваме това състояние, а става по-лошо?

В някои съседни държави това е размерът на минималната пенсия.

би трябвало да съкратит разходите и да премахнем този Стакмистически институт, който само лъже и манипулира.

Те от НСИ дори и да искат да дадат истинските данни от НС и МС ги натискатда лъжат. Че още има балами да веравт на партиите. Иначе да те ветна от Брюксел задължително искат на има такъва статистическа служба в всяка държава.

тази служба си я имаше и по Татово време!

Кои попадат в статистиката? Я да вземат да направят РЕАЛНА статистика тия гадове. Масово заплатите са 600-800 лв. Основно в IT сектора са от 1000-2000 нагоре. и да не изброявам други...

Както е видно, за пореден път, разминаването на "данните" от Института за Национална СТЪКМИСТИКА и фактите от Реалността е драстично! От друга страна е нормално - който плаща, поръчва музиката...;-)

каква ли ще бъде новата депутатска заплата? Време е депутатката заплата да се формита на базата на минималната, а не на средната!

Copy paste на тъпата статия от преди месец. Аз само не разбирам защо изобщо съществува НСИ. Да ги храним некви връзкари дето по цял ден си бъркат по дупките и разказват клюки.

Бе вашта мама болшевишка, какво 1000 лева, хората работяза по малко от половината дебем и комунистите.

Твойта мама тъпа... Защо не викаш - "ваш'та мама ГЕРБЕРАСТКА"?! К'ви "болшевики" те гонят и изобщо знаеш ли, какво значи тази дума?!...

Сперед ЕК минималната заплата трябва да бъде 60 % от средната за всички граждани в ЕС. В БГ тогава трябва мин. заплата да бъде 600 лв., но не е ? Кога България ще заплилича наистина на европейска държава и ще изпълни това изискване на ЕК? До кога Българите ще плащат европейски цени с африкански заплати?

Във фирмата, в която работя, уволниха двете чистачки и наеха външна фирма да извършва услугата. Статистически, средната заплата във фирмата се е увеличила.

бизнеса квичи, уж нямаше пари БГ, а отде ги вадят. Дали тия средни заплати не се дължат на големите заплати на държавните служители. Иначе в частното кой ти дава, освен на програмистите.

България не е само София Пловдив Варна и Бургас, в останалата част от страната масово се бачка за по 500 лева, стига лъгахте

Ако въобще си намерят работа, тъй като в извън областните градове работа се намира адски трудно, и само по другия начин ->:>(с приятелски връзки). И то за 500 лв БРУТО , а не нето. ;) А който няма и връзки и стаж седи с години безработен дори и да е висшист. Трудовия пазар в провинцията е в изключително тежко състояние.

България не е София, понеже даже и в Пловдив, Варна и Бургас не е чак толкова добро положението.

Поредните лъжи на националната стакмистика. Дали и те си вярват на числата които пишат, но Тиквата така им е наредил да извадят числа и да се види по негово време колко сме се замогнали. Нека всеки бръкне в джоба си и сам да прецени колко добре живее след двете управления на ТИКВОЧА.

Безработица няма ,защото сме изнесли от България три милиона бели роби ! Останалите работещи които останаха също са си роби ,само ,че във катастрофиралата ни татковина ! Каква средна заплата ,какви 5 лева ,просто си е чист геноцид .Лелеее ,Лелеее ,Малееее

симо

Аидеее,вече сме в рая....Остава да кажете , че Бойко направи това,което за жалост НЕ Е ВЯРНО.Така ловко уравнихте 85-те милионера с ,,нарастването,,на ръста.Като не вярвате на мен питайте Видин ,Монтана и всички средни и малки населени/все още/места.

Sm3hurk0

Аз лично не вярвам на тази стъкмистика !

не вярваш...Никой не вярва на стъкмистиката! Самите статистици знаят истинските данни, но "по заповед на Щуката"...никога няма да оповестят реалните данни по отрасли, съсловия, защото ще цъфне суровата Истина от която се плашат политици, управляващи... Затова, НСИ удобно борави със средно статистически данни. Знаеш примера за "свинско със зеле", дето едни ядат само сух хляб, други - мръвки, но средно статистически за страната се публикува,че всички ядат свинско със зеле! Много ясно,че доходите на една шепа милионери , милиардери няма да се публикуват, защото току виж народът скокнал със "гьостерицата"...

Средните заплати в НСИ са далече от 1000 лева. Явно техните служители не влизат в тези данни.

Средната заплата в НСИ е на предпоследно място по размер в класацията на всички държавни администрации в България. Въпросът е, че при образуване на "средната" заплата да страната се включват и заплати като тези на Левон Хампарцумян, които са в рамките на 40 000 - 200 000 лв. (банкерското съсловие - за тези, които не се сещат).

Безработицата пада, но заетостта също!!!

БАСИ ЛЪЖИТЕ БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ....

Да, да, крадците ядат пържоли, народа постно зеле, средно всички ядат зеле с пържоли.

Къде това в София ли лъжци мизерията е голяма вие за растеж говорите ... идват избори да украсим мизерията с лъжите си и пак да изберем тарикатите дето лъжат най много ...

Всички тука се правят на много интересни! Средната заплата не била толкова, а толкова, минималната толкова, реалната без удръжките толкова! Ми другари, като постъпвате на работа подписвате трудов договор! Кой ви приуждава да се подписвате за 500 лева, след като ви трябват 2500! Търсете си друг работодател! В България работодатели бол! И не забравяйте, че заплатата при капитализма се изработва, не е подарък! За тези които не разбират, пример с тенекеджията в сервиза, чукче - левче, чукче - левче! Социализма свърши, ако ще и БСП да дойде на власт, там експлоатацията на човека ще бъде тройно по-жестока! Комунист милост няма! Пример - другаря Сталин! Апропо, не се изучава от олигофрени!

Къде са тия работодатели извън София?! Защото извън София повече от 500 лв няма. И не дават повече. Като не искаш за 500, ще вземат друг. Или роми, както вече наемат роми за малко пари. Ако в провинцията поне половината работодатели даваха заплати поне 1000 лв (не чак 2500) то нямаше българите да ходят по чужбина и както е сега всяко второ българско домакинство да се издържа от икономически емигрант (човек от семейството който работи в чужбина) ! ! !

симо

ПУЛЬО Е НЕОЛИБЕРАЛ...По-точно идиот.Примера му го доказва.А бе идиот .

"Безработицата пада, но заетостта също" - някой може ли да ми обясни, понеже съм тъп комунист с чугунена глава и нищо не разбирам.

И аз не го разбирам,но няма кой да ни го обясни. Според мене средната заплата е нагласена.

ЗАЕТИ са лицата на 15 и повече навършени години, които през наблюдавания период, който е една календарна седмица: - извършват работа, дори за един час, за което получават работна заплата или друг доход; - не работят, но имат работа, от която временно отсъстват поради болест, годишен отпуск, отпуск поради бременност и раждане, родителски отпуск, стачка или други причини. БЕЗРАБОТНИ са лицата на възраст 15 - 74 навършени години, които: - нямат работа през наблюдавания период; - активно търсят работа през период от четири седмици, вкл. наблюдаваната седмица, или вече са намерили работа, която очакват да започнат до три месеца след края на наблюдавания период; - имат възможност да започнат работа до две седмици след края на наблюдавания период. Та - ако нямат работа, но не търсят такава - не са нито безработни, нито заети. Поради което безработицата намалява, но и заетостта също.

Щяха да отидат да си поискат тези пари , които не са получили.

Ами като тръгнахте да гоните тиквата с камъни - що спряхте?

77% от населението на България взима доходи чисто между 300 и 550 лева! Казаха го по новините и медиите преди няма и 2 седмици. За какви 1000 лв СРЕДНА заплата говорим тогава???

Всички знаят, че новините и медиите лъжат на поразия и са манипулирани от Кремъл! Единствено стъкмистиката е точна и вярна!

СРЕДНО между 300 лв и 550 лв е точно 425 лева СРЕДНА ЗАПЛАТА за тия 3/4 от населението ни!!! За 77% от населението ни средната заплата е 425 лв! Та каква заплата получават останалите 13% за да се вдигне от 425 до 1000 лв средната?! Без да четем безработните.... Това е голямо ОГРОМНО Н Е Р А В Е Н С Т В О сред обществото ни! А това неравенство не води до нищо хубаво за държавата! В скандинавските държави и някои от западните такова неравенство няма , там има равенство както бе през социализма у нас. Ние сме на 1-во място по неравенство на много бедни и много богати в ЦЯЛА ЕВРОПА ! Не само в ЕС. Казаха го по медиите, новината още я пазя в любими........

Що ореваваш орталъка! При соца средната заплата беше 120 лева, а кило портокали - 1.40! Днес, според тебе средната е 4 пъти повече, а кило портокали е 0.79! Кво искаш повече, иди и работи за 2500, ако имаш акъл!

това за Cофия ли е ? питам защото в провинцията в по малките градчета масово се работи за 500 лева (това при положение ако изобщо си намериш работа)

Ми що не си напънеш задника, да станеш работодател и сам да раздаваш работа за по 2000 лева! Лесно е да мързелуваш и да плямпаш глупости! Социализма свърши преди 28 години! Не го ли разбра?

ами щото не можах да се вредя за един от онези партиини куфари

А защо работодателите се пъхат в София а не отидат в провинцията? Нами нямали персонал? Ами в провинцията имаме 1 милион реални безработни хора! Персонал колкото искат! Ама трябва да излязат от София и да отидат в провинцията!

момко, искам да ти кажа, че това дето го пише в книгата, не се ражда на нивата! В малкия град няма свободни пари, и да искаш няма откъде да ги вземеш. Каквото и да предложиш на клиента той няма да го купи защото няма средства.

НСИ-или не изчислявате правилно или това е поредната грешна статистическа информация от Ваша страна. Това може да е средната заплата за София, но не и за България-убеден съм!!!! София не е България нали знаете?!?!Манипулирате хората за пореден път. "АМАН, АМАН" от тъпите ви статистики!

Бре-ееей добре, че ми казаха за 1000-та лева заплата щото аз не бях разбрал. Е па и ющ не съм.

Ти ядеш свинско, аз ям зеле, значи средно статистически сме яли свинско със зеле. Тази статистика включва заплатите и на шепата хора с милионни доходи - спортисти, хора от фирмените бордове и прочие един процент, които взимат наистина крупни пари, и като ги разделиш на останалите 99%, които масово взимат 500-700 лева, сметката точно излиза.