Мъж нападна лекари с нож, паник бутонът отказа

Мъж заплаши с нож лекарите от МБАЛ-Ямбол, а паник бутонът не е проработил.

Обратно в новината

Коментари - Мъж нападна лекари с нож, паник бутонът отказа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само да поясня- майката с също с психическо заболяване, но е директорка на училище в града благодарение на протекциите на мъжа си, който е бивш военен прокурор... сега разбирате ли защо не са задържали келеша с такова арогантно поведение, който вместо да се лекува в някоя болница го пускат да се разхожда по улиците и да заплашва, а може би за в бъдеще и ще трепе хора..... това нормално ли е? И това е само, защото приятелката му е била с навехнат крак от дискотеката, а в момента апаратурата в болницата е правила снимка на човек в тежко състояние, може би инсулт. Докога разни лайнари ще си пазят кретенчетата от правосъдието? Мислят, че им правят услуга, но всъщност ги оставят на свобода с напълно ясното съзнание, че може да убият някого. А в началото си мислех, че е циганин, за което се извинявам на циганите..... макар, че циганин без да направи престъпление е невъзможно

В американските филми истинският мачо така постъпва, после спокойно се прибира в къщи, горд от направеното. Само в демонизирания соц пациентът дължи уважение на лекаря, но ние не сме комуняги, нали ? Ние сме за евроценностите и евроценностите са за нас. Всеки ден слушаме колко некадърни, алчни и корумпирани са лекарите. Защо да не позаколим няколко от тях, разсъждава маргиналът ? Точно за такива като него е предназначена пропагандата против здравеопазването, против образованието, против полицията, против цялата държавност. И както виждаме - действа.

А може би всичко е много по-просто... Да се сложи кафе машина до ренгена... Така ренгенолога няма нужда да ходи до разградения двор... че то сигурно е и страшно, та се изчакват да се съберат на групичка... ;-)

що не отидеш да изкараш едно нощно в рентгена и после да хейтиш тук ?

Спомням си миналата година имаше един такъв случай, директорът на някаква русенска болница, решил да провери как се изпълняват нощните дежурства на лекарите, предрешил се като просяк, инсценирал сивптоми на инфаркт и почукал на вратата, лекарката отворила и му казала да изчака, седнал той , изчакал, минали се още 15 минути той пак почукал, нервно сестрата му изкрещяла да седи и да чака, на третия път той си свалил качулката......и като го видели кой е си представяте как са реагирали, какво е станало след това не зная. Явно директорът е бил съвестен и си е гледал работата както трябва, но персоналът му....?!?!

нощно време идват пациенти, на които им е била отказана неотложна помощ от линейка, т.е. - преценени са като пациенти с ниска ктепен на риск. ако изкълчен крак е спешно състояние, пък на. и като убие - защото това е опит за убийство - лекаря, какво ще стане ? следващаите 5 мин нов лекар нява да се появи. хората ги мързи да отидат на следващия ден при личните си лекари и да ги прегледат както трябва. що да не тормозим нощем спешното ?? сега го съдете за опит за убийство, и то при условие, че е дошъл въоръжен в болница, защо ??

Много приказки четеш.

а не, не чата приказки или по телевизията го даваха, или в ежедневник съм го чела, но истина е, че звучи като приказка

Наскоро критикуваха Путин за указа, за първи случай на насилие да има "само" административна мярка. Едва ли не, бил легализирал побоя и домашното насилие. Мога само да се надявам и тук да се приложи тази мярка, ама сигурно не е демократично. Хваща те полицая и ти къса квитанцията: 1000 лв глоба, две седмици затвор и три месеца принудителен труд. Няма дела, обжалвания и т.н. Доста биха утихнали гамените.

А сега се дикутира да се позволи на Линейкита да таранират превозните средства които не им дават път. Защото много често се случва пациентите им да си заминат в линейката заради разни пишлемета по улиците.

Ама не трябваше да си подаряваме танковете на Македоня, а да ги направим на линейки. Пък, нека им се пречкат джипките! Щяхме да видим кое е по яко -ДжиПи или джип.

Никой не си задава въпроса защо са толкова чести случаите на нападения над медици. То ако ти се наложи да отидеш по спешност в спешното, то не е писане, не е чакане, а състоянието ти е такова, че дакато чакаш , или те боли ужасно, или си с висока температура, или имаш сърдечен проблем, и това чакане може да се окаже фатално. Като отидеш там толкова се чака , че докато чакаш забравяш кога си дошъл, защо си дошъл и защо изобщо си там. Вярно, не е това начинът да нападаш, но никой не ти обръща внимание, нито здравна система , нито лекари, нито полиция, и хората с по-лабилни нерви не издържат.

Когато чакаш в коридора ти не даваш време на лекаря. Даваш време на друг пациент, който може би има нужда повече от тебе. А времето е живот.

те лекарите изобщо не знаят в коридора кой чака и защо чака, би трябвало сестрата след всеки излязал пациент да се интересува новодошлия с какви оплаквания е за да прецини кой е по-спешен случай, а отвън всеки смята, че като дойде е най-спешен и си чака реда след предния, това не го правят, освен ако имаш дихателен проблем и не кажеш изрично че се задушаваш за да те преценят като най-спешен, неде ги защитава ей така.

Този мъж, случайно да е мургав циганин? Случайно да е здравно неосигурен? Случайно да е бил пиян? Случайно да не е работил никога преж живота си? Случайно да не е ходил на учолище и да не може да си напише името? Случайно да е произвел 14-15 гражданчета? Е ако е бил такъв-лекарите не трябва да разговарят с него въобще.

Той е "разговарял" с тях.

"Случайно" Е - закономерно!

Вече ги оправдавам тези нападатели, май имат основание. Вчера в 90 СОУ , припадна едно дете от 9 клас , чакахме линейка да дойде - час и половина и като дойдоха само писаха някакви документи и се караха .

следващия път ще чакате линейка около 2 часа. защото линейки има, но няма луди, които на - 10 градуса ще работят почти без пари и ще бъдат унижавани от такива като теб. това е. станете лекари и сестри, като сте толкова навътре в нещата.

80% от населяващите територията са олигофрени и лекарите трудно оцеляват в такава среда. за това и напускат страната масово. та скоро няма да има от кого да се оплакваш.

Докога мангалите ще правят каквото си искат? След като напада с нож, да му се откаже лекарска помощ до края на живота..... а да видим другия път като заумира кой ще му помогне? Е вярно е, че не всички лекари, които останаха у нас са добре квалифицирани, но това е проблем създаден с т.нар. Здравна реформа от която всички страдаме вече толкова години....

Дори и сега имаш в пъти по-добро здравеопазване от западноевропейското. Ама ще го разбереш като го загубиш.

Трябва да го влошим, та да ни признаят за европейци. Ама някои българи бият. все още.

Една много основна причина, лекарите да бягат да работят извън Бг. Съответно тук остават тези, които нямат опит и нещата са мазило. Съответно пациентите се изнервят и по-агресивните реагират така малоумно, като този с ножа в Ямбол!

А кога ще кажете за лекарите, че са корумпирани, че не им пука, че в наше лице виждат само банкомати! И по 5000 лв. заплата да взимат пак ще е същото! Те просто така са свикнали - да мрънкат!

Защо казваш че всички лекари са еднакви?! Все едно аз да твърдя, че всички с името Таня са по 100кг. или че са с къса черна коса.

Не може да се твърди нещо което не можеш да докажеш.Защото при мен никога не се е случвало.А доста съм изпозвал услугите им

А може би всичко е много по-просто... Да се сложи кафе машина до ренгена... Така ренгенолога няма нужда да ходи до разградения двор... че то сигурно е и страшно, та се изчакват да се съберат на групичка... ;-)

И понеже мрънкат, да ги нападат с нож ? Че има ли съсловие в България, което да не "мрънка". Дайте да се изпозаколим тогава !?

това се случва защото в България правосъдие няма, а има организация за раздаване на индулгенции на престъпниците, служителите на която са маскирани с тоги! За сметка на това същите са на издръжка на потърпевшите!

Лекарите в една страна са златният и човешки капитал. Във всички държави те са на почит и са галените деца на обществото. Не се допускат икономии за сметка на здравето. В България, която е страната на кривите огледала, нещата не стоят така. Лекарите са оставени на милоста на излезлите от контрол цигани. На тая подигравка ге отговарят като културни хора - сменят си държавата..

Сигурен ли си в това? Къде в чужбина си го видял? btw: Знаеш ли защо българските лекари заминават за Германия? Как пък така изведнъж Германия се оказа без подготвени лекари?

Като златни капиталисти. Приемат само пациенти от техните, капиталистически среди, само тях лекуват и возят с хеликоптери. Останалите не са пациенти, а рая. А който не знае какво е рая, да прочете 'Под игото' (или присъствието, съжителството или както там му викат някои).

За простия човек е все тая кой капиталист го дои.

loyola

Точно така става след демокрацията - болните се ограждат с бодлива тел, охраняват се от въоръжен наряд, влиза се с пръстови отпечатъци, плаща се много, но затова пък се чака още повече... Това по времето на тоталитаризма звучеше като абсурд...

Пич ти като, говориш май го караш на някакви развалени спомени. Единствената разлика е, че те приемаха веднага, инак ти даваха аналгин и чакаха дали ще умреш. За това смъртността в болниците спрямо сега е била доста по-голяма. Един път пр. Чирков бе казал, че смъртността при сърдечни операции в Бг. по това време е била около 80%., сега те е около 5%. Средно преди годишно се правиха около 100 сърдечни операции в цяла България, в момента само в МБАЛ св Марина Варна са около 500-600 на година. Така че ... недей така

линка не излезе De spoeddienst van het UZ Leuven zit op zijn tandvlees. De wachttijden lopen er op tot negen uur. Oorzaken zijn de typische winterziektes, maar ook de moeizame uitstroom van patiënten naar het ziekenhuis zelf. Op piekmomenten kreeg de spoeddienst deze week te maken met 90 patiënten tegelijkertijd.

link Може да ползвате транслейт на гугъл. Просто да се направи сравнение между България и други по-развити държави. В Белгия, в спешния кабинет в болницата в Льойвен, пациентите чакат по над 9 часа. И въпреки това не нападат лекарите. В Канада не е по-различно.

Стига сте пръскали безразборно пари и ремонтирали старите сгради на МБАЛ-Ямбол, а защо не се нанесете в НОВАТА болница? Така лесно ще се отопляте, охранявате и т.н.

Новата болница, която строят още от татово време ли?

Проблемът с боя над лекари скоро ще бъде решен. Всички лекари ще напуснат България. Но може би ще нарасне боят над фелдшери и медицински сестри, не че и сега не е малко?!

Грантирам ти, че медицинските сестри ги бият със сигурност повече от докторите. Докторите пък ги ползват за лебедка, гледат ако може и да не им платят изобщо а това за секса....еми тормозят за такива работи, но ако мине номера. Но не се чува. Колкото до бягането в чужбина - не става толкова лесно за вече утвърдени в БГ лекари....а и няма смисъл ;) . Но емиграцията е подгонила и медицинските сестри. Затова напоследък само стари пенсионерки се менкат по болниците. И по-зле ще става. Въобще в тая държава от липса на правила, корупция и недоимък откачиха и лекари, и пациенти, и медицински сестри.

Да не ви се налага да ходите в Ямболската бърза помощ. В чакалнята- пълно с цигани и все с претенции. Скъпи телефони, непрекъснато влизат и излизат да пушат. Мърморят, заканват се, как щели да влязат вътре и да ги спукат от бой. Правят се на важни, псуват държавата, кмета, имали права, лекарите били мързеливи. Въпреки това, персонала се справя добре при тези условия. Имам чувството, че сънувам и не мога да се събудя! Реалността е, като в "Планетата на маймуните".

м?

... краставицата, има 98% вода ...

Няма да има будали, които да работят като лекари в спешно отделение. А защо е така, всички виждаме!

СИГУРНО Е БИЛ МЕКСИКАНЕЦ!!!

Ако питате ББ , Нинова и БСП са виновни.

Ако питате Нинова Герб е виновна :)

Докато няма няколко десетки , а защо няколко стотин такива дегенерати задържани в полицията ,където ще паднат по няколко пъти по стълбите , преди нашето родно либерално ориентирано правораздаване не ги е пуснало,нещата няма как да се оправят.Обикнове нощно време в спешните отделения е пълно с разни видове отрепки , които и непомислят да си платят здравните осигуровки,но претенциите към системата са неприлично голями.

Тук някакви хора без грам понятие са писали коментари, за да храчат и сестри и лекари на общи начала. И от двете професии има и съвестни, и мизерници, които развалят общото впечатление. И това е проблем в един куп с един друг проблем - липсата на контрол и счупеното финансиране, които обаче НЯМАТ НИЩО ОБЩО с конкретния случай. А той е, че в болниците има много сериозен проблем със СИГУРНОСТ и ОХРАНА на персонала на първо място, след това и на пациентите. Тази дейност се извършва обикновено от вътрешни звена в състав от пенсионери-КОШМАР за дошлите да работят. Тази дейност трябва да се възлага на частна охранителна фирма и това да е регламентирано със закон. Ако някой не е съгласен с думите ми да ходи да поработи един месец в някоя билница - поне като санитар ще го вземат. Ей така- да види отблизо колко детайли от "картината" съм спестил.

Сега увеличиха здравните време беше на мангалите да им плащаме е и до сега сме го правили

Скапаната българска свиня за пореден път доказва че няма абсолютно никакво чувство за отговорност. Нападателят веднага беше разпознат като циганин, мангал, мингянин. Те, българските свине, не правят подобни гаменски изцепки, значи, ерго, близо е до ума, това е циганин. Комплексирана сган.

На скоро спешно ми се наложи да посетя бърза помощ в голям областен град понеже имах силни болки заради бъбречна криза. Половин час стоях във фоайето гърчейки се и без никой да ми обърне внимание и даже да попита близките ми за какво сме дошли. По едно време мъжът, който ме придружаваше започна да блъска по врата на спешното за да излезе най-накрая някой и да ми обърне внимание. След разправии с лекарите ме вкараха вътре и трябваше да изслушам мрънкането на всичшки доктори как им било писнало да се занимават с пациенти и защо съм бил дошъл в бърза помощ а не съм потърсил личния лекар. След приказките им последва десет минутна справка дали съм осигурен и кой ми е личния лекар. И така след близо 50 минути бях сложен на легло с кървясали чаршафи и на системи. Не съм циганин, здравно осигурен съм, и онзи ден моя познат му идваше да пребие някой лекар от яд, че на никой не му пука. Та подобни новини още повече ще зачестяват понеже хората, т.е. пациентите не сме животни!!!

прекалено много си изписал за здравно осигурен

тоя пък последния колко тъп е бил...

Айде напъни се и поне му съчувствай преди да си се оказал на негово място. Тогава ще ти е малко това, което ще искаш да изпишеш! Защо все се самозабравяте и се мислите за център на вселената? И вас все не ви касае, докато един ден... Така мислят само хора, които виждат до носа си.

Нападателят не е циганин.Той е един голям лигльо с неоправдано голямо самочувствие.Баща му е адвокат а майка му директор на гимназия.

Не лигльо, а просто един пикльо.

Или пък циганин, няма значение. Тато щеше да го командирова при свинките в Слънчев ден.

Е как ги е нападнал, а няма ранени? Заглавието е грешно, новината може и да е менте ...

приказват за промени в закони , дрънкат си -дрънкат. Кога най-накрая е този "мъжага" ще седне ефективно в пандиза?

здравеопазване - мижаво, образование - калпаво, правосъдие - скапано..., само магистралите ни са на шест - през лятото

Що не пратиш и "много поздрави" на Тиквата , та да имаш завършеност на поста .

Пращам много поздрави на БСП и на ДС, които са причината за споменатото. Понеже тегобата датира от много преди ГЕРБ и не знам защо ГЕРБ се набеждава за неща, които са насадени и отгледани 70 години от друга политическа сила. Може би изродите продължават да израждат и с внушения, но пък ние си имаме очи. ГЕРБ е първата партия, а Цецо и Бойко са първите политици от 70 години, които казаха истините за съдбната ни система. Преди това всички т.нар. по биологичен признак мъже им се бяха свили пенисите в гащичките, да не би да им ги резне съдебната система. Железни ги изкараха именно Цецо и Бойко и казаха звучно и ясно: материалът е лош, а съдебната ни система е гнила, порочна и пошла. И работите се раздвижиха, днес съдебната система заседава как да се оправя, макар след комунизъм това да е много трудно и продължително. Това е реалността, пич, и никоя друга тиква не ти е виновна, само твоята, че е проста и дефектна.

а можеше и магистрали да нямаме. На кой му пука.

от клиент на магистралата лесно ставаш клиент на здравеопазването

За всичко пошло ставащо у нас са виновни поръчковите ни журналисти,те направиха това - да сринат доверието на хората в лечителите ни със неверните и непроверени поръчковите писания. Няма лечител,който безотговорно и нехайно да убива болни хора,за всяка смърт на пациент веднага се лепва "лекарска грешка".Народът ни е много болен и не грижещ се за здравето си,лекарите с допотопна апаратура се мъчат да ни лекуват и работят в непрекъснат стрес,а сега и тези посегателсва срещу тях

Ти или не живееш в България или не си ходил на лекар!

Мъж нападна лекари с нож, паник бутонът отказа Явно, че и паник бутонът се е "уплашил" от ножа.

То не стига, че няма лекари, а малкото, които останаха не искат да работят в спешното, ами и нападения. Вярно, ленивички ни изглеждат, но там е ад. Те виждат ежедневно какви ли не случаи и е нормално да приоритизират по-спешните.

Няма значение дали е циганин или българин. И много българи не са читави. Недейте веднага да обвинявате. Човек отвътре когато не става - няма значение цветът на кожата. Това, което е станало трябва да се накаже. По-строги наказания са нужни, но на всички ни е ясно какво е положението... Жалко.

Не оправдавам проявите на насилие, но само който скоро не е ходил по болници, ни би разбрал фрустрацията на пациентите. Нощем редовно лекари, сестри и санитари просто спят и не ги интересува какво се случва с пациентите. На баба ми, която беше тежко болна и се бяха карали, че кашляла много и персоналът не можел да спи!

Разбойник може и мангал да го накажат всеки си прави квото иска безобразие

Фири

Още първия дегенерат посегнал да коли или бие лекар ако го бяхте турили на топло в дранголника за 5 години едва ли някой би повторил. Ама охранителния бизнес ще пропадне. За това и цари беззаконие, по времето на комунизма имаше само милиция и портали. Немаше охранителни босове, то сега в тази държава охраниотелния бизнес сигурно има 5-6 пъти повече оборот от целата индустрия! За тва нема съдебна система1 Щото ще им вземе директно хляба!

Да ви кажа не е циганин.А българин който дори учи право.Лошото в този случай както вие сами определихте че много взехме да доближаваме циганите отвсякъде много е жалко.И пустото ни его че света се върти около нас ни мачка.

Това щях да кажа - егоизъм, в съчетание с простотия, която не зависи от образованието и ето, че се смяташ за единствен и най-важен.

И проблема не е само в Спешна помощ,"Ти знаеш ли кой съм Аз"е навсякъде.Само солени глоби и обществено полезен труд ще ги оправи такива.

не одобрявам постъпката, обаче и аз съм чакал точно там повече от час .липсваха ми нокътя и кожата на върха на пръста.както и да е отрязаха върха после в хирургията.мисълта ми е ,че могат да се постараят и да бъдат по -бързи,все пак са спешно,повечето пациенти там са с болки.до края на живота ще си спомням как ме боля ,докато чаках.но пак казвам,че с това не извинявам касапина :-)

Агресивното поведение на работното място / заплахи, псувни, цинизми, закани за физическо насилие / престъпление ли е ? Или първо официално трябва да бъде уведомен Работодателят за това ? Не трябва ли агресивното поведение на ВСЯКО работно място да се инкриминира , а не само заплахите и нападките срещу политици, магистрати, полицаи, лекари и учители ? Ако на един лекар му предстои животоспасяваща операция и ако преди нея той е бил заплашван от някого, то това не поражда ли стрес, притеснение, обърканост ? А това не води ли до грешки в работата му на операционната маса ? На всички е ясно какви могат да бъдат последиците за пациента в такива случаи ... При работа с взривоопасни органични разтворители и силни киселини и основи съществува по - голям риск за грешка, породена от стрес въз основата на някакви заплахи. Но в този случай потърпевшите може да бъдат много повече, дори десетки или стотици души. Нека депутатите се позамислят по тези въпроси и да инициират законодателни промени в НК в тази насока !

От моя скорошен опит със спешната помощ разбрах, че тя е предназначена за приматите от циганските махали. Останалите, които си плащаме осигуровките ходим с личните си автомобили до спешното, защото ни бива отказвана линейка на 112, а в спешното първо чакаме да обслужат приматите.

Нали БУТОНА ЗА ОТПЕЧАТЪЦИ БАЧКА. Къв е проблема не разбирам?

Паник бутонът обикновено не помага. Налагало се е да го натискам. След около 15 минути се появи охраната-пенсионер и с ленив глас ни уведоми, че май паник бутонът ни е развален, защото подавал сигнал. Добре, че не сме разчитали на помощ изобщо, ами се събрахме много хора бързо и се размина.

Ромите се размножават като зайците в Австралия .Агресивно превземат територия . Не плащат Данъци , Осигуровки и Сметки . В един красив момент се нуждаят от лекарска помощ , бой викане и клетви .А иначе получават помощи в размер по - висок от максималната пенсия за БГ . Трябва да се ограничи тази популация .

Фири

Има два начина за охрана главни. 1. Страх лозе пази -ЖЕСТОКИ НАКАЗАНИЯ ЗА НАРУШИТЕЛИТЕ!ЖЕСТОКИ РАЗБИРАТЕ ЛИ ГОДИНИ ЗАТВОР!!!!! 2. Да се набият камери и на 5 метра охранител или жандармерист.И нападателите да се хващат преди да са направили нещо и да се поускат по жуво по здраво. ИЗБИРАЙТЕ!!!!!

"Болницата" в Ямбол наистина е разграден двор, ама като наслагате камери с какво ще помогнете на останалите, ненормални да работят там, лекари. Контингента е от циган нагоре. Сигурно в Харманли бежанския лагер е по-читав. Пълно е с цветнокожи, крещящи миризливи маймуни с терлици в чехлите за навън. Направете един единствен нормален вход с регистратура и охрана. А не да се обикаля в двора по някви бараки и съборетини.

Ама с камери е по-евтино, затова ....

Ей, тва фармацевтите пак се уредиха с привилегии, и тях медицински лица ги водят

Дори и да работи паник бутона, докато се задейства охраната, буйстващият ще е направил касапница. По-добре лекарите да имат огнестрелно оръжие.