Оправдаха трима лекари за смъртта на новородено

Габровският окръжен съд призна за невинни двама гинеколози и педиатър от болницата в Горна Оряховица за смъртта на недоносено бебе на жена от Дебелец, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Оправдаха трима лекари за смъртта на новородено | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истината е печална! На цялото общество е ясно какво става в здравоопазващата система, само на хората, от които зависи нещата да се оправят нищо не разбират. Уж. Токуда и сърдечните стендове, които слагат с или без повод, д-р Маринова от окръжна болница Варна, която за да изкара някой лев отгоре плаши родилките с мозъчни отоци и кръвоизливи на бебетата им. Нали после тия родилки трябва да отидат в кабинета и. За всеки преглед тя взима по 15 лв от здравната каса. Да не говорим за всичките хиляда лекарски ' грешки', които лъснаха последните две години. С по една жертва всяка грешка. Никога няма да има наказан медик, никога...

"Всичко е ясно, да влезе убитият" - този каламбур за съда много точно пасва и на действията на докторите--убийци. Резултатите от чиито действия са в моргата. Бебета, новородени, родилки - всичко под ножа. Не са защитени и дечицата, пуък и млади здрави мъже - няма прошка. ЦЦ такъв или онакъв, той само представи СРС-та които показват един изключително нисък морал на докторите-убийци. "дад давиш бебето в кофата", а после да го туриш полуживо във фризера може би подхожда на нацистки експериментатор като д-р Менгеле, а не на нормален медик. Но пък кой е казал че докторите-убийци са нормални медици. И последно. От СРС-та няма региострирани смъртнио случаи. Ни един в световната практика. Да, СРС-та, ТВ-камери и други средства зя обективн контрол са неудобни защото изкарват на показ "кирливите ризи" на докторята. особено тия дето не си вършат работата. Изатова не ги щат. А това че престъпнци-съдии оправдават доктори-убийци нее за чудене.

Така е!

как да отида на лекар, като се знам какъв съм инженер!?...

Цветанов, този отмъстителен и посредствен тип, ДА СЕ ИЗВИНИ на своите жертви. Които наклевети от трибуната на НС. ЦВЕТАНОВ- ОСТАВКА.

За какво да се извинява?! За гнусните разговори, които "лекарите" са водили, или за това, че това не е единственият им докторски грях...

Tези "гнусни" разговори са скалъпени в някоя милиционерска лаборатория, защото никой не ги чу с ушите си,както чухме разговорите на Борисов и Танов за Мишо Бирата.

То и вашите разговори с колеги могат да са гнусни за други ама не ви заклеймяват от трибуната на НС. При всяка професия си има "жаргонни"разговори и това ВСЕ още не е престъпление..

Гадните журналисти са способни да украсят нещата така.че да си вдигнат тиража независимо какво ще стане с обекта за който пишат.Те даже си позволяват да определят вината дори без сериозни доказателства.

Разговорът между лекарите,който се доказа ,че е автентичен е толкова циничен и отвратителен,че няма как да имаме положително отношение към колегите ти.Дали са виновни в случая те си знаят ,но в България оправдан не значи невинен.

Навсякъде по НОРМАЛНИЯ свят всеки до доказване на противното е НЕВИНЕН. Оправдан също значи НЕВИНЕН. Невинен беше Сергей Антонов, невинни бяха мед. сестрите от Либия. Който не му изнася да оди да се пере.

Оправдаха лекарите, но никой не обвини ЦЦ???Защо ли е толкова недосегаем за всичките си обвинения които сипе ежедневно срещу хората без да има доказателства и основание....Пиара на чужд гръб добре работи, а този който се опита да му се противопостави бързо му се намира цаката ...

те вечно невинни бре, направо по презумция. и само техния живот съсипан. а тези, хора които са изгубили децата си бре, ей? те цъфтят и вържат сигурно.

Типично за простите хора е да знаят и разбират от всичко. Когато не си квалифициран по-добре е да не се обаждаш. И е редно след като са ги оправдали, сега колегите да пуснат един иск за щети- от материално, морални и всякакво друго правно формулирано естество. Аз бих направил така. Във всяка нормална и цивилизована страна по света, каквато ние НЕ сме, след оправдателна присъде т.н. подсъдим след процеса си търси правата и възмездието. Защото е много лесно да се очерни човек, просто хей така, но после е почти невъзможно да се възстанови създадения с години авторитет и вътрешен мир. Аз бих съдил до дупка всички, нарушили по един или друг начин правата ми. И стига лекарския съюз е спал и се е правил на ощипана девойка, ами да вземе да си защитава колегите, дето им плащат разноските по разпивките и воаяжите. Ясно.

а какво ще кажеш, лекарю, за многобройните смъртни случаи с родилки и/или новородените. а правото на хората да живеят и да се радват на децата и родителите си. или вместо медицина в университета учите счетоводство и директен маркетинг

Ще кажа това, което казваше баба ми:"...жената тръгне ли да ражда е с единия крак в гроба." Смъртността при раждане през годините намалява, преекспонират се нещастията, за да има "храна" за такива като теб...

Ти лекар ли си или адвокат на тези престъпници?Защото,въпреки,че съда ги оправдава,в очите на обществото те са такива.Цинизмът няма граници в лекарското съсловие.

Хипократе, бедни ми, Хипократе...Лежи си там дълбоко и никога не ставай, за да видиш къде на майната си са запратили клетвата ти.

Още от комунистическо време грешките на некадърните лекари се прикриват от вещите лица,разбира патолозите!

Че това новина ли е? Виж ако ги бяха осъдили щеше да е сензация...

pompai

Депутати ,Прокурори,Съдии ,Министри всеки си направил къщичка , а ние работим и няма събаряне на тия къщи.

Къде са разбирачите. Миналата година по това време всички тук пишеха убийци в бяло, смърт и бяла мафия.

Уморихме се. Няма смисъл...

Нищо ново под слънцето. Докторите винаги ще си бъдат невинни докато на някои пациент не му писне и започне да ги изтребва. Доктор = мръсна крадлива и алчна сган, измета на обществото; спекълянти със здравето на хората. И разстрел не заслужват; по-добре бавна и мъчителна смърт в уранова мина.

Напишете си името , гостенино . Но те е срам ! Само в мръсотоята и хуленето ти е силата . Но за съжаление не само на теб . Стани лекар , но не можеш . Защото трбва да учиш 6 години , после за специалност още 4 и за втора още 3 . как да го постигнеш със замъгления си от злоба , ракия и низки страсти мозък , продънен от чалга . Е ако го постигнеш тогава сей простотии и злоба по форумите .

Mekong Delta

Остави ги цървулите да се радват! Днес, след 17:00 бил ден за писане, ама нещо само за някои хора!

Що бе, Стойков, не е ли прав? Ще спра до тука, нямате сетивата да почувствате болката на хората...

Стойков...... Стойков, защо да учат 6 години, бе Стойков? Да умориш бебето, да го давиш и слагаш във фризер хилейки се - не ти трябва училище.

pompai

Народа и аз искаме да видим Доктори в Затвора?

Поредните жертви на малоумната и алчна за слава и пари булгаристанска журналистика.

Срамна тишина

съдът си каза тежката дума итака възстанови правдата. с изненада прочетох,че разследването продължава.г-н цц, вярно ,че във физк. у-ще се учи анатомия,но не може с тия знанийца да съдите професионалисти.ще се извинители ли.

Цвъци апартаментният ще се извини ли-гьонсуратът прост?!

Спокойно, докторе! Не се притеснявай, че си се разболял - твоите кадърни колеги ще те лекуват, както ти лекуваш!

това вече е проблем...

Rosemary

Точен коментар!

Вай ами кво ще правим сега?!

Как какво ще уморим бебето на следващата родилка нали ни върнаха правата.