Ново силно земетресение в Южна Турция

Предприета е издирвателно-спасителна операция в района, като се взима предвид възможността за нови разрушения

Обратно в новината

Коментари - Ново силно земетресение в Южна Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Първото земетресение доведе до 912 жертви и 5383 души"... Работете като хората бе, ранени ли, изчезнали ли... Не само копи-пейст

Ужас!!!

Ще им пратим нашите потурнаци да им се вдигне популацията като помощ.

Аллах явно не обича турците, щом им изпраща толкова беди! Може би е по-добре да сменят Бог-а с някой по-могъщ, като например американския!

Горките хора. Дано да получат помощ от възможно най-много страни да се справят с тази трагедия.

Накуп на всичките проблеми които сами си създаваме, природата също добавя. Кога повече, когато по малко - като в този случай - и дава възможност на разни религиозни утрепки да излазат от тъмните бърлоги на лудостта и да кажат че бог наказвал....

Ужас!!!Да загубиш всичко:семейство,деца,къща... Много се гърмяха там...Напуснете кюрдските земи.

Този район е разлом - там се срещат тектоничните плочи на африка и европа. Не е въпроса дали а кога...

А струпването на сателити на Мъск над Турция по това време? Случайност????

Щом е започнало значи ще продължи. Може да се наложи сериозно да помагаме.

И Врача ни удари. 4.5 по Рихтер. И няколко вторични труса.

за Турция веднага изпращаме помощ, а за Сирия - кучетата ги яли. Там няма жертви, няма разрушения.

САЩ предупредиха Турция, може и да е съвпадение, но ако не е и турците имат съмнения, НАТО ще остане -1.

Ако не е ирония... Докторите да кажат, но нещата са сериозни... За да сме абслютно сигурни от къде идва цялото зло, трябва да споменем, че и бил гейтс ходи често в турция....

новини за турция естествено през медии от империята на злото... абе дир.бг Вие българска медия ли сте или руски бардак.

7/8 и ще си паднала 7/8 и ще си легнала

ми пращай бе брат. Някой спрял ли те е? Има много сирийци в България. Питай ги как да пратиш.... как хиляди хора пратиха в украйна Един познат караше всяка събота и неделя до Украйна храна и дрехи.....

Съжалявам за комшиите . Дано Бог им помага , но голяма част от разрушенията са вследствие на некачествено строителство.

Да им върнем като помощ част от джагалите, които турчолята активно прехвърлят през нас, та да ги впрегнат с лопати да разравят. Да помагаме на Турция идеологически е почти като Украйна да помага на Русия - ха, ха.

Сега Сирия ще приема бежанци от Турция ! Съдбата е колело и се върти !

Е нали миналата седмица си изтеглиха 9 дьржави посолствата от Турция Да не ги изброяваме знаете ги! Както сё казва навреме и за всеки случай.

lu4ka

Тъпанар.

Отдавна е нарицателно "турски цимент", от който доста внесоха тук за "новото строителство". Пък и арматурното желязо както беше скъпо дълго време...

На турци не мога да съчувствам. Изклали са 20 000 000 българи. Дано до вечерта ги удари отново.

Е па зеленото човече не отрони и дума за Сирия. Нали то командва парада...

И още толкова Арменци !

99-та също ги удару силно и то в май беше в Истамбул. Сградите на единия сторител с цели с малки пукнатини, а на другия сринати до основи. Нашите спасители казваха, че се вижда как строителя е спестил - липсва арматурата. Сега сградите сринати до основи не са по-различни.

Ядрото на земята е спряло да се върти. Учените смятат,че то променя посоката си на въртене. Разобличителя

Миналата седмица земетресение, със същия магнитуд удари Иран, сега Турция... 9 държави си изтеглиха посолствата предварително и апелираха гражданите си, да напуснат страната в спешен порядък, поради опасност от "тероризъм" (сеизмичен, може би). Дали няма връзка с едни събития на североизток от нас и с политиката на тези две държави по въпроса!?

Прочети самият материал, а не журналистическите плямпания!

Четете коментарите ни и кажете дали сме европейци и правилно ли сме на последно място по лошотии и първо по бедност в Европа.

Все още учените не знаят нищо за ядрото ! има само теории. По-вероятно е американският ХАРП да е задействан. Краварите са си баш-боклуци.

Такава е и гледката от Сирия и то с любезното съдействие на великата Хамерика.

Тектонични плочи на Африка и Европа в Азия

Е че то нали уж Бог е създал всичко, значи и земетресенията. Нещо логиката пак куца.

Софииско поле ,Кресна или филибето са следващите това ми говорят звездите

Ще трябва много мащабна международна хуманитарна операция. Ситуацията е ужасяваща, ще става още по-зле и всичко това посред зима. Горките хора... В крайна сметка човек разбира, че природата има последната дума.

Най-добре ще е да ги изравни до крак, защото в близкото бъдеще ще нахълтат в България.

Ти се моли тук да не стане, защото няма кой да дойде за нас. Ще живеем на улицата.

Като ти чета коментара и ми е ясно що ни изкарват за нещо по долно, обучени лайномети като теб ни омаскариха

Ох да е само това. По голевия проблез е че поставят арматурна желяза с най ниско качество, което би трябвало да се използва за по неотговорни обекти. За съжаление имаше един период в който се влагаше от това желязо и в български кооперации защото е по ефтино. Таво желязо е предимно от скрап и не може да ке определи качеството.

Строителството в Турция е под всякаква критика. Занижени изисквания, занижен контрол, високоетажно строителство, масово се използва морски пясък за бетона, а солта от морето разяжда арматурата. Резултата го гледаме по тези филмчета. Спомням си, преди няколко години в Чили ги удари 8.1 по Рихтер. Имаше двама ренени и една напукана сграда. Но там се строи по максимално високи земетръсни изисквания, което значи, че се слага много желязо в бетона. У наз нормите също са много завишени. Не знам, обаче, доколко са спазвани, през последните години.

лошотия ги сполетя турците обаче главната причина за многото жертви там е некачественото строителство справка чили или япония или даже гърция

Това означава че и при нас може да стане нещо, защо населението не е предупредено за тази възможност?

Южна България е почти загубена. В което и да е населено място да отидете, масово се говори на турски, даже в някой села не знаят български.

Дано не идва тук

В япония се бяха еманципирали и имаха наглоста да развият бионика и разни технологии по добре от сащ и им се случи фукушима. А в германия им се случи да им санкционират самолети, коли и да им гръмнат газопроводите. В киев е по топло от софия, ей едни такива неща

На мен ми говорят, че ти ще си преди тях.

на последното голямо в турция, когато бяха десетки хиляти жертвите, бяха слагали морски 'пясък' в бетона . фирмата беше някаква като фирмите на боко, която работи с 60% от парите а останалите ги дава за чекмеджета

Не е само цимента, макар, че е важно бетона коя марка е. Проблема е, че се влага най ниско качество арматурна стомана от скрап, защото е по ефтина.