Ново проучване: Нито една политическа сила няма доверие за вълна на промени

Разликата между ГЕРБ и БСП се запазва въпреки скандалите и високата мобилизация на опозицията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че кой и най важното - ЗАЩО И НА КОГО ДА ВЯРВА . Старата максима гласи че със стари кур.и нов бардак не се прави. В управлението се въртят едни и същи - БСП,СДС,ДПС,ГЕРБ и слугинаж покрай тях - на кого и защо да вярваш ? Трябват нови лица или формации , НО БЕЗ СТАРИТЕ политически проститутки в тях ! Ако ли не , то инъче много търпеливия българин може да му писне , да скочи , да набара дряновицата и тогава ... не ми се мисли !

БСП са най тъпата партия и не могат да са алтернатива на ГЕРБ. Трябва силен лидер да поведе левицата и да скъса с БКП, тоест партия с нови хора и ново име и най вече без популизъм и лъжи. За сега като лидер на новата левица виждам Мая Манолова тя доказа не еднократно как се разнищват социални проблеми

“БСП са най тъпата партия и не могат да са алтернатива на ГЕРБ.” Както лявата ръка не може да бъде алтернатива на дясната, но с всяка могат да ти бръкнат в ... Бали се сещаш къде.

ГЕРБ вечните победители!!!

Тези данни са преди руснаците да си свалят самолета !

Викахме, крякахме, митинги правихме дори на Буздлоджа ходихме а процента за БСП падна! Защо стана така? Може би хората не са дебили и разбраха че по добър избор от Европейския съюз няма!

Имащите доверие на лидера на управляващите Бойко Борисов са 32%, а тези, които имат доверие на лидера на опозицията Корнелия Нинова, са 26%. Трети е Красимир Каракачанов, на когото се доверяват 24%.

Ами да - и така точно онези 80% на професора..

Тези, които одобряват ГЕРБ, са около 31% от гласоподавателите при 26% одобрение за БСП. Тези, които смятат, че следващо парламентарно мнозинство трябва да състави ГЕРБ, са 31.4% срещу 27% - че това трябва да направи БСП.

Не избори, а тотална смяна на системата е спешно наложителна. Това е възможно само ако се свика ВНС и се изработи нова, отговаряща на съвременните изисквания Конституция! Другото е Констипация на държавата!

Идеална ситуация за враговете на България - българите се самоблокираме.

По селата само пияниците останаха за БСП понеже са мързеливи и не им се работи. Всички останали, преди ние също бяхме за комунистите, сега сме за ГЕРБ! Когато дойде ГЕРБ и Бойко Борисов започнахме да работим по Европроектите, почнаха да ни дават субсидия кохезията пуснаха. Има и малко от ДПС но на тях комунистите и Доган им плащат по 20 лв за изборите.

При Сергей Станишев и БСП бяха спрели всички еврофондове заради Батко и Братко и др.

Предлагам да свалим правителството и после пак да си го изберем!

Всичко е ясно - ГЕРБСП печели., но за пред материала са си разпределили ролите на власт и опозиция, които периодично си менкат.

и другите, и другите...

Имащите доверие на лидера на управляващите Бойко Борисов са 32%, а тези, които имат доверие на лидера на опозицията Корнелия Нинова, са 26%. Трети е Красимир Каракачанов, на когото се доверяват 24%. =============================================================================== Спрях да чета.

ГЕРБ Е ПАРТИЯТА ПОБЕДИТЕЛ!!! ГЕРБ Е ПАРТИЯТА ОБЕДИНИТЕЛ!!!ГЕРБ Е ОБИЧАНАТА ПАРТИЯ НА НАРОДА!!! ГЕРБ Е ПАРТИЯТА НА НОРМАЛНИТЕ МЛАДИ ХОРА!!! НАРОДА ОБИЧА ГЕРБ И ГЕРБ ОБИЧА НАРОДА!!! ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОЙКО И ГЕРБ ИМА НЯКАКЪВ ДУХ И МОРАЛ В ДЪРЖАВАТА И ХОРАТА И ПАК ЩЕ ИМА!!! ДОРИ САМО ТОВА ДА БЕШЕ Е НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА ГЛАСУВАМ ВИНАГИ ЗА НЕГО И ГЕРБ!!! КОМУНИСТИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПРИЕМАТ РЕЯЛНОСТА ЧЕ ГЕРБ ОПРЕДЕЛЯТ ПРАВИЛАТА И ПОРЪЧВАТ МУЗИКАТА А ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДЧИНЯВАТ ИНАЧЕ В ЗАТВОРА!!!

annybody

Тия лозунги са в стил БКП, не че лигльовци като тебе изобщо са желани някъде - марш обратно на родната ти ясла.

И каква точно е разликата между ГЕРБ И БСП ?

Огромна. Едните са победители, а другите лузъри.

Не те разбрах да знаеш

Не разбрах, проучването на "ТРЕНД" ли е?, защото ми мирише на трендово. Ако е така, значи е манипулирано. ТРЕНД е в надупена поза към ГЕРБ и показва само угодни на Боко резултати. Ще го пропусна.

Всички т.н. "водещи партии" независимо дали са в управлението или в опозиция целокупно са в графата "партии на деградацията". Всяка от тях има "принос" /известно кои изключително сериозен!/ за състоянието на България най-бедна, най-корумпирана, най-бързо изчезваща нация в Света.... За съжаление няма видима политическа сила която да дава признаци за нещо не само различно но и смислено! При това положение едни избори ще са просто поредното безмислено харчене на държавни пари! Разбирасе партиите много обичат да ги "усвояват"!

На времето, с баща ми играехме една игра! На гърба на '' Не се сърди човече,,! Казваше се дама, коран или подобно, зависи от коя част на България си! Имаше едно положение, при което ако си направиш,, тъкачница", другия просто няма шанс! БСП, ГЕРБ, ДПС, ПАТРИОТИ, и останалите във властта, са си приготвили вече,, тъкачниците" . Другият играч, НАРОДА, макар и умни хора да има е обречен! Той няма шанс! Всички тия статистически урдурми са прах в очите и заблуда! Планът за унищожение на Българската нация е изпълнен! Сега е въпрос, какво ще се прави с територията! Да ли ще се засели с ибрикчий от Близкия изток, афганци, иракчани, албанци друг ще реши, както е било последните 500 години! А на Бойко, Цецко, Корнелия, Цацата ще им видите опинците! Кой, кога и как ще им поиска сметка! Бъдеще-невъзможно!

Проучване ? Стига глупости. Най-обикновена, платена стъкмистика. Излезте на улицата, отидете на пазара, разходете се по парковете, наредете се на опашка за приемане на детето ви в детска ясла или градина или училище, разходете се по пропадналите "златни плочки на НДК" , доближете някое бюро по труда и тогава говорете за % и симпатии на народа

Кой реши, че след пътешествието на боко и здрависването му с тръмп, няколко снимки и туита ще му се качи нещо? Качва се само и единствено желанието за ОСТАВКА на управляващата мутро-клика!

Струва ми се че след вчерашният звезден миг за бат Бою - ръкуването му с Тръмп, заснето в гръб, би трябвало да има размествания в "електоралните нагласи". Дебили, дебили, ама понякога и на тях им проблясва кое какво е.

откакто прибраха на топло част от касичките на БСПту, вече и Курнелия не говори за избори. Кебапчетата са с пари!

Къде го видехте това доверие и мобилизация? Доверие 32 %?! Я се скрийте най-добре, че само дразните още повече хората. Тоя простак Борисов няма доверието дори на шайката си, навъртаща се само за сухо, камо ли на някой българин!

За съжаление БСП не е никаква опозиция. Пример: на 4.01.2018г. 50 000 протестираха срещу поредното престъпление на ГЕРБ срещу Пирин. Жълтите павета бяха почернели от народ. Оставката на ББ само трябваше да бъде поискана, НО нямаше от кого! Явно БСП само разиграват опозиция, иначе получават заповеди от същите "началници"...

Оня ден имаше отлив и недоверие, днес вече съ били мобилизирали! Кой тва бе? Циганите ли? От къде дойде тая мобилизация? От изкуствената инфлация и качването на всички цени от режийни до хранителни стоки, такси, билети, винетки и какво ли още не... От де я измерихте тая мобилизаци? В коя държава правихте проучването или у махалата най-добре!

Нали все ви плашат,че циганите и дпс ще управляват, ако не гласувате на изборите,но интересно с 15% избирателна активност/100% етнически вот/ какъв лигитимен парламент и лигитимно правителство ще управлява.

stankow

Българите разделени, статуквото гарантирано, дойчевелето доволно !

petrovito

30 години провеждаме реформи... Какво още остана да променят? От година на година се влошаваме... започвам да се чудя, нужни ли са реформи или просто прозрачна и честна работа на технократи вместо партийци.

Повечето от тези, които одобряват ГЕРБ, просто мразят бсп. Залезе ли бсп, електората на герб ще се отлее към някоя нова надежда. Но общо взето без авторитарно управление бг няма да се "оправи" в обозримо бъдеще. А,че бойко е маскара ,като останалите евротюфлеци, няма повече нужда да се доказва.

stankow

БСП няма да залезе. ГЕРБ ще изчезне, когато Борисов се пенсионира. Ще изчезне както НДСВ изчезна, както СДС. Някой да помни НДСВ ? Лидерска партия.

Не се пенсионират, стават почетни председатели - доживотно.

Кънчо пирговщината отново лъже ,разликата между народната партия Герб и сбирщайна на изкукалите червени бабички и фатмаци-бсп винаги е бил над 15%,вече над 10 години Бойко ги спуква от бой като изоглавени малачета!

Бойко Борисов е най-значимият държавник в цялата история на България, с чиито заслуги е съизмерим единствено подвигът на Апостола на свободата Левски! Съграденото от правителството на д-р Борисов и ГЕРБ може да се види из цялата страна, дори в най-отдалечените кътчета на България! За щастие българите не са слепи и виждат с очите си как държавата ни процъфтява и се разхубавява с всеки изминал ден благодарение на неуморните и непрестанни грижи на правителството на д-р Борисов и ГЕРБ! Гордеем се с вас!

Преписал си от Работническо дело бр.147 от 1986

Да се свети имети МУ и маркуча МУ! АМИН!

Оня , най-отгоре е преписал от в-к Работническо дело бр 147 от 1986 г.

Сарказма ти остана неразбран

И аз съм прост, и вие сте прости и затова НЕ си се разбираме...

Така са се окопали тези 4 партии изроди, че няма мърдане, а ако се появи нещо ново всички ще се обединят и нахвърлят да го унищожат. Че трябва да гласуваме е ясно, защото ако не гласуваме тези ще вилнеят завинаги.... но за кой да гласуваш става все по-труден избор...

Докато избирателя не проумее, че за когото и да гласува получава едни и същи членове на Българската Политическа Мафия ще продължим в същия дух години наред

Понеже Дир-а ми изтриха коментара (аз започнах да се тревожа за здравето на модератора им), да обобобщя - БСП не са автентична опозиция и дори не са никаква опозиция, а само се мъчат да изглеждат такава, и ГЕРБ им помагат. Иначе всеки ден управляващите им подават такива перфектни пасове за волета с безбройните вече гафове, лъжи, скандали и престъпления, че ако БСП бяха наистина истински и свестни, щяха отдавна да са ги отвели! А те завалиите прсто се борят да не изчезнат, след бебройните им грехове и простотии...

Наистина не мога да си обесня как 20 % ще гласуват за БСП. Последните 5 години БСП освен скандали и спирачка за развитието на държавата нищо не е направила. Елитът и спонсори на БСП са Ветко, Бенчо, Миньо, Банев, Очите, Ваклин,Гергов, са разследвани за огромни кражби на акциз и ДДС. Те са лицето на БСП. Не е нормално да подкрепяш партия, която ти бърка в джоба, освен ако не си повреден или двоен дебил.

ГЕРБ, с министър на вътрешните работи - бивш шофьор на мето илиенски, и с премиер, съден за нелегално производство на цигари, дали са по-различни? Със спонсори правешкия петролен магнат, разградския глиган, варненския иво каменов и в съдружие с прасенцето на ирена кръстева. Хайде, моля ти се!

Че са комунисти от БСП - комунисти са това е факт, но факт е и това, че последните 10 г. управляват агентите от ДС - ГЕРБ. Всички далавери ги правят те! Просто тези проучвания са финансирани от ГЕРБовците и показват техните желания! И една купена Дира-джийска медия, която ги официализира....

:) Ми да - сега ГЕРБ вадят кирливите ризи на спонсорите на БСП. Да идва на власт БСП та д извадят кирливите ризи на спонсорите на ГЕРБ и ОП. Ще бъде "забавно"!

БСП няма ТВЪРДА ПОЛИТИЧЕСКА ЛИНИЯ на автентична опозиция, както всички, вкл. и социолозите се опитват да манипулират и налагат. Ако бяха истинска автентична опозиция, те нямаше да имат никакви проблеми при тази невероятна огромна серия от "гафове" и дори открити конфликти дори и в самата управляващата опозиция, И ВЪЛНАТА ОТ ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА КРУПНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ да излезе напред! Тоест, всичко е една игра на управления и опозиция, която е доста прозрачна и пошла, вече 30 години! И всички я виждат и знаят, но се правят на убити лисици! В страна с толкова много криминални управления и политици, с такава мащабна корупция УПРАВЛЯВА ОНЗИ, КОЙТО КОНТРОЛИРА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, без никакво значение дали е първа, втора или последна политическа сила и дори изобщо "Е В ПОЛИТИКАТА", или се води някакъв си бизнесмен, пенсионер или почтетен председател! И кукловодите му, онези, които са го създали, разбира се....

Еми като робите не щат промени, тогава трябва да се наложат отвън от ЕС и САЩ, защото нормалните и демократични граждани искаме промени, разбирай реформа на прокуратура, лустрация и много други неща.

Съвършено прав си, защото това вече се не трае и тези всичките са напълно изгубени, те горките не знаят вече кои са и защо са, и какво правят,завалиите, и грабят, насилват и рекетират по инерция и рефлекс... по навик! Ма автопилот! Кукловодите сега толкова са се сбъркали и занемарили, че дори един нов Жорж, Капут, Бойко или Симеон не можаха да подготвят...

Като прочетеш кой е на трето място Красимир Каракачанов и ти става ясно колко е истинско това проучване кой го е платил,човека с синия леген на главата.

Обединените патрЕоти, ако не друго, поне са "цветни и нестандартни": единия от вождовете демонстрира слабост към пластмасовите маси, другия си беше нахлупил син леген, а Валерко си беше заръчал една релса, ама явно не са му взели мярката, та още не я е увесил на врата си;)

Даже само една РАДИКАЛНА промяна е нужна.Нарича се работеща СЪДЕБНА СИСТЕМА,а не корумпирана и крадлива.От там трябва да започне всичко. А за електората с това кето му се предлага единственото спасение е отрицателен вот за всички ,които се надпреварват в момента. Или нов МЕСИЯ като "царя" и после среден пръст за гласувалите.

Бе кво ми пробутвате изследване от 2008 г. Дайте нещо по актуално, да кажем от 2015 г.

За да се проведат радикални реформи в подредбата на държавата ни, от които очевидно имаме нужда. Празни писания. Напиши кои са тези редакални реформи и кое показва, че има нужда. Радикални означава промяна на Конституцията. Пиши затова и дай аргументи.

Изградената система последните 28 години обсулжва само елитите на партиите.Тя не рашава въпросите и пробелимите в обществото.Не поставя приеоритет повишаване на благосъстоянието на Народа. Електоратите на всички партии са еднакво обрани,бедни и нищи. А система,която не дава шанс и надежда на губещите е обречена. Не дали, а кога. Бой се от търпеливия. Когато дълго време няма справедливост идва тълпата и освен справедливост търси мъст и възмездие. Количествените натрупвания водят до качествени изменения. Необходима е само една щипка организираност,цел,проглама със стратегия и тактика и НАРОДЪТ ЩЕ ПОМЕТЕ тази пасмина,която съсипа дъражава,народ и благосъстояние. Елитите обслужват само себе си и са слуги на международните корпорации. Националните правителства са бодигардове на международния финансов капитал. Социалното разслоение поражда класова омраза и класова борба. Няма конвергенция,защото се оказа,че вече няма средна класа. Има шайка изпечени крадци и останалото мнозинство-обрани,акрадени,онеправдани,които работят за жълти стотинки. Богатите не станаха по-умни,по-отговорни и съпричастни. Те останаха прости и алчни. Келнери,шофьори,физкултурници и бармани. Това е нашият елит. Какво да очакваш от него???? Когато на един келнер дадеш много пари,той не става банкер, а отива и се напива с много пари. За отговорност към обществото няма умствен капацитет да мисли.

Нищо не си разбрал за процесите от последните 28 години. Изградената система не обслужва елитите на партиите, а обслужи единствено БКП да не и се потърси отговорност и да се запази, та даже и да навирва нос. Изградената ситема не създаде средна класа, убийцата на всичко ляво и патогенно в обществото. И въпреки това капиталимът мачка всичко по пътя си ежеднево и ежечасно...

123-ти,не се отличавате с особен умствен багаж. Липсва Ви знание да ме коментирате и да ми "обяснявате" неща дето съм ги учил в Юридическия Факултет и то 5 години. Гледай си салатката и ракийката и слешай чалга-нивото ти е такова. Интелектът Ви е някъде между амебата и автоматичната пералня. Рожденному ползать, летать не можеть. Анадъмо?

Политическата Мафия така добре си е създала Системата, че няма начин никаква "щипка организираност,цел,проглама със стратегия и тактика" да се зароди и просъществува. Имат всикчки законни и незаконни лостове и механизми да попречат на народа да ги помете.

За не знам кой път ще го напиша. Всички настоящи и бивши политици, всички министри, заместник министри, шефове на дирекции и агенции, президенти, кметове, общински, началници на полицейски управления и дирекции... до един, без значение мъж или жена, без значение от възрастта - по една лопата и кирка и да копаят тунела под Шипка. Срещу половинка хляб на ден. От държавата - кирките, лопатите, работните дрехи и обувки. Надзиратели ще се намерят предостатъчно и ще надзирават БЕЗ ПАРИ!

Ясно е, че има нужда от нова партия, с нова идея за България. Над 50% от хората не гласуват именно, защото няма за кого да дадат гласа си. И БСП, да не говорим за ГЕРБ и "патриотите" са компрометирани и реално са за затвора. Търси се партия с идеи и лидер подобен на Орбан! В момента гласоподавателите са в ролята на клиенти пред сергия със стари и изгнили продукти - просто няма какво да избереш, а ти се иска нещо ново и хубаво... Ще имаме ли Орбан в България, за да ни спаси от политическата мафия?

Само да се появи "нужда" и веднага ще се появи "новата" партия, която да поведе недоволния народ...създадена от същата тази Политическа Мафия (всички партии)...

2.5 гласуваха за мажоритарна система.

Изобщо, дума не може да става за "доверие" за някоя политическа "сила". Може да става дума за купуване на гласове, за фалшификации на резултати, за "мъртви души", манипулиране на прости и възрастни хора...

При цялата условност на такива данни, е ясно едно: в страната има един стабилен процент от активни гербаджии и заблудени или купени техни гласоподаватели, което, заедно с една декларативно беззъба опозиция и огромно мнозинство незаитересовани граждани в добавка с административни предизборни манипулации, осигурява управлението на ГЕРБ за години напред. Или иначе казано - пак от същото без никакви шансове за промяна или подобрение. И понеже няма нагласа и желание у никого да се решават радикално жизненоважните проблеми на нацията и държавата, бавно и равнопостъпателно вървим към неизбежния си край в не толкова далечно бъдеще. Тъжно и страшно, но факт.

"гербаджии" = калинки. Стотици хиляди. Бедствие. Проклятие за България.

Точно така. Така и ще бъде... до самия край... и така 1300 години до сега...

Никой не иска промени! И най-малката промяна се посреща на нож, а политиците, които я започват ги свалят от власт. Всички са недоволни от настоящето, но двойно по-недоволни са от промени. Всеки иска другите да се променят, но не и той лично. И затова си бълбукаме в блатото до второ пришествие!

Хората искат промяна, но който и да посмее само, каомо ли да се опита и е ликвидиран от Българската Политическа Мафия, сиреч всики партии.

Хората искат промяна, но в посока държавата да им осигурява и гарантира работа и то добре платена, безплатно и добро държавно здравеопазване, държавата да навре в кучи г.з гейове и цигани, държавен контрол върху цените, никакви мигранти или вносни работници естественно и т.н.

Изследването е проведено между 8 и 14 септември 2008 г. В него са участвали 1000 души над 18-годишна възраст. Кое от двете е актуално? Изследването или годината.

Имайки предвид, че всички политически партии (сили) са членове на на Българската Политическа Мафия, много ясно никоя няма да има "довеие за вълна от промени: (те бягат от промените като дявол от тамян). Сататуквото запазено, всички доволни (без гласоподавателите)