Ново напрежение около сделката с Турция за бежанците

Страната не може да се справи със задаваща се нова вълна от сирийски бежанци, които бягат от ожесточените боеве в Идлиб, предупреди турският президент Ердоган. Той иска предоговаряне на мигрантското споразумение с ЕС

Обратно в новината

Коментари - Ново напрежение около сделката с Турция за бежанците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ непрекъснато раздават поуки по въпроса за човешките права, но досега са приели едва 1 500 сирийски бежанци. Това е ненормално !! Русия приема ли бежанци от Сирия след като е съюзник на Дамаск ? Отговор: НЕ !! В Русия сирийците почти нямат достъп до процедура за получаване на бежански статут. Пристигналият в Русия бежанец не получава възможност да се яви пред властите. Или пък направо бива задържан и връщан обратно. Има много такива случаи. Срамно е, че държавите от Персийския залив не приемат бежанци. Заради езиковата, културната и религиозната близост страните от Залива би трябвало да са начело на държавите, които предлагат защита на бягащите от гонения и военни престъпления сирийци... ?! И какво? Oстана "оголената" и продажна Европа...!!

На Ердоган ще му трябва работна ръка, да ги прати да копаят новия канал до Босфора.

Идлиб е една малка част от Сирия, горе до границата с Турция - интересно защо тия като ги бомбят не се спасяват в някоя друга част на Сирия където няма военни действия? Такива много, в около 80-90% от Сирия не се водят такива... тия джихадисти обаче напират към Турция, при бащицата Ердоган който ги е подкрепял досега. та оттам да ги препрати директно към гръцките острови , откъдето пък да бъдат препратени към Европа, и ако трябва да слушаме идиора Аселборн от Люксембург - разселени из Европа... та да си имаме още джихадисти, които да чакат удобен момент да режат глави...

Бомбят цивилното население в Сирия за да предизвикат бежанска криза в Европа! Факт!

А бе,обяснете ми защо толкова уж сериозни армии (Сирийска,Турска,Руска,Американска) не могат да се справят с някакви чалмосани мърлячи толкова време?Нали уж са въоръжени,екипирани,самолети,бомби,кораби,подводници,танкове?!К'во става,а?

Щото да има на кого да си продават оръжията и да влачат евтин нефт.

Ако Ердпган прати бреговата охрана ще ги принуждава да отидат в Гърция, отделно няма да има турски каналджии. Изпълнява всичко, чака парите от ЕС. После, ще видим

Баба Меркел се обадила на Ердо да спре бежанците към Европа,ако може. Брей,че що бе бабче не ги искаш.Нали преди 4-5 г. ти лично ги канеше.

Кой ги бомбадира? Нали са САЩ+СССР, та да ходят там, а пък Турция какво, нещо като за алъш-вериш ли става, а? Е, те така се прави геополитикататааа, с АК47 и $$$ в зелено! Где е РъБъ, в тая 'шахматна' игра, а?

Сами си сварихте чорбата, сърбайте сега! Ще правите демокрация сред племена от 3 век. Само нема да се плашите наш Бойко още утре може да предложи да заселим всички бежанци в Странджа-Сакар, а в замяна вие ще ни позволите не само да преработваме вашия боклук, но и по Коледа да идваме директно при вас да ровим в него.

Толкова ли е сложно просто да се спре тази война и всички бежанци да бъдат върнати в Сирия?

Сложно е- леля ти Меркел иска да има евтини работници, останалите я подкрепят, америчките са толкова миролюбиви, че винаги се настаняват до петролни кладенци, ердо се пише добър, но приема във войската си от тези които америте ги наричаха ,,умерени,, опозиционери и т.н. и т. н. Тези няма да спрат да се влачат към Европа докато Меркел е жива- най- малко.

Е нали тя вече не ги иска, за какво продължават да ги пускат в Европа? И не са само сирийци - и африканци и какви ли не

Не е вярно, че не ги иска. Това е само официално защото Алтернатива за Германия започна да печели привърженици. Тези които идват са и най- добрите информанти- за информация се плаща. Второ- те са им живият щит, донорите, размножителите - погледни колко много бели жени вече раждат от тях. То не е за приказване.

Ха-ха, арабин и евтин съвестен работник, та това е оксиморон (противоположни понятия). Наивни и безумни са вярващите в тази теория. От милионите пристигнали, малцина работят.

Да "наивен" ,сложно е. Защото тия оръжия дето се произвеждат къде другаде,ако не там ще се дрънкат.

Ами сложно е защото никой не иска да се връща. При тези социални помощи там и да работят няма да искарат и половината, а тук си въртят синджирчето и чакат социала. И на децата екстра.

Разумните хора не преговарят с терористи.

Само на мен ли ми светна, че мюслитата искат да им плащаме, за могат да си платят пътя до Европа. Било то ЛЕГАЛНО ( през гората) или НЕЛЕГАЛНО (чрез трафиканти).

Асад и руснаците гонят джихадистите и за да не вилнеят в Турция, Ердоган иска да ги изпрати в Европа.

Една от главните и коварни цели на атаките в Идлиб е да се отправят стотици хиляди хора към Европа, с което да се влоши социалното и икономическо състояние там и да предизвика политически трусове, в полза на Русия, разбира се. Едва ли някой го е еня за шепата джихадисти, укрепили се в района на Идлиб.

Казваш руснаците превзеха петролните кладенци на Сирия? Много големи глупаци са ви събрали от Козяк та да пишете глупости. А Ердо щом има във войската си от мулявите групировки ще има да яде хурката.

Шило

Бля,бля,бля. Ами да затворят границите, бе!

Само да вметна!!!!!! Ако ЕДИН християнин се опита да премине турската граница - ще бъде хванат на момента. Обаче, хилядите маймуни тръгнали към Европа - НЕ МОЖЕ!!! Това се нарича .....?

А какви яки козове държи сега Путин не е истина! И за, и против, каквото му кеф! А "умниците" тук нека си лаят. Очаквам само два-три умни коментара.

Сирийците към РуССия ли са тръгнали?

Русия не толерира лежащи бежанци, които изнасилват и вършат престъпления на държавна хранилка, както и не толерира джендъри като тебе.

Шило

Всъщност, някой ще каже ли, какво правят щатните в Сирия и какви са по правилата на международното право?

Смукачи- смукачи на световен петрол.

ЕС да изгони всички турци от европа!

Шило

Трудна работа. Вече са немски граждани. Основно, но ги има в Белгия, Швеция, Холандия.

...и България.

А турците в българия си имат партия в "българския" парламент.

Пускай ги Ердо, че г- жа Меркел ги е канила и ги чака с къща, кола, доходи и да си вземат и родата.

да се разкара от Сирия или да приеме мангари при него - място бол - 1/ 6 от земята

РОДЕН СИ Т Ъ П А Н А Р! Такива като тебе са и предатели на родината си - срещу 25 цента.

Даже и без пари прави свирки на анUSa

Ами САЩ да се разкарат от Сирия (където са незаконно!), и да приемат джихадистите, които финансират и въоръжават в тази страна, при тях!

Американците контролират 38% от Сирия. Защо смелите и доблестни мега хипер аерокосмически сили не дръзнат да бомбардират тези окупатори на Сирия? :)

Шило

Щото не са 38% и никога не са били. Второ- янките се изтеглиха, имат съвсем малък контингент . И трето- не пречат. Засега.

Хе хе. Гроздето е кисело.

Американците контролират всички нефтени сонди и залежи в Сирия. Откъде са се изтеглили смешко? Приемането на желаното за действително е форма на психопатия.

Шило

Зависи кога го береш Бяха две хиляди, Дони ги изтегли. Върна около 600. Да пазят два-три кладенеца. Руснаците им заеха местата в базите. Има доста писано. Можеш да си го прочетеш.

Шило

Кои "всички сондажи"? Хахахахахаха. Всъщност, ИД завзе немалка част от тях. Явно, по договор са ги дали на янките?

Бе те да имат късмет да загине само 1 американски войник и ще видиш тогава кон боб яде , цялата руско-турска пасмина ще бъде изпечена подобаващо.

Шило

Хахахах, малко ли изпратиха в цинкови ковчези? Или тези, от частните формирования не се броят?

Да го предоговори с Русия. Нали са дружки? Русия предизвиква миграция а ес плаща?

ЕС кани! Какво да се договаря!

ЕДИНСТВЕНО баба Меркел.

Факт е че раша тотално се провали в Сирия !!! Поне 5 пъти обявипообеда над ИД и още воюва с нея!!! След като САЩ излязоха от Сирия, ушанките тотално се провалиха, както в Афганистан !!! Асад сигурно кълне деня в който е поискал руската помощ. След ватенките ще им трябва поне един век да се върнат там където бяха

Шило

Факт е, че Раша тотално промени всичко в Сирия, факт е, че твоите ислямисти ядоха голямата тояга-. И продължават да я ядат. А бе, Алци, какво те направи фен на канибалите?

А бе, Алци, какво те направи фен на канибалите? ---- Имперският руССки мир и обидите, нападките и заплахите срещу България!

Шило

Колко се провали бе, Алци? Разби на пух и прах мечтата на чичо Сам за контрол върху Сирия, Ирак. Върна светската държава. Провалиха се янките, Алци, станаха за смях. И изгубиха влияние вече в тази част на света.

Факт е, че си тъпанар! Сега Ердоган търгува! Къде и колко ще прати зависи само от него! А близачи на подметки има във всички държави, не се мисли за по- специален от близач от Бангладеш!

жестока вълна на бежанци през 2015 беше точна 3 седмици след като от Кочината влязоха в Сирия и Европа ... почерня! Сега пак същото! Само Турция и Сащ могат реално и физически да защитят ЕС от Империята на Злото и сектата на "руССкия мир" Европа не трябва да се затваря за Турция - това е голяма грешка! Турция има най-силната армия в региона и само тя и Сащ на демократите е гарант за реална защита на ЕС срещу Кочината! Да, и Ердоган не е идеален, но храни Европа със зеленчуци и държи обещанието за удържане на бежанците! Какво е направило чудовището от Кремъл за Европа? НИЩО! Размахва само газовата бухалка! Фактически твърдата позиция на Брюксел срещу Ердоган го прати в ръчичките на Джуджето!

Шило

Бля,бля,бля....Първата вълна си беше още през 2013г., след това пролетта и лятото на 201г. Не знам, кои визираш като "Кочина", ама свинската работа я направиха янките и страни от Западна Европа. Русия се намеси, потока спря. До агресията на Ердоган.

Най-голямата вълна дойде точно 3 седмици отн както от Ордата влязоха в Сирия. направи справка в гугъла

Шило

А бе, мухльо, какви са по националност тези, от ордите? Сирийците бяха най-много 15 %. И пак те питам, де си видял арабин да мигрира през зимата?

Шило

Само да ти кажа- руснаците след като бяха поканени, влязоха в Сирия в края на септември 2015г. Де си видял арабин да мигрира през есента и зимата? Ба си тъпака си! Това първо- второ, скакалците не са толкова от Сирия, колкото от други държави, където има амвериканско присъствие- Афганистан, Ирак, Либия, и още редица африкански държави.

Войната в Сирия беше създадена от Запада, Турция и Саудитска държава. Русия е поканена от законното правителство на Сирия да помогне за окончателния разгром на джихадистите и тяхната Ислямска държава. Който е възбудил войната, той трябва да плаща! за прогонените сирийци и за разрушените им домове!

след влизането на Ордата на "руССкия на мир" в КСирия, започна най-голямата бежанска вълна. Направи справка!

Ти си направи справката! Най големият наплив на "бежанци" към Западна Европа беше през лятото на 2015 г, когато около 2 милиона от тези примати отидоха там! Русия се намеси в Сирия в началото на октомври 2015 г, след като вече Германия не искаше да приема "бежанците", и съответно и останалите страни, които извозваха сганта дотам (Гърция, Македония, Сърбия, Унгария и Австрия) също затвориха границите си за тях!

Скоро ще анексираме 40-60% от Сирия

Докато гостите са център на внимание, докато са превозвани с кораби в Европа, докато се говори какво още да се направи за тях, те ще прииждат.

що не се отправят към Русия? Хем повече джамии има, хем 20% от населението е мюсюлманско там. Хем земя колко щеш. Ко не им харесва там?

Шило

Ами щото в Русия лешпери не търпят!

в момента там безредици правят Ердо и Асад. Да се грижат те бе. Никой не се бие с ИД в момента. Бият кюрдите.

Шило

За коректност- Ердо бие кюрдите, Асад- терористите от Ал Кайда.

Ердоган е ислямист и плаче за тях.Гот му беше когато превзе североисточната зона.Просто да не ги пуска псевдо имигрантите,да си пази границите.

Вервайте!

там са само главорези и техните семейства! Мор за всички!

тия зверове в идлиб трябва да се унищожат тия ислямски терористи нямат право да съществуват сирия да бе свободна да свърши тая воина хората да се завърнат по домовете си да не се дават визи на турците европа е на християните затова разчитаме на руснаците огъъъъън по идлиб тая чума наречена ислямск тероризм трябва да се унищожи

Ако, Ердоган ги натири , Бойко от къде ще им търси вода от Банкя сигурно!!;))

Да ги праща в Раша, щото тя е виновна за тая мигранстка вълна с нейните безразборни бомбения на къщи, блокове, училища, болници, детски градини......Само се съмнявам, че ако сирийците разберат че ще ходят в раша, дали няма да искат да се върнат в Сирия пак, нищо че всичко е срутено, но все пак е по-добрре за живот от Колхозия !!!

Те братушките не са такива хора...

Ти, защо не спреш "рашата" бре цървул?? Опитай ....ще ти Е.П.М-на за нула време!!;))

Щерев, ела духни свещичката!

Около 70% от терористите в Идлиб са с произход от бившия СССР. Те ще се бият докрай защото няма къде да идат.

Кърваво с*ре. Асад с помощта на руснаците почти си върна Идлиб. Сега всичкия турски башибозук вече няма какво да прави. В Европа чо чака затвор, в Турция - просто няма как (щото, те така и не съществуват на документи), при Асад го чака бесилка. Затова бягат, всичките тези "бежанци". Това са брадатите главорези, които режеха детски глави пред камера. Казват, че в Дамаск не можели да им насмогнат, трибуналите. Бесели по 50 джихадиста на ден. Затова е всичката тази гюрлутия. Ама скоро всичко свършва. И Сирия става все по-цяла. И мирна.

Да сте чули и чели в европейската и нашата медийна среда нещо за Сирия на скоро? ?Тази псевдоновина и толкова. Сирийците са оставени вече да си решават проблемите, но за това има сделка и някои от играчите в тази сделка имат да вземат пари. Европа може и с чужд задник да плати тези пари, не се знае.

трябва да спре да гледа на Ердоган като враг, а да поолаби малко отношението към него. Тогава чудовището от кримъл ще му увисне сопола и Турция отново ще стана един от гаранитита за защита на Европа, след Сащ! турция в момента е много важен партньор за Европа!

Ердоган да защитава Европа и България. ТИ ЛУД ЛИ СИ? Все едно куче да пази салам.

Ердоган постави ултиматум на Путин, да спре настъплението на САА и руските бомбардировки до 24 часа. Те минаха, следва развръзката.

Ердоган дължи живота си на Путин и ако всеки си вземе вересиите, може да не е много добре за него. Путин има два големи коза в ръкава, Иран и Израел и няколко по-малки, Гърция, Кипър, Египет, Либия, Саудитска Арабия и КЮРДИТЕ. Султанът ще трябва мощно да преглъща, за да не се задави.

6 милиарда като ги разделиш на 80 хиляди мигранти се получава по 75 хил. на мигрант нещо ....незнам

3 милиона и 600 000 хиляди са , а сега пак ги смятай с действието деление !!! Прочети още веднъж и ще разбереш колко са, не са 80 000!!;))

а ти от къде си сигурен, че са 3,6 милиона?

Султана се опитва да изнудва Европа. Това не са бежанци, а предимно остатъци от цялата сбирщина на Алкайда, Ислямска държава и протурските терористи в Сирия. Тоя път май сирийската армия ще изчисти Идлиб от терористи събрани там от цяла Сирия, освен ако Путин пак не ги спре.

До кога ще ни пробутва стари филми !?

която е на издръжка на ротшилдовите разбойници, иска до потопи в "черно" европа европа трябва да приеме исканията на мустака, който в момента е щит против черната орда!

Това е коя паралелна реалност населена с полуидиоти се случва?

Мда, уж сирийски и после всичкото имигранти в Европата се оказват от Мали, Афганистан и т.н.

Всичко ,което се случва с бежанците от Ирак,Либия ,Афганистан и Сирия и Европа е резултат на американската и натовска агресия срещу тези страни.Това го потвърждава и американският журналист Фред Рид с факти и материали .В своите публикации,той сравнява тези действия на америка и НАТО с тези на Хитлер и Германия преди 1945година.Не трябва да се забравя и последиците с емигрантската вълна предизвикана от поканата към тях от канцлера на Германия Ангела Меркел.В случая с бежанците Ердоган и Турция са в своето право.

Браво на Чичо Ердо, голям играч! Европа е в цугцванг - няма полезен ход, поставена в с-е да плаща, да премахва визи и прочие. Турция я чака светло бъдеще за сметка на ЕС.

на руССката кочина, която я чака - тотална имплозия и вътрешна кървава сеч!

Петьоооож! Много чупиш киткатааааа! Мека ееееее!

Турците и Руснаците пак изнудват Европа ..... Нищо ново !

Дебили, нали Меркел гинпикяни бе? ДЕБИЛЕ, защо после като четем новини за бежанци в Европа, повечето са от Афганистан и Ирак? Сещаш се, дето АМЕРИКАНЦИТЕ вече почти 20 години трепят местни? Ама неее, дебилите трябвя са цвилят как злите руснаци са хакнали вибраторите на жените им.

Турците само доят ЕС за тези мигранти. Без тяхно присъствие нямаше да има война вече, съответно и бежанци, а джихадистите отдавна щяха да са изкълвани от гаргите.