Нови удари по Белгород, Полша с апел към Запада да снабди Киев с далекобойни ракети

Местните власти в пограничния руски град твърдят, че от украинска страна са били изстреляни 12 ракети

Обратно в новината

Коментари - Нови удари по Белгород, Полша с апел към Запада да снабди Киев с далекобойни ракети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този ден на НАП-ПОДУЕНЕ какво търси там да воюва проклети наемници,също както и ези които бяха и са в Ирак под предлог че мироопазващ и загинаха 13 от тях.и за какво нито спряха тероризма нито станаха истински герои като загинаха в една дивашка страна.

четохте ли? Български нацист от левски е загинал в усрайна, руснаците са му пръснали тиквата!

Бил е фен на фк левски

Шляхтата поискала за 404 ракети с далечно действие , а Полша да не стане и тя 404 ?!

Всичко ще се оправи в целия свет, когато започнат да падат ракети и в САЩ. Тогава на всички ще ни олекне от самозабравилите се американци и техните колониални съюзници. Ще бъде мир, когато краварите се приберат в краварника.

Който ще постави рашистите на мястото им, в ъгъла на историята, ако преди това руският народ не вземат в ръце съдбата си и не довършат диктатора си като Чаушеску:)) Скоро!

Някои празноглави рупори с пуделско държание си мислят, че не мога да чета и се пробват да пренаписват станалото по света. За тяхно сведение. Америка никога не е спечелила война, когато противникът и е подкрепян от руснаците - Корея, Виетнам. Сирия. Малко цифри за "решаващата помощ" от т.н. Лендлийз. Полученото от СССР по тази програма се явява 6% от бойния потенциал, употребен от руската армия във ВСВ до м.май 1945г. вкл. Обаче - ВСВ не свършва за тях тогава. Според договореностите със съюзниците Америка и Великобритания, Червената армия се прехвърля на "обратната страна на Земята" и разгромява Квантунската армия. При това положение предаденото по Лендлийз-а е едва 3.6% от употребеното от СССР във ВСВ. Тези цифри не са оспорени от никой досега - всичко е описвано и плащано по съвсем коректен начин. Да видим и обратната страна - какво получи нацистка Германия от Америка по време на същата тая война. Още на 22.06.1945г. два американски щата инвестират в нацистката икономика посредством швейцарски банки 220 милиона USD. Единият е Делауеър, прочетете сами кой е другия. Ей така, :), а не на нескопосаните опити за внушения. Прочетете и колко двигателя Хенри Форд изнася за Вермахта - прави го почти да края на войната. Пак ей така, в интерес на фактологията. Другото просто е без значение и няма да промени истината - Щатите са инвестирали еднакво и в двете страни и от две страни са прибрали печалбата. И да не забравяте - когато се изнасят едни факти - казва се всичко!!! Не само половината :)

Саудитска Арабия ,ОАЕ и Египет се присъединиха към БРИКС !!! кенеф мъртъв ,байдън с деменцията и главния дявол сорос, не са спирали да плачат ! Имаме информация от хора ,които са видели ,че техните мъже ги успокояват.Над 2000 памперса са взети за тях. В интервю за нашата медия бъйдън каза ,че се нуждае от почивка и ,че не може да издържи на лошите новини ,хем за БРИКС хем за усрайна ,той каза ,че лошите новини просто не спират да идват за него.

тотатло затамнение за там

Крайно време е украинците да не се въздържат и да отвърнат на двугодишния терор върху народа си от Московията. Това се нарича РЕЦИПРОЧНОСТ. МВнР на Франция отказа да осъди атаките срещу Белгород, в които Русия на Путлер обвинява Украйна. Париж ги нарече ЛЕГИТИМНА ЗАЩИТА при въоръжено нападение, каквото е това на Русия на Путлер срещу Украйна по чл. 51 от Устава на ООН.

байден и той така му казаха

че укронацистите не избивиха русначетата в Донбас преди СВО :)))))))

Защото, ако имаше, руснаците щяха да представят доказателства в световните организации, в които челнуваха и щяха да се предприемат санкции и международни присъди за престъпления срещу човечеството. А какво стана, Рашата напусна организациите, защото не й повярваха на ЛЪЖИТЕ и ФАЛШИФИКАЦИИТЕ, в които искаше да убеди целяи свят. Истината е, че въоръжен терор върху мирното население в Донбас упражняваха от 2014 г. именно РАШИСТИТЕ, начело с ГРУ-шчовци и тежка спец. техника, с която нахлуха в Донбас. В тази теза резонира друг разказ, повтарящ руския разказ, че "украинците са нацисти", конкретно визирайки бригада "Азов". Руски източници вече девет години определят бойците от Азов като нацисти. Този фалшив разказ е създаден през 2014 г., за да демонизира въоръжените сили на Украйна, предполагайки, че те тероризират цивилното население в източната част на страната поради тяхната рускоезична идентичност и етническа принадлежност към руснаците. На практика Азов е многонационален батальон, включващ ( https://www.youtube.com/watch?v=TuS42culDQA&t=867s ) грузинци, арменци, азербайджанци, руснаци и унгарци. Като част от Националната гвардия, тези бойци защитават териториалната цялост на Украйна и цивилните граждани от престъпления, извършени от руската армия. Ето защо основната цел на този фалшив наратив за "избиването на рускоезични в Донбас" е да прехвърли отговорността за военните престъпления от Русия на Украйна и да оправдае непредизвиканата руска агресия. Реално "Азов" никога не е бил неонацистко подразделение. Включва хора, които говорят както украински , така и руски и се придържат към различни религии като православно християнство, католицизъм, протестантство, юдаизъм и др. В Мариупол напр. значителна еврейска общност никога не е имала проблеми с "Азов" през осемте години. Какво и с други етнически и религиозни групи, включително мюсюлмани и гърци.

От 2014 до 2022 Руснаците са подавали 3/три/ ноти в ООН за Донбас, а познай кой ги е отхвърлял :) Пиши в гуглето "ucrainian cluster bomb ny times 2014".

https://www.youtube.com/watch?v=m4ngne9AGWM

"Защита на рускоезичните украинци“ е добре позната и опровергана отдавна фалшива история от руските пропагандни медии. Каква е реалността? Рускоезичните украинци или етническите руснаци никога не са били дискриминирани. Украйна еднакво защитава правата на всички граждани и национални малцинства. Под прикритието на „защита на руснаците и рускоезичните украинци“ Русия извърши агресия срещу Украйна в Крим и Донбас. В резултат на това хората, за които се твърди, че Русия се е грижила, са станали жертви на конфликта, ограбени от възможността да живеят спокоен и сигурен живот. Окупационните власти редовно нарушават правата на човека в тези територии, като прибягват до репресии. Ако Украйна преследва и изпобива рускоезичното население в Донбас, защо не прави същото с останалите рускоезични в другите украински райони?! Защо не посяга дори на себе си, защото рускоезични са цялото държавно управление:))) Копейките сте много прости хорица, както рашистите. Ето напр. опровержение на един по-разпорстрянен фалшификат с рашистки герои, представен "под фалшиф флаг" като УЖ азовци били разпънали и изгорили жив боец ​​на т. нар. «ДНР» ----> https://voxukraine.org/en/fake-azov-fighters-crucified-and-burned-alive-the-fighter-of-so-called-dnr

https://informnapalm.org/wp-content/uploads/2017/05/DonbasvOgniRUS1-2_web.pdf

Не. Службата на върховния комисар по правата на човека към ООН има мисия в Източна Украйна и публикува доклади за ситуацията в Донбас всяка година. Отправени са обвинения в престъпления, извършени срещу цивилното население и срещу Украйна, и срещу Русия. В докладa, който прави оценка на периода от 2014 до 2021 г. е отбелязано, че от украинска страна е проявено желание за преследване на извършителите на престъпления в района на Донбас. Според Върховния комисариат украинската прокуратура е разследвала десетки случаи на убийства, мъчения и други посегателства върху цивилното население в сепаратистките райони. Поради затруднения достъп до тези територии обаче тези разследвания рядко са водили до съдебни дела. От друга страна, “съдебните институции”, установени в самопровъзгласилите се автономни републики на Донецк и Луганск са разследвали някои престъпления, но по информация на представителите на ООН на място, тези разследвания са били избирателни и са липсвали каквито и да било резултати от тях. Обвиненията на Кремъл, че украинските власти извършват геноцид в Донбас можеха да бъдат направени от самата руска страна много отдавна и по дипломатическата процедура. Русия можеше да предаде на ООН доказателствата, с които разполага и да поиска да бъде започнато разследване. Москва не предприема никакви подобни стъпки за осемте години, в които твърди, че престъпленията на украинците в Донбас се неглижират от международната общност. https://factcheck.bg/ukrainskite-vlasti-ne-sa-izvarshvali-genocid-v-donbas/

Бившият комендант на Донецкия затвор за бойци „Изоляция" Денис Куликовски („Палич") беше осъден на 15 години затвор. Мъжът беше признат за виновен в организирането и личното участие в мъченията и изтезанията на украински военнопленници и цивилни . Той потвърди участието си в изтезания по време на разпит, видеозапис от който беше публикуван малко след ареста му. Присъдата ще тече през 2021 г., от когато е задържан. Ето го: https://t.me/Pravda_Gerashchenko/85737

Русия да отвърне на терористичните атаки на киев. Укронацистите са избивали, избиват и продължават да избиват мирни жители. Надявам се Русия да отвърне с мега мощните руски атаки

....

за европа на платени от Америка медии или за европа на обикновените люде?

О канада .... хима

ще тече мед и ракия

Защо Австрия, а и не само тя, ползва още руски газ за милиарди евро?!

те за тва

слава на ДПС

Искам да кажа, че съм педераст и гаджето ми ме опъва облечен в нацистка униформа. Затова обичам Украйна и мразя руснаците, дето скъсаха гъза на Хитлер.

Единствената успешна война за мужиците през целия 20-ти век е Втората Световна, но това става с колосалната англо - американска помощ. Освен това срещу германците се бият не само мужици, а и американци, британци, французи, поляци, австралийци, канадци, новозенландци, холандци, норвежци, югославяни... При това Англия воюва с Хитлер от първия до последния ден на войната и никога не е била в съюз с него, за разлика от СССР, които до 22.06.1941 са съюзници с Третия райх. Ами украинците в съветската армия? Хитлер напада СССР с 3350 танка и 4389 самолета. За сравнение - сред колосалната американска помощ за Тюрмата са 20 000 танка и 19 000 самолета.

Защо не победи Хитлер, че да пукнеш на 20 в някой уранов рудник - имал е големи планове за славянските народи - работа до смърт в името на великата раса !

Амче Наполеончето кой го би навремето ? А за оръжието дадено на СССР, те САЩ от това до днес живеят - продавали са толкоз и на Хитлер както и днес на двете воюващи страни

за да избегне повече жертви най-великата демокрация затри два японски града. А за Дрезден да не казвам. Нека се избегнат повече жертви. Лвов не е толкова хубав като Киев. Може и без него.

Статистиката само за 20-ти век сочи: Русия губи 5 войни – Руско-Японска (1904-1905), Първа Световна (1914-1918) с детайл българска победа в Добруджа, Съветско-Полска (1919-1921), Афганистан (1979-1989), Първа Чеченска (1994-1996). Не броя Студената война. В Съветско-Финландската (1939-1940) постига кървава, позорна, пирова победа. 194 милиона срещу 3.7 ! В резултат на тежките руски поражения по фронтовете избухват революциите от 1905 и 1917. Единствената успешна война за Русия през целия 20-ти век е Втората Световна, но това става с колосалната англо-американска помощ. Освен това срещу германците се бият не само руснаци, а и американци, британци, французи, поляци, австралийци, канадци, новозенландци, холандци, белгийци, норвежци, югославяни...При това Англия воюва с Хитлер от първия до последния ден на войната и никога не е била в съюз с него, за разлика от СССР, които до 22.06.1941 са съюзници с Третия райх. Ами украинците в съветската армия? Ето това е непобедимата и безаналоговата. Русия била най-голямата по територия страна: ок, а Канада е втората. От спечелени войни ли стана голяма Канада? Подобно на русофилистичното е и „мисленето“ на средния руснак. Продукт е на колективно бягство от истината и свободата, плюс доброволна лоботомия. Пораженията се представят и честват като победи. Победите (доколкото ги има) се превръщат в триумфи: 23.02 е денят на руската армия. На тази дата през 1918 немците разбиват руснаците при Псков. После следва Брест-Литовската руска капитулация, подписана на 3-ти март по настояване на българите. Руските поражения при Бородино 1812 (след битката французите влизат в Москва) и Севастопол 1855 (Севастопол пада и руснаците губят Кримската война 1853-1856) се честват като победи. Тоталната пропаганда позволява бягство от реалността в един имагинерен свят на величие. Водката също помага. 90-те години руската държава на два пъти официално призна, че подвигът на легендарните памфиловци е измислица. Последваха бунтове на населението. Искаха си лъжата. Огромното мнозинство от руснаците (подобно на северномакедонците) не търсят истината, а намират убежише в познатата лъжа, с която са свикнали. Тя ги успокоява и им дава фалшиво чувство за величие. Путин не допусна тази грешка, напротив – финансира филм за Лъжата. Така стигаме до агресията от 24.02.22, но за това в главата руски поражения през 21-ви век.

Анонимен мръшляк, че да дава оценка на най-голямата държава в света, изнесла на гърба си победата срещу фашизма и оцеляваща с дива икономическа блокада. Горд ли си с нагъзеното ти правителство ?

Да живее Русия!

С водка и алкохолизъм руския народ ще пребъде!

С педерастия, еднополови бракове, БЛМ и имигранти светът ще стане чудесно място !

Общо от началото на специалната военна операция Киев е загубил над 383 хиляди души. Това са официални данни , дадени от вашите приятели австрийците. Според данните получени от руските СМИ те са много повече над 550к. Заедно с ранените вече превишават милион. Полуграмотните джендъри и педали могат да пишат каквото си поискат. На тях и на Зеленеца от отдавна не им обръщам внимание.

За да продължи тероризмът над цивилни на руска територия ли? Нямам думи. Аз съм с апел да се бомбардира седалището на групировка Зеленски от същия този Zапад. Това са нацизирани терористи. А май имаме и латентни такива - в Полша.

направо със ядрени ракети да ги снабди запада и да думкат па Масква и да я бастисаме таа планета земя че мноо извращения станаха хората са лоши жовотни

но не му стиска. Меките китки от натота нямат кураж.

https://www.youtube.com/watch?v=WcCm5xyRans

https://t.me/Netvru/26785?single

"Всички диктатори контролират хората с лъжи и страх...Путинизмът какво е? Путинизмът е кремльовска мафиотска диктаторска власт отслабване/децивилизация/ на страната. Всички диктатори са страхливци... като Путин. Той е нищожество, безполезен малък страхливец, треперещ за живота си. Затваря устите на хората, тормози, тероризира ги, издевателства над тях, обявява ги за чуждестранни агенти", прогони цвета на интелигенцията от Русия. Хитлеровците идват и си отиват. Както и сталинистите. Както ще стане и с путин. А народът ще остане. Те търпят сега, те мълчат, но съм уверен при първото голямо поражение, което очаквам следващите месеци на фронта, в Русия ще започне движение. Ще започне движение за свялне на путин и путинизма. Необходима е депутинизация в Русия. Точно, както в Германия с Хитлер и денацификацията там. И Германия започна на чист лист. Ще минат много години. Поне 50-60 години. Нужно е ПОКАЯНИЕ! И чрез покаяние, както при немците, ще се изгради съвременна демократична държава в Русия." ---> https://www.youtube.com/watch?v=WcCm5xyRans

даже ковида беше по-смешен

Бой по противните путьоооовци!

Никога не съм харесвал поляците. Помня времето, когато събирахме консерви и суха храна да им помагаме. Сега насъскват укрите да влязат в капана руснаците, че после когато украина капитулира да си вземат Лвов и областа.

Дано следващите в списъка на Путин да са полските курви

Ами още утре сабалянка укри и шляхи ще видят "Кон боб яде ли" ..... Поне 2000 жертви трябва да има от фашистките еврогейски страни!

Ти си директно за психо диспансера!

Ще погребваш деца и внуци

Видеото не е за БРЕМЕНИ и СЛАБОНЕРВНИ ! Руски ФАШИСТКИ танк е попаднал в блато и потъва. Един от танкистите също потъва бавно ЖИВ в блатото Украински дрон го снима https://www.youtube.com/watch?v=Sh7ARP1T7mc

И преди така се слагаха на хитлер

Поляк, това не народност, това е професия! А усрайна ще се наскача!

Пропуснах да отбележа, че съм педераст и черни салами редовно масажират аналното ми отвърстие.

И духаш на негрите от Алабама ?

ТРАВЕСТИТ козяшки сьм

БУКЛУК козяшки

За един по-долу казвам :Руснаците са ни освободили и това за всеки ИСТИНСКИ българин е ясно

Така е. Да печем питки с хляб и сол и така да посрещаме руските братя

Украйна ще се превърне в страната на вдовиците, освен ако Киевската Хунта не хвърли и жените на фронта

Българинът ухапа руската ръка, която го хранеше, и сега лиже американския ботуш, който го тъпче.

Българина и половин Европа хранеше руските некадърници.. Затова сега всеки който иска да се отърве от руско иго на руснаците им е криво ..ха.ха

Както сатаниста Кисинджър каза преди години: Да бъдеш враг на Америка е опасно, да си и приятел е фатално.

От "Киев за 3 дни", на "Не е честно да ни удрят нас!" От "Победа!" до "Няма да се предадем!" за по-малко от 2 години... Ех, чебуртори, и вашата не е лесна... Накрая ще викате, че сте морални победители, щото не е било честно...

Чамодан, вокзал, Киев Вова, Бой, бой, бой

"Пооомооооощ, побеждаваме!!!" Познай кого цитирам :))))

След две години война фашизираните руснаци са окупирали наполовина от земите,които имаха в началото. Толкова могат.

Полски фермери отново ще блокират украинската граница, не желаят фашистки стоки с ниско качество на техните пазари!

И слугите им от Давос/Брюксел затриха Европа. Сега ще използват измислената си Русофобия за да убият остатъка от икономиката и и да я закачат за Американските и Израелски проекти за синтетично месо, следене с ИИ, заливане с мигранти, премахване на средната класа с автоматизация, налагане на социален рейтинг и дигитални пари с контрол и карбонови данъци. Никога не е имало по-фашистки проект от този. Това е смеска между Инквизицията и Хитлеровите проекти за обединена Европа под контрол на корпорациите. Балъците си мислят, че Русия им е враг. А тя е единствената осмелила се да скочи на проекта за глобално зануляване. Мерките се налагат от Златната пирамида на всички, разликата е до каква степен ще бъдат изпълнени и под каква идеология. Ето ви кадри от Милано. Простеста е в защита на Палестина, което е добре, още ООН има решение с номер 242 от 61ва за самостойна тяхна държава Палестина. Естествено винаги спирано от САЩ. Притеснително е друго. Как толкова много Палестинци и Араби се заселиха в Европа. Слугата на САЩ Меркел започна този процес, пак по команда от централата на Давоските занулители. Който е ходил в Милано има идея за размера на площада. Вижте за какво става дума: https://9gag.com/gag/aEq9Vvx?utmsource=copylink&utmmedium=postshare Очаквайте подобни картинки и тук. Това е цената да сте в Шенген по въздух и вода. В Австрия това няма да се случи.

По-долу видях хора, които отричат турското робство. Евродебилизма е страшно нещо, много страшно. Батак никой не помни,браво "българи" чалгария е едно ПЛЕМЕ, това е. Аз съм българин, но се налага да кажа това. Русия се оказа по-велика нация от нашата. До Путин :Няма да ти се сърдя ако пуснеш ядрена бомба в чалгария

Какъв българин си ти бе манго? България винаги се е намира на кръстопътя на 2 свята и всеки се е празнил в утробата на жените и, като се започне от кръстоносците да се свърши с афганските мигранти. Сери си във феса и си го нахлупвай на главата, не се прави на интересен. Сега ни обясни Руснаците които нападат турците в Руско - Турската война (подобно на Украйна) освободители ли са били или окупатори?

Никакви коментари, троловете мълчат и не ни обясняват как когато Русия изпълнява 2 еднакви роли в 2 войни я определят с различни имена. Русия и в двата случая освобождава беззащитните и онеправданите, едните тормозени от турците, а другите от украинските фашисти.

Така, руснаците са ни освободили и това за всеки ИСТИНСКИ българин е ясно

За фашистите на Зеленски нищо не казваш, те са интересните тук.

фашистите на зелю ,руснаците освобождават усрайна от тях ,това за всеки НОРМАЛЕН човек е ясно.

Могъщата руска армия въоръжена с безаналогови Армати, свръхзвукови кинжали, непобедими су-та, безстрашни чеченци, по руски трезвени бляди, смразяващи град-ове, изпепеляващи солнцепеци, водена от харизматични готвачи и интилигентни еленовъди, успя през 2023 победно да се загради с обширни минирани полета и да превземе 2 села!! Слава Путлеру, слава! Украинците с трактори ви победиха, вати! Без ракети и авиация! Но те се бият за живота на децата си, а вие за маниакалните комплекси на едно късо ченге!

Глиги , ти ли си бе ? Що избега от Усраината, не ти ли ареса там, да те могилизират в чернозема ?

беше там и видя или още не си изтрезнял ?!?

ги обясни на стотиците убити в Донбас от бандеровците.

поляците май не си знаят интереса... ми нали тогава с по-дългобойни ракети по погрешка събратята им ше земат да гръмнат варшава

Вярно ли е, че помаците от Пловдив на мястото на Альоша ще издигат паметник на Помака от Пловдив - Хафъз Ахмед паша, който е бил 2 пъти Велик Везир на Османската Империя

За местото на ПСА шарлатаните са приготвили Великият Везир Ахмед Шефик Мидхат паша от Ловеч, понеже е писал първата турска конституция

Ако някой не е виждал глутница дръгливи и мизерни кучета как се надъхват взаимно, че не ги е страх и вдигат аларма- е тука е мястото! Русоробските мастии вият на умряло и се давят в лигите си! Неуморно и бясно лаят за да заглушат даже мисълта, че вожда ПутлЕр губи драматично, и то те само войната- губи влиянието и позициите на Русия доколкото ги е имала во веки! Вместо пишмян императора да използва тези 30-40г оставащи на въглеводородите като ценен източник на средства, които да инвестира в обеството, да го направи примамливо за хора от цял свят , както дори арабите се сещат да правят, хер ПутлЕр реши да си избива комплексите! Кагебейското ченге махаше крачоли из Кремъл и по света и започна да сипе заплахи- западните лидери, интелигентни хора, в началото даже не можеха да повярват, че историята се повтаря- че Сталин, Брежнев, Хрушчов живеят в малката бедна душица и на този болшевик! Независимо колко му помагаш на бляда и се опитваш да го цивилизоваш той си иска едно- да руши и да убива! Да владее! Нещастен народ на роби и алкохолици!

Как е? Радва ли се, че му дойдоха над половин милион последователи перманентно на гости?

Ако бяхте милионери, бихте ли дали 1 000 000, за да можете да стреляте по укронацисти с ракети?

ЩЕ СИ ДАМ И ПОСЛЕДНИТЕ ПАРИ ДА ЗАТРИЯ ФАШИСТИ И БОГОИЗБРАЛИ СЕ ЦИОНИСТИ. ЯСНО ЛИ ТИ СТАНА.

Браво!!! Аз също!!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ!!!!!

Фащай чемаданите за Челябинск и Пундя ще те направи - рублев 'милионер', а скоро и милиардер даже)! Колкото до оркските ракети, те пак Воронеж удариха! По-рано само във вицове, сега вече на живо :))))

Украинците с всяка ракета или дрон поразяват военен кораб, или самолет, или команден център, или фабрика за оръжие.. блядовете миналата година атакуваха основно енергозентралите да да тероризират цивилното население, а през това време за 3 месеца украинците си върнаха половината от завзетите територии. За да улучат военен обект и то ако приемем, че по случайност са получили адекватна информация за местоположението, на руснаците им трябва да изстрелят поне 3-4 от "високоточните" си ракети! Затова сриват цели градове с артилерия, те по друг начин не могат дори и да искат, а и не искат , щото в матушка никой на никого не цени живота, камо ли да ценят живота на другите народи, пък макар и братски! Само нашите русороби-говноядци си мислят , че някой ще ги потупа по рамото, че предават България за жълти копейки! Пияници гнусни, социален отпадък!! Но на Путлер вече му се вижда края- съседът Финландия и Швеция са в НАТО, икономиките им са съизмерими с руската, армиите им са доказали какво могат срещу руснаците! Германия и Япония за първи път от 80г правят недвусмислини промени във военните си доктрини, цялото НАТО е мобилизирано да спре азиатските диктатори! В НАТО или не, Украйна е фактически съюзник на ЕС и САЩ, с една от най-силните армии в света в момента! 8 руски самолета свалени за последната седмица!! Ф-ки те вършеят в небето на Украйна! Сторм шадоус и атакамс безпрепятствено думкат където поискат и не ги интересуват разни с-400,500, 1001 нощ.. пейтриът свалят всяка ракета даже тези изживяващи се като гиперзвукови.. а китайските измишльотини са по-евтини копия на руските боклуци, за севернокорейския цирк не си струва даже да коментираме. Иран ако отърве кожата от Израел догодина ще си трае за дълго. Аятолаха да не забравя че около Иран в момента има 3 американски самолетоносача (от общо 21) с 400 бойни самолети, всеки от които е по-добра версия от турските и с мнкратно по-опитни пилоти... пак- Садам имаше на 700 самолета, 5500 танка и 1 млн войска, беше прегазен за 2 седмици със 150 жертви от американска страна

88888

ПАК питам руският трол- абе, тЪЪЪЪпанар, ти какво искаш да ми кажеш- я виж тук цените в любимата ти москва на 1 кг картофи- от 20 до 1200 РУСКИ РУБЛИ. Що не ги сравниш с това- колко кг картофи от супера можеш да си купиш с бг лева с една минимална работна заплата в България, която е 993 лева от 01.01.2024 г. и колко кг картофи от супера можеш да си купиш с 1000 руски рубли в русия ;0

ОТАН щеше да събира армия от 300 000 аскера? Как се разви този проект? Нищо не се чува по темата. Укрите обучени от великите ОТАНци, специалисти по обстрел на сватби и кръщенета, обучиха мега нинджи дето щяха да взимат Крим за една пролет, после стана лято. Кво стана с тоя план? Колко нови танка произведоха ОТАНя? 100? 200? А снаряди и ракети? НОВИ питам? Не от складчетата дето опоцкаха. Русия щели да бият? С кво бе? С миндилите третополови ли? Русия за година увеличи производството на ВПК с над 10 пъти. 2000 танка са доставени на фронта от контранаступа насам. Имате ли няква идея за каква индустрия иде реч? За каква организация? Мобилизираните бяха снабдени и обучени с ротация. В момента са асове. Ланцетите имат документирани над 200 попадения. Новият модел с ИИ праска на фронта уоундървафлите. Идват нови варианти. Средно 1000 човека на ден се записват в Русия доброволци. Всичките са на договорни начала, с високи заплати и бонуси. Ракетите не свършват. Укрите реват, че датата на производство е 2023 та. Геранчетата са модифицирани с Джипиеси и има вече версии с реактивно задвижване. Цялата стратегия на Русия е война на изтощение на противника. Всичките позиции заети от Укрите са зачистени и ги мачкат парче по парче. КЪДЕ РЪГНАХТЕ КРЕТЕНИ ЦИОНИСТКИ? А?

Такова се обадило.