Нови правила: Личните лекари вече няма да оповестяват мобилните си телефони

Вечер и през уикенда пациентите ще могат да звънят на медицински практики

Обратно в новината

Коментари - Нови правила: Личните лекари вече няма да оповестяват мобилните си телефони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който има пари ще се лекува, който няма да събира капачки и да се моли на Господа!

За чий изобщо съществува това безумие "личен лекар" ? Някога си имаше участъкови поликлиники и системата работеше горе-долу добре. Сега е някакво тъпо кипене на безмислен труд. Разговор със сестрата: "Добър ден, идвам за направление за ортопед - А ,не, първо доктора трябва да ви прегледа и той да прецени към кой специалист да ви насочи - Ама мен ме боли коляното, за очен лекар ли да искам направление?". И този разговор е съвсем реален, не е измислица.

5 дни по 8 часа работно време, в един кабинет трима.

Така или иначе нито вдигат нито вършат нещо а прост системата е по старо му само с едно ненужно звено точешто пари и без това се усвояват горе а тези личните долу и здрави хора няма

Тези предложения ги правят явно роботи. Не може нормален човек да измисли това. Лекаря не е ключар или вестникар. Човешкото здраве не е бойлер да го включиш само на дневна или нощна тарифа. Да се оттеглят тези предложения

Просто е време всеки работещ да почне да плаща на здравен фонд по лична сметка и общатат каца да умре. Сегашния модел е доказано неработещ.

Това е западния модел.Преди лошо ли беше като имаше дежурни екипи в поликлиниките денонощно?

В булгаропитек е като в ЮАР например или във всяка африканска или латиноамериканска страна, имаш пари лекуват те, нямаш, общо взето мреш. Това е така,понеже на нас местните аборигени все някой друг ни е виновен, от папата до рицарите тамприери, но никога ние. Същото е с, полиция, армия, образование, съд,прокуратура и тн.

Съпругът ми влезе в болница за операция , и каква изненада и стрес беще, като ми показа епикризата си!!! Беше за жена.... Разбирам го, защо повече не иска да види лекар....

и при мен се случи - издала ми беше направление за биопсия на простата с егн и име на жена. Шоу. За да вляза се наложи да платя една такса и така. Кактро се избъзикаха при приемането - уникален случай на рак на простата при "жена"!

Няма ли да ги закриват тия излишни структури, които не правят нищо и без това?

...и никаква потребителска такса!

Да му мисли бързата помощ. Ще станем като циганите. В извънработно време при температура директно на 112.

Не че и сега го вдигат в извънработно време,аз предлагам да въведат и четиридневна работна седмица при лекарите,с тях и без тях...все тая

ама цяла четири дневна работна седмица. Не може ли като в оня виц - сряда. Е, все пак всяка сряда.

Ми за къв уй ми е ЛИЧЕН лекар, кат не мога да го потърся при нужда?. То не че сега е откриваем на телефона :).

Махнете личните лекари и без това човек не може да си избере, защото никой не взема пациенти.

Така и така отиваме към американския модел, може ли поне да спрем да плащаме осигуровки за да може неосигурените цигани и неосигуряващите се бизнесмени да не могат да ползват нефункциониращата спешна медицинска помощ, недофинансирана от нашите осигуровки и данъци

Те не са лекари а администрация ли ?

Личните лекари работят по 4-5 часа на ден, това нормално ли е?

Мойто GP редовно реве че няма направления. Ела, вика, другия месец... Абе как другия месец, аз болката не мога да я спра, да ѝ кажа "чакай до другия месец"!!! Нелепо е с тия лични лекари, преди си беше по-добре с поликлиниките - отиваш и си избираш лекар по всяко време, без направления. Дори в спешното не искаха да приемат без направление баща ми в събота!! Искат ми направление, а GP-то е на работа чак в понеделник, а баща ми беше страшно зле!! Лудост!! Не се цени човешкия живот в България!! Не просто здравна реформа е нужна, ами и морално обучение на населението!

Доста нескопосана статийка, с правописни грешки и неправилно използване на думи.

идейно: щом личн. лекар(ка) не ще да получава телефонн0баждане или текстово съобщение - вкарва съответн. gsм н-р в категория: нежелани повиквания. Личните медицински специалисти, също като немедицинските такива, са човеци и имат нужда от почивка, занимават се болшинство от времето за пациентоприем с интелектуален труд, живи & здрави

Се лекува клини4ната пътека.Като ти изте4е пътеката те изписват с подобрение,без изобщо да са те лекували.И когато им кажеш ама,аз за това за което дойдох вие не ми открихте при4ината и нямам за нега диагноза,докторите ти казват ама ще дойдеш след седмица ,две да те изследваме по друга пътека.И така до безкрай,вместо да ти открият при4ините за заболяването,излиза 4е трябва да влизаш по няколко пъти за едно и също оплакване, за да се то4и Здравната каса.

Една позната я оперираха от преплитане на червата. Изрязаха и 10см черво и я изписаха на 6 ден с болки и температура. Свършила била пътеката. Това е положението.

Докато не се подпише пациента,4е има подобрение,никакво привеждане на парите от Здравната каца.

Системата "джипи" в БГ е основно хранилка за добавка към пенсиите на лекари -пенсионери. Тази система сама ще умре след някоя и друга година. Доказано анти-здравна е.

Ама дотогава и бая хора ще си отидат по вина на тази Система.

Схемата с личните лекари се оказа неефективна- пред кабинетите висят основно бабички с нормални за възрастта си болежки и деца също с нормални за възрастта си настинки. Може би е по- добра идея вместо да се записваш към личен лекар, да се записваш към поликлиника и там ставайки пациент на конкретната поликлиника да ползваш всичките им специалисти, регистратури и т.н.

Има резон, въпреки, че невярвам , че и при това положение няма да се намери начин да се опорочи! Единсвеното спасение от бялата мафия с престилки, да започне да се осъждат!!! До сега няма нито един виновен доктор!

Тепърва пациента ще усети силата на лекарската ммафия ! Лошото е , че държавата я подкрепя!

При този недостиг на лични лекари не можеш да се добереш до направление. Това е още една преграда между пациентите и навременната лекарска намеса. Незнам изобщо защо си правя труда да се осигурявам. Повече внимание ти обръщат като плащаш кеш. Болниците са частни търговски дружества и ако нямаш пари в джоба, дори да си осигурен, никой не ти обръща внимание.

Поне да си напишат номера водомерите.

Както и да го въртят и сучат с две тухли къща, от калпак кожух и с пръдня боя не става.

Никъде по света лекарите си дават личните телефони. GP-тита работят до 5 след обед. Обаче, след 5 има спешен, но служебен телефон, на който някой отговаря при нужда.

Едва ли по света, болните чакат с часове пред кабинетите за едно направление, а при лечение някакво ти съдират кожата с такси, независимо, че си плащаш осигуровки!

Прав си. Не чакат с часове. Чака се дни и седмици. А за специалист даже с месеци. Само тук може да чуеш- Айде бе докторчето, 15 мин чакам вече

В чужбина личния лекар дава по своя преценка направление, а не по желание на пациента. Като не искаш да чакаш или имаш различно мнение - плащаш. А българските здравни осигуровки са мизерни в сравнение с европейските, съответно и обслужването.

Напротив,чака се и то много!

Не ми говори как било по света! Много добре знам! Това с 38 температура да седиш пред кабинета на личния лекар, го няма никъде по света! А това става, защото за времето за домашни посещения, личния лекар си е вкъщи!

Така и трябва да е, но за съжаление в България няма нормална спешна помощ и спешни кабинети!

Гледайте какви глупаци ни управляват. Ако има пандемия и локдаун как ще знам къде да търся личния лекар, като му нямам телефонния номер?!

Да премахнат личните лекари. Време е.

нямат никаква представа какво е положението с личните лекари по селата. Няма такива наблизо! Понякога са на 1 час път с влака, т.е. са в града, до който превоз има три пъти дневно и само с влак. Третитя път е в извън работното време на личния лекар!

На мен по време на пандемията почина личният лекар, но аз не знам за това и си чакам инструкции какво да правя за ваксините. Нали така ни инструктираха чрез медиите. Че личните лекари отговарят за това. Случайно разбрах, няколко месеца по-късно, когато реших да видя пациенското досие. И изненада пишеше,че договорът с личния лекар е прекратен. Почвам да търся какво е станало и случайно разбирам че е починала. Така в най-големия пик ходя да търся кой личен лекар записва пациенти. Но ме гонят като животно, защото всеки сложил телефон да съм си запазил час. Жалвам се в НЗОК как може такова нещо, да не бъда информиран, че личният лекар е хочинал . От там някакъф професор -директор на НЗОК ми отговаря, че те по закон не са задължени. То и по закон няма Ззадължение този да е и шеф...

Даже адресите и работното време да не обявяват! А депутатите тъпоглави дармоеди всяка седмица да се бият с тояги на голо!

Практиката с медицинските центрове в извънработно време и през уикендите е ФАКТ. И е РАБОТЕЩА. КОЕ човешко същество би издържало 24 часа, 7 дни в седмицата ДА Е НА ЛИНИЯ?!

Ами да почнат работа в строителството.

И без това лекарите по болниците се държат все едно болницата е на баща им. Имат договори с по 10 болници + частен кабинет, обаче хората умират като мухи от некадърие. А сега и личните лекари нямало да оповестяват телефоните си. Тогава да ги закриват нараво. Личния лекар не само не помага, а пречи. А в случая става АБСОЛЮТНО безполезен!

А най-добре е въобще да не работят, само да взимат заплати! Време е и за нови медицински специалности, телефонен доктор, например!

А какво ще кажат за импулсов телефон,6лв.на минута,позната практика

Тогава ще затворят кабинетите си и преглед само по телефона. Сещаш се?

И се сменя името на личните лекари, оттук нататък те ще се казват безлични лекари!

Е, това не мога да разбера, защо триете мнението на хората! И вие- продажната журналя и докторите- лични сте ненужни!

Защо направо не криминализират общуването с личния лекар? Толкова ще се улеснят нещата!

То се е видяло, скоро ще ви преглежда ИИ през телефона. Както и ще продава на децата ви и ще ви изпитва.

То защото сега си вдигат телефоните... и в работно и в идвънработно време... ама така е, като на един личен лекар се падат средно по 4000 пациенти... те имената само не могат да им запомнят, но пък взимат по 3 лева от касата на пациент само защото се води при тях

И личните и останалите доктори м@мата са си @вали... В една болница нищо не ми правиха, а после като прочетох епикризата...операция... Ужас!!!

Вместо да улесняват хората и да правят по достъпно и качествено здравеопазване, те максимално затрудняват хората и създават чувство на несигурност.

направо в нелегалност да минат, само банковата сметка да напишат на вратата и толкоз

Мрете си тихо в къщи и не ни занимавайте !

" С проекта за нов рамков договор личните лекари ще са длъжни да консултират пациентите си само в работно време." Едно време на един селски медицински кабинет (имаше такива по селата) имаше работно време, в което имаше и текст "За спешни случаи от 15 до 17 часа". Голям бъзик падаше. Ама сега това се оказа не на бъзик.То и без този "закон" моят личен не си дига телефона в рамките на обявеното от него работно време, сега какво изобщо няма да го "безпокоим" с разни болки и болести. Найс. Честито.

Мен ако ме питат въобще и няма нужда от тях. Да си връщат поликлиниките от преди. Отиваш, преглежда те този който си избрал, дори и да е специалист. Не е необходимо, примерно, ако имаш проблем с очите да ходиш при някакъв личен лекар, който играе роля на диспечер и само ти губи времето с часове защото бил много натоварен и ти взема такса. Тогава нищо не можещите ще си пият кафето по цял ден , а можещите ще печелят. Вечер дежурни пак към поликлиниките.

Че, кой ти пречи да отидеш направо на очен лекар. Такива хубави и обирудвани очни клиники има

лични лекари - неефективна и порочна практика!

За какво са ми тогава личните лекари? Нали идеята е, ако се почувстваш зле да се консултираш??? Сега като се разболея от нещо първо ще оздравея, после ще ходя на лекар .... чакай, от нали щше съм здрав! Няма да дават и болнични :) Браво!

браво! крайно време беше!!! как така някакви болни навлеци ще им звънят, та даже и уикенда!!! те искат само парите от касата да взимат, а не да се занимават с някакви си пациенти!!!!

Може да не ти се вярва ама и тези хора имат или се опитват да имат личен живот. И от храна имат нужда и от почивка