17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в Австралия вече е така от десетки години и от тогава са нямали масови престрелки, браво и на Нова Зеландия - правилна стъпка. САЩ имат много да се учат, но там лобито на NRA е прекалено силно, за съжаление..

Тая премиерка е супер актриса. Научила се е от баща си. Тоя терор й дойде дюшеш.

ДА ИЗСТРЕЛЯТ ПО ДВЕ-ТРИ КРИЛАТИ РАКЕТИ ПО ВСИЧКИ ВОЕННИ ПРОИЗВОДСТВЕНИ ЗАВОДИ ПО СВЕТА. ПО ВСИЧКИ. ДА СЕ ЗАДЪЛЖАТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ЗА ЕДНА ГОДИНА ДА УНИЩОЖАТ ЦЯЛАТА СИ НАЛИЧНА ВОЕННА ТЕХНИКА. ВСЯКА ДЪРЖАВА ДА ИЗЗЕМЕ ВСЯКАКВО ОРЪЖИЕ ОТ МАГАЗИНИ, ОТ ХОРА И ДА ГО УНИЩОЖИ. И най-после хората и света да си починат и успокоят от тези нечовешки, адски, масови разрушения, от непосилните мигрантски проблеми, от братоубийствените войни.

Господа, Нова Зеландия ще забрани продажбата на полуавтоматични карабини а не изцяло на полуавтоматично оръжие.

Първо - полуавтоматично в нашата терминология няма. Казва се самозарядно. Второ - те само карабини имат самозарядни и като ги забрянат тях, значи забраняват всичко, защото другият самозаряден клон - пистолетите, там отдавна е ограничен на максимум.

По тази логика много неща могат да се забранят - ножове, брадви, чукове, тесли, бухалки, въже .... Все неща използвани при отнемане на човешки живот. Дори и леките коли и камиони. Колко терористи се врязаха с камиони в тълпи ?! Истината е само една - в световен мащаб управляващите не искат управляваните да имат огнестрелно оръжие! Също като робите нямат право на такова.

доста си прост, но за сметка на това наваксваш с теории на конспирацията. типично.

дирниците трият ли, трият

абе тази министър-председателка със шамия да не се е потурчила от страх ли..

мълчи ве смешен

Нашите предци са си давали живота, но не са сменяли вярата си. А тази женица беше необходимо един луд да постреля и веднага се помоахмеданчи. Не знам какъв лидер е и как я следват новозеландците.

не знам как не си в Белене

Дано ме разберете правилно, но тази само като я гледам ме избива на агресия. Попитах се/вгледах се по внимателно във фотоса/ защо ми идва някак отвътре потребността да и пронижа черепната кутия и проумях колко много може да ти каже една снимка, ето част от това което усещам гледайки я: бездънни псевдотолерастки либерастки самоубийствени еврогейски/а вече и Новозенландски/ ужким ценности, сълзи исополи, а нашествието е в ход, бързо, повсеместно и за жалост необратимо. p.s. дум-дум..

Още по-просто е обяснението - сурата й е деформирана от дежурното състрадателно гримасничене и вече е перманентно асиметрична. Същата работа и с нашия Боко - все намръщен в стил "строг, но справедлив" и вече нормалното му изражение е на сбръчкан цървул.

Пусни я в гугъл. Има и други снимки. А като и проучиш бекграунда, може пък да те избие и на други работи, напр. да я поканиш на вечеря...

Кво да я проучваш тази ненорамланица?! Била е мормонка, т.е. е вярвала в приказката за малоумни на Джон Смит, което автоматично трябва да я прави негодна за публичен пост. Обаче с "вразумява" и напуска църквата на "Светците от последния ден", защото били нетолерантни към холосексуалистите - ха, ха. Не за друго, примерно, че са пъни идоитизми тяхните, ами именно заради това. На няма проблем, де - управляващите са еманация на нацията. Така както гербаджиите са олицетворение на средния българин, тя е събирателен образ на онези бройлери новозеландците.

Няма да я каниш на философска дискусия бре! А предвид образованието и досегашната й кариера, има реален шанс да бъде преубедена и вкарана в правия (да не се бърка с правоверния) път.

Чета коментари по-долу и се чудя, защо да НЕ забраняваме огнестрелното оръжие да се продава на всеки. То може да бъде използвано само за цели, забранени от закона - охрана и ловци си имат регистрирани оръжия. Защо му е нужно на човек да си купи огнестрелно оръжие от магазина - за ежедневни и битови нужди ли?

Репликата на подкупните политици е, че така се защитаваме. Интересно е, че няма статистика колко хора са се защитили, само благодарение на това, че обикалят винаги с убийствено оръжие в тях.....:)

Има статистика, естествено. Но често до нея даже и не се стига, защото конфликтите бързо се пресичат и до полиция не се стига, или ако се стигне, пишат по един предупредителен протокол на всички участници. Питай ме отъкде занм каква е процедурата. Лично на мен два пъти м е вършил работа по предназначение пистолетът, а доста повече насрещните са били разколебани и до конфликт изобщо не се е стигало. А на този наивник ще кажа, че с ползва именно за цели разрешени от закона - самоохрана, като охраната не значи само директна употреба, а и превенция. В момента, в който четирима натопорчени цигани или родни мутрички започнат да разсъждават докъде могат да ескалират нещата, предвид пистолетите, работата се разсъхва и най-много да завърши с псувни от тяхна страна.

ТОЙ създаде хората различни, а Самуел Колт ги направи равни. Представи си 40 килограмово момиченце, занимаващо се с художествена гимнастика или балет и 120кг нацепена батка, фен на ММА. Познай, при евентуален конфликт, кой ще пострада. Е, оръжието до голяма степен изравнява шансовете. Като работата на държавата е да ограничава достъпа до оръжие за престъпниците и да не пречи на законопослушните да го имат за самоотбрана.

Е, това е страшен мит - никакво равенство няма и всичките gunslinger-и от едно време го доказват. Който не се занимава основно с това и само разнася пистолета има предимство пред циганин с тояга и никакво такова пред друг натрениран стрелец. Мани ги IPSCтата, а погледни fast draw турнирите. Това ако го видиш на филм, ще кажеш, че е невъзможно, примерно Bob Mundane. Филмовите дуели са егати флегматичните смотанящини на фона на реалните умения. Да не говорим, че на колт револверите са били боклуци, така както и всички останали и са били наравно с ножа като предпочитание. Почти всички герои от Дивия запад са действали с пушки - двуцевни гладкостволни за близък бой и нарезни лостови карабини.

Ама ти си го представи - как тя мъжки го гази с пистолета и как той уплашено бяга...хора доскоро на тия им вадиха пистолети всяка вечер такива като тях.....та за 40 кг. момиченце е глупава хипотеза сам.

Точно в това трябва да се изразява ролята на държавата и законите - да не пречат на добрите да имат оръжие и да създават всячески затруднения на лошите да го имат. Защото лошите хора с оръжия, могат да бъдат спряни само от повече добри хора, с по-големи оръжия. И след като лошите винаги намират начин да се въоръжат, не трябва да пречим на добрите.

За желаещите винаги ще се намеря автоматични и др. За справка може и в Сф. да си купите. Забраната са да се затворят нечии усти

Ами утре някой като убие някого с нож, и ножовете ли ще забранят?! Тия либерали не се научиха, че не предметът, а човекът е този, който отнема човешки живот...

Ами имаме съвсем пресен пример от България - съпругът имал две законни пушки, но заклал жена си с нож и после се самоубил. Или поне такава версия излезе в медиите. По извратената логика на забраните, май ще трябва да забраним гражданския брак и общуването между половете, че да няма семейни трагедии?

Във Великобритания е така. Искали са ми лична карта за да си купя вилица от магазина, без майтап.

Вярвам ти! На мен са ми искали паспорт, в края на социализма, за да купя малък механичен будилник.

Е, добро утро. Те отдавна се чудят как да ограничат готварските ножове и да не се продават дори срещу документ за самоличност даже. Щото е много трудно някой да наточи на шмиргел една шина, егати...

Предлагам да се забрани производството и продажбата на леки автомобили, камиони и автобуси, защото с тях стават много катастрофи и загиват моного хора! А...кво ще каже приемирката на Мюсулмански Шериат Нова Зенландия?

си дойдем на думата... или защо този атентат беше спретнат...

Много добър въпрос! И в подкрепа на мнението, че не ислямът по принцип е виновен, ще кажа, че в процентно отношение ислямистите в Германия са много повече от която и да е друга страна, с масова имиграция. Вече гонят към 6 милиона, предимно от Турция. Обаче някой да е правил атентат срещу тях? И не, обяснението не е в кастрирането на съзнанието на немците, след войната. По-скоро опира до това, че турците в Германия се скъсват от работа. Захващат се дори с най-непрестижните дейности, от които немците бягат далече. При това, от 10 турци, 8-9 успешно се интегрират в обществото. Ако не те, то децата и внуците им. Няма да видиш в Германия турско гето, където живеят 4 поколения бенефициенти на социални помощи, които дори книжовния език не знаят. Същото важи и за нашите мюсулмани, които емигрираха от България. Никой няма да обърне особено внимание на това на кой бог се кланяш, ако споделяте еднакви обществени и културни ценности. Дето имаше един виц - ако в китайски магазин евреин купува подарък на мюсулманин за Коледа, значи най-вероятно се намираш в САЩ.

Ти нва кого ги разрпавяш тези вицове за интегрираните турци? Все едно ние не знаем и не виждаме какво е в Германия и в Астрия. Там вече са трето поколение, а не само, че лятото правят кервани към "родните места", ами се радикализират все повече. На Ердоган митингите и "турът" из Европа как мина наскоро? Да ти преразказвам ли дианетът какви ги върши и на какъв ислямски натиск са подложени всички в тяхните затворени общоности, дето уж според теб били интегрирани. Познати момичета тръгнаха със забрадки, защото ходжата привикал бащите им и им казала "our way or the high way" - или слушате или ви отлъчваме и забравяне за бизнес с други турци.

Не съм казвал, че всички са интегрирани. Обаче ако сравниш броя обрязани имигранти в Германия и Франция, в Германия са в пъти повече. Обаче в Германия няма да ги видиш да палят коли и да разбиват магазини. А ако мераците на Ердоган можеха да се осъществят, турската диаспора вече щеше да има парламентарна група в Бундестага, сравнима с тази на християн-демократите.

Е, не, тук някой яко трие напълно издържани мнения, които обаче не му харесват, защото е пълен бот.

Неавтоматичните пушки и пистолети ще ги забранят при следващата касапница, че да изкарат още малко милиони бедните оръжейни компании - предизборни спонсори на кампании.

Като я гледам премиерката на Ислямска република Ноова Зеландия,готова е за булка на ИДИЛ !

ОТ КЛАСА НА МАСТЕР ДАНАИЛОВ ;))

ДА СЕ УВЕЛИЧИ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЖАРТИЕРИ . ЗА ПРАШКИ ! :))

Това е резултатът от "повече жени" в правителствата и изобшо. Давай да назначаваме жени, само защото трябва да се запълва полова квота. И какъв е резултата - малоумни закони в Европа (справка - Брюксел) и в други държави. Тотален прием на нелегални "бежанци" и писъци в медиите и репортажите "жените! Децата!", а на кадрите ясно се виждат само млади мъже,

Има различни жени. Например - Голда Меир, Маргарет Тачър...

Няма, бре - няколкото изключения само потвърждават правилото. Елизабет, Виктория, Тачър и Мейр са били с мъжки манталитет, поради условията и обстоятелствата, а не "състрадателни" глупачки като тази на снимката, която от състрадателно гримаснечене вече й се е деформирала физиономията и е станала асиметрична.

За другите не знам, но Баба Елизабет има достатъчно деца, че да й приписваме мъжки манталитет.

Виктория пък хептен ги е нараждала. Това няма нищо общо с мъжкия манталитет в управлението и всички им действия го доказват. За Тачър да не говорим. Фолклендите ги мани, ами с локаута какви ги навърши и какво стана със стачкуващите? Не мъжко мислене, ами бетон, за разлика от сополивите Джасинди, Меркелици и онези скандинавките, дето и имената им не знам...

НА МАОРИТЕ ИЗВИНИХТЕ ЛИ СЕ , ЧЕ ИМ РАЗКАТАХТЕ РОДА ? ЕЙ ТАКА , ОТ КУРТОАЗИЯ ДА СЕ ИЗВИНИТЕ, ИЛИ САМО ПЪРВИТЕ ТРИ БУКВИ , А ?!

А маорите извиниха ли се за изтребването на птицата моа и предизвикания от това геноцид над най-голямата хищна птица - хаастови орел?

ПИЛЕ ? КАЧИ СЕ НА ВИСОКО И ПОЛЕТИ :)

А защо крещиш? Дръж си емоциите под контрол, НЗ е далече.

За какво да им се извиняват на маорите? За това, че са ги светнали, че на идване са минали през едни по-далечни острови, където имало изключително миролюбиво население - мориори. Маорите се амбицират, отвличат английски кораб, изсипват се на островите и извършват добре документиран геноцид срещу кротките местни, като идват нови вълни маори вече въоръжени с мускети и изтрепват, изяждат и поробват всичко, което шава.

Не знам защо ДИР разпалва омразата между религиите с тия коментари по долу??

Русофилите са много тъпи както се вижда по долу!!

А оръжията които е използвал били ли са законно купени? Щото пишат. че си бил купил еди какви си оръжия законно, ама при атаката е използвал други.

Законно са били купени през 2017!!

Той е австралиец, бре. Имал е австралийско разрешително за едната AR15, която модифицира и съответно автоматично я прави незаконна. Втората е сглобена от части и за нея изобщо няма нищо. Пълнителите му са незаконни отвсякъде, заради големия си капацитет.

С тия забрани единственото, което постигат е да направят обикновения граждани беззащитен. Нищо повече. Престъпникът никога няма да се юрне да си купува законно оръжие. Тия козметични промени са единствено в ущърб на обикновения човек и на никой друг. Медиите се разцепиха да ни обясняват, заради един луд, че сме лоши и гадни масови убийци, ама никой и гък не казва за стотиците избити само за седмица в Африка християните. Пълна и удобна тишина.

По-лошото е, че така приучават гражданина да търси за всяко нещо държавата и да се примирява с подаянията, които тя благоволи да му отпусне. А до какво води това, всички помним, от нашето близко минало.

Глупости на търкалета. За защита не ти трябва автомат или автоматично оръжие. Как ги защити сега разрешението да могат да си купят автомат?? Как ги защити?? Никак. А за избитите стотици мюсюлмани в Сирия кой говори??

Тях не. Но в САЩ, миналата година, гражданин защити съседите си в църква, от точно същия атентат. При това използвайки законно закупена полуавтоматична карабина AR15 (гражданския вариант на M16). Там нападателят беше въз мургав мюсулманин. Просто в НЗ, до момента, не е имало подобни ексцеси, че хората да свикнат да са бдителни. Също както и в Норвегия.

Все тая

Така... чукча не читател, чукча писател... Ще забраняват и полуавтоматичните оръжия. Кои са те? Оставям на висшия миротворчески интелект да поръси знания. Аман от зле информирани, нечетящи, но за сметка на това много шумни... ми, идиоти.

Супер безумно решение - дай да обезоръжиме законопослушните граждани, че да могат мюслитата и бандитите да ги трепат по-лесно. Няма държава управлявана от женда да е прокопсала ...

А по новините никой не каза, че онзи ден ИДИЛ са взривили църква в Нигерия и има 100 убити. Къде е равноправието и етиката на медиите?

Исляма превзема белия свят, не с оръжие а с наглост, юдейска помощ и с матки! А вие забранявате едно от противодействията! Толкова предатели и заблудени изроди не знам да е имало в човешката история. Когато ислямизацията достигне пика си лошото е че тези го причиниха няма да са живи, за да ги обесим. Примерите до тук са поне два, арабския халифат и османската кочина. И двете са изкарали по над 500 г, напълно изгубени столетия изптлнени с мъчения, децивилизация и безвремие...

Най-точният пример е Ливан - четете историята на гражданската му война и как началото й е следствие на наплива от паленстински бежанци, заради историите с Израел. Така мюсюлманите стават мнозинство, а това винаги води до конфликт и мюсюлмани и левичари се съюзяват срещу християните и десните - т.нар. фалангисти. Следва 15годишна гражданска война, 120 000 убити, над милион мигранти и Бейрут от "Париж на Близкия изток" става разорана кочина.

Вчера ме привикаха в управлението да подпиша декларация-предупрежждение да не ползвам езика на омразата, как са ме открили.

По ИП адреса , доставчика не отказва да дава информация за потребители си на службите, това си е обикновенна практика при българските ISP-та лично са ми разказвали хора които работят за интернет доставчици даже идват при тях без документи и директно им казват дайте информация за тези и тези ИП-та после си правете сметка що за държава сме

В България автоматичните са забранени / само за колекционери след обезопасяване/, а полуавтоматичните са разрешени за лов.

полуавтоматични? това значи и всички пистолети, на тея хора какво им остава да имат... ножчета..

С пистолетите и така работата е бая затегната в Нова Зеландия. Тука удрят дългото оръжие. Което отново е идиотщина, защото на последното световно по IPSC руснаците изкараха калашник с ръчно зареждане (като помпа). Да се настави тубуларния магазин на стандартна 71-79см помпа до 15 патрона, също не е кой-знае каква философия (а има и готови комплекти). Като с малко тренировки, стрелбата с подобни оръжия е не по-малко ефективна от стрелбата с полуавтоматично оръжие. С тая разлика, че помпата няма да тръгне да засича, както направи АР-ката на стрелеца в джамиите. Да обобщя - или трябва да се търсят причините за подобни престъпления по-дълбоко и да се решават обществените проблеми, преди да са прерастнали в катастрофа или трябва да се забранява всякакво оръжие и да се строи светлото комунистическо бъдеще. Ние извървяхме този път. Чудно обаче защо "уж" белите държави не искат да се поучат от нашите грешки.

Помпите и изобщо гладкоцевните също засичат и то много по-зверски от нарезните. Самозарядна като засече - голяма работа, презареждаш ръчно и това е. При него проблемът е, че ги е модифицирал и пипал, а и не е ясно с какви пружини е преправял пълнителите, за да им вдигна капацитета от 7 на 30 зарядни. Друго не разбирам - за какво е целият този спор. Той достатъчно дълго сее готвил и спокойно е можел да се сдобие и с напълно незаконни истиски авотматични АКта с каквито е пълно навсякъде. В Швеция да не би режимът за оръжията да е либерален? А от свръхпредлагане от косовари и босненци от югославските войни, ръчните отбранителни гранати са паднали вече на 30 евро, а Малмьо е европейска столица на атентатите с гранати. АК47ците отдавна вървят под 1000 евро парчето. Войните от Ирак до Сирия са наводнили пазара с "трофейни" образци на каквото се сетиш. Да не говорим пък ако беше решил да си извади лиценз за вривно дело, бее натъпкал субаруто с 1 тон флегматизиран хексоген и беше издухал цялата джамия.

А с леките картечници как стои въпроса ?

Ще им сложат допълнителни тежести, че да не са толкова леки.

правете разлика между 50 човека и 50 чалми. а кога ще забранят продажбата на автомати в рязаните държави?

Припомняме, че 28-годишният Брентън Тарант ликвидира 50 души миналия петък, след като откри стрелба в две джамии в Крайстчърч. По-късно той бе задържан. Жертвите са на възраст от 3 до 77 години. АЛОУУ ИМЕ НЕ СЕ СПОМЕНАВА И СЕ ПИШЕ ТЕРОРИСТ ИЛИ УБИЕЦ. И НЕ ЛИКВИДИРА БЛАГОРОДНО А УБИ

Остава надеждата, че парламентът, който трябва да гласува закона, ще й налее малко здрав разум. За съжаление, ако се съди по Австралия, това няма да се случи.

къде автоматичните оръжия не са забранени. Защото с тях може да се прави едно единствено нещо и то не е да се подпираш на тях докато вървиш. Сега остава да кажат, че няма и ограничение за калибрите ...

Ограничение за калибрите има само в САЩ. И то ограничението е за това дали можеш да купуваш свободно или трябва регистрация в АТФ/ФБР. Автоматични (full auto) оръжия има в доста страни. Същите САЩ, след регистрация и платена държавна такса. Иран. Афганистан. Доста европейски страни, с разрешително за колекционер или за чле на гражданска гвардия. До скоро и тук можеше, с тапия за колекционер. Разбира се Швейцария. И не оръжието или неговия вид е ключът към престъплението. Япония, където не само огнестрелното, но и доста от видовете хладно оръжие са забранени, беше арена на един от най-страшните терористични актове - пускането на БОВ в метрото. Сигурността се гради не на наказване на всички поголовно, забранявайки им нещо, а в предотвратяването на критични конфликти и страха от последващо наказание.

ако отида и си купя картечница с патрони изобщо никой няма да ме пита какви ги мисля, а? И хич не съм терорист , особено ако картечницата е едър калибър, че да мога да свалям пътнически самолети с нея като кацат и излитат или да завардя някое шосе ... Ловно оръжие и пушка за самозащита е едно - слаби патрони, ограничен магазин, малък обсег, автоматиката е съвсем друго

Знам, че съм писал дълго, но не четеш - няма да те питат, ами направо ще ти връчат формиляр за регистрация. И ФБР или полицията във всеки момент могат да ти го проверят. За България, няма законови органичения, но просто няма интерес към подобни системи. Като сметнеш цената дори за слабия .50 BMG от над 25лв за патрон, е разбираемо. Хората, които могат да извадят такава сума, играят голф, а не гонят михаля по баирите. Пък и в България нямаме такива добичета, които да искат нещо повече от 7.62x54 или .308

Да, бе нямало законови ограничения тук... А това сегашното, дето вече мина на първо четене в тази кочина парламента? И скъсените варианти са най-страшните, затова сега ще ударят всички къси версии на Арсенал, щото били терористични, а КОСовете се цупеха на тях от самото наламол, като в последните години се "бяха разбрали" с търговците да не ги продават в София.

Кой ме изтри? Автоматичните не са забранени в много страни. Като започнеш от по-дивите (Афганистан, Иран), минеш без най-богатите (Швейцария) и стигнеш до най-развитите (САЩ). В САЩ ти трябва специален документ за регистрация. Пак с него можеш да купуваш и нарезни стрелкови системи, с калибър над половин инч. Окраничение за калибъра в България няма. Друг е въпроса, че няма от къде да купуваш боеприпаси, ако напр. се сдобиеш с нещо по-голямо.

Много проста пача. Все едно престъпниците си купуват оръжие законно винаги, даже си взимат касова бележка.

забрадката и деколтето ме напушва повече смях .... то имаше и една френска комедия с такъв нюанс - французойката полугола ама със забрадка

При този специално са били законни. Обаче забраната ще доведе до невъзможност белия, законопослушен данакоплатец да притежава ОО, докато чакмата, която е плюла на законите и обществото, ще продължи да се въоръжава. В един момент ще стане нещо, предизвикващо граждански бунтове и за броени дни гражданската война, с пълно разрушение на държавността е готова. Примери, колкото искаш - Сомалия, Ливан, Чечения...

Не говори глупости, като си лаик. Носеше две AR15 и две гладкоцевни помпи. Той е австралиец, а не новозеландец и има австралийко разрешително, с което е купил едната AR15. Другата е сглобена, а двете са модифицирани, с което автоматично стават незаконни. В Нова Зеландия и сега ограничените за пълнителите е до капацитет от максимум 7 патрона, а той беше с пълноразмерни за 30. Тази е абсолютна идиотка, същото като новозеландците, които са я избрали, за да покажат колко са либерални, прогресивни и феминисти.

@Един друг: В уикипедията пише 10 патрона, не 7, за подвижните пълнители. Не знам какво имаш предвид под това, че е модифицирал? Това, че е сложил пистолетни ръкохватки? Защото поне на клипа нямаше автоматична стрелба. А ако я е внесъл от Австралия, тогава въпросите стават още повече.

Мани я уикипедията - в Нова Зеландия е 7 патрона ограничението. Другата простотия в Австралия е, видът на приклада и ръкохватката - трябва да са едно цяло за граждански цели. Затова прикладът на неговите и свързан с ръкохватката и в долния край. Същата простотия и грозотия като H&K SL-9, която си е гражданска G36-ца с грозни модификации, за да покрие изискванията. Пълнителите със сигурност са модифицирани, а също е подменял части по ударно-спусковата група. Всичко това директно прави оръжието незаконно и то австралийските норми. Той не е новозеландец и за там е нямал никакво разрешително за нищо. Всички изоплзавни оръжия са незаконни, независимо, че някъде другаде бил имал някакво разрешително и от гледна точка на закона не се различават от АК, купено в Косово.