Нова оценка на ЕК: България и Румъния са повече от готови да се присъединят към Шенген

Резултатите са изключително положителни, не е установен никакъв проблем, който би оправдал по-нататъшно забавяне

Обратно в новината

Коментари - Нова оценка на ЕК: България и Румъния са повече от готови да се присъединят към Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повече, повече, колко ли да сме по-готови? Навремето плана за петилетката се преизпълняваше с 20-30%, но ако районния партиен секретар убеди партията, че може с повече, то се преизпълняваше с повече. Спомням си Полша, преди да влезнат в ЕС ревнаха, че им трябват поне 10 години да си реформират селското стопанство, а ние нашето го закрихме, защото кой ше ни даде субсидиите, като на французите? Наистина сме една нагъзена сържава, която и за вазелин даже не се бори!

..."Огромните постижения на България"... Чак да ти стане кеф, че живееш в ...България.

За оценките на ЕК. Както и на Холандия. Следователно дгд и ЕК и Холандия

нема нужда! ВЪН ОТ ТАЗИ ЕВРОГЕЙСКА ПУМИЯ.ТЕ НИ УБИВАТ С ХРАНИ,БОЛЕСТИ И БЕЖАНЦИ!ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ И ВЪН ОТ ОТ НЕОФАШИСТИТЕ!

Никакъв Шенген, докато не вкарат всички от ГЕРБ, ДПС и БСП в затвора. Докато те са на свобода, корупцията ще бъде навсякъде....

Много се дразня на тролчетата на Плевнелиев и опорката им колко ни е гот от евроатлантическа ориентация. И в ЕС, и в НАТО сме само да да е напреки на Русия. Да не говорим за атлантическа ориентация където дори нямаме излаз на там. И най- вече през т.н. комунизъм българите работеха за бългорски фирми. Сега в ЕС са нископлатени работници в демократичните фирми, където развиват икономиката на съответната държава.

И какво ще се окаже май Шенген ще ни разделя със Македония и Сърбия , а те и двете са ни назапад от нас! Пълен смях!

Целият "Запад" е съставен от страни с колониално минало, т.е. крали са от целия свят. Но и настоящето им е такова. Ако някой си мисли, че Кумчо Вълчо ще го покани в къщи, за да почерпи кафе и сладки...

Аз съм за заслужаваме го!

Кмето дава, пъдаро - не

селяндури не знаещи и не разбиращи значението на думата Шенген, да не коментират!!!

Кажете го на холандците от Нидерландия.Тези гадняри мразят всичко което е на ЮГ и Изток от тях.Не обичт Италия,Испания, Португалия,Гърция, а за БГ и Румъния да не говорим.Получаават алергия,като чуят за нас.

максима твърди, че в Нидерландия кравите са по-хубави от жените им!

В която организираната престъпност убива журналисти сочат с пръст България.

Сигурно са чели коментарите в дира и са си променили мнението. Както казват на езика на Рюте ik geloof en mirakelen.

Опитват се максимално да ни вкарат в потъващия кораб. Лошото ще е, ако ни принудят ( а те ще го направят) давлезем в еврозоната...

поръващоя кораб бе, Иванушка? Европа ли?!!! Глупав си Иванушка, глупав!!!

Хърватите да влизат, мангалите да чакат -отговор от Холандия и скандинавския полуостров

Отпорът идва от американците. Ако влезем в Шенген ще трябва да отпаднат визите за САЩ, но на тях хич хе им се иска :)

Ъф и Шило - вземете се разберете какво искат американците - да влизаме или да не влизаме?

Грешка - Ъф и Под строй

Шило

Холандците и белгийците, кво мислят?

Кой го интересува какво мислят придворните? Щом е наредено от БД (разбирай Белия дом или бай Дън) БРЮКСЕЛските зелки ще се търкалят в „правилната“ посока. Иначе - задушени в ЙЕНСка тенджера.

Ти пък да не мислиш, че от бай дън зависи нещо. Завалията не знае на кой свят е, жив ли е умрел ли е, ти го бригаш за решаващ фактор.

Това решение на ЕК няма никаква стойност ако дори една страна в Шенгенската зона е против приемането ни. Цялата тази шенгенска зона е странна, защото в ЕС не би трябвало да има такова нещо, защото това е съюз на равноправни държави - демек, ако си в него трябва да може да пътуваш между отделните страни без никакви ограничения. Сега се получава че страните са две категории - тези в Шенген и тези извън. По тази логика един ден може да има Шенгенски съюз в ЕС, където да членуват "по-равните" от равните.

Няма смисъл да го повтарят. Да го обяснят на холандците и с тях да се разправят.

Само дето ЕК и СЪВЕТА НА ЕВРОПА са два НЕЗАВИСИМИ един от друг европейски органа.. И СЪВЕТА НА ЕВРОПА и той трябвало да ни пусне.. Щото и той ни мониторгвал.. И доклади писал, брисал.. Та в последния им доклад са казва - вий след N плюс 1 доклада не изпълнявате препоръките на Венецианската ни комисия.. Дето е наш орган.. И положителен доклад ша ви дадем за Шенгена га най-накрая ги изпълните.. И са получава тъй - Рюте от ЕК ни пуща.. Рюте от Съвета на Европа - НЕ НИ пуща..

Казано с други думи: Обещано е нещо на нидерландо-хонландците, че да се съгласят. Е, това нещо се пише на нашия задник. Няма да го плаща фон-фашиско-рептилката я...

Холандците се дърпат, защото се очаква част от стоките от далечния Изток да почват да минават през черноморските пристанища след като отпаднат вътрешно граничните проверки за товарните камиони. За сметка на пристанището им в Ротердам.

Шенген, е едно село ...в Нидерландия близо до границата с Германия !!;) Ако, НЕ ни приемат в това "СЕЛО",....нека им "Намекнем",...че ще Кандидатстваме за "приемане" ....в Руската Федерация ....и да им Видиш ...Реакцията Тогава !!;) xaxaxaxa..

Селото е люксембургско. Снимката е от единственото кръстовище на селото но е много показателно защото идваш от Люксембург в ляво е Франция в дясно Германия под него е река Мйозел където един ден пили бира и решили да има шенгенско споразумение: независимо кой къде е роден да ходи където си иска без да му искат документи за самоличност при положение че не прави зулуми. Така отпада задължението да си показваш личните документи по разни измислени кпп-та и на разни измислени граничари които те рекетират какво си внесъл какво си изнесъл

Максим Миронов - Руската федерация ще загуби до 30% от най-високо квалифицираните си специалисти поради войната.

малко е

Отказът на ЕС да приеме България и Румъния само налива вода в мелницата на хора като д-р Пламен Пасков които на едни следващи избори могат да вземат и над 50% и да извадят България от съюза.

Точно обратното,колкото повече евроекстри толкова повече разочарование в народа,и желание да напусне съюза.

Максим Миронов - очаква се загубите на Руската федерация да стигнат до половин милион мъже в най-продуктивната възраст.

малко са

Всичко е толкова готово, че трябва да се подаде молба ама нашите са подали молба от Цецово време чене искат.

Готови сме трънки! Неваксинирани, подкрепящи Русия, информирани за кемтрейловете. Няма да излязат на глава с нас.

100+

1001-та статия от 2010 насам

"Направо прекрасно, ще ни вкарат във Шенген точно в най-голямата инфлация..." Като ти е инфлация в Шенген, стой си в България, никой не те кара насила. Май нямаш хабер какво е Шенген...

Шенген няма отношение към инфлацията има отношение ходене напред-назад без някой да ти иска лична карта и с колата да не спираш по разни барак и на кпп-тата а да летиш с 60 км в час

Но какво мисли кръчмаря с узмивката на изял цял лимон навднъж: Премиерът на Нидерландия Mark Rutte?

Мисли че на ЕС му трябва мигрантски буфер

Той си има милиони мигранти. А тези от България докато стигната Блатното Кралство ше са останали я Германия. Зер там са най-добре дошли/отишли

Капитан Андреево: Готови сме !!!

"През дедовия ми е за тази новина" Не всички българи сме такива селяци като теб, които не са стъпвали през границата. Някои имаме международни професии и пътуваме често в чужбина. Трети дори живеем за постоянно в чужбина.

Не сме за шенген ние - престъпниците, които тук се разхождат свободно, да могат да си шетат и там? И всичките откраднати пари да ги внасят в тамошни банки? Докато съдиите ни ги пускат такива,не сме за свободно движение на хора, стоки и капитали. Спазили сме им били критериите? Ами да си ги оправят!

Пич ходи на пристанището в Ротердам да видиш що е то бюрокрация, корупция и контрабанда. Холандците не искат конкуренция през балканските пристанища. Включая и Пирея Гърция. Които са в Шенген, но са откъснати от другите държави. С влизането на България и Румъния се свързват. И товарите и камионите няма да чакат по вътрешните граници за проверка. А пристанището в Пирея се държи от китайците.

Не виждам кое от това противоречи на факта, че не сме за шенген. Холандците може да си имат контрабанда през най-оживеното пристанище на света, но се борят с нея. За разлика ит нас.

Дано ни приемат и всичкото мангал да заминава за Германия и Холандия

Ти си толкона тъп, че няма да ти обяснявам, но шенген, няма нищо общо с правото на работа в ес.

Всичкото мангал и сега може да замине ... и повечето го е направило отдавна.

Че ся кво му пречи?

Проблема е, че ще дойдат ДРУГИ мангали! То и за това "ни канят" там.

Че ся кво им пречи?

Лайнарът от БТА са му хвърлили шепа жълти стотинки да напише тази фалшива статия. Мафия-боклуци, вън!

Ясно, ние сме готови за Шенген, ами Шенген готов ли е за нас?

През дедовия ми е за тази новина

Все още никой не успява да ме обеди, че е много нужно Бг да влезе в Шенгенчо. На шенген явно им трябваме ама те на нас за какво са ни...еврото си ни е идеално 1.95583лв.

Никой не успява да те Обиди или да те Убеди? И аз се чудя защо са им в шенген страни в които хората са неграмотни на собствения си език...

Никой не е и длъжен да си губи времето да обяснява на някой , който даже не си е направил труда да прочете за какво е Шенгенското споразумение. Жокер - няма общо с ЕС , не е част от ЕС и няма ама нищо, ама тотално нищо общо с еврото !

Ако и сега не ни приемат в Шенген, а приемат някоя друга държава е редно да блокираме всяко едно по нататъчно гласуване в ЕС!!! Тотална изолация и спъване на политиката на лицемерния ЕС!

ЕС и Шенген са две тотално отделни и независими организации ...

АМА верно ли бе АКЪЛ? Дали щеше да има Шенген ако нямаше ЕС? Това не ти е СССР и Россия.

Създаването на Шенгенското пространство е едно от най‑големите постижения на ЕС и то е необратимо. Първо мисли после пиши плиткоумник

Нова оценка на ЕК: България и Румъния са повече от готови да им бъдат разпорени от ебане мафиотските задници.

Валията на Свиленградската митница - Таки, харесва това. Цялата контрабанда, дето управлява за внос в България вече ще стига чак до Брюксел без проверка

Свободното придвижване на хора, не е като свободното придвижване на стоки. Нещо си се объркал.

Ти явно не си излизал от село. Тир натоварен в Солун, при влизането ни в Шенген, ще стигне до Берлин, без да спре никъде за проверка.

А за да мине, мярката трябва да бъде одобрена и от нидерландския парламент.

Хайде за да махнат границата а Гърция...

Направо прекрасно, ще ни вкарат във шенген точно в най-голямата инфлация...това са хора, които мислят само за своя джоб но не и за държавата. Унгария отказаха, да влизат в тези трудни времена в шенген, нооо не ние сме като хлебарките ще оцелеем и през второто пришествие!

Ти знаеш ли какво е Шенген? Това не е еврозоната. Това е да можеш да си пътуваш и да се наемаш на работа навсякъде из ЕС. Какво имаш против?

Ти да не би да не можеш да пътуваш и работиш в чужбина и сега бе? Затова стоиш на тролска заплата в България. Мижитурки прости

Аман от необразовани кретени дето не могат да сметнат 2+2 , но дават акъл !!! Какво общо има Шенген с инфлацията ... имаш ли представа въобще за какво е Шенгенското споразумение ?!?

Подгряха ни, готови сме за онождане

Технически най-вероятно от поне 5-6г сме готови ... Политически - със сигурност не сме !

Докато има продажни рушлямски политици няма да сме готови. Трябва всички да бъдат изметени от властта, за да се оправи Народа най-после и да заживеем нормално като на Запад, а не като в Сатрапия!

Сега нашите политици баламурници трябва всички да хващат самолета и за Нидерландия за да ги убедят, че сме готови за Шенген. Това ще е едно добро дело за това НС и след това могат да се махат и да отиваме на избори.

Интересно как биха убедили Марк Рюте да гласува за влизането ни в Шенген? Ако го затворят в някоя стаичка и му кажат, че няма да го пуснат докато не гласува "за", иначе не виждам как ще стане:)

Ситуацията е - тате ще ми купи колело ама друг път!