Нова операция дава шанс за живот на хора с рак на дебелото черво

Оперативният метод ще се практикува и занапред при тежките случаи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не е казано че всеки може да се възползва само избрани-паралии ..другото е в кофата за боклук.

Рекламата която си правят е наистина хубава. Който не е бил пациент с раково заболяване, той не знае на какви "подвизи" са способни "добрите" лекари, за да те изцедят тотално като средства. Внимание никакво след като са ти взели парите, че и надвзели. Да не говорим за последващ контрол и грижи. Плачевно и страшно е да попадаш в ръцете им. Ужасяваме се при мисълта че на човек може да му се наложи да чака на българските доктори. В главите на болшинствот е как да се напечелят на гърба на здравето и живота на болните и страдащите, как да източат колкото може повече за щяло и нещяло здравната каса, как да трупат пари и имоти и почиват по Малдивите и рочие. Не вярвам на това което пишат че са сътворили медиците, и както техен иколега се исказва"браво, но тов е по-скоро реклама, резултата проличава след втората години...", за мен е самата истина. Всеки би искал да имаме опитни и добри доктори, за работят за нас и съответно си получават заслуженото възнаграждение, но и тук говорим за опорочена здравна система и всичко е с главата надолу. А колко умишлено грешни диагнози се поставят, зада печелят, да не говорим.

Хубаво, ама ако не разполагаш с пари за да си платиш консумативите, или административните такси, или избор на екип, или въобще начина по който ти свалят още една кожа от гърба за щяло и не щяло какво става тогава!?!

Поздравления за колегите, но резултатите при подобни пациенти се оценяват в края на втората година след операцята като липса на рецидив и/или липса на прогресия на болестта. Такава новина звучи повече като реклама, а не като резултат, за съжаление. Поздравления към колегите за многочасовият труд. За нов метод не може да говорим, а само за епизодично решение към конкретен пациент - персонализиран подход.

Колко струва на пациента

Живота!

Това е много добра новина за болните и техните близки. Дано повече болници започнат да прилагат този метод. Браво и на лекарите. Дано има повече като тях, а не да се оставят хората на доизживяване.