Нова мода в Перник - да крадеш цветя(снимки)

Пет пъти Анна Москова сади китки и 5 пъти някой й ги взима

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има някакво тъпо поверие, че ако откраднеш цвете, по-лесно ще ти се хване, като го засадиш. Затова го правят.

Оставете Перник. Миналата година по Великден засадих 3 дървета в парка Заимов в София. Две ги откраднаха, едно го счупиха. За гробището да не говоря. Такова поведение е индикативно психопатиев симптом, а някои мои познати го определят и като диагноза. Прочие, още от средните векове един пътешественик по нашите земи е оставил следното записано на старославянски свидетелство от пребиваването си тук: "Болгаре племя склонно грабежом". Причината за тази обидена записка е ясна, лошото е, че нищо не се е променило.

Междузвездни войни ли ще снима?

Хаха, тая мода е в Пловдив от години. Бабите масово задигат цветя от парковете и градската градина. Понякога и по-едри неща. на един комшия му беше изчезнало храстчето пред къщата.

ми Перник то има ли нужда от коментар! Комарите са самолети, голфовете ролс ройси и тн.!

не че казвам, че да се крадат цветята е нещо нормално, но и пет пъти да те крадат и да продължаваш да садиш - също не е съвсем наред. тая не е ли разбрала, че в БГ само което е вързано, то не е откраднато. МАКАР ЧЕ И ТОВА НЕ Е СЪВСЕМ ТАКА.

Абсолютно не е така. До нас наскоро откраднаха един вързан велосипед :-D

При такъв народ е нормално да имаме такива политици. Няма как да стане, народ - селски, а политици - европейски.

Точно в десятката, няма какво повече да се добави...Всеки много знае на думи, ама на дела не го търси...Не ме гледай какво ти говоря, гледай ме какви ги върша...Все високо морални, а крадливи в червата. Все много почтени на думи, а предатели по душа...

Цветя се крадат на гробищата дори, посадиш цвете , отиваш на другия денда го полееш - няма го! Там Господ е най-близо и пак страх няма! Но всичко се връща!

Няма , щото такова нещо като господ не съществува.

Напълни се с безбожници, които нямат ни страх, ни срам, ни морал...Деградирала пасмина, която краде всичко, което може от другия като него, но когато трябва да излезе и да защити интересите си и тези на собствените си деца, дреме свит като мишок и не смее да гъкне...

Отвратително, да откраднеш цветята от гроба на покойник, чиито близки са му занесли...Усещането за безсмъртие и безнаказаност прави от хората истински изроди...

смесвате проблема с кражбата на цветя с един ДРУГ ПРОБЛЕМ - а ТОЙ Е "Как да се "ОСВОБОДИМЕ" от СТАРИ И ИЗНОСЕНИ ВЪНШНИ И ВЪТРЕШНИ ГУМИ за леки автомобили ?", СЛЕД КАТО НЯМА НИТО РЕГЛАМЕНТ (НАРЕДБА), НИТО ИЗПЪЛНИТЕЛНА ФИРМА, която да унищожава този гумен БОКЛУК ОТ ХИЛЯДИТЕ СТАРИ ЛЕКИ КОЛИ !!! МНОГО И Е "ЗОР" НА Фандъкова, на министъра на "околната среда" и на "премиера-управник" !!! Мене ме заплашиха полицаи-автопатрул, че ще ме глобят, затова че исках да изгоря една купчинка квитанции и стари ненужни документи с лични данни на 2 метра от кофата за боклуци - БИЛ СЪМ ЗАМЪРСЯВАЛ ВЪЗДУХА !!!????????? А в града София КОЛКО ГУМАДЖИЙНИЦИ ИМА И ПОГЛЕДНЕТЕ, Как са затрупани с купища стари непотребни гуми???? НИМА в Западна Европа ТАКА се решава проблема със старите гуми???? ЗоРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРР.....! А Общината " БЯГА" от проблема - НЕ БИЛ ТЕХЕН !!!!!!!!!!!!...

Как така ще се ползва междуетажната собственост като лична? Кой я е упълномощил, кой и е разрешил тази дейност? Има ли решение на Общ7ото събрание по въпроса? Много взехте да ставате самодейците нещо, в тази държава трябва да има ред! Като не е твое подминаваш и толкова. Разбира се, че ще и ги унищожават, това е начин да я накарат да спре със самоуправството.

Не 5, а 5000 пъти някой нещо полезно да направи в тази територия, все до един извод ще се стигне. Че територията е територия на пасмина претендираща се за “народ”. Древен при това и много мъдър... Смях -:))))

Били сме велики! Това само идот може да го отрече! Единствено този комунизъм толкова години ни прати в каменната ера, а след него само тук на власт идва пак тяхната партия, и само тук това нещо е още на почит. Ето на това благодарете за застоя на нацията, не на предците ни, които са оставили след себе си повече от колкото много от европейските държави на куп.

хахахаха...При комунизма, държавата ни беше цветна градинка, красива, чиста, подредена...Аман от крадливи пишман демократи и измамници, които ни промиват мозъците, че за неграмотността и некадърността им е виновен комунизъм, който никога не е имало, никъде по света, камо ли у нас...Това е един утопичен обществен строй, неграмотници...Пишете само тъпотии, без да четете и разсъждавате по не малко...

Новина, достойна за дир.бг?! Вие друга работа нямате ли си, та се занимавате с махленски клюкарщини??? Пишете КОЙ изнесе пенсионните фондове и за ченгетата, които крадат държавата. Да ви се невиди и махленските журналисти.

Никак не е маловажна! Говори за манталитета на хората. Следват апартаментите, милионите, които си раздават по министерствата като бонуси, кръстниците и т.н. Един краде цветя пред блока, друг краде от фондове. Кой откъдето може.

Изобщо не е нова мода. Погледнете навсякъде, където има засадени цветя непосредствено до тротоара. Навсякъде липсват, очевидно откраднати. Преди години имах разсад и предложих на учениците от моя клас да украсим празно петно до училището. На следващия ден всички цветя липсваха. Децата бяха много разочаровани, а аз се замислих върху примера, който им даваме. Иначе, много обичаме да говорим за морал.

Голяма новина.

Голяма е, защото е симптом за манталитет! Бабите крадат цветя, внуците спестяват от данъци към държавата.

Да, виж как омаловажават подобни кражби...Все едно: какво пък толкова ? Как да му обясниш на това крадливо племе, че така не се прави, не се посяга на чуждото, на труда на другите...То няма и да те разбере, и като се обърнеш пак ще открадне или строши нещо...През комунизма се изграждаше, съграждаше, съзидаваше, а при "демокрацията" само се руши, неглижира и краде...Вижда се, кой строй е бил по-добрият, но вече е отчайващо късно...Ще гледаме как хората ровят по кофите, и как се краде пред очите ни...и ще се правим, че цъфтим и връзваме, оковани по къщята...

около домът си!!! сей си ги в собствения си двор, и им се радвай до насита! някой хора превръщат предблоковите пространства в малки джунглички!

В други държави има хора, които си купуват жилища на партера, за да направят и поддържат цветни градини, които общината не прави. Така средата е много по-приятна и харесва на всички. Въпрос на култура.

В Германия например е така...Северна държава, а пролет, лято и есен, навсякъде зелено и цветно, гори, паркове, езера, цветни лехи...За пред блоковите пространства се грижи градинар, на който се плаща от всяко жилище, но и живущите се грижат. Например аз там живея на партер и пред мен поддържам малка цветна градинка, наследена от стария собственик. Какво, да я унищожа ли ?На никого не е пречила, не пречи и днес, но създава приятно настроение и красота за очите. Макар, че сградата е малка и е разположена в красив парк, където и без тази градинка пак е прекрасно през всичките сезони на годината...Усещаш природата пред дома си. Няма шум, крясъци, разправии, коли, мръсен въздух, а само природа, усмихнати и спокойни хора, красота, поддържаност на общите помещения в изряден и красив вид...Но, това Ганьо Балкански няма как да го разбере. Той е дошъл от село, изува си още галошите пред вратника, в случая входната врата, крещи, вдига пушилка, дими и все от нещо и някой е изнервен, все на някой е вдигнал мерника и му се заканва, все някой го дразни, като тази жена, която просто искала да направи средата за живеена малко по-красива...Но Ганьо от красота не разбира. Него му дай ракия, салата и дива чалга...И, ако може нещо да строши или открадне...

Чувала съм, за да ти се прихване цветето, трябва да е крадено. Някакво такова поверие. Може би затова крадат.

Това е нашенска поговорка. Друг народ не вярвам да има такава.

Ми то само нашенци могат да поощрят краденето на каквото и да било...

Да поощрят и оправдаят кражбите...Крадливо племе.

Около всеки блок има подобни творения. Автомобилни гуми и купчинки камъни за красота. Разбирам че има хора, които ги влече селото, но творбите им са покъртително грозни. В блока на моите родители има една кукумявка дето трупа наилони и гуми за цветарници.

И аз съм на същия хал. Българинът не може да спи, ако не е излъгал или откраднал. Не крадат само бабички, напротив, крадат и мъже, и млади. Един дори ме заплаши с нож, като му направих забележка.

Е затова не виждам надежда. От къде да се вземат хора за управлението на държавата? Ако човек не може да устои на изкушението да открадне цвете, как да устоиш на изкушенията във властта? Преходът ще бъде много дълъг- докато има хора възпитани през кумунизма...

Жоро, Жорка, стига сте се оправдавали с тоя комунизъм. По време на същият не си заключвахме колите и домовете, а сега сме с по две външни врати, с по три секретни брави на всяка, с решетки по прозорците като в зандан, и накрая пак докато спи цялото семейство, се промъкват апаши и те обират...Това, драги ми Жорко, се случва днес, по време на измислената ви демокрация, а не по време на комунизма, когато не се заключвахме и живеехме спокойно и доволно...Аман от пишман демократи, крадливи и лъжливи...

На цветните алеи по бул. България, всяка година засаждат цветя и после разни бабички ги крадат. Виждал съм го с очите си, отивам и казвам на патрулиращ автомобил, а те ми вдигат рамене и се чудят как да ме отпратят. Нищо ново за съжаление.

Тази ужасна ужасна ужасна мода "селяния" /не обиждам хората живущи на село/ да се използват за "украса" автомобилни гуми!!Моля ви, хора СПРЕТЕ!!ГРОЗНО Е!!!!!

За първи път чувам за "нервна битка", а иначе краденето на цветя в България е още от "социализЪма", когато собствеността беше обща и всеки можеше да си вземе каквото му се поиска.

Абе и аз за първи път чувам "да си вземе каквото му се поиска"... :)

Това е ром(лян)ското обяснение за "кражба" - те не крадат, те вземат каквото си поискат (или каквото казват, че им трябва), ама ние станахме повече ром(лян)и от ром(лян)ите!

Ако една битка не е нервна, то не е никаква битка.