Нона Караджова: Популизъм и заплахи за шистовия газ

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова смята, че се спекулира с популистки заплахи за търсенето и проучването на подземни богатства в България.

Обратно в новината

Коментари - Нона Караджова: Популизъм и заплахи за шистовия газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой от Вас знае ли колко газови находища са открити в Северозападна България през последните години?! И защо не се експлоатират, след като са инвестирани много пари?! И кой е концесионера?????.....

тая жена да формулира добре това,което иска да каже,и да не ни баламосва.и тя като патрона си говори глупости *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Интересен феномен - екоминистърът против руските интереси

Нормална ситуация-министър от Герб Продава България в интерес на Олигархията-в случая интернационална-Шеврон !!

След "демокрацията' в България няма руски интереси. Има парични интереси. Гледай дори БСП - какво ВСЪЩНОСТ про-руско са направили? Педерастки парад???

Нона Караджова сигурно иска да спи и живее върху тръбата на газта за да може да говори.А сега само сама си говори със себе си

Искал е да напише "архаични", но не и "рахитични". Четете и между редовете.

Дори да е архаичен, терминът "капитализъм" без промяна си остава един и същ от раждането му до сега...

Не съм запозната с шистовия газ, но пък тия природозащитници явно са много богати, щом не дават дори да се види дали има нещо, което ще е благоприятно за икономиката. Освен това европейците са по-големи природозащиници от нас, а и няма да позволят да си имаме блага. Да бъдат спокойни.

Това или беше ирония (да не кажа сарказъм) или...просто нямам думи. Ако наистина го мислиш това наистина не си запозната със шистовия газ, политиката, морала, икономиката, историята и много други...

ТАЗИ НЕ СИ Е ИЗПИЛА АЛКОХОЛНАТА ДОЗА ДО ОБЯД, И ПАК РЪСИ ГЛУПОСТИ!!!!! НОНЧЕ ОТИВАЙ В НАЙ БЛИЗКАТА БАКАЛИЯ И ВЛИЗАЙ В РЕЛСИ, ЗАЩОТО ИЗЛАГАШ НЕ САМО ТЕБ, НО И ОНАЯ ВЪЗРАСТНАТА ГОСПОЖА МАНЕВА,ТВОЯТА ЗАМЕСТНИЧКА ОТ ДСБ, КОЯТО РАБОТИ ПО БЕЗШУМНО И ПО ДОБРЕ ОТ ТЕБ!!!!!!!!!!!

Интересен феномен - екоминистърът е против екологията.

Госпожа, дайте обосновка и доказателства, че добиването на шистов газ у нас ще бъде напълно безопасно за екологията.

Блестящи глупости хортуваш ,хлапе!Кое се произвежда в Китай бе?Клечки за зъби и некачествена тоалетна хартия!Купил си си китайска кола предполагам!А може би хладилникът ти в къщо е Сянг-манг?Да продължавам ли?

я си виж клавиатурата и компютъра и спри да пръцкаш тук...

Защо, произвеждат всичко, което има американска марка на него.. :) без бензин и дизел. Но иначе - да - и клечки за зъби.

Препоръчвам следното видео във ВашатаТръба - watch?v=dEB_Wwe-uBM

Мисля че тази и Трайчо ще влязат в затвора след време за унищожаване на българската природа и тровенето на хора и животни. .

Не виждам как ще се замърсява природата след като се извлича газ Метан. Откъде накъде ще се замърсят почвите и подземните води.Открият ли се големи находища цената на газа ще падне и икономиката ни ще получи глътка въздух....

пич, шистовя газ се намира вув скалите на много голяма далбочина. за да се достигне до газа и да се се освободи се инжецтират химикали които напукват скалите и позволяват отделянето на газа. това е савсем нова технологя измислена последните няколко години в америка, кадето имат големи залежи на шистов газ

Това не е вярно. Ако се открие газ американците ще ни го продават на тройна цена при това задължително, както направиха с тока от ТЕЦ Марица Изток 1 и 3. Друг е въпросът, че компанията Шеврон са я съдили за милиарди в Латинска Америка за унищожаване на природата.

Таз нора кикимора откога разбира от околна среда и откъде е толкова сигурна че нямало последици за околната среда? Аз на нея ли да вярвам или на хората, които почват да намират мъртви животни край отровените водоизточници?

Дамаджана Караконджолова каза - ще гърмим тапи от шампоанско и точка.

Американската компания , която ще дупчи е собственост на руснаци.Кой на кого лиже някои части правете изводи.

Бойко Борисов на съд за антибългарските си действия. Да трови собствения си народ. Ами да ходи да се кандиддатира за губернатор на някой щат, какво прави още тук.

Подземните взривове, свързани с поручванията ще се правят в силно земетръсен район. Това ще доведе до нарушения в естествения баланс на земните пластове с непредсказуеми краткоспрочни и дългосрочни последици.

Този боклук (на снимката) - екоКошка ненагледна, недоучила, недотакована - ще ни вкара в такова екологично приключение... ПРОВЕРЕТЕ, ПРОУЧЕТЕ мнения на специалисти преди да осерете всичко и всички!

Борисов горкия не може да схване още, че с добив на на шистов газ ще изтровят житото и съответно хляба, който ядем. И не схваща горкия, че американците не са тук да ни пазят природата, хляба и да ни трупат резерви. А са дошли тук да крадат, грешка, да инвестират. Разполагайки с удобно и продажно правителство, те спокойно хвърлят 30 млн. Явно си правят сметката да си ги върнат. А колко ли са насочени към министри и шефа им. Благодарим ти Бате Б, за грижите, но не искаме такива грижи.

Не не са измислици! Нонче, ако ги пуснеш да "дупчат" тук заслужаваш показнато на КараИбрахим - разчекване чрез набиване на кол! Проклета да си ти и всичките ти деца и деца та твоите деца и твоите съмишленици у това гламаво правителство! Проклети да сте всички сега и завинаги! Анатема! О на тия дето ще храчат след да кажа - първо изгледайте "Gasland" филма го има дори и в youtube, изгледайте го и тогава плюйте.

Дърто, държавиците се създават с целенасочена държавна политика. Това е желязно правила на welfare state. Ние, които градим нова политическа идея "Да построим България като welfare state" и сме направили дефиницията и, предвиждаме и обучението, възпитанието и създаване на новите и държавници!

Наздраве Нонче.

А кои са ти капиталистите,които са ти приятели!Ако бяха руските-тука се лъжеш!Руските ,а не американските капиталисти ни спират газта за да ни изнудват,и чрез олигофрена "Р.Овч."ни повишиха цените на газта въпреки,договорити сключени от Бакърджиев!Тези са си врагове,въпреки розовите ти очила!И кой ти каза,че е мръсно производство!В това няма и капка истина,а само измислици!

я кой борави с рахаични термини "капиталисти" капитализъм" и пр.....абе балък такива като теб са манна небесна за робовладелците от Шеврон...ама то само с мускули не става иска и акъл...))))

да живее цензурата!!! въпрос на дълг и чест е за всеки закачен на конци келеш!

Престъпление е да имаш природни богатства и да не ги разработваш!Ако сега БСП беше на власт,щяха алчно да въртят очички,лакомият "Р.Овч." щеше важно да каканиже "мъдри "думи,колко важно е да се върже "енергииния баланс на страната",а партията му щеше елегантно да се присламчи към тлъстата кокошчица!Толкова ли не ви е ясно,че ако наистине има такиви залежи те трябва да се експлоатират ,а всички приказки за страшните екологични последици са приказки за наивници!Всичко е толкова прозрачно ,че освен да се смее човек на неистовите им напъни да се правят на природозащитници,друго не може да има!

ти кога защити бе??? аа заедно с "доктор" Борисов май...е ясно тогава...може и да се тутуловаш така...)))

Ей, професоре, след като всичко е толкова просто и безопасно защо във Франция е забранено, както и в някои места на Щатите? Отговорете на тези въпроси и ще разберем, че притесненията ни са "популистки".

Ало, професора, не прочете ли това: Пазара на ГАЗ е глобален, както и цената му, така че за българина нищо няма да се промени по отношение на газта - наличието и цената му. Това не са залежи които ще афектират световните пазари. Ако някой си мисли че Шеврон идва у нас от любов към страната или природата ни, нека се информира сам. Срещу тях все още се водят дела от Латиноамерикански държави за нанесени щети за милиарди долари - унищожаване на цели райони и хиляди жертви изгубили здравето си и поминъка си. Вземете становище и нека да не ги допускаме да унищожат държавата ни!/Цитат Peter Kaniks Facebook /

За какво ви е ЕНЕРГЕТИКА БЕ ХОРА! И без това ВСИЧКО е света се ПРОИЗВЕЖДА В КИТАЙ! Само МОТИКИ ЩЕ СА НУЖНИ, нищо друго, при това СЪВСЕМ СКОРО!

Да беше по-евтино и екологично от АЕЦ, добре. Да беше по-малко заробващо и евтино от руския газ - пак добре. Но да е мръсно, опасно за природата, и да е в ръцете на доказани капиталисти, които НЕ са ни приятели и 1 лев не са ни дали (т.е. с нищо не са по-добри от руснаците)... ЗАЩО ДА ГИ РУЧАМЕ ЖАБЕТАТА??? Каква ни е далаверата, освен някакво изкуствено и измислено 'диверсифициране'... което всъщност е опит да се смени едното с друго, по лошо!

* Център за анализи и прогнози в енергийната сфера Извадка: Шистовият газ поредния балон? В тази връзка, си струва да напомним, че по време на пресконференцията си в София, през юли 2010, вицепрезидентът на Chevron Йън Макдоналд отбеляза, че в Европа все още не се добива шистов газ и затова се очаква, че цената му ще бъде много по-висока от тази на обикновения природен газ. И макар че тази информация бе тактично премълчана от преводача на събитието, тя не остана незабелязана от присъстващите представители на българските медии.

Монсанто е американска фирма, която произвежда генно модифицирани храни. Шеврон е американска фирма, която произвежда шистов газ. И едната, и другата фирма са чумата на човечеството. Едната трови хората, като унищожава нормалното биологическо равновесие, другата съсипва нормалната му среда за живот и необходимата за него вода. Долу ръцете на аметата от нашата храна и нашата природа!!!

Ходи обяснявай на Гербаджиите където се събират някъде. Не очаквах този кабинет да е толква незаинтересован за България и населението на страната.

Нали знаеш че глобалистите искат 95 % от населението в света да изчезне т.е. измре. В тази светлина отровени води и разрушени биологическо равновесие са добре дошли за тях. Това са нови пазари, ще ни продават бутилирана вода по-скъпо от нефт. Вече виждам заглавията. "Американска фирма е закупила на концесия правото да предлага на българите пречистена вода, след катастрофалните последици от добива на шиство газ." Цената ще е приемлива, само 3 лв. на литър.

Гледайте от положителната страна. В североизточна България ще си имаме вече пустинни райони без вода и растителност. Може би така ще привлечем повече туристи да разгледат пясъчните дюни осеяни със сонди и тръби. Е, верно че водата ни няма да е годна за пиене, но със сигурност ще намерим от къде да внасяме чиста вода.

Това министерства си е чидсто ицчицбица, закриъте го !

Вземете та прочетете бре хора, шистовия газ (shale gas) и като методи за добив и като състав е доста по-вреден за околната среда от нефтените и въглищните продукти. Ок, като авараийно средство за замяна на това дето горим като лами, става в много краен случай, но вредата, която ще си нанесем ще е пъти повече отколкото от аварирала атомна централа... Правителствата ни отново се хвърлят лекомислено в нещо, което едва ли разбират, без да мислят в перспектива. Далеч по-добре е да треперим за сигурността на атмони ценрали, отколкото да залагаме на задължителна "авария" в забавен каданс.

В МОСВ-то за едно разрешително за водоползване се чака по 1г, че и повече. Но за ш*баните американци всичко се уреди на минутата

Целият политически елит ДО ЕДИН, управлявал последните 22 години "демократичен преход" България е като Нона Караджова, продавал е като носни кърпички природата на България и интересите на българския народ. Трябва да го изметнем от властта с един размах, за да си помогнем и спасим България.

Идеята е ДОБРА, но няма как да се осъществи преди краят на 2012 г. Чак тогава СТАДОТО ще разбере за какво става въпрос и може и да се СЪБУДИ! Когато яко задруса, изчезнат хлябът и водата, спре токът и почнат да падат по улиците, щат не щат ЩЕ СЕ СЪБУДЯТ!

2012, Помисли как да го събудим народа до края на 2011 г, защото всеки ден с този политически елит е смъртоносен за България.

всичко е ОК за околната среда !!! То страната има залежи , но кой ще ги проучва и разработва и дали това ще вреди на природата , зависи от комисионната за министъра и този над него !!

Ако ти кажат да скочиш от 10тия етаж ще скочиш ли?

някой маи иска да сме оооще по-сиилнооо зависими от доставките на петрол и газ. Може би това са кукловодите на ровч и сашо дончев ?!

Като започнеш да пиеш "собствен" шистов газ от чешмата, ще видим каква песен ще запееш.

Нона Карадйова , преди да се изказва, да вземе да направи един Гоогъл да речем на "BBC dangers of shale gas drilling" или да напише във английската Википедия " Hydraulic fracturing" ..... то не се иска много акъл за това , а се иска да познайваш англиийски и да четеш книжки различни от "Винету"

френски назнайвам и пак знам то тия кравари ако мислиш че сами нещо са измислили или създали много се лъжеш че даже и самолетите им направи Асен Йорданов и доскоро на боингите пишеше на опашките Jordanoff ...ама пусто наследниците на един от най-тъпите му ученици взеха че го изтрих атоя надпис...)))

Не разбрах защо български фирми не са натоварени с организирането на проучванията, още повече, че това може да се осъществи от самата вържава и на база на резултатите да се правят прогнози. В случая даваме правото на една престъпна групировка да извърши проучванията, да ни архивира в базата си данни и след това "ела да видиш булко Спасов ден". Традиционно страните който имат нещаститето да разполагат със някакви ценности страдат най-много. Я някоя авторитарна власт ги сполетява, я някоя революция ги тресе, я нещо друго пречещо на жителите да печелят от ресурсите и да реализират т.н. икономическа теория на търсенето и предлагането. Същата, която е измислена от "силните", заблуждаващи "слабите", че могат да просперират по този найвен начин! Остава отворен въпроса "Кой ще плаща....! "

Ами защото янките искат да печелят като цапат у нас , защото у тях не им дават да правят земетресения и да мърсят и унищожават водата.

България с една природа се гордее, но и за нея ни завидяха тъпаците американци!

Сред такава природа мога да те разходя, че след това ще забравиш да се гордееш завинаги. БГ природата=сметище.

Айде бе, тия с раничките, пуловерите и зелените панталони - къде сте, що не скачате? Къде сте бре природозащитници? Скачате за правата на помиярите, а срещу търгаши, които ще ни съсипят земята си мълчите. Да ви е.... м... ! И вие сте едни едни лупмени, продажни лумпени.

Така ще е, щом ви е заплашена далаверата веднага казвате че всичко е популизъм и измишльотини. Колко сте жалки вече не е истина!

не разбрахте ли, че всичко от Хамерика е екологично съобразено и полезно, а съответно от Русия обратното:))))

Кажете ни как да си обясним следното явление: когато стане дума за АЕЦ-Белене, Костов, Трайчото, Мартинчо и прочие скачат, че това било опасно за околната среда; когато обаче стане въпрос за шистовия газ на Шеврон или за американските ТЕЦ-ове Марица-Изток, същите индивиди твърдят, че околната среда нямало да се увреди. На какво се дължи това?

мъни, мъни, мъни:))) И възпитание естествено! Който е научен да пълзи не може да ходи изправен:)

Внимавайте, да не ви изработи някой червен недоброжелател и да не се откажете да се търси газ !

тате , татеее , тате , прост си , прост си беше и прост ще си останеш . Ще се откажа чрез държавен вестник от тебе . Срам ме е , че имам такъв баща .

ВСИЧКИ ТУКА ВЪВ ФОРУМА , КОИТО ЗАЩИТАВАТ ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ , СА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ХАМЕРИКАНСКИ ПОДЛОГИ .ТОВА СА ЕНИЧАРИ , БЪЛГАРОМРАЗЦИ И ДРЕБНИ ПРОДАЖНИ ДУШИЦИ .АЗ , КАКТО И БОЛШИНСТВОТО ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СМЕ ПРОТИВ НАГЛИТЕ ,АЛЧНИ И ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕСИ НА САЩ , СПРЯМО СУВЕРЕННАТА ТЕРИТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ И ЩЕ СЕ БОРИМ С ВСИЧКИ СИЛИ СРЕЩУ АМЕРИКАНСКИЯТ ОКУПАТОР , КОЙТО ЧРЕЗ ТОЗИ ШИСТОВ ГАЗ ИСКА ДА УНИЩОЖИ КРАСИВАТА НИ ПРИРОДА . А НА ТЕЗИ ДУПЕДАВЦИ ВЪВ ФОРУМА , КОИТО ЗАЩИТАВАТ АМЕРИКАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ЩЕ ИМ КАЖА ЕДНО , - ПРЕДАТЕЛИ МВРЪСНИ , ДОБРЕ , ЧЕ СТЕ МАЛЦИНСТВО И ЛЕСНО МОЖЕМ ДА СЕ РАЗПРАВИМ С ВАС .

ДА, ЩЕ СИ ВНАСЯМЕ И ГАЗТА И ..ВЪЗДУХА ОТ РУСИЯ И ЩЕ ИМ ДАВАМЕ ВСИЧКИТЕ СИ ПАРИ НА БРАТУШКИТЕ ДА ИМАТ ЗА ВОДКА... ЕЙ ТОВА СЕ ВИКА БЪЛГАРИН! ИСТИНСКИ ПАТРИОТ! МОЛОДЕЦ! ТАК ДЕРЖАТЬ!

пък и пари ли имаш:) Цветанов като падне от власт кой ли ще ти плаща:)) сигурно тогава ще пишеш в подкрепа на руснаците:))))

Калиткоо овчарче си беше чадо и овчарче си остана..по добре си стой при овцете да ги съветваш с рррррр елаелаелаа убрееее дубрееее ..отколкото да бучиш тук

споки, сега хем ще е наша, хем ще е по-скъпа, хем ние ще ядем мърсотията и отровите. защото има говеда като тебе - продажни ненормалници.

Поддържам!!!!

link

пияница като таз акъл не искам:)

link