Коментари - Всеки апартамент в страната ще си има уникален номер | Днес.dir.bg

Всеки апартамент в страната ще си има уникален номер

Всеки имот в България ще има свой уникален номер, подобен на ЕГН-то при гражданите.

Обратно в новината

Коментари - Всеки апартамент в страната ще си има уникален номер | Днес.dir.bg

Коментари

Тоталният контрол. Все по-реален и по-реален изглежда.

Целта естествено не е за училища и детски градини, нито пък е едни тъпаци да вземат пари (макар че на тъпаците това им е целта, но не и на тия дето дават парите). Целта е някои хора да имат 24 часа лесно достъпна информация за всеки български гражданин, т.е. без да им се налага да взимат разрешително от съда за разследване. Сещайте се сами кои са тези хора (ключ: не са от България).

за имотните измамници. Работа за наши хора. Още доене на бедния народ. И .....

Предвижда се и изчистване на част от грешните адреси! Целта е изпразване на джобовете.Вземане и на последният залък от устата.

Плевнята ми в Долно Камарци ще има уникален електронен код.

естествено

и тоалетната да има своя код. В плевнята не живееш,но в тоалетна ходиш-:))))))

Редно е да има и камери във всяка стая и помещение в тия апартаменти, така ще може във всеки момент да се знае кой какво прави. Иначе е анархия! Сега със сигурност има много хора дето дължат данъци и сметки , а в същото време по тия апартаменти ядат, пият ..... а може би и дори се е..т . На това трябва да се сложи край!

Това отдавна се прави.

Поредата акция за усвояване на пари. Колкото се актуализира информацията в ГРАО след въвеждането на личните карти, след въвеждането на кадастралната карта, както и информационните масиви на Службите по вписванията и Търговския регистър, така ще стане и сега.

Изпращане на писмо хахахах... преди 10-ина години, когато напуснах България се опитвах да пращам картички били от почивки или поздравителни и НИТО ВЕДНЪЖ не пристигна на адреса ми в София... Не знам какви точно бяха причините, но дори една не беше получена. Сега обаче с номера почти редовно с писмата :)

Крайно време е и дано по-скоро да стане реалност.В момента е абсолютна анархия.Аз от 14 години не мога да отпиша от адреса си предишните собственици на апартамента си.Те не са сменили адресната регистрация и постоянно ги търсят съдия изпълнители и разни събирачи на дългове.В крайна сметка се оказва,че аз,като собственик на имота,нямам право да ги отпиша,трябва те да благоволят да се регистрират другаде,което няма да се случи,тъй като вероятно знаят,че ги търсят поне 10 кредитора!Изниква въпроса,за какво въведаха дом.книги отново?!Положението в момента е просто безумно,тъпи закони и хаос.

Причината е друга, а не глупостите тук-деца,у-ща и т.н. Явноза данъците,таксите,нотариуси и други бирници вкл. и "органите по сигурноста".Пръстови отпечатъци и татуирано егн на рамото няма ли да има?

ахаха, верно ли това измислиха...ахахахах...кому е нужно това....за два милиона,но какво... евро долари или биткоини, при положение, че всичко това го има.....божеееее....

като гледам тази свинщина на снимката се отчайвам

Казват, че архитектурата в Канада била толкова грозна, че можеш да полудееш.

А чиповете за кога сте ни ги предвидили?

Типичен тъп нацистки немски стил. Мутрата слугува на немците. Готов е на всякакъв геноцид, какъвто измислят.

гробарските къинки искат да въведат косвено регистрация и жителство!!

РАБОТА НА ГЕОДЕЗИСТИТЕ/ПОЛСКИТЕ МИШКИ/ЗАЩОТО ИМАТ ЛОБИТА.

С МОЯТ ПАРЦИЛ ДЕТО СЪМ СИ КУПИЛ НА ЛУНАТА КВО ЩЕ ПРАВИТЕ.

Ей, жестоко ! Още работа за 20 г. за 50 чиновници !

То и сега си има номер и е ЕГН-то на собственика и още някакви цифри. Голяма новина!

Ей голема мизерия. Кой ще се наеме да сложи ред в търговията с апартаменти за 2 милиона лева? Само от една блок се печели половината !!!

Класни тъпотии пак.

Ми, за финансиране на следващите избори пари си трЕбат! И тя ще мине по реда си, като много други... Само два примера (така, за напомняне) за похарчени добри пари и после "Няма никъй в къщи": - пръстовите отпечатъци на Москов - обслужването на едно гише

Препоръчам уникалният номер на апартамент да е географските му координати и надморската му височина. А в случай на промяна (напр. свлачище), апартаментът се отчислява от недвижимата собственост и се зачислява към движимата такава.

Аз допускам, че нашия вход до две години няма да го има. Едно бабе си прикара газ пък не може да си дигне гащите.

Голямо крадене ще пада :))

хубава идея.. ама да не се окаже, че 2млн. ще отекат и накрая пак всичко по старо му..

Браво. Тъкмо ще е много по-удобно за измамници, крадци, хайдуци, както и за легалните хайдуци- данъчни, полиция и прокурватура. Сега вече станахте като затворниците- всеки си има уникален номер и номер на килията... Само номерата ви липсваха, бе, вашта семка мръсна. Да ви изпердаша по една тояга в мазните гърбини, ще ви дам едни уникални номера. паплач мръсна, ей....Ненаяла се...

Ного просто- ще закрият кадастъра,кво като е държавен.

Че в кадастъра и сега всеки обособен имот си има свой идентификатор.

За някакви си 2 милиона и нещо ще ни направят пациенти.....Кво праим с Агенцията по вписванията и със адресите си?

Само се чудите как да си оправдаете заплатата.Вземете да свършите нещо полезно и не се занимавайте с глупости.

Ясно е, че е поредната простотия, но си представям как би изглеждало едно адресирано писмо или сметка по пощата: Голю Босев Жилище 9463792864567782 България Предлагам да започнат с номериренето на бидонвилите във Факултето, като приключат 2029 година, да дойдат и у нас.

Боже, тия всеки ден из..рат по една тъпня. Я, да вземете да оправите тротоарите, където хората вървят, да сложите табели по улиците и номера, че всеки се чуди в тая тъпа държава кое къде е! Плочките навсякъде разбити, градинките приличат на кенефи...само номер на апартамента ми липсва, женен ли съм или разведен, имам ли любовница, номера на гащите ми...тъпаци...

парите за крадене от ЕС явно, та измислят все по-нови проекти, с които да "усвоят" едни наши хора едни пари. Това, което ще правят за милиони, е само малка част от вече изградени бази данни и с малка промяна ще се осъществи, а потребителя даже няма и да го забележи. Ама нека да звучи сложно, те и в ЕС толкова им дреме за дадените пари, защото не са го изработили те, ами са им дадени наготово от страните членки.

абе байновци ,като ви гледам снимката на тази панелка ами да се преродя пак че то е срамота бе . лелее на такова нещо и номер ще му тургаме .да ви го туря господа управленци .

Дали ще съм жив да ми сложат кип като куче

Щеееееееееееееееееееееееееееееееееее Ама някога ще ! Електронния кадастър трябваше отдавна да е готов и да го ползваме дистанционно. Ама не батка, това е също като с пръстовия отпечатък на Москала! А това само е част от електронния кадастър номера на жилището! Хахах запприлича ми на това как Бойко режеше на всяки километър лентички!!!!!!!!!!!!

Тоя защо се бави и върна ли парите?Или кой прахосал,прахосал? Продължаваме напред!

Да живее Биг Брадър! Фантазиите на Оруел не били фантазии, а провиждане в бъдещето.

Всичко, което се прави под управлението на Мутрата е зловещо и насочено против българския народ.

Пълни глупости! Вместо да помислят за оправяне на адресите- да има улица и номер, а не блок едикой си и следващия номер в другия край на квартала. И докога с тези номера на входове а А, Б, В, Г, Д- много писма от чужбина се губят, защото няма как да изпишат тези букви- най-вече писмата от университети и други институции в чужбина. Спокойно може входовете да са 1, 2, 3 и т.н. Не виждам защо трябва да струва 2 млн. лева, след като има администрация, която получава пари за тази дейност. Или за да може "едни наши хора да вземат едни пари"..... Достатъчно е един да отиде в една нормална държава и да види как са номерирани сградите и апартаментите. Сградата е с номер на съответната улица, а всеки апартамент има номер, като първата част е етажа, а втората е пак 1, 2, 3 (или а, b, c ) или повече в зависмост от апартаментите на съответния етаж и подредени от стълбището в посока на часовниковата стрелка. Напр. апр. 4/2 (или 4/b) е апартамент 2 (b) на четвърти етаж.

И понеже все твърдят, че ни подобряват живота, ще ви дам един пример: Преди ако ти трябва да строиш нещо се вадеше само скица от общината. Сега откакто въведоха Електронния кадастър се изисква да извадиш скица и от него. Голямо намаляване на административната тежест, вместо една скица вадиш и плащаш две...

У Македония имало електронна система за издаване на разрешително за строеж и от там бум на строителство. Проект - за някакви 200 или 800 хиляди евра. У нас ако се случи ще е за 20-30 милиона. Представете си - не знаеш кой е служителя, нямаш и право да го виждаш - пускаш документи по ел. поща, чакаш идва отговор по ел. поща и общинари и т.н. не са те и виждали, камо ли да те мотат, рекетират, важничат, мотаят, злобеят, мизерничат и т.н. Не и у нас.

Хайде сега фантастики! Недей да лъжеш, според мен дори незнаеш как се правеше това и преди 1989г. и след нея! И тогава се искаше разрешително, и тогава се вадеха скици и се даваше къде да застане сградата! Наблюдателю- Лъжльо

Твоя глупав коментар ме накара да се смея от сърце. Кой ти е писал за преди 1989г. или преди 1944 г. ? Разрешително трябва и сега , трябвало е и преди. Скицата ти е необходима , за да ти дадат разрешително за проектиране. Но преди Електронния кадастър, се изискваше една скица, а сега искат две.

Скицата се изисква САМО от електронния кадастър, ако е направен и влязъл в сила за съответната територия. Тази от общината вече не е валидна. Друг е въпросът, че този нов кадастър няма нищо общо със скиците, които общината е предала на фирмите, които са сключили договори (и са взели огромни пари!), за да го изготвят. По този начин буквално изчезват парцели, особено реституирани, дори и такива, за които е издаден нотариален акт и се плащат редовно данъци към НАП! Прекрояват се и се дават на хитреци, които имат късмета да бъдат осведомени своевременно и да си осигурят парче от баницата. Истинските притежатели не знаят, че се въвежда нов кадастър и когато отидат да си поискат скица на имота, пият мно-о-о-го студена вода.

Много хора незнаят че само с едно частнично изменение на кадастъра и може да ти изчезне собственоста. Може да ти преместя имота с 2-3 метра на страни. И АКО НЕ ГО ОБЖАЛВАШ В ОБЩИНАТА В 14 ДНЕВЕН СРОК ГОРИШ!!!!!!!!!!!!

Ще ще ще. Ще се оправим. Ще станем истински европейци, ще направим електронни услуги. Ще, ще, ще ..... А междувременно само крадене, усвояване, подлизурство и замазване. От много ще, България отиде в историярта. Ако се наложи мобилизация сега сигурно от много ще-та ще събират хората с картончета и викачи щото елекртонната система не е за българската глава работа. То не , че ще съберат и 10 000 души ама все пак... НА практика България в момента съществува на магия. Просто няма държава, а крадлива разбойническа мутро-феодална върхушка и един изтерзан, беден и болен народ отдолу. Връзка м/у тея 2 свята няма.

Вместо да инвестират средства в поредния проект за да усвоят "нашите" фирми едни пари, да вземат да пренасочат тез пари за инфраструктура - то тротоари,то улици...всичко Мара втасала,та до това стигнала... Ужас!!!

За последните две, ще трябва да си женен или умрял!

Ами то и сега си има . . . нарича се адрес!

Прочетете Закона за кадастъра и имотния регистър и подзаконовите му нормативни актове, вижте прилагането им от Агенцията по геодезия, картография и кадастър години наред вече и няма как да не ви зачуди кой открива топлата вода с тази "статия". Друг е въпросът, че - например в София: 1. имената на много улици са неоткриваеми на място, защото ЛИПСВАТ ТАБЕЛКИ с имената; 2. административните номера по улиците на хиляди имоти са неоткриваеми на място, защото ЛИПСВАТ ТАБЕЛКИ с номерата; 3. номерата на хиляди апартаменти в блоковете са неоткриваеми на място, защото ЛИПСВАТ ТАБЕЛКИ с номерата. Кой носи отговорност за наличието на място на тези табелки? Обърнете внимание във всеки американски филм на неизменното присъствие на всичките тези табелки - защо така, бе, американците, толкова ли са важни тези имена и номера? Глупости, важни - казва нашенецът, и се залутва да търси първо улица хикс, после номер игрек, после ... яаа - то станало обед ... Та така за топлата вода ...

Значи това е поредние солташак идея! Като начало кой и къде ще въвежда цялата тази информация в този баш регистър! А и как това ще попречи на това да ти откраднат продадът и препорададът апартамента? Освен това аз доколкото си спомням такова нещо за подобна база данни щеше да се прави и в здравната каза и до колкото виждам това не е стигнало до никъде! Кой гарантира, че и тука нема да се получи същото! Абе единственото което е сигурно тука е, че едни 2 милиона лева, а може би и повече, ще бъдат ОТКРАДНАТИ!

Най накрая ,родиха ,но по-добре късно отколкото никога !

по проекта - честито. Иначе некои се напъват да цифровизират на баба ми колибата.

проекти, милиони, хвалби, табели нови.... В София виждат една ъфнала и вързала държава, а аз виждам разруха из провинцията. Бедност, мизерия, затварят постоянно обекти, магазини, заведения. Няма почти нищо ново. Само сервизи за коли се появяват в общи линии.

В София, разбира се е доста по-добре, но не е като да процъфтяваме и тук.

продължете още няколко години да прибирате поне ромите като сте толкова добре. То от 250 общини в страната бюджета издържа повечето, защото нямат поминък. Този брой общини работещи на червено расте и скоро бюджета - демек прехвалената софийска икономика ще пририта. На едно магаре 200 самара не става. Гарантирам. Само не знам какво ще е туй чудо софийска икономика като вече няма хора из провинцията и няма ни земя за продажба ни друго, което да изпраща свежи пари например в имотния балон на софийската мафия. Ама сме добре иначе. Много сме добре. За да тръгне 1 лев към страната 2 лева трябва да останат в София. България е голямо КТБ и момента на истината идва.

Тия проектчета са сладка работа - в министерствата човекът, който ги пуска надолу си взима комисионната(солидна), после по веригата всеки лапва по нещо и накрая се пръква нещо, дето така и няма да се реализира... В Пловдив се нагледахме на какви ли не "проекти".

Човека взе парите и каза " Чакай малко.." :) Водещият девиз на всеки БГ Пишман-Политик!

Тук много хора протестират. Прави са. Каквото се прави у нас е с цел кражба, усвояване и лични интереси. Цената ще е поне петорна и не е ясно готовата система ще работи ли и дали ще е полезна въобще. Обаче да продълвават примерно бяха мисля 1800 административни единици у нас да си работят всеки за себе си, срещу всички други и срещу хората не бива. Освен това тази система може даже да е предпоставка за намаляване на бюрокрация, за по адекватна работа и на МВР, за по-справедливи данък на имота и на такса смет, привързване на паркоместа и гаражи към апартамент и т.н. За съжаление и аз съм песимист.

да се упражнява върху нас.

Аман от идиоти!

Коментари - Всеки апартамент в страната ще си има уникален номер | Днес.dir.bg

Всеки апартамент в страната ще си има уникален номер

Всеки имот в България ще има свой уникален номер, подобен на ЕГН-то при гражданите.

Обратно в новината

Коментари - Всеки апартамент в страната ще си има уникален номер | Днес.dir.bg

Коментари

Тоталният контрол. Все по-реален и по-реален изглежда.

Целта естествено не е за училища и детски градини, нито пък е едни тъпаци да вземат пари (макар че на тъпаците това им е целта, но не и на тия дето дават парите). Целта е някои хора да имат 24 часа лесно достъпна информация за всеки български гражданин, т.е. без да им се налага да взимат разрешително от съда за разследване. Сещайте се сами кои са тези хора (ключ: не са от България).

за имотните измамници. Работа за наши хора. Още доене на бедния народ. И .....

Предвижда се и изчистване на част от грешните адреси! Целта е изпразване на джобовете.Вземане и на последният залък от устата.

Плевнята ми в Долно Камарци ще има уникален електронен код.

естествено

и тоалетната да има своя код. В плевнята не живееш,но в тоалетна ходиш-:))))))

Редно е да има и камери във всяка стая и помещение в тия апартаменти, така ще може във всеки момент да се знае кой какво прави. Иначе е анархия! Сега със сигурност има много хора дето дължат данъци и сметки , а в същото време по тия апартаменти ядат, пият ..... а може би и дори се е..т . На това трябва да се сложи край!

Това отдавна се прави.

Поредата акция за усвояване на пари. Колкото се актуализира информацията в ГРАО след въвеждането на личните карти, след въвеждането на кадастралната карта, както и информационните масиви на Службите по вписванията и Търговския регистър, така ще стане и сега.

Изпращане на писмо хахахах... преди 10-ина години, когато напуснах България се опитвах да пращам картички били от почивки или поздравителни и НИТО ВЕДНЪЖ не пристигна на адреса ми в София... Не знам какви точно бяха причините, но дори една не беше получена. Сега обаче с номера почти редовно с писмата :)

Крайно време е и дано по-скоро да стане реалност.В момента е абсолютна анархия.Аз от 14 години не мога да отпиша от адреса си предишните собственици на апартамента си.Те не са сменили адресната регистрация и постоянно ги търсят съдия изпълнители и разни събирачи на дългове.В крайна сметка се оказва,че аз,като собственик на имота,нямам право да ги отпиша,трябва те да благоволят да се регистрират другаде,което няма да се случи,тъй като вероятно знаят,че ги търсят поне 10 кредитора!Изниква въпроса,за какво въведаха дом.книги отново?!Положението в момента е просто безумно,тъпи закони и хаос.

Причината е друга, а не глупостите тук-деца,у-ща и т.н. Явноза данъците,таксите,нотариуси и други бирници вкл. и "органите по сигурноста".Пръстови отпечатъци и татуирано егн на рамото няма ли да има?

ахаха, верно ли това измислиха...ахахахах...кому е нужно това....за два милиона,но какво... евро долари или биткоини, при положение, че всичко това го има.....божеееее....

като гледам тази свинщина на снимката се отчайвам

Казват, че архитектурата в Канада била толкова грозна, че можеш да полудееш.

А чиповете за кога сте ни ги предвидили?

Типичен тъп нацистки немски стил. Мутрата слугува на немците. Готов е на всякакъв геноцид, какъвто измислят.

гробарските къинки искат да въведат косвено регистрация и жителство!!

РАБОТА НА ГЕОДЕЗИСТИТЕ/ПОЛСКИТЕ МИШКИ/ЗАЩОТО ИМАТ ЛОБИТА.

С МОЯТ ПАРЦИЛ ДЕТО СЪМ СИ КУПИЛ НА ЛУНАТА КВО ЩЕ ПРАВИТЕ.

Ей, жестоко ! Още работа за 20 г. за 50 чиновници !

То и сега си има номер и е ЕГН-то на собственика и още някакви цифри. Голяма новина!

Ей голема мизерия. Кой ще се наеме да сложи ред в търговията с апартаменти за 2 милиона лева? Само от една блок се печели половината !!!

Класни тъпотии пак.

Ми, за финансиране на следващите избори пари си трЕбат! И тя ще мине по реда си, като много други... Само два примера (така, за напомняне) за похарчени добри пари и после "Няма никъй в къщи": - пръстовите отпечатъци на Москов - обслужването на едно гише

Препоръчам уникалният номер на апартамент да е географските му координати и надморската му височина. А в случай на промяна (напр. свлачище), апартаментът се отчислява от недвижимата собственост и се зачислява към движимата такава.

Аз допускам, че нашия вход до две години няма да го има. Едно бабе си прикара газ пък не може да си дигне гащите.

Голямо крадене ще пада :))

хубава идея.. ама да не се окаже, че 2млн. ще отекат и накрая пак всичко по старо му..

Браво. Тъкмо ще е много по-удобно за измамници, крадци, хайдуци, както и за легалните хайдуци- данъчни, полиция и прокурватура. Сега вече станахте като затворниците- всеки си има уникален номер и номер на килията... Само номерата ви липсваха, бе, вашта семка мръсна. Да ви изпердаша по една тояга в мазните гърбини, ще ви дам едни уникални номера. паплач мръсна, ей....Ненаяла се...

Ного просто- ще закрият кадастъра,кво като е държавен.

Че в кадастъра и сега всеки обособен имот си има свой идентификатор.

За някакви си 2 милиона и нещо ще ни направят пациенти.....Кво праим с Агенцията по вписванията и със адресите си?

Само се чудите как да си оправдаете заплатата.Вземете да свършите нещо полезно и не се занимавайте с глупости.

Ясно е, че е поредната простотия, но си представям как би изглеждало едно адресирано писмо или сметка по пощата: Голю Босев Жилище 9463792864567782 България Предлагам да започнат с номериренето на бидонвилите във Факултето, като приключат 2029 година, да дойдат и у нас.

Боже, тия всеки ден из..рат по една тъпня. Я, да вземете да оправите тротоарите, където хората вървят, да сложите табели по улиците и номера, че всеки се чуди в тая тъпа държава кое къде е! Плочките навсякъде разбити, градинките приличат на кенефи...само номер на апартамента ми липсва, женен ли съм или разведен, имам ли любовница, номера на гащите ми...тъпаци...

парите за крадене от ЕС явно, та измислят все по-нови проекти, с които да "усвоят" едни наши хора едни пари. Това, което ще правят за милиони, е само малка част от вече изградени бази данни и с малка промяна ще се осъществи, а потребителя даже няма и да го забележи. Ама нека да звучи сложно, те и в ЕС толкова им дреме за дадените пари, защото не са го изработили те, ами са им дадени наготово от страните членки.

абе байновци ,като ви гледам снимката на тази панелка ами да се преродя пак че то е срамота бе . лелее на такова нещо и номер ще му тургаме .да ви го туря господа управленци .

Дали ще съм жив да ми сложат кип като куче

Щеееееееееееееееееееееееееееееееееее Ама някога ще ! Електронния кадастър трябваше отдавна да е готов и да го ползваме дистанционно. Ама не батка, това е също като с пръстовия отпечатък на Москала! А това само е част от електронния кадастър номера на жилището! Хахах запприлича ми на това как Бойко режеше на всяки километър лентички!!!!!!!!!!!!

Тоя защо се бави и върна ли парите?Или кой прахосал,прахосал? Продължаваме напред!

Да живее Биг Брадър! Фантазиите на Оруел не били фантазии, а провиждане в бъдещето.

Всичко, което се прави под управлението на Мутрата е зловещо и насочено против българския народ.

Пълни глупости! Вместо да помислят за оправяне на адресите- да има улица и номер, а не блок едикой си и следващия номер в другия край на квартала. И докога с тези номера на входове а А, Б, В, Г, Д- много писма от чужбина се губят, защото няма как да изпишат тези букви- най-вече писмата от университети и други институции в чужбина. Спокойно може входовете да са 1, 2, 3 и т.н. Не виждам защо трябва да струва 2 млн. лева, след като има администрация, която получава пари за тази дейност. Или за да може "едни наши хора да вземат едни пари"..... Достатъчно е един да отиде в една нормална държава и да види как са номерирани сградите и апартаментите. Сградата е с номер на съответната улица, а всеки апартамент има номер, като първата част е етажа, а втората е пак 1, 2, 3 (или а, b, c ) или повече в зависмост от апартаментите на съответния етаж и подредени от стълбището в посока на часовниковата стрелка. Напр. апр. 4/2 (или 4/b) е апартамент 2 (b) на четвърти етаж.

И понеже все твърдят, че ни подобряват живота, ще ви дам един пример: Преди ако ти трябва да строиш нещо се вадеше само скица от общината. Сега откакто въведоха Електронния кадастър се изисква да извадиш скица и от него. Голямо намаляване на административната тежест, вместо една скица вадиш и плащаш две...

У Македония имало електронна система за издаване на разрешително за строеж и от там бум на строителство. Проект - за някакви 200 или 800 хиляди евра. У нас ако се случи ще е за 20-30 милиона. Представете си - не знаеш кой е служителя, нямаш и право да го виждаш - пускаш документи по ел. поща, чакаш идва отговор по ел. поща и общинари и т.н. не са те и виждали, камо ли да те мотат, рекетират, важничат, мотаят, злобеят, мизерничат и т.н. Не и у нас.

Хайде сега фантастики! Недей да лъжеш, според мен дори незнаеш как се правеше това и преди 1989г. и след нея! И тогава се искаше разрешително, и тогава се вадеха скици и се даваше къде да застане сградата! Наблюдателю- Лъжльо

Твоя глупав коментар ме накара да се смея от сърце. Кой ти е писал за преди 1989г. или преди 1944 г. ? Разрешително трябва и сега , трябвало е и преди. Скицата ти е необходима , за да ти дадат разрешително за проектиране. Но преди Електронния кадастър, се изискваше една скица, а сега искат две.

Скицата се изисква САМО от електронния кадастър, ако е направен и влязъл в сила за съответната територия. Тази от общината вече не е валидна. Друг е въпросът, че този нов кадастър няма нищо общо със скиците, които общината е предала на фирмите, които са сключили договори (и са взели огромни пари!), за да го изготвят. По този начин буквално изчезват парцели, особено реституирани, дори и такива, за които е издаден нотариален акт и се плащат редовно данъци към НАП! Прекрояват се и се дават на хитреци, които имат късмета да бъдат осведомени своевременно и да си осигурят парче от баницата. Истинските притежатели не знаят, че се въвежда нов кадастър и когато отидат да си поискат скица на имота, пият мно-о-о-го студена вода.

Много хора незнаят че само с едно частнично изменение на кадастъра и може да ти изчезне собственоста. Може да ти преместя имота с 2-3 метра на страни. И АКО НЕ ГО ОБЖАЛВАШ В ОБЩИНАТА В 14 ДНЕВЕН СРОК ГОРИШ!!!!!!!!!!!!

Ще ще ще. Ще се оправим. Ще станем истински европейци, ще направим електронни услуги. Ще, ще, ще ..... А междувременно само крадене, усвояване, подлизурство и замазване. От много ще, България отиде в историярта. Ако се наложи мобилизация сега сигурно от много ще-та ще събират хората с картончета и викачи щото елекртонната система не е за българската глава работа. То не , че ще съберат и 10 000 души ама все пак... НА практика България в момента съществува на магия. Просто няма държава, а крадлива разбойническа мутро-феодална върхушка и един изтерзан, беден и болен народ отдолу. Връзка м/у тея 2 свята няма.

Вместо да инвестират средства в поредния проект за да усвоят "нашите" фирми едни пари, да вземат да пренасочат тез пари за инфраструктура - то тротоари,то улици...всичко Мара втасала,та до това стигнала... Ужас!!!

За последните две, ще трябва да си женен или умрял!

Ами то и сега си има . . . нарича се адрес!

Прочетете Закона за кадастъра и имотния регистър и подзаконовите му нормативни актове, вижте прилагането им от Агенцията по геодезия, картография и кадастър години наред вече и няма как да не ви зачуди кой открива топлата вода с тази "статия". Друг е въпросът, че - например в София: 1. имената на много улици са неоткриваеми на място, защото ЛИПСВАТ ТАБЕЛКИ с имената; 2. административните номера по улиците на хиляди имоти са неоткриваеми на място, защото ЛИПСВАТ ТАБЕЛКИ с номерата; 3. номерата на хиляди апартаменти в блоковете са неоткриваеми на място, защото ЛИПСВАТ ТАБЕЛКИ с номерата. Кой носи отговорност за наличието на място на тези табелки? Обърнете внимание във всеки американски филм на неизменното присъствие на всичките тези табелки - защо така, бе, американците, толкова ли са важни тези имена и номера? Глупости, важни - казва нашенецът, и се залутва да търси първо улица хикс, после номер игрек, после ... яаа - то станало обед ... Та така за топлата вода ...

Значи това е поредние солташак идея! Като начало кой и къде ще въвежда цялата тази информация в този баш регистър! А и как това ще попречи на това да ти откраднат продадът и препорададът апартамента? Освен това аз доколкото си спомням такова нещо за подобна база данни щеше да се прави и в здравната каза и до колкото виждам това не е стигнало до никъде! Кой гарантира, че и тука нема да се получи същото! Абе единственото което е сигурно тука е, че едни 2 милиона лева, а може би и повече, ще бъдат ОТКРАДНАТИ!

Най накрая ,родиха ,но по-добре късно отколкото никога !

по проекта - честито. Иначе некои се напъват да цифровизират на баба ми колибата.

проекти, милиони, хвалби, табели нови.... В София виждат една ъфнала и вързала държава, а аз виждам разруха из провинцията. Бедност, мизерия, затварят постоянно обекти, магазини, заведения. Няма почти нищо ново. Само сервизи за коли се появяват в общи линии.

В София, разбира се е доста по-добре, но не е като да процъфтяваме и тук.

продължете още няколко години да прибирате поне ромите като сте толкова добре. То от 250 общини в страната бюджета издържа повечето, защото нямат поминък. Този брой общини работещи на червено расте и скоро бюджета - демек прехвалената софийска икономика ще пририта. На едно магаре 200 самара не става. Гарантирам. Само не знам какво ще е туй чудо софийска икономика като вече няма хора из провинцията и няма ни земя за продажба ни друго, което да изпраща свежи пари например в имотния балон на софийската мафия. Ама сме добре иначе. Много сме добре. За да тръгне 1 лев към страната 2 лева трябва да останат в София. България е голямо КТБ и момента на истината идва.

Тия проектчета са сладка работа - в министерствата човекът, който ги пуска надолу си взима комисионната(солидна), после по веригата всеки лапва по нещо и накрая се пръква нещо, дето така и няма да се реализира... В Пловдив се нагледахме на какви ли не "проекти".

Човека взе парите и каза " Чакай малко.." :) Водещият девиз на всеки БГ Пишман-Политик!

Тук много хора протестират. Прави са. Каквото се прави у нас е с цел кражба, усвояване и лични интереси. Цената ще е поне петорна и не е ясно готовата система ще работи ли и дали ще е полезна въобще. Обаче да продълвават примерно бяха мисля 1800 административни единици у нас да си работят всеки за себе си, срещу всички други и срещу хората не бива. Освен това тази система може даже да е предпоставка за намаляване на бюрокрация, за по адекватна работа и на МВР, за по-справедливи данък на имота и на такса смет, привързване на паркоместа и гаражи към апартамент и т.н. За съжаление и аз съм песимист.

да се упражнява върху нас.

Аман от идиоти!