Част от здравните вноски - в НОИ?

Финансовият министър Симеон Дянков нарече "разумна" идеята резервът на здравната каса да бъде пренасочен към Националния осигурителен институт (НОИ).

Обратно в новината

Коментари - Част от здравните вноски - в НОИ? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боже! Малоумщините на Дянков и сие продължават с пълна пара. Хора бдете! Опитват се да измъдрят нови варианти за ограбване на данъкоплатците и пренасочване парите за здраве.

По добре тогава никой да не внася пари никъде след като някой идва и ти взема парите за неясни нужди! А още по абсурдно е да ги дават парите на друг министър, който няма нищо общо с тези фондове!! Това значи, че след някой и друг месец няма да има съвсем сдравеопазване и пенсии!

Как може такова нещо? Това си е чиста измама! Още повече, че самото здравеопазване няма пари! Нали си внасяме и за пенсия? Плащаме си данъци? Къде отиват парите? Не може да се вземе от здравеопазване и да се даде за пенсии или друго! Та болниците мизерстват! Не е нормално такава идея да роди нормална глава! Това си е жива измама с доверието на хората. Значи плащаш си осигуровка 25-40г. , плащаш си за пенсия още толкова години, а после някой идва и ти дава твоите пари незнайно къде! И после пенсията 120-150лв./ ако изобщо стигнеш до там/ а болниците нямат пари! Това е просто безумие!Така всеки може да е финансов министър!

Симоооо,Симеончооооо да ти кажа бате и аз прехвърлям от днес част от данъците дето ти ги плащам към фонда "И аз съм човек"...около 50%....не повече батка!

И Дянков и фъфлата Митрева са безумници. По-голяма глупост не можаха ли да измислят.В това правителство доста от министрите трябва да идат на хсихо преглед.

за дянков хората да умрат е по хубавия вариант таман няма да му искат пари за пенсия то в българия колко души преживяват след пенсия повече от 5 години може и целта да е това пука на този еврейски зет

Да се преименува тогава НОИ в НЗОИ /НАЦИОНАЛЕН ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛЕН ИНСТИТУТ/, след като ще се прехвърлят парите за здраве за изплащане и на "помощи на социално слаби" Пенсиите са си пенсии и да са в НОИ. НО ПЕНСИИТЕ ПО БОЛЕСТ И БОЛНИЧНИ ДА ПРЕМИНАТ КЪМ НЗОК. ИНАЧЕ И ТОВА АКО НЕ Е ДУБЛИРАНЕ НА ДЕЙНОСТИ, КАКВО Е ТОГАВА?

Има нещо сбъркано в реформата.Не може някои си да ходи всеки ден на доктор да му мери кръвното или да го изследва.Ако трябва да си плаща няма да е така.Излиза че трябва да стане обратното от фонда за пенсии да се прелеят пари в здравеопазването, за да се лекуват тези,които не се осигуряват здравно

Парите събирани за здраве, да си отиват по предназначение - т.е. за здраве.Натрупаните пари от т.нар. "резерв" да могат да се използват наистина когато има нужда, разбирай сега, когато здравеопазването ни е в кома. Необходимо е вноската за пенсии да се увеличи с 2% иначе и и пенсионната ни система ще сдаде багажа. Гърция беше в жестока криза. Отпуснаха им милиарди заеми, а сега обявиха вдигане на пенсии и заплати през 2011 г. При нас със замразяването им реалните доходи намаляват с вдигането на инфлацията. Как ще я караме БОКО???

Ако го напишеш няколко пъти, а то е много правилно и много хора смятат че е така, то за какви прехвърляния на 2% към НОИ става въпрос. Наистина болничните и изплащането им трябва да става от НЗОК. Какво търсят болничните в НОИ???????

Тоя Дянков съвсем изперка. Ние имаме специализирани заведения за лечение на подобни случаи - Карлуково, 4-ти км и др.

Аз пък се питам ,кои плаща за лечението на 2 милиона пенсионери.Като знам какво стълпотворение е сутрин пред кабинетите и 90 % от хората са пенсионери.Дали сме болни или ходим защото не се плаща,мисля че е от двете по малко.С кави пари се плаща тянхото лечение може ли някои да микаже ами на студентите,децата и т.н.

Това обаче трябва да се обвърже и с др. законови промени. Например, парите от акцизи да постъпват във фонд "Републиканска пътна мрежа", откъдето с тях да се плащат единствено субсидиите на зърнопроизводителите, а европейските пари за околна среда да отиват за кубинки на полицаите, но задължително това да се обвърже с парите, събирани от глоби от полицията, които трябва да се насочват към дружеството за защита на дивите животни.

Точно така - напълно в унисон с Дянковата логика :)

патката "уяс"няма елементарна икономическа култура-нека научи от каде се плащат обезщетенята при пенсиониране на полицаите и военните,и тогава да пише!аман от тапаци! а дянков не е маимуна ,а доста по хубав и представителен от самата нея,а по ум никои от тука пише-тите не може да се мери с него и с боико! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

патката "уяс"няма елементарна икономическа култура-нека научи от каде се плащат обезщетенята при пенсиониране на полицаите и военните,и тогава да пише!аман от тапаци! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Добре е това, което казва Дянков, но трябва да се регламентира със законови промени! Например: пенсиите по болест и болничните да се изплащат от НЗОК или здравноосигурителните фондове. Така няма да се източва НОИ за пенсии по болест или болнични!

Всеки божи ден се чуват все по-безумни идеи от този министър!Не може господине,нашите пари за здраве,които не ги плащате и срещу които нищо не получаваме , без да плащаме допълнително сега пък да ги прехвърляте за пенсии! Госпожа Митрева е крайно време да ги кара пенсионерските години,има и бонус при това -над 30000 лв!,а господин министъра да разбере,че не може да се разпорежда с парите на здравната каса както му дойде и както реши някоя сутрин,като тази например !Като не знаят какво да правят и двамата да напуснат,все в тази държава има други ,компетентни хора!

Не най добра е идеята всеки сам да си внася определения от държава %ако трябва и в чужди банки.Без да има право да тегли парите.Единствено да могат да се теглят ,когато е болен,или за някой член от семейството.Така няма да има, къде ми останаха парите,а и всеки ще бъде заинтересован да си прави здравни вноски,все пак те ще бъдат за него или за семейството му.Така е най правилно.Да но така се губи далаверата и голямото лапане...

А тези, които консумират най-много - инвалиди, болни деца и др? А пенсионерите, които са на върха на пирамидата по консумация от касата - те нямат събран нито лев за момента, а са работили цял живот?

До вчера нямаше пари да се разплати здравната каса с лекарите и болниците, сега се оказва, че тя направо пращи от пари и може да подпомогне и НОИ. Този финансов министър трябва да си отиде - не само е некадърен, но и си вре носа където не му е работата.

Ако 1.25 милиарда са 2% то това което е било събрано е 62.5 милиарда, които ги няма. Та питам аз - къде са парите? Пак ли предните ги откраднаха?

Тези милиарди са събрани за няколко години, не са само за тази. И сега се цели тези пари да ги усвоят с един или друг предлог. Явно ги сърби като има пари настрана...

Боже мой,ние наистина живеем в Абсурдистан! Предлага ни се част от вноската за здраве да отива в НОИ за пенсии. Това са две различни неща. Господа управляващи,ясно е че няма пари за нищо в държавата ни.Ясно е ,че единствения сигурен за вас ресурс от който вземате е от народа. Но, Господа управляващи уважавайте този народ .Действията ви са престъпни.

мисля,че е време това правителство да си ходи...

Е ,КАТО СИ ОТИДЕ КОЙ ЩЕ ДОЙДЕ,ПРОСТИЯ НАРОД ЩЕ ИЗБЕРЕ НОВА "МЕСИЯ" КОЙТО ЩЕ ДОЙДЕ ОЩЕ ПО-ГЛАДЕН. АЗ КАЗВАМ ДА ДОЙДЕ ОДС ЩОТО ОТ ТОГАВА ВЕЧЕ 10 ГОДИНИ САМО ГРАБЕЖ И НИЩО СМИСЛЕНО.

"прав е дянков" ама за кожата на герб, защото рейтинга пада пада падаааа...(не заслужавате и главни букви). Много е лесно да ядеш от натрупаното от предходните и да ги плюеш, като свършат парите там - да прехвърлиш от там където има в там където няма, да продължаваш да ядеш и още повече да плюеш. Това правите в момента господа псевдо управляващи, а това защо преди имаше, а сега няма вече и най-простите започнаха да го разбират. НАРОДЕЕЕ ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ???

За предните правителства кадето ни управляваха и ни правиха на шматки , кадето на наш гръб си направиха палати и куп неща не мрънкахте толкова, а сега когато някой се опитва да направи нещо за тази страна започвате да мрънкате(българска работа)

Ти май забрави, че Бойко Борисов е бил. гл. секретар на МВР?! И ако "предните правителства ни правиха на шматки ", то сегашното май ни прави на идиоти!

Идеята е не само абсурдна, а направо престъпна. Не може да откраднеш парите за здраве на хората и да ги дадеш на пенсионерите, за да гласуват за тебе. Ако някой пенсионер е болен, ще го лекуваш с пари от здравния фонд, но няма да му даваш пари на ръка да яде и да пие. Здравеопазването е за всички, не само за пенсионерите. А идеята Цветанов да поеме управлението на здравните фондове е направо карикатурна. Този физкултурник е на практика без образование. Не че Дянков става за нещо, но алтернативата определено не е Цветанов. Бойко, Бойкооо.... кадри намаш, кадри....

МИСТЪР Х - ТЪП СИ КАТО СЛОНСКИ З......К

Това няма да е много коректно! Значи изядохме няколко милиарда а сега да посегнем и на здравните пари! Или вече е направено това и ни поставят пред свършен факт!

ЕДНА НОВА ИДЕЯ: ВМЕСТО ДА СЕ ВЗЕМАТ ТИЯ 2% ОТ НЗОК НЕКА СЕ НАМАЛИ ДЗПО ТО С 2% И ТИЯ ПАРИ ИДАТ ПАК В НОИ ВМЕСТО В ЧАСТНИТЕ ДЗПО ФОНДОВЕ ТО ЗАСЕГА ДЪРЖАВАТА НЯМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ А ТИЯ ЧАСТНИ ФОНДОВЕ КАТО НАБЛИЖИ ВРЕМЕТО ЗА ПЕНСИИИ СИГУРНИ ЩЕ ФАЛИРАТ И НЯМА ДА ИМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ ЗАКРИЙТЕ ГИ СЕГА ДОКАТО ИМАТ ПАРИИ ТЕЗИ ПАРИ ГИ РАЗАДАЙТЕ НА ХОРАТА КОЙ КОЛКОТО ИМА В ПЕНСИНОИТЕ ФОНДОВЕ И ТОГАВА ВМЕСТО2% ЩЕ ИМА НОИ5% ПОВЕЧЕ ТАКА КАКТО ПРЕЗ 2001Г НОИ БЕШЕ В ПЕЧАЛБА И СЕГА ЩЕ Е

Една още по-нова идея - вместо да пишеш на Caps Lock, като пълен кретен, вземи измисли нещо по-продуктивно - да работиш например...

Много важно с какви букви пише!! По-важно то е, че пише истини !! Не си спомням от кога е вече това ДЗПО , но миналата година ми дойде извлечение че по сметката ми имам около 500 лв.Какви такси ,комисионни и т.п. глупости , на година 60-70 лв.удръжки!! Това е безобразие!! Искам -2% от ДЗПО-то да мине към ДОО-то. И без ДЗЗО!!!!

Да, да, да . Едно концентриране на целево-разливаните (засега) тук-и-там наши данъкоплатски пари би било само от полза за адекватното/ефективното им управление .

Хей, тозе така наречен "финансов" министър се самозабрави, а Христина Митрева с какво право иска парите за здраве да преминат в НОИ! Народа дали ще бъде съгласен парите от здравните му вноски да отиват на друго място при положение, че те дори за здравеопазване не стигат! Абе хора вие добре ли сте как изобщо ви хрумна такова нещо! Това е абсурдно!

Маймуната Дянков иска да вкара парите за здравеопазване, за да плащат от тяп по 20 заплати на пенсионираните зелени чорапи и милиционерите - най-тъпите хора в държавата. Това не бива да става.

Нещо не разбирам идеята. Може би натискът ще спре, като се каже, че все едно дали или не пари за здраве, те ще отидат някъде другаде, за нещо друго?! Нали са вноските именно за здраве на всеки един от наС?! Как така ще идат за социални нужди?! Да не би само пенсионерите да имат здравни нужди?! Другите - например, децата- нямат? Надявам се такава промяна да не мине в НС. "А дано, ама надали!"

Идеята е здравните вноски, които ДЪРЖАВАТА дължи за пенсионерите като пари внесени за здраве в НЗОК, под благовидния предлог, че остават включени в двата процента (от НЗОК за НОИ), изобщо да не бъдат внасяни в бюджета на здравната каса, за да се разходват пряко за строго здравни нужди на осигурените, а да се икономисат "за други социални дейности" през документни врътки. Ето откъде може да се вземе тайно за полускрито (сиво) финансиране на кампаниите по предстоящите избори.

Ми тая криза вие я създадохте. Ти, тиквата, физкултурника