Никотиновите дъвки са новата опасна мода сред учениците

Контролът в търговските обекти е занижен до мърлявщина, алармира директорът на 119 училище в София

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спрете да ги продавате! Но нищо няма да направите защото ви е все тая,че децата ни се тровят от ранни години.Това го подкрепя само ФАЩ !

Винаги съм изумен колко сте загрижени за някаква "екзотична" дрога обаче че от малки пушат цигари и пият алкохол някак си не ви притеснява. И че тези изделия им се продават, а и че често родителите им им ги купуват.

в Козлодуй няма кръчма в/до която Кметът на годината в категорията „Smart City“ да не е изградил детска площадка

Нищо не можели да направят, заливайте със сигнали институциите и после кажете ние си свършихме нашата част, а не да ми се оплакваш във фейса

И философът , е пъ забранете ги тия дъвки и пуснете кокаинови дъвки. вместо тех. Сички виновни - маазинерите, родителите, чаветата, само институциите , дето трябва да контролират кво се пуска на пазара и дали се нарушава закона, както и като неа контрол и санкции като продават никотинови изделия и алкохол на алолетни , нямат нищо общо със ситуацията.

Приемането на никотин с никотинови паучове вероятно е по-безопасно от пушенето на цигари, защото е начин да се приема никотин без пушене. За наркомани, пристрастени към пушенето на никотин, никотиновите паучове са начин да продължат да се дрогират с по-малко вредни ефекти. Някой може ли да ми даде линк, където да е доказано, че предизвикват рак? Цигарите предизвикват рак, за никотиновите паучове не съм сигурен (дори и да предизвикват рак предполагам, че е с по-малка вероятност в сравнение с пушенето на цигари).

Пач, не пауч, бе, специалист...

Чудех се къде е това у-ще , а то се оказа бившото 39 ЕСПУ "Александър Димитров", е по поне на моето училище не е сменен номера ,какъвто си беше преди много години и сега си е същият. Защо се прави тази смяна на номерата ми е загадка ,защото едни си остават с номерата каквито са били преди 50 години , а на други ги сменят.За имената е разбираемо .Даже съм бил в него на донаборна военна комисия ,може би го бяха избрали заради близостта му с 22 П-ка ,където има рентген.

Децата имат нужда да се изявят, да се покажат, да са най. И няма как да ги спрем от всичко, да се опитавме да ги спрем от по-сериозните неща. А никотивновите дъвки едва ли са голям проблем. Само безсмислени кампании правим. Сещам се за един виц. Решили да заменят надписа "Тютюнопушенето убива" с "Тютюнопушенето води до импотентност". Отишъл един да си купува цигари, дали му с новия надпис, а той казал: "Абе я ми дай от тези, дето убиват.".

баже че си тъпа патка..ами дали да ти пожелаь децата ти да пробватхи хероин

Тия от РЗИ за никъв х.не стават. Колкото са глобили за пушене на закрито,толкова и за продаване на цигати на малолетни. Недейте спорете дали никотина е полезен или вреден. Щом е забранен,значи не трябва да се продава. То е тревата е полезна ама е забранена.

само изпълнявайте нареждания безпрекословно.. Алкохола и парацетамола са хепатоксини но ще ги пием защото са "разрешени"... рядко тъпо

аа това са ценности на Зет поколението - екология, наркотици и лежерно живуркане на социални помощи (където ги раздават все още). Сакън, 80% за това си гласуваха онзи ден.

понеже гледам, че тази статия е пълна идиотщина ще взема да споделя. Аз съм био инженер химик и скромният ми опит казва, че първо веществото никотин не вреди по никакъв начин на организма и това е доказано и то от поне 50 години. Единственият минус на никотина е слабото пристрастяване, което обаче не води до никакви други проблеми. Моля научете се да разграничавате цигарите с техните близо 7000 вредни и токсични съставки от чистият никотин, който е само една от тях. Основната вреда от пушенето на цигари идва от останалите 6999 съставки, които причиняват рак, състаряване и смърт. Може би незнаете но никотина се съдържа в огромни количества в патладжаните и в големи в доматите. Писна ми от неуки хора.

Никотина дори има невропротекиращи свойства. Предпазва от Алцхаймер. Но псевдо-загрижените за здравето идиоти и фарма-лобита не им понася истината.

и нещо друго. Кофеина и никотина се намират в една и съща група химични съединиения. Действието на кофеина е почти идентично с това на никотина и отново не причинява никакви проблеми на организма освен слабо пристрастяване. И отново проблемите със сърцебиенето при пиене на кафе идват от останалите химични съставки при обработката на зърната. Сам по себе си кофеина и никотина са изцяло природни био продукти създадени от природата с цел отблъскване на насекомите заради миризмата, която само те усещат. Защото никотина и кофеина не миришат!

Не е точно така. Nicotine is a dangerous and highly addictive chemical. It can cause an increase in blood pressure, heart rate, flow of blood to the heart and a narrowing of the arteries (vessels that carry blood). Nicotine may also contribute to the hardening of the arterial walls, which in turn, may lead to a heart attack.

съшото важи за 99% от храните и напитките, които пиеш. Никотина вреди безспорно, вреди точно толкова колкотои минералната вода. Не се шегувам, водата е вредна за бъбреците и белите кръвни клетки. Всяко нещо вреди на организма. Но по медиите умишлено се показва само едно и спе премълчава за другите. Например една филия хляб технически е доста по-вредна от никотина в една цигара за организма, ама това дир-а няма да го прочетеш, трябва да отвориш някоя и друга книга за биохимията на нещата.

Ооо да цигарите са много по-полезни. Спрете им дъвките.

Тоя Стаматов само реве като магарица за...

Не стига, че прости, ами усилено търсят начини да убият и малкото мозъчни клетки...