Николай Цонев съди България в Страсбург

Бившият министър на отбраната Николай Цонев е подал жалба срещу България в Страсбург заради унижението, което е изпитал по време на ареста му.

Обратно в новината

Коментари - Николай Цонев съди България в Страсбург | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз предлагам всички ние Българите , които пишем във форумите , да се организираме и ние да съдим тези крадци във страсбург и всички бивши управници и настоящи . Защо ли? защот ние сме ги избрали, ние сме гласували за тях , ние им изкарваме заплатите ! Очакваме от тях да ни подобрят начина на живот, обаче все по-зле става... Предлагам да започнем от крадливият циганин Иван Костов , или може би още от 1989 година, когато започнаха промените..... Всички по реда на номерата си ... И всеки да си върне откраднатото!!! Ако се окаже че нямаме качествени патриоти които да защитават България и българите , да си търсим от ЕС управници..... за жалост...

Цонев има право да съди държавата. Ако съда прецени, че са нарушени правата му, България ще плаща, а и всички ние, защото ние сме си избрали управниците. Ако преценят, че няма основание, Цонев ще си плати разходите. Вас какво ви бърка? И защо трябва непременно да търсите повод, за да обиждате?

значи да очакваме и други потърпевши към Страстбург.мафиози,снайперисти,барети,тюлени,и други видове ракообразни от БГ флората.

Абе мислех да не ги ограмотявам повече тия от БСП-то, но много глупости започнаха да пишат. Няма лошо да си с работническо селски произход. Ама в САЩ. или в Германия, Франция или Великобритания. Въпреки че и там благороднияеския произход се котира повечко. И да си иантелигент не е срамно. Има нещо лошо в работническо селския произход, ако живееш в държава в която той е фаворизиран. Ще рече в болшевишка държава. Когато работническо селският ти произход е единственият ти шанс за развитие. И индулгенция да мачкаш по-умните от теб. Тези, които са от семейства на лекари, инженери, юристи, хора на изкуството. Абе с една дума - интелигенция. Дума, която до скоро се считаше като обида в средите на БКП. Всъщност работническо-селският произход допреди 2 години гарантираше издигане до средния ешелон без особени трудности. Първо, комсомолски функционер, после Рабфак с връзки, АОНСУ, партийна кариера, кариера на стопански ръководител - от председател на АПК, до директор на завод. Тия, с работническо-селския произход не бяха особено петимни за научна кариера. Тъпи бяха, с две думи. Но за партийни секретари, милиционери, военни и т.н. ставаха перфектно - тъпи и упорити. И безрезервно предани на Партията - най-важното качество. Аз не го знам Цонев какъв е бил точно, но като му гледам възрастта, и като знам че е достигнал звание на старши офицер няма никакво съмнение ч ме от номенклатурата на БКП. пребоядисал се на Царски храненик. И червената сган неистово го защитава. Защо, бе другари? Защо защитавате Цонев, а не ББ- нали и той е ваш бивш съпартиец. Или ББ е врагът с париен билет и него трябва да го осъдим публично. методите на МВР и прокуратурата по случая Цонев не са перфектни. ккавито безспорно биха били в Германия. Но Германия е една нормална държава. Като Великобритания, Франция, Австрия, Швейцария и още много други. А у нас съдебната система е като в Сомалия. Засега нещата опират само до съда в Старсбург. Но ако продължава нашата съдебна система да не си върши работата и дела на такива мушмуроци като Цонев ще ги гледат в Европа. Без значение дали в Германия, Франция или Великобритания. И там ще ги осъдят точно с тези доказателства с които нашият съд ги пусна. Нека не забравяме как под заплахата делото за убийство да се гледа във Франция нашият съд тохо-мълком осъди убийците на студент по дело влачило се 10 години. Защото във Франция щяха да им дадат до живот. И щяха да ги лежат. По подобен бначин завърши и делото с Марио Николов. неговите контрагенти в Германия ги осъдиха още преди 2 години и лежат в панделата. Съ същите доказателства, даже с по-малко. А тук нашите съдии се мотаха, ослушваха се и чакаха да се размине. Едва след натиск от ЕС го осъдиха. Ето за това става дума. Ние не сме нормална държава, съдът ни не е нормален. Е, в такава ситуация трудно можем да искаме от МВР и прокуратурата да са перфектни. Пак добре че все още саморазправата не се е превърнала в практика.

Като започнат да се създават групи за назидание и възмездие ще се оправят нещата. И такива като този нагъл тип ще си получат заслуженото. Не стига, че краде от държавата, лъжи народа и носи големи щети за държавата... ами после пък ще ни и съди. Такива само бой ги оправя... може и някой друг крайник да му махнат та да види той.

Отврат.Първо ни ограбват,после ни осъждат-защото НИЕ сме България и ние плащаме на тези гниди.

Напълно те подкрепям. Този съд в Страсбург гледа само жалбата и един-два факта, извадени от контекста на случая, и взема решения, от които се обогатяват престъпници ... Но по-важното е нашият съд все някога да стане истински съд и да издава нормални присъди - на мръсниците като Цонев - пълна конфискация на неговото, на родата и на децата им имущество, и доживот да бачка и да плаща за разхищенията на народното имущество, за калпавото управление и за глобата, която ще му подари от моите и твоите пари съдът в Страсбург!

Е гати и държавата!!! Само проследете кои нарушава спокоино законите на държавата: уличен в кражби бивш министър и действащи Прокурори министри..е гати и държавата е гати и претенциите!!!

Не съм съгласен да плащам за непрофесионалните действия на прокурор, чиято заплата + всички екстри пак аз плащам. Нека виновните за този "екшън" да си платят за удоволствието да се правят на Рамбовци!

Бойкотирайте всички продукти на хлебозавод Нилана,собственост на Цонев!

Съгласна съм ,но искам да бойкотираме и всички горива идващи от Лукойл Нефтохим,еи ел енергията от АЕЦ Козлодуй.Защо ли?Ами просто защото се охраняват от фирмите на Бойко Борисов.

Много често ние, българите с умиление се взираме в ефектите, без да се стремим да вникнем в причините за явленията. В една нормална страна като Германия, този цирк с Цонев никога нйе може да се случи. Защо? Ами защото такива като него като правило са в затвора. за много по-малки престъпления вкарват там. Не се опитват да правят машинации и като ги вкарат в кафеза стават кротки като агънца. нагласата да сътрудничат на съда, белким стигнат до споразумение та да им дадат минимална присъда. Иначе лошо. Веднаж като са набройкали някой все ще му хванат чалъма, и тогава го чака максималната присъда. Така там никой не си позволява да се държи нагло нито с МВР нито със съда. Волен Сидеров знае най-добре как е там - въпреки депутатския си имунитет се наложи официално да се извинява за да отърве повдигането на обвинения. Защо не съди той Германия в Страсбург, а? Ще ги съди ама като нищо германския съд ще му друсне 2 - 3 години плюс забрана са влиза в Германия. Ето за това става дума. Тук всеки престъпник може да се гаври с МВР , прокуратурата и съда. Като правило без последствия за него. Е, като се отчете и пълната импотентност на родната съдебна система ясно е защо и на прокуратурата и на мВР не им издържат нервите. Не че това което са направили с Цонев е редно. В никакъв случай! Но все пак съдът за правата на човека се отнася за хора. А не виждам какво човешко има в циганина изнасилил 2-годишно дете. Или в мутрата с джипа, утрепала бременна жена на пешеходна пътека. Не виждал с какво заслужава Цонев да се нарече човек. И още много, ама наистина много добитъци. Такива не са хора, те са екземпляри. Да, в Германия, във Франция, въобще в Западна Европа, този съд работи. Ама там всичко останало също работи. Аз твърдя че тосзи съд в Срасбург е абсолютно неприложим за държави като Сомалия или Афганистан. Е, ние сме значително по-близо до тях, отколкото до Германия. Това е.

Прави сте ; Дано доживеем да се видим в някоя (макар и малко) по-висока група по подобие .

Аз също обичам реда и спазването на законите. Аз също бих се радвал да видя една по-добра и уредена България. Аз също към германофил и почитател на реда. Но като чета внимателно мнението се питам: Първо-дали в Германия един прокурор, изпратен на мястото за задържане да следи спазването на законите би се "изцепил" по такъв , извинявам се за израза и мнението, малоумен и нарушаваш основони принципи на правото начин? Второ-дали в Германия един осъдил предварително гражданин, бил той действително престъпник, ще бъде оставен на работа и само порицан, а не понижен и дори отстранен от работа? Трето- не вярвам в Германия или Франция полицията да има при арести на заподозрени престъпници да има толкова много умрели и "посъветвани" физически. Четвърто- питам се колко са осъдителните присъди произнесени от германски съдилища по представени неубедителни и непълни доказателства. Пето- дали някой е чувал колко пъти германски канцлер или френски президент са се произнесли публично,че лицето Х е виновен и ще бъде осъден на УУ години затвор? Шесто-не вярвам немския министър на вътр.работи да се изхвърли публично, че съдиите са подкупни и не работят. Няма изброявам още, въпреки, че мога...Аз не се взирам с умиление в сайтове и вестници, за да видя ефектите от идиотщините на недоизживели детството си прокурори и полицаи, а очаквам помощ, съдействие и най-вече защита и справедливост от полиция, слествие, прокуратура и съд. Не ми се нрави прехвърлянето на отговорности и соченето с пръст между тях. Очаквам работа и справедливост.

Накрая сметката я плащаме ние,данъкоплатците - кой ял, кой пил, кой крал, сметката се представя на нас :):)А ние дори не я виждаме, т.е може да е надута толкова, колкото преценят :)

България-страна на парадоските и на възтържествуващата несправеливост. Тъкмо жидяхме малко светлина в тунела и ето отно крадци и престъпници ни гасят фенера! Интерпретацията на европейското право е нещо доста комплексно. Уважавам деъствията на правителството на Борисов и ги подкрепям дори да са показни, но за да се избегнат подобни бъдещи случай, а такива ще има още много, правителството трябва да внесе малко повече ''политически финес'' дори и при такава акция, за да сме сигурни , че виновните няма да се превърнат в жертви. Давайте момчета!

Тук пак някои раздават правосъдие ! А въобще не става върос затова дали е виновен или невинен, а за неправомерните действия на органите ! Интересно утре ако Ви просната така Вас как ще се чувствате ? Дали няма да си търсите правата ? Цонев не е терорист опасан с боеприпаси за да бъде арестуван по този начин ! Още повече , че както се видя в хода на делото няма никакви доказателства именно той да има отношение по даването на подкуп . Тезата на защитата е, че следователя е искал подкуп. Ако е така , то тогава следователя е за арест и всичко прилича на инсценировка в този случай .

Така се извършва арест бе.Ти кво искаш-Другарю министър каним ви да ви арестуваме.Ами ако извади оръжие и почне да гърми.Кво като е бивш министър-не може да го направи ли?

Ще успее със сигурност, пожелавам му успех. Ама после парите да ги плащат Бойко, Цвятко и сие, не народа!!!

Колко ще струва на държавата поръчковият арест на Цонев. Да плащат тези, които го поръчаха. За това, че Б.Б и Ц.Ц.се изживяват като екшан герои и унизиха един истински достоен човек. Тези двамцата само могат да се учат от Цонев и да му завиждат и за ума който има, и за уменията и за мъжествеността.Той е истински мъж заразлика от тези двамата поплювковци

ОТ СТРАНА НА ЦОНЕВ ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ .КРАДЕ ,ЯДЕ И ТВОРИ КУП БЕЛИ И СЕГА ИСКА СПРАВЕДЛИВОСТ. ТРЯБВЯШЕ ДЯ БЪДЕ В ЗАТВОРА И ДА ВЪЗСТАНОВИ ОТКРАДНАТИТЕ СУМИ . ТАКА В БЮДЖЕТА ЩЕ ИМА МАЛКО ПОСТЪПЛЕНИЯ.

Ще струва по-малко, отколкото е откраднал и най-важното много по-малкко, отколкото би откраднал, ако нее го арестуват.

абе, това нещо,пардон нищо, наречено Романчо, да не би да се е взел за РАМБО ??

Който е скубал държавата, пак ще я скубе! Такива се събуждат сутрин с наглостта си и заспиват вечер опиянени от нахалството си. За съжаление такива са мноооого в службичките

И са кво? Заради нескопосаните PR акции на Цецко Цветанов пак ше ни друснат бюджета! Аз викам са Симбата Дянков да вдигне ДДС на 80% за да покрие и присъдата! Николай Цонев може да е престъпник, но сегашните управляващи са некомпетентни, некадърни, което е не по- малко престъпление. Дали ни взимат парите за да си купи някой бентли или защото е прост и го глобяват няма значение- резултатът е, че ни взимат парите!

Много е нагъл този, ама много. Дано го осъдят да лежи за повече и да върни каквото е откраднал, тоя не е човек заслужаващ снизхождение.

Искам да разбера паричен ли ще бъде искът му. Ако е за пари предлагам като се върне да му се спретне един дъжд от камъни въху главата, предлагам също всички решили или вече осъдили държавата за пари да им се отнеме гражданството и да бъдат изгонени от България, защото те съдят нас и взимат от нашите пари, не съдят управниците.

Конвенция за защита правата на човека и основните свободи - чл. 2 -"Никой не може да бъде подложен на изтезания или нечовешко или унизително отнасяне или наказание". чл. 6, т. 2 2."Всяко лице, обвинено в криминално престъпление, се счита за невинно до доказване на вината му в съответствие със закона". чл. 19 "За да се осигури спазването на задълженията, поети от високодоговарящите страни по силата на конвенцията и протоколите към нея, се създава Европейски съд по правата на човека, наричан по-нататък "съдът". Той е постоянно действащ." П.П. Познайте какво ще отсъди съдът срещу България.

А не е ли изтезание и нечовешко хората да умират без лекарства и от глад, защото 20 години ни грабиха???

В тази ,,конвенция за защита правата на човека"има ли нещо написано,за задълженията на човека.

А не е ли изтезание и нечовешко хората да умират без лекарства, от глад и студ, защото 20 години ни грабиха??? Хайде ние, като народ да съдим в Страсбург всички, които грабиха България и ни подложиха на геноцид!

И тази отрепка - Николайчо Цонев е бил министър от квотата на другаря Кобурготски в правителството на Сергей Станишев.

тази "отрепка" направи толкова за българската армия, колкото всичките преди него взети заедно не са направили

Спорез мен отрепка си ти. Само тъп и ограничен човек може да прави такива изказвания. И това, че някой не ти е симпатичен, не означава, че е отрепка.

По-голяма наглост скоро не бях виждал. Но си го заслужаваме, щом си избираме хора без никакъв МОРАЛ за законодатели и магистрати. Тези хора под маската на "демокрация", "права на човека", "пазарна икономика" направиха всичко възможно КРАДЦИТЕ, РЕКЕТЬОРИТИ, КОРУПИРАНИТЕ и УБИЙЦИТЕ да се чустват съвсем комфортно.

Гласоподавателите не избират магистрати.

Да, не ги избираме пряко, но избраните народни представители, президент и минстерски съвет ги назначават. Та като изберем народните преставители в същност ги отризираме да правотворят и правораздават.

Дали Цонев е престъпник да го докаже прокуратурата с безспорни доказателства и факти. Дотогава какъвто и да е той никой няма право да го нарича престъпник. Така е в цял свят. Това е една от основните норми в правото - Невинен до доказване на противното! И аз гледах фарса в клиповете на МВР и се възмутих. Роман Василев се изживява като Бог - разпъва, раздава присъди! Кой си ти, бе Романе?! Заслужаваш теб да осъдят, а не България. Защото ако ни осъди Цонев, а това ще стане, ние всички ще плащаме заради извращенията и изтъпленията на Романчо.

Лично главнияп прокурор на България казваше на един политически лидер, че е ВИНОВЕН до доказаване на противното.

Правилно ! Не че Цонев не е престъпник, със сигурност е - но при този варинат - 100 % ще осъди България в Страсбург и има основания - вярно е че без да е осъден му вменяват вина- че даже по национална ТВ го показват ! Голяма излагация от МВР ..мн. голяма !!!

Чета коментарите и се дивя: дали наистина някои не могат да мислят или ги мързи да мислят? Въпроът не е в това дали арестуваният е виновен или не. Не са полицаите тези, които решават това. В нормалните държави, а нали уж сме европейци, има презумпция, че всеки е невинен до доказване на противното. Големият проблем е в това КАК е бил арестуван. Да помните, че наскоро с един певец са се държали така полицаите? А всичко се е оказало грешка? Ако позволим такива своеволия, да не кажа диктат, каква е гаранцията, че утре погрешка няма да постъпят по същия начин с някого от нас? Само защото приличаме на някого или носим същото име? На мен вече ми се случи преди много години. Едва не ме арестуваха, защото едно момиче, което е избягало от дома си, носи същото име като моето. Въобще не искаха да чуят, че аз съм друга. Спаси ме това, че случайно познавах началника им.

Ами си спомни или прочети как са "раздавали присъди" като : "народен враг", "кулак", "експлоататор", "империалист" и т.н. Същите които сега са най-големите червени експлоататори, крадци, лъжци и бандити. И сега това е истината за тях, няма защо да се правят на обидени или засегнати. Винаги са били на гърба на бедните, уж техни защитници.

Поздравления за г-н Цонев,искам да знам сумата която ще бъде определена като компенсация оня " пелтек " Роман Василев който неможе да държи език зад зъбите си ли ще ги плати или...............

Няма как да ги прати той. Ще ги плати данъкоплатеца демек аз и ти. Макар че според мен въпросният прокурор би трябвало да плати всичко от собственния си джоб.

това се казво бай Ганьо . хем откраднал мильони от България хем тръгнал да я съди . с кобурга ще пият кафе в Страдсбург.

Ти първо си оправи правописа и тогава давай акъл. Като те гледам не си на повече от 20 г. демек си връстник на Великата криминална революция.

Тройната коалиция бяха наглеци. И наглеци си останаха. Но както се казва не е луд тоя дето яде двете баници, луд е който му ги дава. Има един интересен феномен в България. Всички престъпници съдят България в Страсбург. Дали това ще бъдат крадливи цигани, мутри-бандити или корумпирани политици няма особено значение. И ни осъждат като правило. Това означава само едно - МВР и съдебната система в България не си върши работата. те и от ЕС ни го казват същото, ама съдиите скачат все едно в дупето им бъркат. Я да разгледаме следния казус. Този симпатяга, Цонев подава иск до съда в Старсбург. Но преди да излезе решението на съда там, нашият съд го осъжда на 20 години затвор за далавери. Интересно как ще процедират съдиите в Старсбург тогава. Ще го приемат за невинен (когато вината му е доказана вече), и ще станат за резил да оневиняват един осъден престъпник, или ще го смотолевят някак си че при ареста МВР си е превишило правомощията. И ако така с епроцедира с всички, ако на тези опакали се в съда в Стасбург им се дава малксималното наказание, мераклите да се правят на интересни рязко ще намалеят. А то какво се оказва? В Страсбург осъдят България да плати на някого, пък тук после го гръмнат. То в крайна сметка пал има справедливост, ама не чрез съдебната система, а въпреки нея.

Също като при работещите в организацията от ник-а ти, работническо-селският ти произход прозира зад всяка дума. Трябва да почетеш преди да коментираш. Европейският съд за правата на човека не може да оневини (или осъди) НЦ по криминалните обвинения, защото това не влиза в работата на тази институция. Но може да осъди (или оневини) нас за това, че като общество сме допуснали неграмотни некадърници завършили право в Югозападния университет и Университета в Куртово Койнаре или Каспичан да управляват държавата и да стават прокурори.

Чичо, ти си от избирателите на такива като НЦ. Да си със селско-работнически произхход няма нищо лошо стига да не си крадец. Последните 13-14 години все интелигенти уж ни управляват пък те се оказаха най-гоолемите престъпници. Май искаме пак да ни управлява някой честен пък макар и не на висотата на 'аристократа' Софиянски, Иван Костов, Станишев, Първанов и все такива едни с по няколко дипломи, не дипломата прави човека. А да не говорим че всички сме с произхог от село или от работници, аристокрацията в България е приключила със завземането ни от турците.

едното няма общо с другото.дори и да бъде доказано, че е виновен прокурора не е институцията, която издава присъда преди съда.така че онзи измамник Роман Василев няма право да издава присъди и да дава персонални квалификации.Кой го упълномощи за това?!

кой крив кой прав,ама парите които им присъждат ги плащаме ние.колко много осъдиха българия даже не знаем,но получиха морално удоволетворение и пари.и съдиите си получиха заплатите докъто водеха тези празни показни дела и всичко това сме го платили ние останалите малко които си плащаме за всичко.вкл.и за това,че още живеем тук.

Визитацията минала днес по-рано? Лошо, батка! Всички престъпници ще вземат от държавата 5 цифрени суми в евро, и на тебе ще ти орежат хаповете за да може държавата да изплати сумите...

Ама наглост, ама безочие! Отвратена съм от целия преход и т.н. ни политици, ама тия от последните 8 години, начело с Кобургчо и триглавата ламя биха всички рекорди по гнусота!

Ако Цонев спечели делото, а съм сигурен, че така ще стане, Бойко Борисов и Цветан Цветанов Да плащат, не българския народ.

този АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК И НАКЪРНЕНО САМОЧУВСТВИЕ ЛИ ИЗВАДИ ????

Ще съди и ще осъди заради водевилно-пародийните изяви на един куп отговорни лица, които копират бате Бойко. Но обезщетението трябва да си го поделят бате Бойко и другаря Цветанов, защото гафовете са техни !

Браво на Цонев, браво, това префинено създание Ромачно,кой му каза, че може да си разиграва коня/самоволното му поведение/да се изцепва с купища простотии дето изсъска като пепелянка,да опират пистолет в тила на който и да е. Дано Цонев ги постави на место тия самозабравили се лекета.Успех Цонев.

ББ е невероятен! Хората му творят гаф след гаф, насират се катадневно, а той им се възхищава! В една нормална държава от ББ би станал селски стражар или клоун, а в клетата България...

Твоичките от тройната демагогия са невероятни лицемери! Искаха и получиха извинение. Исдкаха наказание и такова беше дадено. Сега наглостта прескочи и залепна за алчността. Далаверата ще има евро-отражение и измерение. Срам !

Кой да ги осъди,хахха те всичките са корумпирани и ощапани,не виждам един наказа макар ,че няма един осъден по добре да се закрият съдилищата ,те са за кокоушкари.

Ще ги осъди, като нищо. Така с пистолет на тила не се прави. Рамбовски комплексарски изпълнения. Този вувузелски кабинет е адски неподготвен. Романчо си е елементарно момче, с много присмех в съдебната система. Някой да е проследил имуществения статус на прокурора Роман?????

Винаги плащат балъците, дето гласуват.

Плащат всички -и гласували и негласували !

Чета и гледам с неприятно чувство. Защо пистолет опрян до тила? И може ли прокурор да казва "Днес е Велики четвъртък ... Днес ще разпнем трима.." И коя част от гражданството мобилизира това шоу със съмнителна стойност? Работниците ли? Селяните ли? Пенсионерите ли? Интелигенцията ли? Щял да се "жалва" и А. Петров. Е, и? Може да е "трактор", може да е моторолер-как мога да знам дали правата му са били нарушени или не. Въпросът с правата е принципен, съществува европейска институция, в чийто мандат са правата, ако оплакването му е безпочвено-ще си плати разноските по делото. Ако не е, следва да ги плати от джоба си онзи, който ги е нарушил. Стига вече с общата касичка.

Този прокурор Василев ,има доста инфантилни изцепки,за което трябваше да бъде наказан по-строго!А,че Цонев е извършвал престъпни деяния,най-вероятно това ще се потвърди!

Тук няма никаква връзка това дали Цонев е вършил престъпления. При ареста никой няма право да се държи така още по-малко пък с публична личност, която всички познават.

заради комплексите на малумните полицай , пак от парите за нашите деца ще се плаща. Докога няма да има лична отговорност в тази утепана държава??

при явни доказателства не могат да ги осъдят и после съдиите не били корумпирани

А този защо още не е в затвора. Пък от там да се оплаче на арменския поп ако иска.

Това се очакваше. Жалкото е, че всичко е за наша сметка.