Митничарският ценоразпис - от 5 до 500 евро, откриха $5000 под дюшека на митничар

Осем от задържаните 32 митничари при спецоперация „Митница” на ГКПП "Капитан Андреево" вече са с повдигнати обвинения, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от БНР.

Обратно в новината

Коментари - Митничарският ценоразпис - от 5 до 500 евро, откриха $5000 под дюшека на митничар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия неща са публична тайна, и пак да кажа - за съдии, прокурори, милиционери и митничари не трябва да има презумпция за невинност, и при тях наказанията трябва да са в по-голям размер. Не може полицая да прави престъпления, и да го наказват леко.

Трябваше да се върнат в края на новопостъпилата смяна.Сигурно щеше да е същото.Ами ако проверят и други митници?Да не би да е по-различно.Просто по-често трябва да се правят проверки.

Нали не е луд който яде зелника??? Що не изловят тези, дето им го дават? И да кажат там какви пари се въртят. нали става дума за стоки, влезли нелегално в България. Как се продават в мрежата, легално ли? Сега една смяна митничари гръмнаха, ама каргото в Истанбул? За него нищо не се казва. Отиваш си там съвсем спокойно, оставяш си чувалите със стока, вътре може да има всичко, никой не го е еня какво е, щом си плащаш. И хората ти го транспортират през границата, няма мита , няма ДДС, карат ти ги нещата до вкъщи, е , за тия камиони митничарите си затварят очите. И после , на Илиянци или на пазара в Димитровград .... и няма фактури, няма касови бележки...

тръбватт оте по строги санкции. затвор без право на обялване наъ малко 20 години.плс конфискация на цялото имутество. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тези мръсни крадци в униформи по границите на деградирала България препикаха отново България и Европейския съюз.Не може да бъде приета в Шенген една фалшива демокрация на безделниц;и, крадци и отявлени престъпници на държавно равнище. Не може пожарникари и охранители в съюз с мутри и спортисти 23 години да рушат страната ни и да реват, че са десни патриоти. Не може да продължава десният контрареволюционен, античовешки и див заговор против всеки един от българските граждани, доведени до оскотяване от мизерия. Време е алмията да се намеси. Време е танковете да започнат процес на оздравяване на нацията. Да дойде правителство на експерти и наети отвън специалисти. Няма друго спасение!

Имах си колежка от граничен /с митница/град и тя често носеше в -Ст З-ра иззети на митницата дрехи, парфюми и др. -за продан Така се снабдявахме с Европейски неща....

Браво! Има надежда, че ще се оправим

в пълна лудница постоянно се показваше какво се случва в митниците и за това вече няма пълна лудница

petko

това е нищо в сравнение с лабораториите на ДАИ. Там е якото гепене. Само като видите кои са там и е ясно - Краси Пъргов, Трифон Москов, Георги Николов-дългойо, Джапунов, Палавров, Иво новия, Благой тъпанара .. а който се познае да се обади на кой требва

Абсолютно съм съгласен с вас и не веднъж съм се чудил защо никой не повдига въпроса около жестоката корупция в тази организация?! И как така никой не закача мишоците, които "патрулират" в района към митница Лесово...

krasi

егати и кенефите

Ще се направи нещо хубаво, ище се намери някое комуноидно образование да бълва фекалии.бравоЦЕЦО БРААВО БОЙКО.

митничарите в балгария са мафиоти в униформи без изключения.

Да бяха хванали Юлиян Марков от Столична Митница. Той е касичката на Г-н Танов

За Юлиян Рекета ли пишеш? Всички се пропискали от него, даже спрял да се отчитана на Танов.

Как така спрял да се отчита? Всички се отчитат, а той лично носи парата от Столична Митница на Танов в Русе.

Сега процесът най-добре да се гледа в Бразилия. Нали президентката им е нашенка, сигурно може да се уреди нещо. Или да ни пратят бразилски съдебен състав. За да ги осъдят, имам пред вид. Щото като знам родните магистрати сигурно делото ще се влачи с години и накрая - условни присъди. Най-много.

Търся да наема спешно тоалетна на граничен пункт "Кап. Андреево". Наем по договорка!

Господин Дянков, да се поправиш и да намалиш годините за пенсиониране /с така повишените 4 месеца/ видя ли къде отиват парите -в джобовете на митничарите и в партийните каси.Наложи поправка -ние не можем да се пенсионираме ,а те богатеят на наш гръб.

Простак.....ще ми спи на дюшек...!пък и пари ще крие под него! Не се ли научиха, че я яйдуци, я ченгета най-напред дюшеците повдигат и книгите в библиотеката разпачосват! опс...май сгреших нещо, митничари и романи...! Пък ако живее и в къща и ако почнат да му разкопават двора....ще намерят пари, колкото за ЛОТ -4 на Тракия!

Да ги съди бразилски съд

$5,000 под дюшека? Останали са от баба му още от комунистическо! Ясно е за какво е била целта на хайка: този не е се "отчел" по йерархията и си скътал малко "бели пари - за черни дни", ама не става тъй момче! Менъджемента си иска своето!

pompai

То хубуу от баба ама парите са печатани от преди 5 години .:))))

5000=7500 ЛЕВА, А ЦЕЦКО СИ ИМАЛ В КЪЩИ 60 000,НИКОЙ НЕ ГО ПИТА ОТКЪДЕ?

Прекалено е хубаво за да е истина! В България полицията работи изключително в услуга на мафията и престъпността, говоря за висшите им нива. Така, че тази акция не е за борба с престъпността, а по-вероятно някой е решил да се прави на тарикат и е решил ДА СПРЕ ДА СЕ ОТЧИТА!!! А това не се допуска! Всичко друго за нашите условия и реалност е утопично!

Не е толкова хубаво. Не са проследили по-нагоре от "Началник група" защото ще се натъкнат я на някоя партиина касичка, я на висши магистрати, я на висши полицаи. Както и при оная операция "Палките" дето хванаха 22-ма катаджиии с подкупи, но нагоре по веригата - нищо.....защото вероятно чак ЦвъЦвъ ще цъфне. Та така, от време на време се правят показухи, за да се впечатлява раята, и за да се държат в респект пчеличките в апарата.

Въобще не е нужно да проследяват каквото и да било! То ще е все едно сами себе си да следят!!! Ама народа вика "да живее ГЕРБ", апропо, някой вече помни ли как се разчита ГЕРБ!??

Всичко това доказва, че в БГ не останаха кадърни кадри. Как се е стигнало до назначаването на толкова некадърници в една бюджетна служба - един "рушвет" да не могат да си поделят без да се "олеят" НЕКАДЪРНИЦИ на службичка...

Да не се правят, че сега го открили. Но сега ножа им опря до гушата и ЕС напира за борба с корупцията. Правят само показно, но няма да мине!

Представяте ли си колко пари има сега под дюшека на Кокинов.

Браво, най накрая прогледнахте за миг! Дано така продължава!

Аз почвам да обикалям тоалетните на варна,така и така няма работа,да видим,колко ще намеря.

Сърдиихме се на Европа за дето не ни пускат в Шенген, ама те не пасат трева и знаят колко добре пазим европейските граници.

Само ти правиш нещо за тая страна! Задължително втори мандат!!! Нека червените гниди се пукат!

Защо никой не сети да повдигне "дюшечето"на Бойко,та след това този бабаит с ниско чело да обясни от къде са му милионите ?

Ти си гледай твоите кирливи ризи, не се прави на светец! И вместо да дежуриш хейтърски по форумите, направи нещо за тази държава, не само за себе си. Представям си на маса колко си силен, как сваляш и качваш правителства, хаха!!!

Вече са милиарди. С милионите щеше да е лесно - по 7 на година само от "охраната" на Нефтохима.

Той мозъка не можеш си го купи, или го имаш, или го нямаш!!! Познай от 3 пъти, как стоят при теб нещата!

Не е важно да ги хванат - всички знаем, че крадат! Важно е да ги осъдят, а това ще е трудно! Съда ще потвърди, че е нормално да си намериш 14 бона в кенефа и няма как да е иначе, защото от тези 14 бона поне 4 са за Съда и Прокуратурата. Всичко е оплетено и оправия няма, защото българите не харесват само чуждата корупция, но одобряват и извиняват своята.

Сега единственото разумно нещо е да им конфискуват всичко, което са натрупали, включително и на съпруга, деца, тъщи... И да се окаже, че са крали за държавата. Така ще им мине мерака на следващите. Иначе кервана си върви, кучетата си лаят... до безкрай.

След като прочетох тази статия,вече повече от два часа,пребърках над 30 кенефа и до сега не съм намерил нито стотинка.Но не се отчайвам - продължавам да търся!

а трябват ти шнорхел и плавници,иначе не става.и очила за подводно гмуркане.

Браво! Най-накрая.....Доживяхме и това да се случи.

Пътувах от Турция към България през Малко Търново. На турската граница една туркиня беше нещо нередовна и на бърза ръка турците я смъкнаха от рейса. На българската (европейска) граница двам изселници от турция разбраха че паспортите им са от 1989 година. Шофъорът обаче ги пое и за 200-300 лв ги вкара безпроблемно в Европа.

Отдавна се е практикувало?!!! Ами тия дето трябва да ловят митническите паразити досега заплата взимаха ли? За какво? А ние за какво плащаме данъци??? Ще ми борят сивата икономика - вие НЕКАДЪРНИ УПРАВЛЯВАЩИ първо преборете черната икономика - икономиката на паразитите - тия дето точат ДДС, бюджета, здравната каса, митнически сборове, нагласените търгове и държавни поръчки, корумпираните магистрати и т.н...

шефа заключи тоалетната и през пет минути проверява нещо вътре,не знам какво.аз му викам шефе тази тоалетна не е на B. Tанов,а тои мълчи един намусен.всички в офиса се изпонапикахме,но аз съм добре защото си намерих едно шише от арIяна,2 литра,ама колежката изсуши кактуса а баба цека,палмата че резорвуара и беше по- голям.

Между другото нашите сега имитират турците. Преди време на турската митница ги строили и прочели няколко имена. Призовали ги вяколко крачки напред... След което прочели заповед за уволнението на всички останали.

.......ха сега, вдигай тарифата проверката мина

да това е правилната посока,наи-добре да се внесат митнически служители от холандия,така поне след 5 години ще ни приемат в шенген и те ще са гаранция за некорумпираност.

хванали сте дневната смяна? прекрасно. ами зашто не сте причакали и ношната?

Публична тайна е, че всеки митничар на платно месечно отчита по 5 бона, които пари се събират от един гербер, който ги предава нагоре. Явно или не са се отчитали както трябва тая смяна, или партийния кадър е заделил повечко за себе си, та сега ги изплющяха да се сещат и другите. Кой е гербера дето едно време държеше канал и сега отговорник за приходите и чадър на друг канал може да се гадае, ама дали и това не е публична тайна!?

обикновен митничар /конкретно лице/ не се е връщал от смяна без 10 000 лева в джоба. Е вече не е там , но и това не е нищо.

Всеки новоназначен митничар става корумпиран само след 2 седмици. Като види възможностите за забогатяване и съзнанието му се изкривява.

Мими, не е точно така! Съзнанието тук е без значение, схемата е така направена, че ако ти не вземаш - моментално си аут! В първият ти работен ден смяната работи за теб и вечерта ти дават всичките пари за "добре дошъл"! Вариант да не ги вземеш просто няма иначе от утре не си на работа! Това се прави специално, защото ако някой не е в играта, има опасност да натопи другите! А като си взел вече пари и ти - щеш не щеш ще си мълчиш!

Milen Gagov

Шефче,от личен опит ли го знаеш това??? Пък после ГЕРБ-аджиите били такива и онакива!!!

Младежа-митничар играещ футбол с Борисов и защитен от него? Конкурса за митнически шеф в Лом?,и думите на Фидосова с Танов !!! Помните ли ?Ето това ще се случи пак,но сег няма да го чуем !

Някой не си е цакнал комисионната на управляващите и ... се налага смяна.

Да се пратят на бразилски съд.............

Абе хора... всичко е театър. Та нали те делят с шефовете. Сега трябва да ги поучернят, за да преместят по-лесно агенцията в Русе. Както направиха с лекарите - учерниха ги за да не им дават възможност да си поискат по-високи заплати. Ама лекарите отидоха в чужбина ( масово ). Сега и чиновниците, дето им преместват агенциите в родните места на шефовете ( например Ваньо Танов е от Русе ) ще си хванат пътя. Нека вуйната на Танов ходи на заседания в Брюксел, хората които могат и знаят отиват в чужбина.

Дааа. Крайно време беше, ние искаме осъдителни присъди. Инак никога няма да се възстанови страната ни.

Освен ПР,подобни акции,имат за цел,да откриват нови Работни места за малкото останали Ненахранени ,кадри на ГЕРБ ! Не са можели да ги уволнят насила, затова ги хванаха в крачка ,или ги нагласиха ! Не очаквайте истинска промяна ,от ГЕРБ,всичко е симулации,димки и Грабеж !

Глупий Тъпий,значи по твоята логика да не се провеждат никакви акции по митниците,защото всичко е само...евтин PR и с цел разчистване на позиции за новите лапачи??? Мислим като последните галоши,а пък после се чудим защо хората по Европа ни смятат за...Кенефената държава!!!

ГЕРБ смениха шефовете, на всички митници Веднага след като взеха властта,и повечето митничари също! После пак,и пак,и......пак ! Докога с ПРа ? България на ГЕРБ ,губи по около 2 000 Милиона Годишно от Контрабанда ! Същевременно,Контрабандни Цигари(голямото изтичане на акциз),се продават Навсякъде,Явно ,по пазари и заведения !!?? Никой не Притеснява Циганите които го правят ?? Защо бе Мартине!! Защо ,и докога ГЕРБ ще Харчат Наследени пари, ще правят циркове-ПР , ще оставят Милиарди да Изтичат от Държавата ,с тяхна протекция(СРСта Танов-Борисов-Фидосова...)??? А ние се хапем един друг,докато Мафия ни управлява ?

Ех Мартинчо, Мартинчо, много е лесно да наречеш някого "Глупий Тъпий", но не е толкова лесно да извадиш доводи с които да покажеш, че САМИЯТ ТИ не си тозиййййййййййй!

Днес в офиса не може човек да се добере до тоалетната,всеки се надява да намери пачките,а може би там се оставя рушвета за новите работни места,и аз се нареждам!!

ЯВНО ТРЯБВАТ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА ЗА МИТ. СЛУЖИТЕЛИ. СЕГА ИМА 32 СВОБОДНИ. МОЖЕ ДА УЧАСТВАМЕ В КОНКУРСА.

Отивам и аз в тоалетната да проверя.....нали и аз съм чиновник...

Който още не е разбрал, че политиците ни са крадливи и корумпирани защото произхождат от крадлив и корумпиран народ,/ с малки изключения/ е време да го разбере.

Четейки тази публикация за пореден път остановявм,че ни мислят за пълни идиоти! Минаваш съм десетки пъти границата-тази "тарифа" е на светлини години от истината. Очевидно, "старите" не са си платили на " новите"

Още 2-3 думи за Шенген-а и мераците на някои ...управляващи. По-наблюдателните и паметливи хора си спомнят бурния натиск отпреди година-две за влизане в Шенген от страна на Б.Б., Ц.Ц. и бандата. По-наивните българчета със сигурност си мислеха, че това е заради тях: по-облегчен достъп до ЕС пазара?! Неее ... Шенгена е "бизнес", много-милионен "бизнес" /потвърдено от днешната новина/: от този мераклия-арабин - 2,000 юро, от този пакистанец - 1,000 €, от африканеца - 500 €.... не е толкова интересно, дали е нарко-трафикант или терорист, и е заплаха за сигурността на БГ и ЕС, важно е нагоре по йерархията да има постъпления, чак до т.н. "черни" партийни каси. Да не говорим, че каналите на ДС/БКП /и дъщерните им политически организацийки/ с Ориента са както винаги-активни !

НА БАС,ЧЕ ВСИЧКИ СА БОЛНИ ОТ НЕИЗЛЕЧИМИ БОЛЕСТИ. А КОГА ЩЕ ИМА ТАКАВА АКЦИЯ НА ДРУГАТА ЧАСТНА МИТНИЦА-КАЛОТИНА