Три оправдателни присъди по делото ”Цонев”

Софийският градски съд оправда бившия военен министър Николай Цонев и бившия съдия Петър Сантиров по делото за подкуп, съобщи БТА. Оправдан е и третият обвиняем - Тенчо Попов, бивш главен секретар на МФ.

Обратно в новината

Коментари - Три оправдателни присъди по делото ”Цонев” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички вярват, че бившият министър е вода ненапита. Бравос. И аз не се съмнявах в това при този корумпиран съд, поради който главно не ни приемат в Шенген

Ако тази оправдателна присъда остане в сила, кой ще носи отговорността? Магистратите не носят отговорност за изгубено дело, а за "показния арест",за шоуто пред телевизията, за опита да се харесаме тук,там какво да се каже? Борбата с престъпността трябва да е на дело, а не на приказка и по телевизията,защото се потвърждава, че добрите печелят през цялото време освен в новините в осем вечерта!

Хей, кой клас си завършил? То бива грешки, но твойте са направо рекорд! Как не те е срам да пишеш, ограмоти се малко.

Сега очакваме да видим за колко бившия министър Цонев ще осъди прокуратурата и оня велик прокурор дето му скачаше по гърдите, когато го арестуваха. Що не пуснете клипчето сега да се посмее народа и да видим резултатите. Циркаджий, Биг Ша за вас, само това ще ви оправи!

С нетърпение очаквам, като се смени властта, да гледам сеир, как съдят този с шестте апартамента.

Браво на момчето!То е отличник-има6(ап.)

Наистина ще е сеир, ама едва ли ще се стигне до това. Да осъдиш министър за корупция или злоупотреба със средства е много трудно. И не само у нас. Министрите никога не вземат еднолично решения на хартия. Те винаги се подписват последни, под една камара други подписи. А и при тях корупцията не се осъществява с куфарчета, както си представят много хора. Има много по-рафинирани механизми. Впрочем оправдаха и първия здравен министър на Борисов, ама не видях да се надига такъв вой.

А само този ли? Аз се надявам, че след като месец април ще имаме вече нов главен прокурор, да се заеме със всички спонсори на МВР!

Браво на Съда!!! Щом тези съдии устискаха срещу безпрецедентния натиск, на който бяха подложени, значи все още има надежда за България! Лошото е, че самозабравилата се милиционерско-прокурорска върхушка сега няма да го отнесе, а ще плащаме всички за поредното им нагло безобразие! Единственото добро, освен съдебното решение, е фактът, че само след 8 месеца ще има избори и ще изметем тая ГЕРБерастка сган! И не ми пишете, че се жалвали "виновните" дето бате Бойко им "разтурил далаверката"!!! Срамно е, че има такова управление в европейска страна в началото на 21 век!!!

ДРАГИ Kozl, ОТВОРИ СИ ДОБРЕ ОЧИТЕ И ЗАПОМНИ - ЦОНЕВ НЕ Е ПРЕСТЪПНИК, А ТОЗИ Т.Н. МИНИСТЪР цветанов. ПРОСТО ЕДИН МИЛИЦИОНЕР ИЗБИВА КОМПЛЕКСИТЕ СИ КЪМ ДОСТОЕН ВОЕНЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Престъпник,престъпник е другарю.От най изтънчените!...

Мечтая си един БГ "татко Пиночет", един стадион с 5000 престъпника и присъди изпълнени веднага.

въобще някой да се е учудил! Българските бели якички са най-невинните в света. У нас само циганите са в затвора, кой откраднал един крив кюнец, кой чувал картофи ......... изключително опасни престъпления.

При това положение заместник градският прокурор,участвал в ареста трябва да си подаде оставката,както и цялата сбирщина полицействащи в държавата начело с Цветан Цветанов.Като не могат да си докажат обвинението и навличат позор върху невинни е уместно да се разкарат.

Много изпреварваш времето.Има още да видиш

може и десет оправдателни присъди да има защото не забравяйте че това е български съд а не бразилски

С този съд най-много един хубав за България ден(но не и за ТАЗИ демокрация), да осъмнем с ХУНТА! Проблемът е, че не останаха ПАТРИОТИ, които да докарат на власт ХУНТА, в защита на почтените българи. Защита от КРАДЦИТЕ!

Не, не -- не хунта . ....Просто едни простички Работни Групи от Българ(к)и . Глобално ! (във Всякакъв смисъл) ...И не някой-ден . А просто -- Утре !

Въпрос-кой прие долу описания закон??? "ЗАКОН ЗА АМНИСТИЯ В сила от 22.04.2009 г.Обн. ДВ. бр.26 от 7 Април 2009г. . Чл. 1. (1) Амнистират се, като се освобождават от наказателна отговорност и от последиците на осъждането, лицата, които до 1 юли 2008 г. са извършили престъпления по непредпазливост, за които по закон се предвижда лишаване от свобода до 5 години. . Законът е приет от 40-то Народно събрание на 26 март 2009 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание."

ИИИИХ беее, тоя закон сега така хубаво щеше да оправи Фандъкова както БашБабаита мина метър за ония подписи дето първо разправяше че небили негови пък после ревна че го били подвели, моля ти се него кмета незаменим Софийски.

Ще има ли сега обвинение срещу Цвъки за набедяване?! "Ама друг път"

И в Италия и в САЩ и в други страни било така. После жертвите поутрепали няколко съдии и нещата се поуправили. Времето на последната крепост на БСП - ДС мафията идва. Хората не могат да ги търпят.

Най-жалкото е, че активистите на БСП се борят с активистите на ГЕРБ, докато едни хора правят милиарди..

Това не е ли този от видоезаписите за назидание : "Падни престъпник..." Смешна работа голям смях

Абе в тази държава ще се намери ли някога някой, който и да е, който да виновен за държавните безобразия?

Абе, искам да ви запитам (всички): Какво се е имало (В)предвид в Новиьо Завет, когато се казва "Не съди , за да не бъдеш съден", а бълг. народен гений е съчинил приказка , в който "култовата" реплика-поука е "Кой каквото прави, на себе си го прави", с което обяснява и тълкува библ. притча-крилата фраза! Та, защо смятате, че след като съдът е оневинил тези момци, че те не са си "постлали" , според горните поговорки и онова, дето го наричат "карма"?! Хм-хм... (а и всички като тях) Хм-хм...

Ей това е СЪДИЯ,за такъв човек с чиста съвест бих гласувал да ни управлява.

Мотивите да чуем.Защото адвокатите атакуха самите СРС-та,а не съдържанието им.

Лоша прокуратура. Ако си бяха събрали доказателствата...

Не става въпрос за доказателства, а за неграмотно скалъпени обвинения. Разпоредени са от оня дето давеше бебета в кофата.Стъкмени по същия начин. Наказани няма да има. Излагат шефа.

Сега заведи дело срещу оня лумпен (забравих му и името на селянина) дето ти викаше абсолютен престъпник! Цялата пасмина на ГЕРБ скоро ще видят видов ден!

Три оправдателни ПРИСЪДИ,а един куп БЕСНИ поради този факт.

Щото са тъпи и сексуално несъстоятелни.

На всички да ви осъдят децата дано, щото захарта в чая била наркотик, а не било чай а химическо оръжие, и не го били изпили ами го разляли, по тъпите глави на разни форумисти, дето се образоват от медийни внушения и коментарите през панела от другия вход.

Щеше да е новина, ако някой беше осъден! Това мисля, че не е нито изненада, нито новина за някого, че са оправдани!!!!

Не е лесто да си български гражданин - образуват ти дела или те екстрадират с оркестър - заради Европейските педери. Прибират м`нгали със самолет щото берат боровинки, а в същото време зарязват десетки моряци в Испания, където пък по демократично и не по български си крадат наркотика. Аз все пак съм горд, че съм БГ гражданин и цяло чудо е че съм на свобода.

Ами ти си описал едно към едно туй което се случи след 10-ти ноември! Само че убийствата продължават и досега - ако не с оръжие, то с глад и болести...

Цецо сега трябва да кажа корумпиран ли е съдът или не е?

za стотен път големи престъпнизи и крадци са оневинени-има само кривосъдие в България,а се осъждат наи-невинни хора

Много съм щастлив! Радвам се, че всички българи сме честни и трудолюбиви и измежду нас няма престъпници! Завиждай, Европо!

Ха-ха, смях през сълзи!

Те това е ,Минке-някой да е очаквал нещо друго.Човекът с една заплатка спечели толкова дела ,сигурно кара на вода и кисело мляко ,може и помощи да получава ,може да работи и към чистотата ....Изобщо пародии,на кого да вярваш ,на кого ,явно трябва по- голям стадион и да се прочистим ,пък после отначало...

У нас не съдът решава, а парите. Това е ясно и на децата.

след тази новина, ББ и ЦЦ да застанат един с/у друг и да си удрят шамари. Могат да го направят по отделно пред огледалото.

Истински ощетените сме ти, аз и останалите българи, които платиха сметките на Цонев и сие.

Да не си помислял,че аз ще плащам

Вдъхновител, изпълнител и впоследствие предател на Цонев и корупционните му схеми е шефът на политическия му кабинет О.Иванов.

"Ние ги хващаме, те ги пускат" Хубаво де, ама сега и полицията и съда е на боко. И к'во пра'йме сега с "независимия" български съд?

Какво да ти кажа? От години им се обяснява, че ако можеше да се осъжда САМО на основа свидетелски показания и СРС /събрани къде законно, къде не съвсем/, Бойко Борисов отдавна не трябваше поне да е премиер.

Dobromir Dimitrow

К'во да ти кажа? Или бай Ганю е прав, че всички са маскари, или, че законът е заКОН, не за лъв.

На скрап !

Dobromir Dimitrow

Купувам!

СГС е назначен от БСП/НДСВ. Не склучайно всички важни дела се водят там - за да е сигурно, че няма да осъдят кръдците.

Dobromir Dimitrow

Нали главните съдии са на боко вече? А "независимия" български съд не слуша ли началството си? Лошо, веднага да се напляскат!

Къде е онзи психясъл натегач прокурор режисьор на клипа на МВР "Легни стани и пак легни".Цветанов пък го награди с лично оръжие за култовият МВР клип.Пълни BG простотии за сметка на народа данакоплатец.

Той много добре знаеше, че нищо няма да им се случи, затова поне си направи кефа. Да накараш един бивш министър да ляга и да става, сигурно е голям кеф.

За този "кеф", господинчо, плащаме ние с тебе. Сега като осъди и държавата в Страсбург, пак ще плащаме ние. Дали си заслужава за кефа на един самозбравил се кръгъл идиот? Аз лично, в държавата не вярвам, но вярвам , че съществува възмездие в природата и всеки един от тези цървули, ще си намери майстора рано или късно.

Понеже трътнааме да прайме предложения. Предлагам режисьоро, операторо, и шестимата артисти на "филмо" да си платат лентата, маскировката, телевизионното време /по пазарни цени/ и да си посипаа главата с пепел.

Аха ! ...А!, да не забравя -- Комай и лихви би следвало да Взискаме де ....

Лихвите при ГЕРБ са некакво сложно уравнение, явно там хората ги сметат трудно, и по-добре да не ги слагаме, че пак трябва да ходим на съд. А, там нищо не се знае.

БРАВО..... ТАКА ТРЯБВАШЕ ДА ЗАВЪРШИ ТОВА ДЕЛО. ТОЛКОВА УНИЖЕНИЕ И ЛЪЖИ КЪМ ПОДСЪДИМИТЕ...ПРАВИ ЧЕСТ НА СЪДИЯТА ,КОЙТО ВЗЕ ТОВА РЕШЕНИЕ. БРАВО,...

Говорихме десет часа какви нарушения има. Аз каквото мога съм го направил сезирал съм главния прокурор още в началото, завел съм дело в Страсбург, но когато за тези нарушения се мълчи и никой нищо не прави, когато 2,5 години прокурори участват по делото, които са наясно с фактите и бездействат за това сме на това положение в България - продължава симулацията на борба с престъпността, докато България в същото време се управлява от една организирана престъпна група, каза Василев. Попитах прокурора по делото защо след като през ноември 2010 г. съдът установи, че някакъв полицай си е позволил да дописва реплики на Петър Сантиров (и това е документ с невярно съдържание, а понеже става въпрос за използване на СРС-та, може би и по тежко престъпление) питах прокурора Джамбазов защо бездейства две години. Той нищо не ми отговори и нищо не последва. Ние ще направим това, което можем законово. У нас няма възможност да се търси отговорност от конкретни прокурори, съдии или полицаи за това, че едно дело завършва с оправдател а присъда, каза още Васил Василев.

не според съда, а според закона са невинни до доказване на противното! За вас може и да не са нужни доказателства, също както за Цв., но съдът работи с доказателства и е длъжен да постанови оправдателна присъда, ако има и най-малко съмнение във виновността на подсъдимия.

Цирк Глобус пасти да яде пред този нашия в държавата ни. На кого да вярваме тогава,като и от едната и от другата страна ни облъчват, че са прави. Едните били репресиращ орган, ама пък как досега никой не бе осъден.

И каква стана тя сега? Нали уж тези оправдавания бяха, щото съдът беше на Гоце? А сега вече съдът е на Боце, шеф на СГС стана Цецковата приближена, куп други съдии бяха 'убедени' да преминат към ГЕРБ, а неудобните като М.Тодорова бяха уволнени. А какво се получи - съдът пак си е същият, просто вече слугува на други 'силни на деня' и основно прикрива техните далавери.

"Невинен до ДОКАЗВАНЕ на..." Е, те там е проблема. Ти защо смяташ, че съдът го е оправдал, защото наистина е невинен. Българският съд се състои от същите продажници като всички останали. Даже е много по-продажен, защото не подлежи на контрол.

Да, да и то незабавно! Но не само съда, но и прокуратурата и следствието! Да остане само МВР. Впрочем не ли е достатъчен само Цветанов. Той ще казва, кой е виновен и кой не! В случая Цонев е 100% виновен (нищо, че самата прокурора признава, че няма никакви преки доказателства), а Лечков, Иванов, Емо Димитров и др. бележите гербери са света вода ненапита. А нещо да си спомниш колко народ обвини напоследък Цветанов и всичко това се оказа пълна лъжа. За ареста в детския кът на МОЛ не си ли спомняш? Та бития и закопчан мъж се оказа напълно оправдан от италианския съд. А за да не стане работата още по-гнила предлагам всички загубени дела в Страсбург да се пишат на сметката на Борисов и Цветанов фактуриране и плащане незабавно.

Едно е ясно - май никой наникого не вярва или вярва според емоциите си, недоволствата си и завист. Все пак да отбележа за протокола - това, че не вярваме на съда, не значи, че трябва да вярваме на Цветанов или на прокурора, който се държи като в анимационен филм. Иначе има опасност да станем подлоги на още по-големи маскари, а някои (и в този форум) май май са вече в тази позиция.

поне ги видяхме на колене!а онзи с крилатата фраза ми да го направим главен прокурор предлагам

Е поне го видяхме проснат на земята ,а и го нарекоха с истинското му име.

Тези неща се доказват в съда брат ми, не с просване на земята. Пак питам, какво става с прокурора дето направи"ювелирната" операция?

За кокошка няма прошка....... ЕДНА ПРИСЪДА НЯМА ДО СЕГА ОТ ТАЗИ СЪДЕБНА ГНИЛА СИСТЕМА ПО НИТО ЕДНО ГОЛЯМО ДЕЛО - Аман от корупция, ходи убеждавай запада че няма корупция - САМО СТЪКМИСТИКА !!!!!!!!