Психиатър: Не правете сензация от самозапалването

Психиатърът д-р Николай Михайлов коментира пред БНР, че самозапалването на 38-годишната жена е трагедия, която не бива да се експонира в медиите лекомислено.

Обратно в новината

Коментари - Психиатър: Не правете сензация от самозапалването | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боже до къде ни докараха нашите "политици"!!!

Те цъфнаха, на 9-та секунда от видеото, и единия, с ръце в джобовете, прави се на Гойко !

Синът ми неволно е станал свидетел-не на самото запалване,а на горящата като факла жена.Казва,че никога няма да се изтрие от паметта му тази ужасна гледка.Бог да прости тази млада жена!Горкото и детенце!С какво е заслужило то всичко това?

Горката жена! Кой знае, колко се е чувствала сама и изоставена! Мъжът и баща и са настрани от нея и детето, сестрата подозира секта, явно чувството за безнадеждност плюс огромната арогантност и незаинтересованост към съдбата на обикновения човек от страна на политиците, са допринесли за този ужасяващ акт на отчаяние! Моля се, ако има и минимален шанс, жената да оцелее!

mrsmith

ДИР-а, сериозно, как може тази снимка да сложите? Ако толкова държите да я има, има си начини: например под черен екран с предупредителен текст, за да може потребителят информирано да избере да види или не. Аз ли да ви уча?!

ДИР, какво правите. защо има такава снимка??? Явно не знаете на колко хора може да навредите показвайки това? Имайте някакви граници, за бога!!

Че и видео има даже. Ама у вас има ли някаква човечност? Нещо да ви подсказва, че може наистина с това което сте публикували да навредите? Къде блеете????

Психиатърът е прихванал нещо от пациентите си! Ако е специалист да даде обяснение, какво кара хората в една държава масово да се самозапалват и има ли начин да се излезе от тази ситуация? Използвах определението "масово". Някои ще кажат, че самозапалилите се са по-малко от пръстите на ръцете. Вярно е, но е още по-вярно това, че в целия останал свят за това време хората избрали такъв край са по-малко.

Абсолютно си прав/а за масовото самозапалване. Масово е не на сто а на двеста процента, и като доказателство за това мога да приведа факта, че вече има раздел в Уикипедия на английски език за самозапалванията в България през 2013 година!!! За 2014 още няма, но както вървят нещата скоро може и да има (за огромно съжаление и ужас). Не ми се иска да свързвам пряко политически нещата с ГЕРБ, но времето наистина съвпада - всичко става по време когато ГЕРБ или управляват, или са спечелили на избори. Пак повтарям, няма доказана връзка. Но аз ако бях на мястото на ГЕРБ щях да се откажа от това управление - всички виждат че доникъде няма да ни доведе.

Доведе ни до поредната убедителна победа на ГЕРБ на парламентарни избори. А докъде ни доведе алтернативата на ГЕРБ? И колко месеца изкара тази алтернатива? Всички срещу ГЕРБ и сега се крият в миша дупка. Народа ясно си каза думата, но на някой не им е изгодно да я чуят. Ако тази жена се беше хвърлила под влака -щеше ли да правиш връзка с политиците и да се питаш по кое време е станало. Още на другия ден никой нямаше да обръща внимание на новината.На "някой" им е изгодно такива неща да се случват в определени моменти иначе ,защо не се случи една седмица преди изборите? Нима тогава се живееше по-различно от сега?Нима тогава смятаха, че "ГЕРБ никога повече няма да управлявя"?

Няма да правим сензация!Ще правим РЕКЛАМА на "парфектния"политически продукт създаден от "елита" ни!Искате ли да ви дойде да си драснете клечката елате в България!Ще се погрижим!Ще останете доволни!

Може би, защото има и един пожарникар зад опашката , на онаа Плевенската парти-секлецарка Ецка

Снощи в предаването на Милен Цветков зададоха въпроса, : А дали наистина е точно тази жена, която се спряга? Дали ще могат да я разпознаят както е обезобразена?

Има една неоспорима истина и това е ,че народа страда вече 25г. ,а изход се не види.Дано се оправи жената.

Снощи в предаването на Милен Цветков,един д-р психиатър на дълго и широко говори също за самозапалването и както и всички други специалисти ,които слушаме от вчера,казват ,че не е правилно да се раздухват нещата така лавинообразно. Че това раздухване от медиите е просто заразно и т.н. Не ,че не трябва въобще да се говори,но всичко да е с мяра и да се обсъжда само от специалисти. ТА затова ми идва на ума,защо по времето на социализма не се говореше много,много за разни самоубийства.Имало е и тогава.Но ние рядко разбирахме за такива. А сега по-добре ли се чувствуваме,като ден през ден медиите се надпреварват да ни съобщават за поредното самоубийство,без да се знае за точните причини? Всеки говори както на него му изнася.

Личи си кой е на власт! Бог да пази народа!

Личи си кой ДОСЕГА е бил на власт! Бог да пази тебе - от самия себе си...

Сравнявам коментарите с коментарите за Ян Палах. Какво възпитание.

Какво ще научи човек от този коментар на СС?Защо сте го допуснали за четене? Спите ли?

Че то си е сензация. Не е нужно да правим нищо, нали така? Обаче наистина прави впечатление, че щом Бойко дойде на власт, почват самозапалванията. Както и да е, предполагам че жената не е била как да кажа, психически стабилна за да го направи. Наистина, не би трябвало да виждаме политически мотив. Оня ден видях един, далеч от центъра на София, с лента - българския трикольор на ръкава, развява един ... парцал ли беше, знаме ли беше не знам. И пееше възторжено някакви песни. Отначало си го помислих за някакъв националист (атакист, или подобен). Но после видях че не е добре човека с главата. Пееше си не патриотични песни, а песничката от Сънчо. Обаче си мисля, ако един човек се запали, добре - психиатричен случай. Ако двама се запалят, пак добре. Ама някой води ли статистика в последните години по дяволите - колко самозапалили се има на година??? И като изключим предположението, че може да е заразно, тогава какво е??? А нека някой психиатър ми го обясни това? И да даде примери в друга държава с такъв брой самозапалили се като в милата ни Родина?

13 март 2013 г. 51-годишен мъж се самозапалва пред Президентството. 26 февруари 2013 г. 54-годишен мъж се самозапалва пред сградата на Община Раднево. 20 февруари 2013 г. Пред сградата на Община Варна се самозапалва 36-годишният Пламен Горанов. 18 февруари 2013 г. Във Велико Търново се самозапалва 26-годишен. Всичко това по време на управлението на Бойко ли се случва бе, капут? Правилно си се написал "българин" с малка буква, защото си поредната социалистическо-турска подлога!

Да, всичко това е част от протестите срещу правителството на Бойко Борисов. Не ме изкарвай и мене луд. Признавам, тези които са се палили явно не са добре психически, но да, това е по времето на протестите срещу ГЕРБ. Правителството подава оставка на 20 февруари, а събитията виждам че са преди тази дата, доколкото мога да смятам. И да, българин се пише с малка буква, до кой клас си учил? И колко имаш по български език и литература? Ако беше немски езика, тогава сигурно щеше да си прав, там съществителните знам че се пишат с главни букви. С главна буква се пише България. Но не и българин. Никога вече ГЕРБ!!!

Бойко отново идва на власт.Народа ликува.От радост не знае какво прави.Бойко буквално е огрян от народната любов.

Сега това ли е опорната точка на партията ти! Дайба и селендуритеви прости дайба!

Истината не е приятна,а гамен?

Да вземеш да се запалиш и ти няма да е зле за държавата! Само ще спечели!

Де е Киро на кирия.

Приятели помислете нормален човек нито ще се запали нито ще се самоубие, каквото и да му се е случило, просто госпожата си е имала някакви здравословни проблеми и за това се е получило това.Не мисля, че нрябва да му се обръща толкова внимание!

Ти неинформиран ли си, или си просто промит мозък? Направи ли си труда изобщо да проучиш коя е и каква е "госпожата"? Името ѝ изобщо знаеш ли го?

Този "ПСИХАР" що не си драсне клечката сам! На бавноразвиващи се ли обяснява, че живота им е прекрасен!?

Веднага да се провери качеството на бензина с който се е подпалила жената.Ако не е по БДС да се потърси немедленно отговорност от продавача.

Веднага се пуснаха психиатрите в защита на статуквото. И миналата година се палиха психично болни, но всички вкъщи. Докато във Варна и тук имаме показност, което показва, че е насочена точно срещу политическата система в България.

се самоубиват и самозапалват само отчаяни от живота в РБ граждани. Защо не се самозапали ЕДИН от 280 000 вложители в КТБ??? Нали им изчезнаха уж парите и нямали други средства да живеят!!!

А защо не си зададете въпроса и "Защо не се самозапали нито един от кредитополучателите на КТБ", на които предстои да станат кредитни милионери? Удобно е да не задавате подобен въпрос, нали?

Възможно ли е стоителен инжинер и архитект да взимат по едни 200 лева пенсия??? А съседът крадец и бизнесмен да живее като бей, даже не завършил средно образование?? Абсурдите карат хората да си драскат клечките и да полудяват.

защо да се самоубивам, като и без това ще умра

Не си ЛЕНИВ, а си с НЕДОРАЗВИТ основен орган!

На политици и психиатри им изнася да наричат нормален човек луд. А защо не търсят причините за този акт??? Защото ги интересува само тяхния г.з. Луда е, айде следващия!

Явно не си сблъсквал с психично болен човек! Аз имам двама самоубили се роднини!

Генът ти си личи отдалече!

Стига сте говорили глупости. Това е една трагедия, в която причината е без значение. Дали ще оживее, е божа работа. Това, че се е запалила с кибрит на ГЕРБ, може да е случайност, може да не е. Но има други по-важни неща. България от 25 год. "гори", благодарение на нашите мили управници, които и сега делят баницата, и вече един месец не могат да я разделят. Комунизма никога не си е отивал, само леко се е променил. Разберете, че един строй се сменя с друг само с революция. Историята го е доказала.

Че в Унгария самоубийствата са с 80% повече от България, така пишеше в немски вестник. Това е психическо заболяване, което има и наследствена връзка.

Някой познавали нормални хора в България? Лесно е психолози и психиатри да говорят, но когато народа е ограбван, когато нямаш пари, когато се докоснеш до здравеопазване, полиция, община, съд и т.н. ти се изправят косите. Риска е да заболееш от рак, да се самозапалиш, да извършиш престъпление... а големите престъпници се хранят с тази мизерия и няма кой да ги подгони. Ами нормално е народа да се побърка. По скоро нормалното състояние на народа е да е луд, а по-лудите са недосегаеми.

Интересна закономерност - като дойде ГЕРП / Бойко Борисов на власт и млади българи започват да се палят ?! Този човек (ББ) така ли е "орисан/прокълнат" или има намеса на мутренско/партиен фактор (както казват за запалването на Пламен във Варна) ?! Видяхте ли снимката на жената ? Това с психиятрите и седесарските доктори да го разправят на някой друг. А може би и от някое посолство са помогнали с някое "иновационно" решение от лабораториите, които сътвориха СПИН ?

Е това колко пъти ще го повторите? Изтърка се вече! Явно логиката ви е много елементарна и първосигнална (от сорта if...then), което пък доказва, че сте елементарни малоумни тъпегьози, инструктирани от Партията.

За първи път пиша това. Не знам кой къде се повтаря. Аз не седя денонощно тук като някой отвъдокеански тролове. Айде да не се докарваме до състоянието на "великата демокрация" при която от 1925 г. до днес всеки който е неудобен и изразява собствено мнение е обявяван за комунст (включително Чарли Чаплин и още 50-тина съвременни актьори и певци). А що се отнася до първосигнално, опростено и опростачено разбира за живота и случките наоколо - пример за това е отново "виртуалната" реалност на невръстеници-програмистчета на които целия мироглед е сведен до If ... Then ... Else оператори и клаузи. Удобно е да манипулиращ такива псевдо-интелигентни а в същност посредствени и недоразвити индивиди. За това ги и набират от туземските държави като Индия, Булгаристан, Пакистан и т.н.

В същност има нова статия и истината започва да изплува на повърхността ... Секта е причината за самоубийството. Пак творение на "голямата демокрация". Не знам сега каква песен ще запееш и коя логика е по-елементарна ?

Дали някой не е търсил ефекта от самозапалването на Пламен ? И той беше фотограф? Неговото самозапалване беше последвано от протести. Има нещо много много гнило.

Има!... То въобще има ли нещо НЕгнило в тази държава? Където и да бутнеш - мирише!

А бе какво пък толкова е станало!

Добре де , като не е била добре , защо не си драсна клечката в къщи , в махалата , пред магазина ами го направи да я види офшорко , и да го разстрои?!

за да тероризира бедните ни и изстрадали управляващи! това е акция на чужда сила, от отвъдното....

Искаш да кажеш "чехълчо"? Горкият! Сега семейството ѝ ще трябва да му брои обезщетение за нанесения срес...

кибритчето на герб

Отиде си една достойна жена от Другата България-не тази на БИГ Брадър и Син Сити. Бог да я прост!

Напълно споделям написаното

Поредното доказателство, че в тая "държава" управа няма. Преди няколко месеца, група банкери и то доказани престъпници, поискаха закон, който да вкарва в затвора, всеки дръзнал да каже че "Царят е гол" или по-точно, че банките са празни балони и праите ни са откраднати. Само преди няколко дни, един Дол, изпълзял от някакъв си дол, нареди на нашите негодници в парламента, да правят задължително, правителство.... Сега, някакъв психар, нарежда да се правим, че живеем в Рая и да не говорим ,за това, че една женица се е обезверила до толкова, че д се подпали. И всичко това, понеже така им оттърва на властващите!

Каква сензация бе, глупако, с трагедията на една млада жена? Ако сме народ , а не мърша, още днес трябва да тръгне подписка за изграждане на паметник на Жертвите на прехода на мястото пред Пезиденството, където тази женица показа на всички , че така не може да продължава. Точно там, пред прозореца на Президента, така че винаги когато той погледне навън, храносмилайки обилния обяд, сервиран му от българския народ, да се се сеща кой и за какво го е избрал !

Каква подписка бе, другарко? Ако сме народ, а не мърша, още вчера трябваше 100 000 шопи със сопи да блокират Президенство, Нар. събрание, Министерски съвет, партийни централи и да изгонят цялата пасмина наречена "българска" политическа "класа" извън България.

И тебе ли бе ДРУГАРЮ ще те сложат да НИ водиш след това? И до къде ще ни заведеш ако не е тайна?

Подписи за подписка всеки дава. Ама ако ти поискат 2 лева за конкретния паметник, ще кажеш: -Ааааа не ща. Мърша си. Спор няма.

Кънчо, ти отдавна вееш знамето за най-тъп форумец, затова пиша бавно, за да разбереш. Подписка е необходима, за да се разреши строеж на каквото и да е на държавен терен. Парите за такъв паметник ще се съберат безпроблемно-това дори кратуна като твоята би трабвало да разбере поне от 4-тия път.

западна песен! има и български: "запали ме, подпалиме" ... и т.н. ...

Демек, замитайте самозапалванията под чергата, а наблягайте на Дансинг старс и Вип Брадър.

да, и на циганските кебапчета преди избори...

Доктор Михайлов, при последния ми сеанс се разбрахме да не се излагаме един друг. Всички знаят за професионалното ти заболяване и това си го писал в шизофреничен пристъп.

зомбина с дистанциоон командване. ако имаха динамит или цч щяха да се взривяват. тука се палят поради липса на експлозиви. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бе ти не разбра ли, че има бутон "транслитерация" ами ни караш тук да ти декодираме шльокавицата?

Rabotia be/ma! Na mene mi plashtat da propagandiram : latinicata angliiskia * zapadnia nacin na jiwot!!! Razbra li be/ma, a?

Tова бутон ли е бе/ма? за тия заплати можеше поне един бутон като хората да сложите! Cмотани дирници!

Ами самозапалването е сензация поначало, защото не е всекидневие. Докторът не прави разлика с трагичния акт на самозапалването, а издава заповеди народът да бъде сдухан и новината да се скрие от него. А може ли да се скрие скапания живот, който водим? За проблемите трябва да се говори, а не да се мълчи и да се оставя да се задълбочават. Хората са отчаяни и безпомощни и в отчаянието си не виждат достойно бъдеще. Медиите пробутват хора като Софиянски и Костов и на всички им се повръща от "националния елит", за да се стигне до там, че един доктор да раздава заповеди. С това този човек показва, че е един тираничен човек.

но не трябва да се прави връзка между положителни качества и самозапалването. По скоро трябва да е обратното, за да не се стига до последващи подобни трагедии. Относно истината за начина ни на живот, може да бъде отразяван и без да се прави връзка със самозапалвания

Изрода в президентството защо не излезе с изказване ??? Пред неговата къща се самозапали жената, това трябва да му говори МНОГО !

Ти си си отговорил - защото е изрод. Но да беше само той с мед, да го намажеш. Всички морални чудовища на власт у нас през последните 25г. носят отговорност.

Там се провеждат консултациите за българска власт, правителство няма, народното събрание няма мнозинство. Но пък можеше да се запали на всяко място. Жената е била в тежко положение и неслучайно е осъдила за това политическата класа.

Самозапалването е символа на така наречената българска демокрация.Бедна ви е фантазията какви факли ни очакват тази зима.