Коментари - Реакции: Победата на Франсоа Оланд е повратна точка за Европа | Днес.dir.bg

Реакции: Победата на Франсоа Оланд е повратна точка за Европа

Европейските наблюдатели и политици определиха победата на социалиста Франсоа Оланд на президентските избори във Франция като повратна точка за Европа, но предупредиха и за предстоящите огромни предизвикателства.

Обратно в новината

Коментари - Реакции: Победата на Франсоа Оланд е повратна точка за Европа | Днес.dir.bg

Коментари

Я, чакайте! Тази прехвалената фрау Меркел...таковата... /малко ме е срам да го кажа/, не е ли пребоядисана социалистка от онази Източна Германия, която са влачили на гърба си.

като пожелавате на "немската бабичка" меркел да си ходи, кои смятате ще ни вади от батака, може би соц.даскала мартин шулц?!

Пир по време на чума, ..... а после как се вдигат доходи при тия дългове? Най-лесно се печелят избори с обещания, а после?

Разбира се, че е повратна точка за Европа, ако допусне емигрантите във Франция да се месят в политиката на държавата.

с този избор французите направо се пре..аха. Лошото е , че това влияе и на останалия свят

защо днес слънцето изгря от запад...А то било заради френските избори.

Президентът Оланд слага края на еврото и Европейския съюз в сегашната му форма. Колкото се отнася до французите, те не си взеха поука от американците с недоразумението Обама. Най-много ще съжаляват привържениците на ЛьоПен, че не грасуваха за Саркози и допуснаха социалист за президент.

"Обичам Франция, но не обичам французите..." Тази максима отново е валидна в пълна сила... Не злорадствам, просто ме е яд, че тази велика държава ще последва съдбата на Испания! Където още строят ЗАПОЧНАТИ ПРЕДИ 3 ГОДИНИ СГРАДИ! Та Оланд ще отиде с анексчето си при Меркел и ще й нареди ДА СЕ БРЪКНЕ с още 200 млрд. евро! Интересно как ли ще реагира Меркел? Не залагам много за просперитет и бъдеще на еврото като валута...Но европейците да му мислят! Лошото е, че вместо растеж да 2-3 години, се подготвя НОВО ПОТЪВАНЕ, а България САМА не може да живне...:О((((!

..не обичам Франция, ама за французойките...Веднъж, беше 79 г, към 10:30 вечерта се прибирам с новата си жигулка от Бургас за Китен. Преди Младежкия център, на Дяволското мостче, изскочиха две мацета и махат на стоп. Спирам и...но това не е темата. Според мен и международната общност франсетата гласуваха лекомислено и необмислено. Но ще се осъзнаят бързо и ще се поправят. Братята Рено са били обявени за врагове, щото са работили поръчки за Хитлер. На процеса представят фактурите с реализирани печалби, внесени за хазната в Швейцария и критиците млъкнали, а рено и до сега се търкаля по цял свят.

цоца-лизмат - мечтата на канапите, паразитите и тапаците. горко и на франция. кадето е минал цоцализам трева не никне. цоцализма трябва да се обяви за вреден като фашизма. не случаино тои се изроди вав фашизам в хитлеристка германя.

Преди няколко години едни учени от Отдела за Из. Европа към Британската Нац. Билиотека бяха споменати в бълг. преса като твърдящи, че съществува македонски език. Взех та им пуснах едно кратко любезно послание, чиято основна мисъл беше, че ако е вярно, че във Виена говорят австрийски, то ще е вярно, че в Македония говорят македонски. След няколко дни получих любезен неадресиран имейл от абв-то за условията на правилното, т.е. коректно използване и спазване на принципите на е. кореспон-денция.

Това ме заинтересува... От кой е-мейл пусна съобщението от abv ли?

Браво. Съгласен с точността на въпроса дотам. "Отговорът" им няма значение. Важното е да има такава постановка и от Божидар Димитров до тях. На него няма как да отговорят ей така си....

Догодина и Германия с ляв управител, Русия е сигурна, 2013 и България с ляво правителство, до пълната победа на левите сили, нов СССР.

Да допълня: И ВСИЧКИ ЩЕ ГОВОРЯТ ЕДИ ЕЗИК - НЕМСКИ.

ах,мечти,мечти,мечти.маи краят на ес се вижда..

Тоя нафталин от къде изкочи?

щом е социалист, никакви промени нима да има.като кажaт избрахме един нормален човек, тогава ще им повярвам.

На тема немси език сте изписали един бюлюк коментари. Та се спомних в унито един преподавател искаше да спаси колежка на изпита и я попита на какъв език говорят американците. Тя каза "на американски". Ние си легнахме тихо от смях, но даскала /в много добро настроение/ пак подпита: "А в Латинска Америка...там на какъв език говорят?"...Хитрец. Наблегна на "Латинска" и...отговорът последва "На латински". Беше готина. Получи си "3"-ката.

Никаква повратна точка не е ! И Оланд (Мимолет) и Саркози си мязат като две капки вода ! И отстоят един от друг по проценти в избора, на една ръка разстояние. Промените са от типа: стани да седна.

Радостта на червената пасмина е колкото наивна, толкова и лишена от смисъл. Знаеътте ли как е дошъл на власт генерал Дьо Гол? След поредица от упражнения по приложен политически онанизъмна левите мадурковци в края на 50-те години Франция е изправена пред банкрут. И отиват на крака да молят Дзо Гол да спаси държавата. И наистина след 10 години Франция е велика сила. А името на Дьо Гол се произнася с уважение. Но сега го няма дьо Гол, и накрая може да се появи Льо Пен. Апропо, знаете ли как е дошъл на власт Хитлер? С избори.

Стига с тия художници бе. Вижте Тиквата как ни изрисува.

Колега много зеленчук се навъди и все с червен цвят, значи с много каротин, вит. "А" в него...ама са нужни и други "витамини"...значи!

Пазарите са константа. И капитализмът винаги е прогресивен. Потребителите са еднакви на брой, но потребяваните стоки на пазара са променливи - като се насити пазарът с телефонни апарати с шайби, вземе някой, че изобрети комуникацията през мобилните телефони. Като се насити пазарът на транзисторни телевизори, вземе някой, че изобрети LCD мониторите. Като се насити пазарът на готварски печки с дърва, вземе някой, че изобрети електрическите готварски печки. Броят на потребителите (пазарът) е един и същ, потреблението остава непроменено. Или с други думи, капитализмът затова досега е водещ икономически модел, защото залага на откритията.

Най-сетне пабедихме навсегда! Утре ще имаме среща с Жорж Марше, Палмиро Толиати и Долорес Ибарури. Ще гостуваме в САЩ на Гюс Хол!

От кога в лудницата лудите имат компютри и интернет?

Франция иска да ни купи с парцалите.Единственото и условие е да изберем Стоичков за президент.

Да, така е, това го предвидих още в началото на този век, просто не е нормално да има толкова социални помощи.

в европарламента има преводачи на всякакъв език.Там може спокойно и Азис да бъде комисар и стоичков и ББи др.

Наш Сергейчо вече го бройте истински шеф на ПЕС, партията, която ще доминира в европарламента в близките 10-15 години. Наш'те социта сега му целуват ръка, или каквото там им подаде. Боко/ Цоко падат, а си мислят, че летят; Гоце- кой беше тоя...?!

Само френско-говорящ може да из- падне в такава "актуална" заблуда. Преди няколко години за работен език 1 в ЕС бе обявен английският. Миналото не може да се върне, т.е. не може да се рециклира! Тартюф си остава нац. символ-герой на французите - и тъкмо френският му е по мярка. Смешен е плачът на французите, обвиняващи американците(и англо-говорящите по принцип) за културен империализъм. Не може да се живее непрекъснато в 19 век.

Германия влачи на гърба си освен бившата ГДР и целя Европйски съюз. Къде е хукнала Франция- "великата сила" (в кавички) и къде ще цепи- да не би да прави съюз с КНДР и Виетнам? Не се ли виждат, че ако не е Германия, без скандинавските стран и Великбритания, ЕС е заминал на кино. И Франция ще стане по-тъжна страна от Испания и Гърция. Левацииии.

В Европарламента ,доколкото съм чувал официалния език е френски. Ако някой много иска да учи немски да ходи на уроци при Стоичков. Английския вече и Тиквата го знае.

Тъй настаящий маладец!

Искаше да кажеш "ты настоящий молодец" ли?Като ти гледам руския,боже опази България от такива като теб!

Кво става бе хора? Да не избухна Френската революция или Генсека на ЦК на Френската компартя Жорж Марше да е възкръснал или Октомврийска революция да е избухнала във Франция?

Когато Вселената все оше се разширява, означава че минали са еони от години след големия взрив. Когато финикийците са измислили преди хиляди години "Златният телец", е имало пространство за неговата експанзия. Сега, на "златният телец" са необходими три планети като Земята, но той е изолиран. Не му се позволява дори на Луната да стъпи отново, камо ли на Марс. Сондите на наса "Вояджър", регистрираха появата на "някакъв фотонен облак"- потенциал за събития от съдният ден (ПССД), променено излъчване на слънцето и ред други факти. Тези факти се крият от простолюдието, за да не се паникьосва, но ръководните елити ШУБЕ ги тресе. "Свършат ли пазарите - свършено е с капитализма в каквато и да е форма." Свърши ли зд Светът - свършено е и с хилядолетният робовладелски строй, под каквато и да е форма да желае да мимикрира.

Учете немския език. Втори език: английски. Но и се учете да работите, а не да се правите на комуно-социта-мутанчета.

Благодаря ти за съвета, но по-ужасен език от немския в света не се намира. Учил съм го 7-8 години - първо в училище като втори чужд, после в Гьоте институт, после в "Престиж". Така и не можах да го науча. Първо, поради това, че съкурсниците ми бяха изключително глупави и напредвахме много бавно, но най-вече - защото така и не можах да харесам този език. А като не ти харесва един език, не ти се удава. Ужасно груб и просташки език. Иначе аз с чуждите езици проблеми нямам - знам тамън три.

На тези германци не смо езикът им просташки- просташки са нуката и техниката им, философите и композиторите, мерцедесите, поршетата, беемветата, аудитата, опелите, цялата им скапана техника в това число и откраднатата от американци и руснаци ракетно-космическа техника. Най-красив е езикът на българските текезесари.

Аз знам 4 езика- руски го учехме задължително, шопски от съм от там, източния диалект на Корнезов и езика на мутрите, управляващи България.

Не си научил немския, защото съкурсниците ти били глупави??? Я пак си помисли, кой е бил баш-дуракът!!!

Стига бе! Верно ли на Коледа няма да има вече бедни и богати? Изобилие викаш, а кой ще го осигури? Аха, извънземните на форумец кики!

Прави впечатление в поста ти изразът и въпросът: "... кои фирми и държавни институции са свърталища на ретроградни бандити ...". Личи си липса на яснота по въпросът, в съзнанието ти. Мога да ти посоча СВЪРТАЛИЩАТА от- до, като започна с НС, МС, президенство, БНБ, МВР, МнВР, съдебна система, медии... Поради това, моля за едно БОКУ МЕРСИ, за хвърлената СВЕТЛИНА под шапката ти, и за отделеното време от моето, за едно такова действие.

за истински десните хора у нас това е загуба. Но за псевдодесен, въртиопашковец като ББ това е без значение. Даже БСП няма да почувства на изборите ползата от завъртване на колелото в Европа. Защото всичко се свежда до избирателя у нас- той си харесва Боко да му говори по нашенски- простовато, първично, да го ласкае и лъже, да го манипулира и да бъде мил и любезен. готин е казва средностатистическия избирател. Кой Костов ли... тоя е....Тъй че и френските комунисти или фр. националисти да бяха спечелили ухото на българина ще си оставе запушено.

И тя я разбирала световната пулитика! "за истински десните хора у нас това е загуба" За предишните леви, сега десни бг. крадливци ли, ма?! И от де в блатото на соц. БГ-то дето вълничка нямаше, се развълнувахте толкова десни соц. демократи, па и милионери станахте??? Гражданко, френските леви нямат нищо общо с българските леви, па сега и десни, така да знаеш! Тук всеки бг. пулитик си вика : Леви, десни, леви, десни.... та гащите да са ми тесни!!

Бате Бойко е герой, народа смело води той. Чука-звън, чука-звън, магистрали се строят на вън.

До края на годината Франция ще си изтегли контингента от Афганистан. Ще го попълваме ние като най-добри франкофони.Който е безработен може да подава молби от утре в новите областни дирекции на Дянков.

Няма да се намери политик като Бойко Борисов. Единствено той ще бъде преизбран за Втори мандат. Това е истината.

Явно си много отчаян от живота,за да твърдиш това .Това и в сънищата ти няма да стане .

И ще си остане още повече самотник, като ги няма Берлускони и Саркози да му се радват на ширината на врата и гърба....Горкичкия той няма кого да кани на рожденни дни, на кого да плещи глупостите си за да ги радва...

Тук правилно се отбелязва, че всичко е театър и че вече няма леви и десни. Главният и плашещ проблем обаче е, че светът е стигнал до точка на кипене , а управляващите елити не знаят какво да правят, затова си играем на избори и медийни изяви в отлагане на критичния момент. Казано с други думи: Управляващите не са в състояие да определят приоритетите, които трябва да бъдат решавани, за да се излезе от задънената улица, в която се намираме. И ако нещата продължават да сочат безизходица, единстеният изход ще се окаже старата позната рецепта - знаем коя е!

Изборът на Фр.Оланд изобщо не е повратната точка , а е само една част от събитията ,които предстоят/поне според мен/.Повратния момент беше крахът на световната финансова система,след който светът вече не е същият.А крахът показа ,че нито капитализмът може да се запази в сегашния му вид ,нито социализмът може да излезе победител без промяна.Вероятният изход - модифицирана в ляво Кейнсианска конвергенция при силно увеличение на държавния дял във финанси, индустрия,селско стопанство,регулирано от държавата пазарно стопанство.Съвсем очевидно е ,че само това може да спаси от бъдещи много тежки кризи с непредсказуем край цивилизования свят.

Как виждаш "ляво Кейнсианска конвергенция при силно увеличение на държавния дял във финанси" в комбинацията с независима банкова система? И дали ако се пре-из-Кейнсиянства, дори и най-силната икономикат няма да завърши в оттегляне на инвестиции и в края на краищата в изолация? За да се избегне това, струва ми се, този подход ще работи единствено ако се приложи глобално, но това пък не е ли точно идеята на НСР?

не разбраха ли,че като се хванат с британците срещу Германия стигат до Дюнкърк. :D

Тук отново се изявяват с писанията си некомпетентни и озлобени човечета! Какво им честитите? Франсетата толкова години поред се управляваха от социалисти и се отбраняваха от американска инвазия, вие ли ще им давате акъл? Поздрави за най-демократично мислещия народ в Европа! От тук насетне мислете какво ще става у нас и дали ще е по-добре?

Победата на този нещастник Оланд означава само едно - задълбочаване на кризата.

Победата на Оланд само едно означава- край на капитализма и малобройните му привърженици като теб .

Аман от ненормалници! Победата на Оланд била "край на капитализма", победата на ГЕРБ била край на БКП... Победата на Оланд показва единствено тенденция, но определено не е повратна точка.

Голяма Франция с един лидер социалист, който печели. А в малка бедна България - двама - Станишков и Първанов ... Въпросът който стои пред нашите другари е как и двамата да спечелят. Ама май не може. И затова са се хванали за гушите и се ритат по кокалчетата колкото могат. Като си мислят за бъдещия келепирец...

Бре смешнико, ти остави Гърци и Французи, да се оправят сами, те знаят как! Ти стой и гледай как и Герберистан скоро ще фалира! Всъщност то сме си фалирали отдавна, само дето официално не ни го казват.

Честито на французите,да видят сега на нас хубаво ли ни беше толкова години!

хехехе, франсетата се изложиха. Добре, че е леля Меркел да въвежда ред в Европа. А този Оланд е пълен смешник, егати сивото човече...

Така като те гледам ,по-голем смешник от теб нема във форума ... Жалък си .Вижда му се краянашибания и прогнил капитализъм ,подкрепян от единици лумпени като теб ...

Като остане сама и леля ти ще се запъти към дузпата. ЕС не разбраха, че надеждата им е в източните(нови) демокрации. там хората са свикнали да вярват, не харесват бившите комунисти, които се правят на леви и искат да са като запада. С тяхна подкрепа може да откъртят още някоя годинка. Ако се опитат да правят двустепенна Европа, заминават си с първата ракета за САЩ или Израел, където харесат. Е точно за Меркел няма избор, защото в Израел, ще трябва да се извинява ежеминутно.

"Британският политик Найджъл Фарадж, цитиран от "Дейли Експрес", заяви, че избирането на Оланд е страхотна новина. Това ще помогне да се разбие връзката между Германия и Франция, двата двигателя на европейското обединение. Егаси и изказването ...

Това е Петата република. Защо са ПЕТ републиките ? Ами защото ги сменят с кралства и империи. Това е последният президен. Може и да е първият...подал оставка преждевременно. Виж: "Защото сме социалисти".

Какво стана с пуделчето Саркози?

Дотук добре. Ами сега ? Голямото падане започна.

Май все още не схващате, А? ВСИЧКО СВЪРШИ! Няма лево, няма десно има само или създаване на нова обществена система или робовладелчески строй. Предстои прочистването на 90% от населението на планетата! Всичко останало за ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ! Може и да не Ви харесва, но друг вариант май не остана.

Чакам извънземните да дойдат на 21.12.12г. та да ни оправят! Иначе не го виждам тоя нов ред дето го чакаш, поне за нас де!

Абе наивник, извънземните са били и са на Земята от край време. Това, че ти нямаш очи, рецептор да ги различаваш в "масата народ", е причината за сарказмът ти. Процесите, които протичат в момента на планетата, са свързани със смяната на 3D светът, с 4D свят. Тези промени са свързани и с физическите закони. Земетресението от 15 март миналата година в Япония, отказа ли японците от използването на ядрената енергия? България отказа ли се преди няколко седмици от строежа на АЕЦ "Белене"? Физическите закони са "бял кахър", пред състоянието на социалните закони. Социалната робска система, базираща се на ДЪЛГ- ДЕФИЦИТ, ще бъде сменена с И З О Б И Л И Е. Кой обаче ще е достоен да може да живее в едно такова изобилие? Форумецът, "2012", посочва примерно, една цифра от 10%. Аз пък мисля, че достойните за един такъв 4D свят, едва ли ще са повече от 1%. Но нека да доживеем до Коледа, И ако в него време сме със съзнание за това, какви сме сега - седми май, значи сме покрили изискванията, критериите на ДВАНАДЕСЕТИЯТ ЧАС.

Коментари - Реакции: Победата на Франсоа Оланд е повратна точка за Европа | Днес.dir.bg

Реакции: Победата на Франсоа Оланд е повратна точка за Европа

Европейските наблюдатели и политици определиха победата на социалиста Франсоа Оланд на президентските избори във Франция като повратна точка за Европа, но предупредиха и за предстоящите огромни предизвикателства.

Обратно в новината

Коментари - Реакции: Победата на Франсоа Оланд е повратна точка за Европа | Днес.dir.bg

Коментари

Я, чакайте! Тази прехвалената фрау Меркел...таковата... /малко ме е срам да го кажа/, не е ли пребоядисана социалистка от онази Източна Германия, която са влачили на гърба си.

като пожелавате на "немската бабичка" меркел да си ходи, кои смятате ще ни вади от батака, може би соц.даскала мартин шулц?!

Пир по време на чума, ..... а после как се вдигат доходи при тия дългове? Най-лесно се печелят избори с обещания, а после?

Разбира се, че е повратна точка за Европа, ако допусне емигрантите във Франция да се месят в политиката на държавата.

с този избор французите направо се пре..аха. Лошото е , че това влияе и на останалия свят

защо днес слънцето изгря от запад...А то било заради френските избори.

Президентът Оланд слага края на еврото и Европейския съюз в сегашната му форма. Колкото се отнася до французите, те не си взеха поука от американците с недоразумението Обама. Най-много ще съжаляват привържениците на ЛьоПен, че не грасуваха за Саркози и допуснаха социалист за президент.

"Обичам Франция, но не обичам французите..." Тази максима отново е валидна в пълна сила... Не злорадствам, просто ме е яд, че тази велика държава ще последва съдбата на Испания! Където още строят ЗАПОЧНАТИ ПРЕДИ 3 ГОДИНИ СГРАДИ! Та Оланд ще отиде с анексчето си при Меркел и ще й нареди ДА СЕ БРЪКНЕ с още 200 млрд. евро! Интересно как ли ще реагира Меркел? Не залагам много за просперитет и бъдеще на еврото като валута...Но европейците да му мислят! Лошото е, че вместо растеж да 2-3 години, се подготвя НОВО ПОТЪВАНЕ, а България САМА не може да живне...:О((((!

..не обичам Франция, ама за французойките...Веднъж, беше 79 г, към 10:30 вечерта се прибирам с новата си жигулка от Бургас за Китен. Преди Младежкия център, на Дяволското мостче, изскочиха две мацета и махат на стоп. Спирам и...но това не е темата. Според мен и международната общност франсетата гласуваха лекомислено и необмислено. Но ще се осъзнаят бързо и ще се поправят. Братята Рено са били обявени за врагове, щото са работили поръчки за Хитлер. На процеса представят фактурите с реализирани печалби, внесени за хазната в Швейцария и критиците млъкнали, а рено и до сега се търкаля по цял свят.

цоца-лизмат - мечтата на канапите, паразитите и тапаците. горко и на франция. кадето е минал цоцализам трева не никне. цоцализма трябва да се обяви за вреден като фашизма. не случаино тои се изроди вав фашизам в хитлеристка германя.

Преди няколко години едни учени от Отдела за Из. Европа към Британската Нац. Билиотека бяха споменати в бълг. преса като твърдящи, че съществува македонски език. Взех та им пуснах едно кратко любезно послание, чиято основна мисъл беше, че ако е вярно, че във Виена говорят австрийски, то ще е вярно, че в Македония говорят македонски. След няколко дни получих любезен неадресиран имейл от абв-то за условията на правилното, т.е. коректно използване и спазване на принципите на е. кореспон-денция.

Това ме заинтересува... От кой е-мейл пусна съобщението от abv ли?

Браво. Съгласен с точността на въпроса дотам. "Отговорът" им няма значение. Важното е да има такава постановка и от Божидар Димитров до тях. На него няма как да отговорят ей така си....

Догодина и Германия с ляв управител, Русия е сигурна, 2013 и България с ляво правителство, до пълната победа на левите сили, нов СССР.

Да допълня: И ВСИЧКИ ЩЕ ГОВОРЯТ ЕДИ ЕЗИК - НЕМСКИ.

ах,мечти,мечти,мечти.маи краят на ес се вижда..

Тоя нафталин от къде изкочи?

щом е социалист, никакви промени нима да има.като кажaт избрахме един нормален човек, тогава ще им повярвам.

На тема немси език сте изписали един бюлюк коментари. Та се спомних в унито един преподавател искаше да спаси колежка на изпита и я попита на какъв език говорят американците. Тя каза "на американски". Ние си легнахме тихо от смях, но даскала /в много добро настроение/ пак подпита: "А в Латинска Америка...там на какъв език говорят?"...Хитрец. Наблегна на "Латинска" и...отговорът последва "На латински". Беше готина. Получи си "3"-ката.

Никаква повратна точка не е ! И Оланд (Мимолет) и Саркози си мязат като две капки вода ! И отстоят един от друг по проценти в избора, на една ръка разстояние. Промените са от типа: стани да седна.

Радостта на червената пасмина е колкото наивна, толкова и лишена от смисъл. Знаеътте ли как е дошъл на власт генерал Дьо Гол? След поредица от упражнения по приложен политически онанизъмна левите мадурковци в края на 50-те години Франция е изправена пред банкрут. И отиват на крака да молят Дзо Гол да спаси държавата. И наистина след 10 години Франция е велика сила. А името на Дьо Гол се произнася с уважение. Но сега го няма дьо Гол, и накрая може да се появи Льо Пен. Апропо, знаете ли как е дошъл на власт Хитлер? С избори.

Стига с тия художници бе. Вижте Тиквата как ни изрисува.

Колега много зеленчук се навъди и все с червен цвят, значи с много каротин, вит. "А" в него...ама са нужни и други "витамини"...значи!

Пазарите са константа. И капитализмът винаги е прогресивен. Потребителите са еднакви на брой, но потребяваните стоки на пазара са променливи - като се насити пазарът с телефонни апарати с шайби, вземе някой, че изобрети комуникацията през мобилните телефони. Като се насити пазарът на транзисторни телевизори, вземе някой, че изобрети LCD мониторите. Като се насити пазарът на готварски печки с дърва, вземе някой, че изобрети електрическите готварски печки. Броят на потребителите (пазарът) е един и същ, потреблението остава непроменено. Или с други думи, капитализмът затова досега е водещ икономически модел, защото залага на откритията.

Най-сетне пабедихме навсегда! Утре ще имаме среща с Жорж Марше, Палмиро Толиати и Долорес Ибарури. Ще гостуваме в САЩ на Гюс Хол!

От кога в лудницата лудите имат компютри и интернет?

Франция иска да ни купи с парцалите.Единственото и условие е да изберем Стоичков за президент.

Да, така е, това го предвидих още в началото на този век, просто не е нормално да има толкова социални помощи.

в европарламента има преводачи на всякакъв език.Там може спокойно и Азис да бъде комисар и стоичков и ББи др.

Наш Сергейчо вече го бройте истински шеф на ПЕС, партията, която ще доминира в европарламента в близките 10-15 години. Наш'те социта сега му целуват ръка, или каквото там им подаде. Боко/ Цоко падат, а си мислят, че летят; Гоце- кой беше тоя...?!

Само френско-говорящ може да из- падне в такава "актуална" заблуда. Преди няколко години за работен език 1 в ЕС бе обявен английският. Миналото не може да се върне, т.е. не може да се рециклира! Тартюф си остава нац. символ-герой на французите - и тъкмо френският му е по мярка. Смешен е плачът на французите, обвиняващи американците(и англо-говорящите по принцип) за културен империализъм. Не може да се живее непрекъснато в 19 век.

Германия влачи на гърба си освен бившата ГДР и целя Европйски съюз. Къде е хукнала Франция- "великата сила" (в кавички) и къде ще цепи- да не би да прави съюз с КНДР и Виетнам? Не се ли виждат, че ако не е Германия, без скандинавските стран и Великбритания, ЕС е заминал на кино. И Франция ще стане по-тъжна страна от Испания и Гърция. Левацииии.

В Европарламента ,доколкото съм чувал официалния език е френски. Ако някой много иска да учи немски да ходи на уроци при Стоичков. Английския вече и Тиквата го знае.

Тъй настаящий маладец!

Искаше да кажеш "ты настоящий молодец" ли?Като ти гледам руския,боже опази България от такива като теб!

Кво става бе хора? Да не избухна Френската революция или Генсека на ЦК на Френската компартя Жорж Марше да е възкръснал или Октомврийска революция да е избухнала във Франция?

Когато Вселената все оше се разширява, означава че минали са еони от години след големия взрив. Когато финикийците са измислили преди хиляди години "Златният телец", е имало пространство за неговата експанзия. Сега, на "златният телец" са необходими три планети като Земята, но той е изолиран. Не му се позволява дори на Луната да стъпи отново, камо ли на Марс. Сондите на наса "Вояджър", регистрираха появата на "някакъв фотонен облак"- потенциал за събития от съдният ден (ПССД), променено излъчване на слънцето и ред други факти. Тези факти се крият от простолюдието, за да не се паникьосва, но ръководните елити ШУБЕ ги тресе. "Свършат ли пазарите - свършено е с капитализма в каквато и да е форма." Свърши ли зд Светът - свършено е и с хилядолетният робовладелски строй, под каквато и да е форма да желае да мимикрира.

Учете немския език. Втори език: английски. Но и се учете да работите, а не да се правите на комуно-социта-мутанчета.

Благодаря ти за съвета, но по-ужасен език от немския в света не се намира. Учил съм го 7-8 години - първо в училище като втори чужд, после в Гьоте институт, после в "Престиж". Така и не можах да го науча. Първо, поради това, че съкурсниците ми бяха изключително глупави и напредвахме много бавно, но най-вече - защото така и не можах да харесам този език. А като не ти харесва един език, не ти се удава. Ужасно груб и просташки език. Иначе аз с чуждите езици проблеми нямам - знам тамън три.

На тези германци не смо езикът им просташки- просташки са нуката и техниката им, философите и композиторите, мерцедесите, поршетата, беемветата, аудитата, опелите, цялата им скапана техника в това число и откраднатата от американци и руснаци ракетно-космическа техника. Най-красив е езикът на българските текезесари.

Аз знам 4 езика- руски го учехме задължително, шопски от съм от там, източния диалект на Корнезов и езика на мутрите, управляващи България.

Не си научил немския, защото съкурсниците ти били глупави??? Я пак си помисли, кой е бил баш-дуракът!!!

Стига бе! Верно ли на Коледа няма да има вече бедни и богати? Изобилие викаш, а кой ще го осигури? Аха, извънземните на форумец кики!

Прави впечатление в поста ти изразът и въпросът: "... кои фирми и държавни институции са свърталища на ретроградни бандити ...". Личи си липса на яснота по въпросът, в съзнанието ти. Мога да ти посоча СВЪРТАЛИЩАТА от- до, като започна с НС, МС, президенство, БНБ, МВР, МнВР, съдебна система, медии... Поради това, моля за едно БОКУ МЕРСИ, за хвърлената СВЕТЛИНА под шапката ти, и за отделеното време от моето, за едно такова действие.

за истински десните хора у нас това е загуба. Но за псевдодесен, въртиопашковец като ББ това е без значение. Даже БСП няма да почувства на изборите ползата от завъртване на колелото в Европа. Защото всичко се свежда до избирателя у нас- той си харесва Боко да му говори по нашенски- простовато, първично, да го ласкае и лъже, да го манипулира и да бъде мил и любезен. готин е казва средностатистическия избирател. Кой Костов ли... тоя е....Тъй че и френските комунисти или фр. националисти да бяха спечелили ухото на българина ще си оставе запушено.

И тя я разбирала световната пулитика! "за истински десните хора у нас това е загуба" За предишните леви, сега десни бг. крадливци ли, ма?! И от де в блатото на соц. БГ-то дето вълничка нямаше, се развълнувахте толкова десни соц. демократи, па и милионери станахте??? Гражданко, френските леви нямат нищо общо с българските леви, па сега и десни, така да знаеш! Тук всеки бг. пулитик си вика : Леви, десни, леви, десни.... та гащите да са ми тесни!!

Бате Бойко е герой, народа смело води той. Чука-звън, чука-звън, магистрали се строят на вън.

До края на годината Франция ще си изтегли контингента от Афганистан. Ще го попълваме ние като най-добри франкофони.Който е безработен може да подава молби от утре в новите областни дирекции на Дянков.

Няма да се намери политик като Бойко Борисов. Единствено той ще бъде преизбран за Втори мандат. Това е истината.

Явно си много отчаян от живота,за да твърдиш това .Това и в сънищата ти няма да стане .

И ще си остане още повече самотник, като ги няма Берлускони и Саркози да му се радват на ширината на врата и гърба....Горкичкия той няма кого да кани на рожденни дни, на кого да плещи глупостите си за да ги радва...

Тук правилно се отбелязва, че всичко е театър и че вече няма леви и десни. Главният и плашещ проблем обаче е, че светът е стигнал до точка на кипене , а управляващите елити не знаят какво да правят, затова си играем на избори и медийни изяви в отлагане на критичния момент. Казано с други думи: Управляващите не са в състояие да определят приоритетите, които трябва да бъдат решавани, за да се излезе от задънената улица, в която се намираме. И ако нещата продължават да сочат безизходица, единстеният изход ще се окаже старата позната рецепта - знаем коя е!

Изборът на Фр.Оланд изобщо не е повратната точка , а е само една част от събитията ,които предстоят/поне според мен/.Повратния момент беше крахът на световната финансова система,след който светът вече не е същият.А крахът показа ,че нито капитализмът може да се запази в сегашния му вид ,нито социализмът може да излезе победител без промяна.Вероятният изход - модифицирана в ляво Кейнсианска конвергенция при силно увеличение на държавния дял във финанси, индустрия,селско стопанство,регулирано от държавата пазарно стопанство.Съвсем очевидно е ,че само това може да спаси от бъдещи много тежки кризи с непредсказуем край цивилизования свят.

Как виждаш "ляво Кейнсианска конвергенция при силно увеличение на държавния дял във финанси" в комбинацията с независима банкова система? И дали ако се пре-из-Кейнсиянства, дори и най-силната икономикат няма да завърши в оттегляне на инвестиции и в края на краищата в изолация? За да се избегне това, струва ми се, този подход ще работи единствено ако се приложи глобално, но това пък не е ли точно идеята на НСР?

не разбраха ли,че като се хванат с британците срещу Германия стигат до Дюнкърк. :D

Тук отново се изявяват с писанията си некомпетентни и озлобени човечета! Какво им честитите? Франсетата толкова години поред се управляваха от социалисти и се отбраняваха от американска инвазия, вие ли ще им давате акъл? Поздрави за най-демократично мислещия народ в Европа! От тук насетне мислете какво ще става у нас и дали ще е по-добре?

Победата на този нещастник Оланд означава само едно - задълбочаване на кризата.

Победата на Оланд само едно означава- край на капитализма и малобройните му привърженици като теб .

Аман от ненормалници! Победата на Оланд била "край на капитализма", победата на ГЕРБ била край на БКП... Победата на Оланд показва единствено тенденция, но определено не е повратна точка.

Голяма Франция с един лидер социалист, който печели. А в малка бедна България - двама - Станишков и Първанов ... Въпросът който стои пред нашите другари е как и двамата да спечелят. Ама май не може. И затова са се хванали за гушите и се ритат по кокалчетата колкото могат. Като си мислят за бъдещия келепирец...

Бре смешнико, ти остави Гърци и Французи, да се оправят сами, те знаят как! Ти стой и гледай как и Герберистан скоро ще фалира! Всъщност то сме си фалирали отдавна, само дето официално не ни го казват.

Честито на французите,да видят сега на нас хубаво ли ни беше толкова години!

хехехе, франсетата се изложиха. Добре, че е леля Меркел да въвежда ред в Европа. А този Оланд е пълен смешник, егати сивото човече...

Така като те гледам ,по-голем смешник от теб нема във форума ... Жалък си .Вижда му се краянашибания и прогнил капитализъм ,подкрепян от единици лумпени като теб ...

Като остане сама и леля ти ще се запъти към дузпата. ЕС не разбраха, че надеждата им е в източните(нови) демокрации. там хората са свикнали да вярват, не харесват бившите комунисти, които се правят на леви и искат да са като запада. С тяхна подкрепа може да откъртят още някоя годинка. Ако се опитат да правят двустепенна Европа, заминават си с първата ракета за САЩ или Израел, където харесат. Е точно за Меркел няма избор, защото в Израел, ще трябва да се извинява ежеминутно.

"Британският политик Найджъл Фарадж, цитиран от "Дейли Експрес", заяви, че избирането на Оланд е страхотна новина. Това ще помогне да се разбие връзката между Германия и Франция, двата двигателя на европейското обединение. Егаси и изказването ...

Това е Петата република. Защо са ПЕТ републиките ? Ами защото ги сменят с кралства и империи. Това е последният президен. Може и да е първият...подал оставка преждевременно. Виж: "Защото сме социалисти".

Какво стана с пуделчето Саркози?

Дотук добре. Ами сега ? Голямото падане започна.

Май все още не схващате, А? ВСИЧКО СВЪРШИ! Няма лево, няма десно има само или създаване на нова обществена система или робовладелчески строй. Предстои прочистването на 90% от населението на планетата! Всичко останало за ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ! Може и да не Ви харесва, но друг вариант май не остана.

Чакам извънземните да дойдат на 21.12.12г. та да ни оправят! Иначе не го виждам тоя нов ред дето го чакаш, поне за нас де!

Абе наивник, извънземните са били и са на Земята от край време. Това, че ти нямаш очи, рецептор да ги различаваш в "масата народ", е причината за сарказмът ти. Процесите, които протичат в момента на планетата, са свързани със смяната на 3D светът, с 4D свят. Тези промени са свързани и с физическите закони. Земетресението от 15 март миналата година в Япония, отказа ли японците от използването на ядрената енергия? България отказа ли се преди няколко седмици от строежа на АЕЦ "Белене"? Физическите закони са "бял кахър", пред състоянието на социалните закони. Социалната робска система, базираща се на ДЪЛГ- ДЕФИЦИТ, ще бъде сменена с И З О Б И Л И Е. Кой обаче ще е достоен да може да живее в едно такова изобилие? Форумецът, "2012", посочва примерно, една цифра от 10%. Аз пък мисля, че достойните за един такъв 4D свят, едва ли ще са повече от 1%. Но нека да доживеем до Коледа, И ако в него време сме със съзнание за това, какви сме сега - седми май, значи сме покрили изискванията, критериите на ДВАНАДЕСЕТИЯТ ЧАС.