Никола Груевски: Проблемите в РСМ произтичат от Договора с България, в който има клопки

"Революционната дейност на Гоце Делчев няма допирни точки с българската история, освен понякога физическото му присъствие в София", заявява македонски историк

Обратно в новината

Коментари - Никола Груевски: Проблемите в РСМ произтичат от Договора с България, в който има клопки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Налагайте ветото.!!!!! Да им се изпрати официално НОТА, че евентуални разговори са може би възможни след като в рсм са си отишли две поколения от сегашмите им политици.

е жълт вентилатор на червен фон. Севермаците от сто и десет години (1912-та) ги учат на омраза към нас и имат подготвени безброй обиди. Ние от своя страна (напълно погрешно след 1945-та) ги имаме за свои и сме обезоръжени. Дебело подчертавам, че ние би следвало да ги обиждаме само като отговор на техните хули. Ако (по-скоро когато) те започнат. В дългите ми контакти със севермаци съм забелязал, че са свикнали да ни удрят, без дори да допуснат, че можем да отвърнем. А как им отговорихме последно? Викахме им „Бугари“, което е абсурдно, защото първо е сръбско и второ превръщаме собственото ни име в обида. Те вече не са българи, а еничари и би следвало това да скандираме: „ЕнИчари, енИчари!“ Мнозинството от севермаците не приема названието Северна Македония, а да не говорим за северномакедонци! По силата на Преспанския договор името на страната е Северна Македония, но на населението – македонци. Този договор обаче е двустранен – Гърция-Севермак и няма сила за нас. А истината е, че с тези промити мозъци и този сърбизиран диалект, те нямат общо с българите от другите части на географската област Македония и са точно севермаци. „СевЕрмаци, севЕрмаци!“ Друга тема, на която севермаците са много чувствителни, е сръбската. Съзнават и са гузни от васалното си положение спрямо сърбите и силно посърбения си западнобългарски диалект, който наричат език. Оттук: СЕвермаци пОсърбаци, хей, хей!“ https://www.youtube.com/shorts/ipl2ZaFnXXg

Грую, ти се върни първо от Унгария, за да разкажеш за кражбите на държавни пари и за мерцедеса ти за 200 000 евро.

България да предложи София за македонска столица за да се успокоят страстите.

Н.Грухчовски е слаб историк, но силен мошеник. Когато народът в целокупна Македонска област се е борил за независимост ТОГАВА НЕ Е ИМАЛО И ДУМА ЗА РАЗЛИЧЕН ЕЗИК ОТ БЪЛГАРСКИЯ, НЕ Е ИМАЛО РАЗЛИЧНА ИСТОРИЯ ОТ ОБЩОБЪЛГАРСКАТА. Героите са разчитали на беззрезервната подкрепа на Царство България, а на кралствата в Гърция и Сърбия и най-малко на влашкия крал. Ясно ли ти е Таранкольо ?

Никой не ви иска историята. Просто вие крадете българската история, представяйки я за македонска Няма македонци. И когато осъзнаете и приемете това, тогава ще има мир.

Крадлив Кольо вместо да се крие у маджарско отдавна требваше да търка наровете в затвора у Скопие ,затова,че гепи бая пара през времето ,когато се изживяваше като "председник" на Севмакедонската влада! А той седнал да се прави на "историчар" и да търси корените на седемдесет годишната история на коминтерновска Македония ! Ей луно луно земльо македонска !

В този ред на мисли очаквам според македонците Земята да е плоска и Слънцето се върти около нея.

99% от историците са съгласни, само не и македонските. Не забравяйте че ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС заедно(а уж били едни срещу други)гласуваха да игнорираме историците и да приемем Северна Македония в ЕС.

има начин! Навремето Гърция как се справи с МАКаците - ако искате да ви признаем за държава, сменете си конституцията, сменете си знамето, сменете си името и декларирайте, че нямате никакви претенции към Гърция. Оставиха ги да си мислят по темата 20 години и МАКАЦИТЕ клекнаха. Какво пречи да се повтори упражнението???

Защото нямаме политици като техните. Тук само разни случайници, които им се спускат решенията от посолствата.

Я да посети някой от историческите си музей и да види всички документи и пишещи машини на какъв език са били преди 1945 г. Но да вярно за модерният македонец всички факти и доказателства са напълно излишни спрямо устните им твърдения. Но иначе когато беше премиер нямаше проблем да моли нашите политици да не отказват подкрепата си към Македония докато се кълнеше как ще се премахнат изразите на омразата. Горди горди ама като псе което все гледа да хапе ръката която го храни.

Никола,Никола ако си ми един уй ще утрепъм от чикии,ако си ми гъз хич няма да те бърша все насран ще ходиш

Гусин Груефски, защо сте в Унгария?

Да ние с тях нямаме "обща история", защото тази история е САМО българска. Те просто нямат история. А защо Гоце Делчев е роден там, защо се е борил за свободата на Македония , а пък е бил БЪЛГАРИН???? Елементарно, това тогава е било България. Защо са се борили за автономна Македония - защото "великите сили" не са искали силна България. После Сталин 1944 дава Македония на Тито, защото България е пак в съюз със загубилите войната, а и за да на прави силна България. Е от 1944 до сега всеки ден, от всякъде от радио, от телевизия, в училище , на улицата ти промиват главата и какъв ще станеш? Естествено си етнос "македонец". Е точно такова животно нема. Да по стечение на историческите обстоятелства има държава Северна Македония с граждани северно македонци- но там има всякакви етноси албанци, сърби, цигани, евреи, гърци - само българи няма ?????. А това е основния етнос в тази измислена държава. Те вярно са влезли в капана. Ама капана се нарича - историческа истина. От нея няма къде да бягат. Нека да поврът в собствен сос на бавен огън и постепенно ще им дойде акъла. Просто трябва търпение. Както търпим белите на малките си деца, така и с тези, но всяка беля се наказва с възпитателна цел.

Гоце Делчев е роден в Кукуш на територията на географска област Македония, а не на територията на днешна Северна Македония.

Sami Levski i Vazov se blgari,drugo sve Makedonsko

Po.logikata na bugarite,Levski.treba da e Srbin

Пишете си на вашия език бе макета! Тоест на български!

То, по историческа логика СМакедония не трябва да съществува, ама съществува благодарение на добрината на България.

КОй Уши байрака кой му тури знака??? Ами френското външно министерство! Докато онези на българска държавна издръжка правеха нещо друго и все не им стига, за да защитят Българските национални интереси! Ама хайде да им увеличим заплатите защото ... така! Къде са всичките онези знайни и незнайни "дипломати от кариерата" СЕГА! Къде беха когато некой засекретиха почти еднаквите протоколи? Кой да ги попита??? Българския народ ИСКА да ЗНАЕ? Къде са питащите???

Преди 1944 не е имало друга освен обща история. Какво са измудрили в Коминтерна и Белград е същото като избърболецаното от Путин за (северо)македонската азбука в „северо“македонския Солун който си е баш най южния....

Бюрманци са си и бюрманци ще си останат! (БЮРМ - Бивша Югославска Република Македония)

Браво на господин "професора", че ни отвори очите. Летоброенето започва през 1990г. Преди това, история няма!!! Щом няма Македоня, пардон Северна Македония, значи и свят няма!

Защо ни занимавате с тези смешници ? Защо им давате поле за изява ? Държава на 70 години , пълна с комплексари поради тази причина ! Не им обръщайте внимание и гледайте сеир.

къде видя държава на 70 г.македония има наяма 30 никога не е била македония а югославия

Те, и Украйна се "Отказаха" от Общата си история с Русия и сега Работят,... за "Бъдещето" си ...!! Шъ, ва Видим и Вас ...докъде ще я докарате ??;)

Това ти го има в договора за рублите ли? На всяка тема да защитаваш войната на Путин? Смешник!

Ти, сляп ли си бре, Дебил Прост ...Забраниха, руският език в Украйна, събориха паметниците които ЗАЕДНО са градили , смениха имената на улици и.т.н....Това не е ли...част от Общата им История градена с деситилетия ??...да ти Е.П.М...проста ...Хрушчов е бил украинец,.. НО ...управлява в Москва , Брежнев също е украинец и той беше ПЪРВИ в Москва ...Сталин ..грузинец ..но ги приведе през Втората световна война до победа и стигнаха до Берлин и стояха там с танковете си до 1989 година бре Тъпак ...кви "договори за рубли" ми пишеш...?? ФАКТИТЕ ви бъркат в шибаните гъзове на педалите !!!;)

Вие, русолозците не можете даспите, че Русия не е превзела Украйна. На всяка тема - Путки и войната му

то че си е тъй, тъй си е, само дето тоя гоце пък изобщо не е присъствал в севернамакедония, а и александър македонски нивга не е присъствал в севернамакедония!

Е , че се създадоха едни измислени държави без история, народ и език.Започна се с Косово,мина се през Македония и Украйна.Нито е имало такива държави , нито е имало такива народи , нито е имало езици и култура на тези земи.Това е все едно един наемател да обяви жилището , в което живее под наем за свое и да иска нотариален акт.

Македонска история до 1978г. няма. Ако имаше щеше да има и въстания срещу омразните българи през вековете преди османското робство. Да ама не. Македонците преди 1878г. не са знаели , че не са българи .

p.s.1878h=

не им требе на тея външна намеса да им казва какво да правят, те сами си копат трапа.

От тази историческа комисия няма смисъл....Ами има защото с изключение на македонските учени единствено един сръбски историк подкрепя макета.Историци от цял свят опирайки се на доказателства и артефакти са на позицията на България.Ами историята се опира на факти ,доказателства-писмени:карти,пътеписи,описани истории.То не е каквото ти се иска.Не ми е ясно какъв е проблема?Тогава е било България,сега не е.Така е било.

Като историята ви е чисто от българската а езика ви е създаден изкуствено при това преди има няма 70 години....

Konjskoto opavce dek ti e ?

Верно ли сечете дърветата дека са над 70 годин? Щото имали български корени?! Гюбре усрано...

Историческата комисия им е проблем , защото се опитват да създават "македонска" история преди 1944 , а след 1944 не отчитат начина на създаване на "македонски" народ от българския народ там - чрез сръбски терор. Асиметричността идва точно от тази липса на "македонска" история преди 1944 и крадливото запълване на липсата с части от българската и гръцката история.

Радев, какво стана с Пендиковски?

Изключително нагло и тотално антибългарско изказване, което на всичкото отгоре се явява официална позиция на РСМ по въпроса!!! Задължително прекратяване на дипломатически, икономически и всякакви отношения с тази "държава", затваряне на границата и изгонване на всички с гражданство от РСМ.

Ами какви са им вариантите: 1. За да напредват към ЕС, българите в конституцията. Това е изискване не на БГ а на ЕС. 2. Запазване на македонисткия резерват, като нищо ме се прави и се разчита на голямо геополитическо разбърквсне (Русия, Китай). Има само едно но..... албанския фактор. А без негово съгласие тие и по малка нужда не могат да идат.

Македонските управляващи са същите изроди като българските. Не им трябва изобщо този ЕС на фонговнен на хората. Цялото им селско стопанство ще иде на кино.

Измислен историк -.Тикво -да си чувал за Василии -македоноубиец.Не - а ма голям го вадиш. Нещастник.

Голям, ама мек!

Защо изобщо се занимаваме с тия Македрисъци? ... Връщане на Ветото, пълно дипломатическо ембарго и ги оставяме да къкрят докато им омекнат дървените глави!

Груевски, поправка. Проблемите на РСМ идват от управлението Ви в Белград!!!

Това е същият този, който превърна Скопие в Дисниленд , като междувременно не пропусна да си пълни джобовете. И същият този, който питопи отношенията между двете държави. Ако не беше той с ревизионистката си политика, досега отдавна Скопие да е в преговори с ЕС.

*потопи

това е на Тиквата добрия корумпиран приятел който се крие при другия му приятел Орбан да не бъде съден за корупция ...айде да видим до обяд какво ще каже лоената топка от Банкя по въпроса !?

Я, и тоя пръдльо се изпърдя.