Сблъсъци в Шотландия след референдума

Сблъсъци на активисти от съперничещите си лагери станаха в петък вечерта в Глазгоу – градът, който гласува с голямо мнозинство за независима Шотландия.

Обратно в новината

Коментари - Сблъсъци в Шотландия след референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не вярвам на никакви избори, никъде, докато не са 100% прозрачни и всеки сам да може да си изчисли резултатите!

шотландия без британия е нищо ! пияни гамени !

То и Украйна без Русия е нищо, ама на пияни гамени.

pmotikov@abv.bg

Обратното, обратното, Украйна в Европа и поредния азиат-кремльофски крах, затуй драпат чизмарите, че дори и пестицидно-хибридни войни водят срещу православните братя украински славяни.

Даже май ракията там е 60 градусова.

Да си дадем сметка,че за независимостта не гласуваха шотландците, живеещи в чужбина, но глас дадоха британци,живеещи там, британски военни, намиращи се там, граждани на ЕС и други държави, намиращи се там, чийто интерес не е независима Шотландия. Неизбежни са сблъсъците. Неизбежно те ще продължат.

само 30 % от населението говорят шотландски . 1 % го посочват за майчин !

За сравнение същото е в Украйна с руския език.

Сблъсъци няма. Това, което Дир.БГ се опитват да направят е да всеят разбиране, колко размирно е в цяла Европа. Така наречените "сблъсъци" са традиционни маршове (както тук се наричат) на ЕDL (English Defence League) и техни фракции в Шотландия. Никакви сблъсъци между хората за и против независимост не е имало. В момента, в който дойдоха тези от EDL нормалните хора се разотидоха, дойдоха конни полицаи, за да разгонят расистите. Това се случва всяка година специално в Англия на деня на Свети Георги. Ако погледнете статистиката, Глазгоу и Дънди бяха големите градове, в които имаше победа за "За"... и там са най-многото мигранти... Защо коментирате, след като не познавате политическите процеси във Великобритания? За никакви "сблъсъци" не става дума.

Където две групи са почти изравнени като брой и сила, явно неизбежно следват сблъсъци. Сигурно защото всяка си мисли, че с малко непън и ще постигне превес над другата. Такава близост в силите имаше в предишния парламент между герб и другите. Затова и бяха цирковете с влизанията и излизанията на герб, затова и протестърите се държаха от нагло по нагло.

Мда - и тук фалшифицираха изборите. Въобще след последните 20 г. "световна демокрация" изборите и "демокрацията" станаха най-компрометираните думи. Явно, отново ще се лее кръв в престарялата блудница Европа...

Това"същество"от снимката,колкото и да го риташ в главата,пак му е малко.

Ти пък си много убав!

да им изпратим нашата ПРОТЕСТНА МРЕЖА,хората са професионалисти....?

Запалиха им чергата и на тия!

референдум за южна българия със столица пловдив/филипополис/.шопите да си ручат/както го казвати/полските полодове и зеленчуци.

Ако го нямаше Съединението, днес, майни като теб щяхте да пътувате в България с визи, но за сметка на това, Анадола ще е твоя родина!

научи историята гглупако,на колко царства сме били разделени и че анадола е в източната част.

Най - хубавото на ЕС е, че е игнорирал кагебейското жуже и неговата губерния.

Има специализирана помощ,потърси я.Какви джуджета те преследва?

ПИПО

Тук става въпрос за Шотландия, моето момче. Знам че караш по сценарии, но е хубаво да вземеш отношение и по темата.

Шотландия е в ЕС ... или бъркам?

и каталуня сте се оцепи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Колкото Скотландия !!!

Иринке,обичам те мило!

Днес,агличаните погребаха демокрацията,а УТРЕ...? Хора,помнете-Шотландия ще бъде НЕЗАВИСИМА! Следва Каталуня..и...някога- БЪЛГАРИЯ!!!Бъдете оптимисти..ВЯРА..ВЯРА...ВЯРА

Сичките "независими" дружно-заедно да се мунем у евроазиатската педерация, под мудрото руководство пусинско-кагебишката шайка и целийо сфет ша станат православни славяни, дори и негрите.

Цял живот да се гушкаш с този на снимката!

България никога няма да се раздели от ЕС за да стане руска република. В това трябва да имаш много голяма ВЯРА ... ВЯРА ... ВЯРА.

Никога не казвай никога!Правят го само глупаците.

Българските сепаратисти са разочаровани, за сметка на истинските българи.

Младите са за ДА, а старите са за НЕ. Старите вражди не се предават по наследство винаги, човек гледа и интереса си. Защо да напускат кралството и да започнат от нулата и то точно младите, защото старите чакат пенсии. Просто е. Гадните проблеми се решават по прост начин

"Младите" ???? Абе камюнистите използваха туй понятие, основното и определящо различие се определя от гънките в тиквите, образованите и разумните са за обединение, гламаваците и 16 годишните пубери са за "независимост".

Също като тук - матер`яля иско боко, цвъцко, станишко и доганчо, а умното и младото иска патриотите! Ама първите са мнозинство...

Фалшификацията на избори е достигнала такова съвършенство, че това става основен етап в създаването на колонии, каквато стана България. Затова изборите трябва да са явни и по електронен път, като натиснеш копчето веднага да се изпише на таблото твоя глас.

Най-важното е да гласуват читавите хора, а не такива като тоя на снимката. Трябва си ценз.

Този път не се налага крал Джон да праща рицарите си. Сега остава македонските войводи и девойчета да се размислят и върнат в родината си, каталунците да изтрезнеят и спрат да плещят, източните немци да започнат да работят като западните си съграждани, ненормалните марксисти да си идат и корейците също да се обединят, руският каубой да кротне и..... здравей, живот!

Лоша новина за Путин и неговите претенции за завладяване на чужди териитории. Украйна

Рашофилистични главаначета, не територията определя просперитета, а гънките в тиквите на популацията, нагледен пример лябимия ви азиатски чизмаристан - 1/6 от земната суша, ама гънки ниц.

А, когато ходиш в тоалетната, когато правиш секс, пак за "чизмарите" ли говориш? Докато спиш, "чизмари" ли сънуваш?

pmotikov@abv.bg

А ти юрогейове и меки китки ли ?

С тая крехка победа е същото като у нас. Чака ги един белен суров кукуруз - No thanks.

Що не ни питат и нас : "искаме ли да се отделиме от U.K. ???"

Този на снимката казва всичко.Позор за Шотландия!

Т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Изобщо говорим за т.нар. "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Езиков ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

Бои! Търкал!

Ама, умеят я англичаните тая политика "разделяй и владей". Как каза Камерън - сега поне едно поколение рахат от националистите. Демек те ще си се бият в Шотландия по площадите, пък ние ще им смучем кротко уйскито, петрола и кот друго имат. Така и при ирландците - католици и протестанти. А и по целия свят - последно руснаци от покрайнината с руснаци от голямата Русия

В случая - ОБЕДИНЯВАТ, както обикновено не си в час и не използваш опорните точки по предназначение.

Обединяват - 50 на 50. В случая.

Дай боже такова робство на всички, като Шотландското!

Дай, Боже, свобода на всички.

55%, голямо мнозинство ли е?

Този на снимката казва всичко.

Що не им спретнат една антитерористична операция -АТО - като в Украйна, с бомбардиране на главните градове и стрелби с минохвъргачки по мирни жители?! И НАТО да върви там да патрулира по крайбрежните води, а не да се мота из Черното море, където нищо не е забравило?! Ама техните са си "дребни хулигани", а в Украйна - "проруски сепаратисти"! Лицемери долни!

Ама, умеят я англичаните тая политика "разделяй и владей". Как каза Камерън - сега поне едно поколение рахат от националистите. Демек те ще си се бият в Шотландия по площадите, пък ние ще им смучем кротко уйскито, петрола и кот друго имат. Така и при ирландците - католици и протестанти. А и по целия свят - последно руснаци от покрайнината с руснаци от голямата Русия.

Ахаа, така значи.

Ааааайде Дир.БГ пак с дезинформацията. И това ли го предаде ИТАР-ТАСС?! Първо, "сблъсъци" нямаше. Имаше неприятна картинка, създадена от привържениците на EDL (English Defence League) и техни Шотландски събратя, главно агитки на Glasgow Rangers. Това са хора, които от време на време намират поводи да се съберат, да се понавикат, полицията да ги нарита едно хубаво и да изпоарестува сума ти идиоти от тях. В Англия това обикновено става по време на така наречения Марш за Англия, който става на деня на покровителя на страната Свети Георги. Идва конната полиция, прави т.нар. "кетъл" (обгражда ги с конете), обикновените хора се събират, освиркват ги и онези си прибират знамената и си тръгват по живо по здраво. Ето за такива "сблъсъци" става дума, другарки и другари, комради и комрадки, товарищи и товарищчутки (както казваха едно време апокрифните български хумористи по времето на дивия социализъм). Сблъсъци има в главите на някои хора, на които им се изкаше нещо кооой знае колко да се разбута Великобритания. Това не ви е Съветския съюз, другари. Тези нации, колкото и да ги плюете, че били "тъпи ингилизи", "скотски пияници" и не знам си какви, са в пъти по-зрели, сдържани, мислещи от целия браски съветски лагер. Хайде сега започнете с минусите и бъдете здрави! Не ви прави чест, Дир.БГ. На хора и "медии" като вас българските граждани отчасти дължат мизерията, черното мислене и страховете, в които живеят. Как не ви е срам!

Съжалявам ги,наистина...Каква гордост остава в тази нация....жартиери под полите...:-(((

нобеловата награда за мир веднага да подкрепи протестиращите и да ги вйоражи, ако трябва

ще правят ли НовоШотландия или само плакати и знамена ще веят.

що се бият тези?Да не би са играли футбол някакви два отбора?

Дир, имате кошмарно количество правописни и смислови грешки в това иначе малко каре. Преглеждайте, моля ви ...

време е за зелени човечета при тях?

Така скоро и у нас ще гризнат дръвцето и зависимите мекерета на путя от атака и цензурата на площад ,,генерал Бойко войвода,,!!

Русия да помогне на хората - имат право на свобода ;) Цели 44% я искат!

Неграмотни, незаети с нищо и наблъскани със стеройди и др. субстанции индивиди - има навсякъде ... и те винаги и за всичко са готови да направят меле!!!

ДА НО НА ХУЛИГАНИТЕ ОТ МАЙДАНА И ОТ ДЕСЕН СЕКТОР АНГЛИЧАНИТЕ ИМ ВИКАТ БОРЦИ ЗА СВОБОДА!А ТЕЗИ СА ПРОСТО ХУЛИГАНИ ТАКА ЛИ?

А може би са хора, които не искат да бъдат лъгани.