България чества 108 г. независимост

България чества 108 години от обявяването на независимостта си. Събитието е отбелязвано с редица прояви в цялата страна. Център на тържествата е Велико Търново.

Обратно в новината

Коментари - България чества 108 г. независимост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коя е единствената страна, обявила се против НЕЗАВИСИМОСТТА на България.... и наложила на страната да плаща милиони златни франкове за неспазване на Берлинския договор???

Значи руския император изплатил задължениието на България на Турция и след това са си ги искали от България.Т.е ние сме купили вашата независимост и сега сте в наша зависимост.Що ли днес историята ни се повтаря.Натовариха ни с милиарди левове за АЕЦ"БЕЛЕНЕ" и по едно време искаха да ни отпускат заем да го откупим.Ама защо историата все се повтаря,бе...особенно със Русия.

Значи си тъп или се правиш на такъ и желаеш лъжите ти да минат. Имай малко свян, от ИКОНИТЕ на снимката. Никой не те кара да си благодарен на Русия или руския император. Тове е демокрацията, всеки е специалист по вътрешни политики и международни дела, можеш дори да им теглиш и някоя демократична. Но НЕ ЛЪЖИ. Защото ще ти се върне тъпкано. Правиш го на кръвта на хиляди жертвали се за да се извоюва тази независимост, правиш го над исторически решения и милост от Всевишния над България; за да може ти, днешното лалугерче, да си измисляш квото ти падне тук..

Чества грънци.Ако управляващите и продажната журналистика смятат, че България е независима, то българинът е на обратното мнение с изключение на користните тролове.

В началото на живота в голямото европейско семейство животът на много българи ставаше все по-добър. Според всички статистически отчети страната показваше високи темпове на растеж. Няколко бяха причините за това. Например, държавата активно разпродаваше на новите партньори в ЕС заводи, фабрики и инфраструктурни обекти. Парите от приватизацията се отчитаха като инвестиции. Сметката беше очевидна: смяташе се, че новите собственици ще рестартират производството. Само че новите собственици, с много малки изключения, не бързаха да инвестират в българската промишленост. В резултат на това много предприятия са затворени и до ден днешен. Отчасти заради световната криза от 2008 г., която принуди инвеститорите да коригират плановете си. Само че по-популярно (и по-правдоподобно) е друго обяснение: като купиха и консервираха българските предприятия, европейските бизнесмени просто разкараха конкуренцията. Розовите очаквания се свързваха и с развитието на курортите. На някои българи им провървя: през 90-те години на миналия век в страната беше проведена, както пишеха тогава, твърда реституция на бившите собственици и на наследниците им бяха върнати имущество, земя и недвижимост, национализирани по съветско време. Така спечелиха онези, чиито богатства се намираха в курортните зони и по Черноморието. Земята се продаваше, строяха се хотели и жилищни комплекси. След като през 2012 г. падна забраната за продажба на недвижима собственост на чужденци, в България с удоволствие почнаха да купуват апартаменти не само руснаци, но и германци, скандинавци, французи. За неголеми по западноевропейски мерки пари те получаваха много добра собственост край морето. Българските власти говореха ако не за чудо на развитието, то за небивал разцвет на страната. При това се пропускаше очевидният факт, че цялата туристическа инфраструктура е в действие само през курортния сезон, а през останалото време просто си стои

На каква независимост може да се радваме, като дори някакъв си администратор може да ти шътне коментара когато и заради каквото си поиска?!

108 години независимост и 27 години окупация от бг,мафията,еврогеиския съюз и геиска америка.

И на всичкото отгоре зависимостта е само от простаци и некадърници...

независимост не се честити,ТЯ СЕ ПАЗИ,ние точно това не направихме

Независимостта на България е заплатена със 125 млн. златни франка на Султана от Руския император

Отличен коментар "манго".

Честит празник патриоти. Да, Русия не е могла директно да ни помогне. Тя е била неутрализирана и обезвредена от англосаксонците, предците на Сорос, Рокфелер и т.н. Но пък офицерите възпитаници на Русия се представили достойно напук на англосаксонците който винаги много са ни обичали. Един от тях два месеца преди съединението тайно пътувал за Русия и получил пазена в тайна задача за организирането, която достойно изпълнил. Дано и сега някой успее да обяви Независимост от ФАЩ и англосксонците!

Предлагам да си имаме и "дни на Зависимостта" : 9-ти Септември, приемането ни в НАТО, приемането ни в ЕС и още кой каквото се сети - има ги бол! И офицялно да бъдат обявени Работните дни в Годината...

Независимост не се ли празнува само от държави? Вече и териториите ли могат да празнуват независимост?

Българската Зависимост ще отпразнуваме семейно в Гърция.

Нямаме армия, нямаме независимост, но плевня - да! Офшорна!!!

От сутринта, абсолютно всеки, който поздрави за Празника на Независимостта на България, В закупения от руските диверсанти информационен сайт Вести е незабавно заличаван заедно с регистрацията му. Същото се случва и с коментарите, които харесват Президента или Правителството поздрава към Българския народ Оставят само щатните хибриди

Плащаме данък на ЕSS,обслужваме военни бази на чужди войници, плащаме на американци да ни пазят небето, за всяко нещо искаме разрешение от Брюксел...Каква независимост национални предатели? С кухи фрази ли ще оправдаете геноцида над народа- майки изоставят децата си, масово младите напускат родината или скачат през балкона, старците гладуват и мизерстват...Върхушката плюска като за последно, вчера купили бронирани коли за 2.5 млн.

Какъв празник, каква независимост? От кого и кога е била независима клета България? Махнете този кух и изпразнен от съдържание т.нар. празник. Имахме си хубав и обединяващ нацията празник на 09.09.1944г. - освобождението на България от монархо-фашизма в лицето на омразната Кобургска династия. Друг е въпроса че ръководството на ЦК на БКП и Политбюро опорочиха идеите са социална справедливост и осребриха властта по криминален начин превръщайки се за една нощ от комунисти в капиталисти и загърбвайки идеите на социализма с една единствена цел - лично да се облагодетелстват. Затова трябва чистилище , нова кървава революция , нов Народен съд за грабителите на България, конфискация и национализация на незаконно придобитото и заграбено имущество на народа, справедлива и законно преразпределение на народните блага да работят в името и в полза на народа. И възстановяване на празника 9 септември.

Безродник и лъжец си от тези, които ИЗТРЕБИХА ЦВЕТА НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ и след това /не като/ а точно бандити да грабят и живеят от тяхното, на цвета на нацията. Чети НАЙ-ГОРЕ постинга, за да се видиш колко струваш.

какъв социализъм, каква революция...револуции са нужни само на родшил...ти какаъв му се падаш?....соросоид?

Каква ти независимост, като кратуните все казват, "ще питаме началниците, ще питаме шефовете, каквото кажат шефовете и все в този стил...., а шефовете са, знаете, американските, руските, европейските, китайските...., та независимост няма!

Първо трябва да се изпълнят "държавните нужди и народното желание"! А след това "великите" сили ще признаят, къде ще ходят?!

Руската държава се оказва просто поредният нигерийски принц, който обещава на клетия българин несметни енергийни богатства и има нужда само от един малък транш от няколко милиарда, за да стартира процеса. Никола Пенев, доктор по математика от Станфордския университет

Честит празник на всички БЪЛГАРИ, а руснаците и слугите им в България ДГД. На българските слуги на Москва препоръчвам да ходят в Русия и да лазят в краката на Толстой и Жириновски. Те това го умеят най-добре, Толстой може да им даде по една ушанка рубли. Ние, истинските българи оставаме тук и ще продължим да работим за просперитета на България.

Независимостта на България е обявена тържествено на 22 септември 1908 г. в църквата"Св. Четиридесет мъченици"във Велико Търново с прочитането на специален манифест. Този акт е посрещнат враждебно от Великите сили, а Османската империя се подготвя за война. При започнатите преговори между България и Турция, по внушение на английската дипломация, османците изискват 429 млн. златни франка, за които претендират, че България дължи по Берлинския договор, за периода от Освобождението до 1908 г. Ето какво разказа Емил Врежаков: "България, разбира се, отказва да плати такава висока сума и изпраща две последователни ноти до Великите сили, в които предлага да изплати сума-обезщетение, която дължи на Османската империя, единствено свързана с обявяването акта на независимост на България. Това са средства, с които България иска да откупи източните железници на българска територия, някои крайбрежни морски фарове и някои телеграфни и пощенски станции. Великите сили не приемат това предложение. Те продължават да се консултират за съгласувани действия. А Османската империя се подготвя за окупация на българските територии. При започналите двустранни преговори и разговори между София и Цариград проблемът се изостря, не се постига консенсус, а от своя страна Великобритания изпраща предупреждение към България да спазва мира на Балканите, да не отговаря на турските провокации и дори ако се налага да отстъпи териториални компенсации на Турската империя, за да може да се откъсне от този васалитет".

В началото на 1909 г. министърът на външните работи на Русия Александър Изволски отправил неочаквано предложение. "Той предлага Руската империя да опрости дълг, който Турция има по силата на Берлинския договор спрямо Русия, след Освободителната война в размера на изискваните средства от Турция, като обезщетение от страна на България за обявяването на независимостта. От своя страна България трябва да се задължи да възвърне сума, в размер на нейното предложение - 82 млн. франка на Руската империя, а разликата между двете суми ще бъде за сметка и покрита изцяло от Руската империя. Това предложение е изгодно за всички страни. Турция и България го приемат. И по този начин успяваме да разрешим по дипломатически път финансовия въпрос - без военен конфликт, без териториални компенсации". Русия първа поздравила страната ни за дипломатическия успех, а след това и останалите Велики сили признали независимостта на България. Страната ни е трябвало да изплати заема на Русия в срок от 75 години, но това така и не се случило. "България изплаща определена сума, като остава главница непокрити задължения от 81 милиона франка. Защо се случва това? Това се случва, защото следва образуване на Балкански съюз. Той е одобрен и дори планиран от Санкт Петербург. След това следват първа Балканска война и втора Балканска война. Русия не притиска България да изплати тези задължения, поради така стеклите се обстоятелства. След това избухва Първата световна война - голяма общоевропейска война, в която България също се включва по-късно, като в самия край на Първата световна война Русия излиза от войната. Тя преживява две революции, след което болшевиките завземат властта. И на 3 февруари 1918 г. новата съветска власт обявява едностранно, че се отказва да погасява всякакви задължения на руското царско правителство, и се отказва да търси и да изисква всякакви задължения, които се дължат на Руската империя", обясни Врежаков.

Най-накрая нещо смислено, морално, истинско, историческо. Благодаря. само една забележка относно по-горния постинг. Точността е важна винаги, когато става дума за единствено число: Специалният Манифест е Написан и Подписан от Н.В. Цар Фердинанд на България.

А истината е съвсем друга! Разбира се! Русия, независимо дали е царска, комунистическа или посткомунистическа, винаги използва търговията за политически цели или като средство за политически натиск сега ни притиска с газа, а тогава е използвала този заем, за да обвърже финансово България със себе си и да я накара да следва нейната политика на Балканите. За съжаление правителството, което води тогава преговорите, се подчинява на волята на Русия и дори безропотно следва една криминална програма, според която Русия трябва да отнеме на България Черноморското крайбрежие, като ни лъже с перспективата да вземем Солун и да получим широк излаз на Бяло море.

На Вас известно ли ви е, че единствената страна, противопоставила се на обявяване на независимостта на България е Руската империе... Известно ли ви е, че година след това Русия налага на България плащане на милиони златни франкове за неспазване на клауза от Берлинския трактат... или трябва столетия да будалкаме българите.

Независимост и България днес?! Това е все едно КосовА( така е вече, не Косово) да чества ден на военоморския си флот! Впрочем ние сме като КосовА - един жалък, безправен, унижен, наведен американски протекторат!

kosovarite sa na kosmichesko razstoqnie ot mantaliteta na bulgarina. ne se izdigai tolkoz keleme

Чалма, взимай килимчето и оди да биеш челото, че ходжата вече зави като вълк от Жамията!

Каква независимост днес празнувате бе хахави след като НИЩО не зависи от нас и сме напълно зависими от това какво ще каже еврогейския и сащ а напоследък и турция

Ква независимост,кви пет лева............ Само за едно поколение България преживя демографско салтомортале и числено, и в самовъзприятието си: нацията се самоопределяше като (почти) деветте милиона българи (19861989 г.); после се възстанови предходната формула за осемте милиона, неусетно медиите заговориха за седемте милиона и още не свикнали с нея, вече се очаква как през 2017 г. или най-късно следващата година ще започнем да се самоопределяме като ние, шестте милиона Нищо подобно не се е случвало в Европа поне не след чумните епидемии от Средновековието. Процесът се нарича депопулация.

Има ли българи , ще има и празник. Той е празник за всички българи за тези които работят и мислят за България, независимо къде са . Дали са в България или бягат от България или пък са в чужбина. За тези които поне на този ден са забравили ежбите.

Тия които бягат от България, не са българи.

A тия дето играят по американския кавал кависа.предатели и врагове които трябва да бъдат разстрелани без съд и присъда.

Има българи , етнически българи, които бягат от България и работят черна работа за да спечелят пари и да нахранят децата си в България. Имало е българи, които са убивали и са бягали за да не ги съдят за убийство, а сега философствуват кой бил българин и кой не. Има българи които не са убили никого, но са проявили разум да избягат от България за да не ги убият психопати.

Само празници му дай! А кога ще заработи като ората? Само мрънка от тва и онова, но крадне като за последно квот му падне. А поработете малко де! Или вече и тва не моете...

българия чества 108 години от независимоста и 27 години от окупацията на бг.мафията,еврогеиския съюз и геиска америка.

Бягай бързо в МОСКВА при Пьотр Толстой да те купи ..или те е купил вече?

Cъдиш по тебе защото американеца те е купил.Aма маи не иска да ти дава американска виза,затова си стоиш в българия.

Тоя Пешо Тлъстия изобщо не подбира, я какви български боклуци е накупил

Когато той купи "златните" български момичета, тогава те няма да са бронзови.

част ПЪРВА: Цитат от професор Георги Атанасов, историк и археолог, добруджанлия за битката при Тутракан, за войната изобщо: "Триумф на Трета българска армия под командването на генерал Стефан Тошев срещу 40000 гарнизон на генерал Теодореску, при Тутракан, смятан за непревземаема цитадела.. Операцията се води от ген. Пантелей Кисельов, пленил близо 30000 румънски войници. В битките няма участие на руски (казаци). Като цяло тази епопея е битка на Българската срещу румънската армия, в която сърби и руси, респективно немци и турци, нямат сериозно участие, по-скоро спомагателно". В друг исторически документ се дават примери когато близо 25000 цивилни лица, деца, жени, старци мъже от няколко български села са сбрани в едно, изкопан е ров, румънските войници след няколко минути ще стрелят срещу тях за да ги убият, в този миг пристига руска войска и полковникът нарежда отмяна на убийството на българите. В тези добруджански села и до днес помнят това и чествуват спасението си благодарение на този руски пълководец.

продуктът е от юсей!- помииката им свърши-бегееец правли съм

Марш оттук долен РОДООТСТЪПНИК и ЧУЖДОПОКЛОННИК

чувства!Хубаво почна и накрая малко се ос..ра със сълзливата глупост за руския офицер.В Румъния българите са подложени на много твърда асимилационна политика!През многобройните руско турски войни Северна Добруджа е била опустошавана и обезлюдявана от руските войски и впоследствие и от турски войски!Като стотици хиляди българи са отвличани за крепостни в Русия!

Ти как гледаш на историята, като на женски пазар, където избираш коя любеница да вземеш?? Пък и кавото гледаш историята пет пари не дава за вкуса ти, изперкал, в случая. ТОВА Е ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ. А ЗА ТЕЗИ 25000 е най-хубавото нещо, което руския пълководед им е донесъл. Добруджа НИКОГА не е била обезлюдявана от руски войски. Не лъжи. Посочи исторически документи с къде, кога и от кого. И не е зле да се вгледаш в снимката до статията. С тези ли "факти" ще се наредиш там. НЕ СТАВА.

част ВТОРА: ОСТАВЕТЕ ОМРАЗАТА НАСТРАНА. ПОНЕ НА ТОЗИ ДЕН. НЕ ГО МЪРСЕТЕ С ИЗМИСЛИЦИТЕ СИ. БИЛО Е ВОЙНА - ВОЙНА, в която България е изправена срещу Русия. ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ. Не можеш да виниш никого. По-скоро намери това, коетоо рядко се случва във войните, да защитиш правото, дори и да е срещу това, за което си пратен на войата. Има един знаменит американски военен кореспондент, който в една друга война, межуд България и Турция е запечатал специален миг на фотоапарата си. Българите бият турците на щик в което са непобедими /по една проста причина, че го правят НА РОДНА ЗЕМЯ или те или живота на братята им отива/ когато един турски войник извиква срещу българския "Моля те, пощади ме, един съм на майка и баща." Българският войник спира, сваля пушката, дава вода на предалия се легнал турски войник и с риск на живота си го носи към техните. А кой на кого какво е казал, американския кореспондент го научава минути след това директно от същия турски войник. Българския войник е обратно в боя с щика срещу врага . Да се пише за война, да се пише за царе НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА ВСЯКА УСТА, особено за човешки отрепки. ПОКЛОН ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ ВОЙНИК, ПОКЛОН ПРЕД БЪЛГАРСКИТЕ НИ ЦАРЕ И ПРЕД БЪЛГАРИЯ.

каква независимост като имаме американски бази- което значи че сме васали !!! да и не сме и държава ! д-ва има конституция ,армия, нар. правителство и президент !!! ние нямаме нищо от тва по горе ! назначават се от извън плитици мразещи българите

да а како прави ъмеркан солджър фоиджър

И хиляда години да минат, ние българите не ще разберем, колко заробени сме от комунистическия лумпенпролетариат! За жалост народът ни е прост, а управляващите направо за книгата на Гинес. Веднага след деветосептемврийския преврат през 1944 г. в управлението на държавата влизат буквално Сульо и Пульо. Като съвършени простаци, те изтребват де що интелигент има и по този начин сплашват останалата част от народа, за да го държат в подчинение. Десетки години критерии за заемане на отговорен пост са не образованието, не способностите или таланта, а роднинските връзки с този или онзи политически велможа или партизанин. Щом е предан на партията, той е наше момче е девизът на БКП. Това, че техните момчета обикновено са мързеливи отрепки, агенти на ДС, твари, способни да разстрелят и собственият си брат, заради партиен пост, не само не пречи, а дори позволява на подобни нищожества, да се издигнат в йерархията на политическата върхушка. Директори на заводи и фабрики, на болници, мини, училища, театри, печатници и всякакви държавни учреждения стават най-тъпите, нахалните и верни на партията червени боклуци. Вярно, от дъжд на вятър се срещат и сред редиците на комунистите способни хора, но те биват изтласквани назад. Остават на втори и трети план, защото на партията не са и нужни умни, а безразсъдно верни люде. Така тоталитарната система може да държи в ръцете си цяла една нация и да прави с нея каквото си иска. Тя това и прави всъщност гаври се с всичко прогресивно и стойностно, а издига във висините простака послушник.

репликата от прохамерска слива бегеееецоглубей е естественна - българите имат празник а не резанчета ни

Днешното отбелязване на Независимостта - нека ни накара да се замислим! Самовнушаваме си или пък някой нарочно иска да ни внуши, включително и собствените ни политически водачи, че сме безпомощни да решаваме проблемите си сами без покровителството на някоя велика сила. От средата на XIX век такива комплекси имаме към Османската империя (днешна Турция) и към Русия.

Ако не беше тъжно щеше да е много смешно!

Националният празник! Не 3-ти март! Защото сами сме си отвоювали правото на пълна независимост! Дотогава плащаме символични 5 турски лири на султана ей така, да ни напомня, че още сме "техни" и васали! Защо точно сега, точно днес решихме да направим чупка в кръста на същите?

Що пък реши , че точно тази дата, когато Руският император , плаща на Турския султан едни хубави пари - ОТКУП за България +- е НАШИЯТ НАЙ-Национален празник !???

ЗА теб специално не е празник - защото е овобождение на българите !!!от турското иго - АНАДЪКМУ

Русия се заема да посредничи в преговорите между Турция и България. Тя се съгласява да опрости дълга на Османската империя, останал още от Руско-турската война от 1877-78 г., в замяна на което Високата порта се отказва да иска обезщетение от България и признава независимостта й !!!

Бих искала да анализирам темата многостранно, да разбутам няколкото тежки прашасали пласта, прикриващи умело истината, а в същото време да разделя тематичното ядро на новината с моята фино-духовна, творческо-безпощадна "пинсета" на няколко важни мотива, фрази, защо не и подтеми! Като обща поанта, прокрадваща се настойчиво-очевадно сред объркващата фразеологично-вербална мимикричност на тематичната идейност, се явява резонният въпрос: За каква "независимост" говорим, от кого сте станали "независими" и дали все още сте "независими"? Да сте чували случайно за всеобщите връзки и зависимости в Природата, Галактиката и Вселената? Всички атоми, мокекули, предмети, живи същества т.н. съществуват благодарение на една притегателно-амбивалентна взаимозависимост, която е главната причина за съществуването на Битието в този му вид!!! Ако твърдите, че сте независими, все едно да постулиратебезсрамно-невежо , че не сте живи!!! Не че за някои от това вас това не е вярно, хахаха.... Много ви моля, не ме карайте да ви наблъсквам в празните тикви елементарни философско-психологически формули, които знае наизуст дори всяко невръстно бебе или дементирала баба!!! Докато вие се мислите за "независими", та дори празнувате тази ваша празна фантазия, една ваша съседна страна на югоизток цъфти, изкласява и връзва, благодарение на прозрението на същността на формулировката-обосновка за Зависимостта!!! Нека да отворим широко очите си и да приемем Неоспоримата Истина за Себе си и Другите, нека в тази връзка да спазваме Правата и Свободите на Всички малцинства, с които сме свързани и взаимозависими чрез една здрава пъпна връв -плацента, която ни прави Едно Общо, Взаимозависимо Космическо чудо! Нека изкрещим екзалтирано-възхваляващо едно дълбоко-чувствително, мощно-идеалистическо "Хвала, Аферим, Ашколсун и Машалла" и по този начин увековечим Взаимната Зависимост и Велико-Хуманоидна Толерантност!!!

Заври си толерантността ... знаеш къде и не осмърдявай форума с нежеланото ти присъствие!

тази се моли да бъде диагностицирана от ООНто, корегирана, искам да кажа. Кой знае, може и да успее, понякога всичко е въпрос на независими пари. Колкото до "дискусията" тук, нейния "принос" е повече от очебиен, но излишен, и без усилията и зависимата каша е налице.

Когато над Дунав се мръкне и сънен Балканът заспи, отново в полетата бойни пожара на бунта гори. Отново вървят септемврийци... За всеки загинал герой те мрачно проклинат: "Убийци, ний пак ви зовеме на бой!"

Руски мърши, скоро идва време разделно и вие ще се запътите към матушката ви мирно или с ритници.

Гадането е атракцион на патентен данък. Плати ли си?

Струва ми се, че ритници ще се сипят в друга посока...

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!

няма ли начин даа сме богата развита европеиска дурява , ами трябва да сме с онез *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

1300 г. Булгаристански неволи- независимости, зависимости, освобождения, съединения...

това телефона ти ли е?

Разполагаш ли с 5 стотинки да ми звъннеш или да ти дам назаем?

Марш оттук долен РОДООТСТЪПНИК и ЧУЖДОПОКЛОННИК

Кое е най-мощното оръжие? - Крайцерът ''Аврора'': един изстрел и 100 години разруха.

Не е ли смешно какви пируети правят някои само и само да докажат че Русия, във всичките и трансформации, толкова много ни е мразила че не само ни е извоювала Свободата, платила е за Независимостта ни, ами и за капак на всичко е възстановила афтокефалността на Българската църква, ей тъй на само и само и само за да им стане гадно.

кво е тва кефал *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кой е най-краткият политически виц? Комунистите си отиват. А най-дългият? Един по един.

От 1908 България не е трибутарно княжество,/подчинено на" НВ Султана на Турция "!?/ със снизходителното съгласие на Великите сили.Вероятно ,през 1905 г това е имало смисъл -национално самочувствие,държавност и т.н.Но събитията след това до ден днешен са обезценили изцяло този акт.Какъв празник,какви 5 лева!?22 септември не e нищо повече от дата с историческо събитие,каквито има много!?А и сега ние сме нещо като трибутарно княжество !Че и данък/маскиран като вноска/ плащаме на всичко отгоре!

Ако спрем да честваме, може би ще се освободим накрая от Навлеците. Роско- боско си гововри че са руснаците а ген. Пехливанов трепери, от серийците А Боряна, търчи с менци край ограда, с водица да утоли Граничната полиция А тя искат само 30 заплати след пенция и не се знае, до къде ще стигне Заема ! Баба Цецка, в парадната униформа парадира на площада пред войската Жерави и жълти канарчетета летят и пеят свои песни в града пот тепетата Но отдавна вече никой нищо не им разбира, Джендем тепе се казва "Хълм на младостта" Кмета им е млад но Архитекта им, дъртака, задрема и пламнаха паметници на кОлтурата Но, ако някой ни зароби, ПП ГРОБ ще ни, освободи Уррааа ! Да живей Борисов, Бойко, Генерала наш !

Да живее България! България над всичко! Боже, пази България, от всички чужди и свои си врагове!

В тези исторически факти и събития следва и ние, българите, да търсим аргументите за поведението на "братска" Русия, на "дядо Иван" през последните столетия към българския народ, към българската държава, към българските интереси. Именно в преливането, препокриването на Русия с Византия ще намерим отговор на следните важни исторически събития от нашата история, които засягат нашите интереси: 1. Гръцкият проект на Екатерина II от 1782 г. за възстановяване на Византийската империя на Балканския полуостров 2. Непрекъснатият стремеж на Русия към Цариград и проливите и произтичащите от това непрекъснати войни на Русия с Турция 3. Нежеланието на Русия да признае, да позволи да бъде призната за независима българската църква. 4. Замислите и опитите на Русия да превърне България в Задунайска губерния 5. Отнемането на Северна Добруджа от Русия и даването на тези населени с българи земи от столетия на Румъния 6. Подготвянето от Русия на решенията на Берлинския конгрес, съгласуването им с Англия и представянето им в Берлин за утвърждаване през 1878 г. 7. Отказът на Русия да признае направеното от българите - съединение на Княжество България и Източна Румелия, и подтикването на Турция за окупация на Източна Румелия 8. Отзоваването на руските офицери от българската войска след Съединението 9. Многото политически заговори и убийства, органи зирани от Русия с цел компрометирането и свалянето на княз Батенберг и Стамболов 10. Наложеното от Русия на Турция назначение на сръбския митрополит Фирмилиян в Скопие 11. Отрицателното отношение на Русия към национал- ноосвободителните борби на българския народ в Македония и особено към ВМРО 12. Активното подпомагане от Русия на сръбската и гръцката пропаганда в Македония от 1878 до 1912 г.

13. Неодобрението на Русия към обявената на 22.09.1908 г. от България независимост 14. Безкрайното протакане на изпълнението от Русия на поетия ангажимент за арбитраж между Сърбия и България през 1913 г. (особено като се знае, че сръбският премиер Никола Пашич е руски шпионин) 15. Стимулирането от Русия на сръбско-гръцкия договор с антибългарска насоченост от 19 май 1913 г. 16. Активната помощ от Русия за двете неславянски държави - Румъния и Гърция, срещу славянска България през 1913 г. 17. Незачитане от Русия на подписаната в 1902 г. между Русия и България в Петербург военна конвенция за взаимна защита срещу Австро-Унгария и Румъния 18. Подтикването на Румъния от Русия да нападне в гръб България в 1913 г. и подпомагането на румънската армия с понтонни мостове, за да мине Дунав. Връх на цинизма е присъствието на руски официални лица при това преминаване 19. Посещението на руския император Николай II през 1914 г. в Румъния и награждаването от него на полка, който пръв е влязъл в България. 20. Активното участие на Русия в Санктпетербургската конференция на 26 април 1913 г., където се решава град Силистра да бъде даден на Румъния 21. Мълчанието на Русия (Съветския съюз) относно страданията на българите в окупираните български земи от 1919 до 1941 г. (Западните покрайнини, Егейска и Вардарска Македония, Тракия и Добруджа) 22. Активното участие на Русия (Съветския съюз) в позорния процес по налагането на сръбската идея - "македонизма", във Вардарска и Пиринска Македония 23. Мълчанието на руския политически елит и преобладаващата част от руските учени относно гаврите в Македония с творчеството и наследството на българските възрожденци от Македония, с българската история, с българската култура, църква, език и писменост от страна на сърбокомунистите през последните 80 години 24. Продължаващото и днес толериране от Русия на геноцида над българския народ в Македония чрез най-грозната и античовешка лъжа на XX и XXI век - македонизма.

Всички тези точки са грешни и историческа манипулация.

Септември Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба: своя пурпурен гняв - величав. Дълбоко сред мрак и мъгла. Из тъмни долини изпокъсани кални гладни навъсени измършавели от труд загрубели от жега и студ уродливи сакати космати черни боси изподрани прости диви гневни бесни - без рози и песни без музика и барабани без кларинети, тимпани, латерни, флигорни, тромбони, тръби: на гърба с парцаливи торби в ръцете - не с бляскави шпаги, а с прости тояги, шопи със сопи с пръсти с копрали с търнокопи с вили с брадви с топори с коси и слънчогледи - стари и млади - се спуснаха всички отвред - като отприщено стадо от слепи животни, безброй яростни бикове - с викове с вой (зад тях - на нощта вкаменения свод) полетяха напред без ред неудържими страхотни велики: НАРОД! 261

кKъде е тоя народ.

4 дни независимост за робите, в понеделник пак на тръстиката.

Това телефонния ти номер ли е?

Ти кого наричаш роби бе нещастник? Марш оттук долен РОДООТСТЪПНИК и ЧУЖДОПОКЛОННИК

Това че работиш за западна фирма и спазваш така наречените ИСО стандарти, не те ли прави роб? Платен роб.

Щтатските тролове отново квичат срещу Русия. Да припомня за късопаметните: Свободата на България идва от Русия. Без Русия българите щяха да бъдат изклани. И Европа нямаше да се намеси!

Мнозина сигурно ще кажат: Нищо ново - Русия си защитава интересите. Да, така е. Но при това тя никога не е зачитала, а всячески е погазвала българските интереси. Това именно трябва да знаем ние, българите. Познавайки историята, познавайки днес истинските интереси (замисли) от векове на Русия (Византия), ние, българите, ще знаем как да се пазим, как да защитим нашите, българските интереси. Само така ще можем да се опазим. Само така ще можем да оцелеем като нация. За да може да я има България! Нашата вековна, хубава, гостоприемна и толерантна България!

Интересът на България винаги е съвпадал с интереса на Русия. За Европа българите са били разменна монета, която да дадат на турците. За Русия е точно обратното - те имат интерес от съществуването на българска държава. Историята го доказва.

Знам че Русия си има интереси Гнусното е че искат да им ръкопляскаме.

Да Ни е Честито!

Давайте другари защитавайте ни Антоне включи Благо Кирилов и Цветомер Стефанов Истаната наистина излиза на яве но ние не трябва да го допуснем Само нашата комунистическата история е вярна

Нека робите на Русия направят разлика между личното си робство и свободна и независима България ! Българинът е свободен и независим и най важното властелин на прекрасните Балкани ,а не на замръзнала Арктика !

колко независима е България в момента, щом трябва да изпълнява Еврогейски директиви и да синхронизира собственото си законодателство с Европейското....