В Каталуния пак поискаха референдум за независимост

Правителството на испанската автономна област Каталуния отново поиска от Мадрид референдум за независимост, вдъхновявайки се от примера на Шотландия.

Обратно в новината

Коментари - В Каталуния пак поискаха референдум за независимост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КРАЙНО ВРЕМЕ Е, ИСПАНСКИТЕ МЪРЗЕЛИВЦИ, ДА ВЛЕЗАТ В ОРАНЖЕРИИТЕ, В АНДАЛУСИЯ, НО НЕ КАТО НАЧАЛНИЦИ, А КАТО БАЧКЕРИ!

Американският план за разбиване на Европа и потапянето и в дълги войни продължава да действа. От как на Косово беше разрешено да се отцепи вече няма спиране. Иначе във всяка държава има поне по една област която с малко пари може да "реши" че иска независимост

Да си чул САЩ да се кани на Европа и да я разбива? Щото се чуват такива позиви от Москва и Анкара, скорошни съюзници.

За Косово може, а за Шотландия и Каталуния - не! Това е демокрация по еврогейски значи!

Шотландия гласува,Каталуня може да си гласува пробно 100 пъти ,но по конституция има редица стъпки ,за да се проведе референдума законно и ,за да се зачетат резултатите!!Но това не е наша работа,нали?? Виж обаче само в Крим референдума е бил законен,свободен и достоен..."тамихненету"-)))) М/у другото вчера беше юбилей-3 години от присъединяването на Крим към Русия.Юбилеят минал достя вяло.Само около 5000 души в Москва почели годишнината.(служебно докарани студенти,ученици и свободни бройки пенсионери+безработни клошари(за 3 пирожки). А пък в Крим :-)))....нямало учители и лекари на митинга.Не били доволни.Преди 3 години очаквали по 1000 долара заплата,както лично ги уверявал Рогозин!!Сега обаче били щастливо отглеждани кокошки с 200 долара заплата-390 лева.

никой не очаквал 100 евро заплата в Крим. Няма как да стигнем просперираща европейска България, където учители имат 1000 евро.

Навсякъде из ЕС ми надуват колко хубаво нещо е демокрацията. И е демокрация във вида, който те кажат. Но да не забравяме какво означава и думата референдум, а че и е най-голямата система на демокрацията. Но като чуят за референдум и всички скачат като попарени. А все пак и Каталуния и Шотландия са присъединени към държавите сега още от кралски времена и то не по тяхно желание.

И ти за 10 години членуване в ЕС си мислеше , че си европец , па то ква стана-до сега одиш по ГУРБЕТ-ТУР из англииско, да им чиракуваш, виж англичанина не идва у българско да ти чиракува из оборите и нивите и да то чепка коуошките из уланниците! Смешно и жалко подобие си на европеец!хахаха

Трябва да имаш много собени качества, за да не се сетиш: никой не е избил напоследък 8000 деца, жени и мъже нито в Шотландия, нито в Каталуния. Докато в Косово прокомунистически изверги го направиха, като използваха за повод етническото напрежение в региона. Така и в Крим никой украинец не е имал претенции или не е убивал масово руснаци. Но Путя го анексира, след като предизвика чрез политически сплетни, подкуп от милиарди и намеса във вътрешните работи - народа срещу Янукович. Комунистическите поразии са днес по-различни от западните. Нямам нищо против отделяния като Шотландското и Каталунското, но за Косово знам, че имаше сериозна причина, а за Крим знам, че Путин инициира конфликт, а след това всички "забравиха" как го напрви, та минаха да тълкувание на последвалите дати и събития. Все едно да забравиш кой е сложил бомбата и е драаснал фитила, а да говориш как някой друг после прибирал труповете, зер той е виновният. Нещо такова. Което е гнусно разбира се - лъжа е. Но какво да се чудя, като и г-жа Лъжа е обична от 10-на процента от наслението на моята Родина?! Почти няма изречение от тази дригарка, което да не мога да оборя с ясни и неуспорими факти, но една група с определени интелктуални хйарактеристики й викат Ура!

loyola

Дали пък не следват челният опит на Крим? Дали ЕС ще им признае референдума?

Не!

тъп, по тъп, катлунец! Шотландците няма да напуснат Обединеното кралство никога . Тези ако се подведат, най много един голям да изядат!

вие сте същите тъпани, дето си мислехте, че и берекзит няма да има , нали? и си мислехте,че Тръмп няма да бие кълъри, нали? И си мислехте,че тетка цецка е бетон президент, нали? Сега си мислите,че Шотландия ще напусне UK. Кухи сте кат празна водоноска!

Разпадът на прогнилия, двойностандартен и двойноскоростен Еврогейски съюз продължава. Както вижда, "ценностите" му се обезцениха. Накрая и България ще излезе от него, което няма да е лошо. Вече 27 години те все затъва. Дано след това да си върне изгубените пазари, предимно руския, та и тя да живне.

Каталунците искат отделно от Испания капитене, не да излизат от ЕС.

и душата в рая и кура до края! като излязат от Испания излизат от Ес и отиват на опашката зад Турция.

Не забравявай, че необятния руски пазар не е длъжен дати купува стоките, има голяма конкуренция. И не е толкова необятен, нито пък е платежоспособен.

Русофил=Национален предател