Зумба на БГ чалга в сърцето на Ню Йорк (видео)

Десетки тренират зумба и се забавляват под звуците на българска чалга. Нямаше да има нищо странно, ако любопитното видео не бе заснето...в Ню Йорк.

Обратно в новината

Коментари - Зумба на БГ чалга в сърцето на Ню Йорк (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Срам ме е от тая чалга простотия.

Върви му на Славито , върви му !В политиката резултатите му са плачевни , защото е посредствен политикан , въобразил си неща покрай ролята му на медийна бухалка!НО ....в чалгата му се отвори парашута даже и в САЩ!Хайде Славчо събирай всички чалгаджии от България и по стадионите на Америка!Заразявайте ги с тъпотията си!

евала на треньорите, да ми се обадят за да видим дали можем да спретнем някоя "планета" некъде по х'американчко. гледам интерес има ... хората са отворен , не като лузърите по форума на дира :P

мда

Всяка империя или велика сила, към която сме се присламчвали, пардон, с която сме се интегрирали, се е сгромолясвала...

Ами да , аз това го пиша отдавна-Няма съюз в който сме били ние да не се е разпаднал няма, разпадали сме и империи на ред е и ЕС и НАТО, стой та гледай :) !

е затва тръмп не иска да пуска чужденци и в случая съм съгласен с него въпреки че той си е смешник но в случая ако бях минал наблизо и бях чул щях да си купя пушка и да вляза в ККК или някакви нацисти там :))

Филка, ти ли си бе :)

ВСИЧКО се връща!

хиляда коментара никой не казва името на песента

Е, името?! Чалга, не е ли достатъчно? Щото, всеизвестно е, че слушането на чалга те превръща в идиот...

Проблемът е, че е мислят чалгата за "...български ритми..."

Чалгата победи. Днес в центъра на Ню Йорк, утре е Медисън.

Ха ха нашата чалга започна да опростачва "братята" хамериканци след като свърши това в голяма степен с нашите младежи ха сега и те да видят кон боб яде ли !

Простотия, та до шия! Да паднат визите ли, никога, като гледам кючеците на бъдещите джихадисти. Ултра простаци! Чалгаджии, голи охлюви по анцузи, с голи глави и без мозък. Горките американци! В центъра на най-космополитния град. Бил съм многократно, добре че не съм бил свидетел на подобни просташки музикални съпроводи и танци! Не бих говорил български около тях!!

Абе, ще ги превъзпитаме всички. В световен мащаб. Това им е съдбата.

Който е любител на старата чалга, препоръчвам оркестър "Узана".

Е кво странно има то българската чалга последните 10години си е регетон с профанизирани текстове. Така че пак си е латино. Абе латино чалга си е едно и също цигания ;)

се активират от всякакъв шум, дали е бели денс, хип хоп, чалга или обикновена пръдня няма значение

То друго остана ли, красавецо умен?

Всяка дума все едно аз съм написала. Чудесно казано, браво

Като се заприказвахме, любопитно ми е какво ви е мнението за Великият Тодор Колев ?

Не е някаква сензация и преди имаше подобна новина отразена в телевизиите. Дори може да са същите треньори!

Пайнер ще ни прослави, честно ви казвам

Страхотно! И ние имаме какво да дадем на Света. С удоволствие изслушах парчето. Няма нищо общо с глупавия хеви метъл.

Не лъжете, няма нищо българско, това е ориенталска музика, по скоро индийска

За българските комплексари , да обясня че Бели денс си е чист кючек, и в момента е много популярен. Използва се и за отслабване.

Танците са си танци, а чалгата си е музика, на която се танцува. Това, че слушат чалга музика в САЩ изобщо не е добра новина за самите американци, имайки в предвид интелекта на чалга феновете тук.

бъркаш - чалгата не е музика а мазна свирня , не обиждай музиката, моля

Песента си е доста ритмична и танцувална.Какъв е проблема не мога да разбера???Това че масата простаци викат на поп музиката с леки етно мотиви чалга ли??? Ми то чалга значи пеене на живо бре.Господа анти чалгари.И Металика и те пеят чалга.И Роксет.И Аеросмит.

Абе, може и да си прав, но чалгата си е чалга. Вирее определено в Ориента. А Ориента е там където кенефите почват да миришат.

ааа не си прав.Ако не знаеш да те просветля два факта пък ти си прави изводите. Имало е повече обществени кенефи в Истанбул,отколкото в двореца на френския император.Да речем Наполеон. Втория факт - парфюма е открит във Франция с една цел - да подтиска телесните миризми от некъпане. Трето - прочети за Рим и обществените им кенефи - били едва ли не като сегашните кафенета.Седаш да сереш и си лафиш със съседа. Четвърти факт - В Испания баровете не ги метат.Влизаш в бара и пода е пълен с фасове хартии хлебарки .... Колкото е по вървежен един бар толкова е по мръсен.

Нищо чудно, то нашата чалга вече си е поп. Това деление продължава да съществува от чиста комплексарщина.

До там стигнахме с простотията

Просташко е, когато простак, нарича другите простаци!

Ами много прилича на индийска музика, а аз индийците ги мразим много

Що бе бате, ми те цигани като нас.

Не виждам с какво ви пречи чалгата! Това е един най-обикновен стил в музиката, който е точно като всички останали! Слуша се от повечето млади хора, няма как да го отречете! Освен това, отразява по най-обективния начин онова, което се случва в държавата ни!

слуша се не е от млади хора, а от простаци, това са музикални инвалиди, които наричат чалгата музика

Това ми хареса. Спомням си преди 14 години в Чикаго пуснаха Сигнал в американска дискотека. Djбеше българин и всички се бяха накъркали кум 3, 4 сутринта

Чудя се коя българска рок група или хип хоп изпълнител, ще събере толкова нюйоркчани.

че то официално в града живеят над 4 хил. българи, едва ли е проблем да събереш група на някакво площадче.

Коя група, метъл българска група. А, май няма такава.

Попфолкът ,наричан още чалга е музикален стил придобил популярност на балканите.Стилът съчетава български,арабски,турски,гръцкии цигански мелодии.Повтарящи се музикални и танцови ритми.От значимата част на интелегенцията е отхвърлена-безвкусица,отхвърляне на морални норми.Анализатори я свързват с упадъка на културните цености.И още нещо-За влизането на Азис в класацията на NYT:Изкарват ни ромска нация.Разказ на Азис-изкарващ го репресиран.В България ромите и гейовете били репресирани.Той представлявал и 2-те лица.

нищо подобно поп-фолк има и на други места водят го етно уорлд мюзик чалгата е циганска музика поне прочетете бай ганьо :)))

чалгата няма нищо общо с музиката

И аз бях на рок концерт. По голяма скука е само операта или джаза.

пукай кебапчиня у шкебе чорба и нема са плашиш

Сега що правиш така? Знаеш, че в момента тези яденета ми липсват много. Добави и баница с боза. Питай българите, като си дойдат, какво ядът. Кебапчета, кюфтета, шкембе чорба, баница с боза, трицона и черноморска скумрия. Да добавя и отлежала ракия. Виното ни не е на високо ниво.

Само шкембе чорбата не закачай-трябва да се извисиш до нея особено ако е сготвена от майстор .Колкото до кебапчетата -ако са от истинска българска кайма без шашми в нея и са опечени на жар ще ги сънуваш и на сън.Заради ментетата народа забрави какво е ял и се е наслаждавал на живота.

Как ще ги стигнем? Е не очаквах определено да е с чалга :)

И на мен ми се доигра!

- Обикновено трениращите зумба играят на музика, която е смесица от латино, хип-хоп и бели денс. - т.е. пак на чалга. Кое е новото - налагането на тези модерни глупости като зумба, кизумба, пилатес и т.н. вместо традиционните спортове, наистина оказващи добро влияние на организма и хората, трениращи ги. Но българките ги мързи и не искат да се напъват, а само да носят прашки, клинчета в гъза, минерални водички половинки, слушалки по ушите, смартфончета с музика и т.н.

Пилатес няма нищо общо със Зумба и други танцувални дисциплини .

цялата чалга на света не струва и един процент от най-слабата песен на зепелин или аеросмит :) и да се напъвате се тая

Тия дето си изредил някакви български групи ли са?

ЛУПАААЙ -ххаа-ах

Сан Франциско, Чикаго, Далас, Ню Йорк, Масачузец, айдеееее че пойдохмееееееееее

Е сега вече щатите наистина тръгнаха да си заминават....

Но и на тази "прелест" има фенове явно.

Чалгата е класи над американския рап. Нека и те да видят нещо по добро.

Недей-не харесвам нито цигани,нито негри.Не слушате ли рок ве хора?Чалгари ли сте ?

Рокът умря - няма нови парчета. Американския рап - най гнусното нещо на света, като почнат да се барат по оная работа да ти се доповръща.

ами какво за walk this way с run-dmc или red hot? те правят кросовър рап-метъл или функ-метъл

По-нелеп коментар не бях чел отдавна, айде поне википедия да четем.

освен чалга днес в сащ бе изстрелян първият български сателит! но явно приоритетите на дир са ясни

Че ква новина е тва? Всеки изстрелва спътници, даже и хамериканците.

Ахахаххаха...почнахме ли я и Америката? Ей сега ше видят те за кво става дума... ше ми се правят на аристократи, а? :DDDD Айде, а до края на лятото- сички с джапанки, потняци и широки шортаци по скъпарските аута. И...кюфтетас, шопска салаД и рЕкия, много рЕкия...

идете на ютубата и потърсете hajde opa deep kiss - Андреа е популярна в Азия :)

Денят е 21 юни, 6:30 следобед..." баси тьпизма чалгаджииски! Не е ли 18:30 след обед?

в щатите часовете са от 1 до 12, и после казват дали е AM (пред 12 наобяд)или PM (след 12 наобяд)

Статията е написана в България а не в щатите, и това не оправдава тъпоръбестите и смешни журналя! Представям си електронен часовник с цифрите 6:30 след обед!хахахах

Не само в щатите. навсякъде се казва 6.30 сутринта или следобяд. Ако кажеш 18.30, вече означава, че става дума за следобяд. Ако кажеш , 18.30 следобяд, се получава тавталогия. Да не говорим, че тогава евентуално ще можеш да кажеш и 18.30 сутринта...:))) надо читать и учиться больше да лучше.

имаме сателит в орбита! първата степен се върна успешно красота! но дир пишат за руски ракети в сирия но не и за български сателит

Ти българския сателлит с пръдня от бобена чорба ли го изстреля, та да пишат? Аве палячо това вече не е новина, защото сателити има от десетки години в космоса, така че се усирай по малко!мбухахаха

Между другото виждал съм клипове на групи китайци да танцуват в китай под музиката на Андреа, песента "Хайде хопа" - също си мислят че е индийска музика.

Не се хабете другарки и другари. За хамириканското ушенце бълхарската чалга е най-обикновена индийска музика. Те вероятно хабер си нямат откъде идва песента.

До разбирачите от предходните коментари. Не е уместно да се сравнява българската мазна чалга, произлязла от низшите страсти на все по- простия народ с музиката на Дженифър Лопес примерно, тъй като последната се отличава както с композиции на много високо ниво, аранжимент от световно ниво, така и с несравними вокални качества ( за справка повечето чалгарки НЕ могат да пеят). Ако търсите Американски аналог би могло да се направи далечно сравнение с Доли Партън - перхидролка с големи бомби, чиято музика се цени от фермерите в дълбоката провинция, хората с носталгия я слушат на по бутилка и т.н, феновете са предимно закоравяли селтаци, както и при нашата родна чалга. Разбира се при Доли текстовете са далеч от простащината на нашите чалгарски недоразумения, музиката също, но общото внушение на творчество за бачкаторската класа остава.

гледайте на сайта на spacex след 10 минути излита българският сателит не ми хвалете чалгата тук идиоти

Опитах се да прочета някои от коментарите, но ми стана гадно! На мен видеото страшно много ми хареса, каква чалга бе хора, какви глупости пишете бе, как па не се зарадвахте на нещо страхотно в центъра на щатите. Адски е жалко, че това ни харесва на нас, хората, които не сме родени в БГ, но сме БЪЛГАРИ, но и не живеем в БГ!

Идвайте си в България . Тук ви е мястото. Корена си тежи на мястото. Има една много хубава песен на Веселин Маринов - Емигранти. Изслушайте я.