Неутралитетът на Швейцария е поставен под въпрос след аферата за шпионаж в полза на ЦРУ

Дали швейцарската разузнавателна служба е "жертва или съучастник?", се питат политици и искат обяснение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Швейцария е военно неутрална. Военно не участва в конфликти. Политически винаги е била със запада. Икономически партнира с всички. Мантрата с парите е смешна и глупава. Ако швейцарците изземваха чуждите валути оставени за съхранение никой нямаше да им ги оставя. А и валутите са спекулативен ресурс. Не са суровини и познания. Но пък с научни разработки съчетани със здрав разум, прагматизъм и много висока степен на лично въоръжение малка Швейцария е станала непревземаем център на голяма част от световния властови ресурс.

Скрити, притворни, потайни, лицемерни, егоисти - това са сюисците

Това не е новина за никое разузнаване

Че фирмата, произвеждаща сим картите за всички мобилни оператори по света, които карти би трябвало да са криптирани дори за самите мобилни оператори, които ги продават на клиенти, та тази фирма е дала криптировката на американците...

Швейцарците многократно са доказвали, че дипломатическият им неутралитет не влияе на финансовият афинитет.

Частна компания за интернет,комуникации и хардуеър обслужва(собственост на чуждо рзузнаване или със солиден дял в тази фирма)държавни институции отговорни за сигурността и отбраната на дадена държава......аплодисменти,па може и да е имало бай Делчо Шарев Фифтев на информация кой знае,тепърва ще разберем 75 години тотален мониторинг, подслушване,преслушване,ендоскопия на над 100 държави у нас що упорито мълчат няма ли политици които да попитат привикат ,посланици или бонус премиите ще секнат,в тоя бизнес виновни и невинни няма има лоялни,нелоялни,предатели,двойни,тройни,разкрити и неразкрити или убити.

никога не е била неутрална. Швейцария винаги се е накланяла в посоката на паричния поток. Фактът че паричните потоци може да прииждат отвсякъде, а ти съответно съумяваш, да се накланяш едновременно във всички посоки, е удивително качество, но в никакъв случай не е неутралитет.

Цар Швейк се оказа агент на ЦРУ втасахме я ся.

Просто поредното доказатлство, че няма такова нещо, като приятелство със САЩ. Те просто не познават смисъла на тази дума.

такова животно като приятелство между държавите няма. Има интереси и временно съвпадащи интереси.

Общ "егоизъм",партньорски "егоизъм" препокриващ се със дадени интереси

И тез се надупиха на САЩ!

Митовете се разбиват един по един. Сноудън откога предурпреди, че светът е под тотален контрол от американските тайни служби?!

Ако са шпионирали и за КГБ, значи са неутрални. А иначе тези са си пълни мръсници - докато Европа се избиваше във Втората световна, Швейцария прибираше на сигурно паричките на всички. После кой умрял - умрял, паричките остават в Швейцария. Същото е и сега с всички мръсни пари на света. Но те се бели европейци, а ние сме мръсни азиатци.

Неутрални, друг път. Как я виждате работата цяла Европа да ври и кипи, Хитлер да е хукнал да завладее света, а точно Швейцария у центъра на континента да я заобикаля? Това се питам от как знам, че е имало война. Просто създателите на Хитлер са собствениците на Швейцария. А последната е най-измислената държава след Македония. Искам да ги видя, когато секнат паричките и банкерската седянка се разтури. Тя ще същества докато е нужна на банкерската мафия, после, когато се изчерпа нуждата от нея по една или друга причина, ще се я зарежат. Защо мислите, че е въоръжена до зъби? За да пазят мангизите на собствениците. Тя няма да загине от вражеско нападение от вън, а както писах по-горе.

Какви създатели на итлер бре ... Но фактите са, че по онези години немско злато идващо от незнайно къде (иззето от незнайно от кого... и незнайно как точно) е сменяно за швейцарки франкове, с които са се купували стоки необходими за германия от страни, които са били във война с германия. Всеки е взимал швейцраски франкове без значение как са купени. Това се признава официално от Швейцария. Дори са платили едни 300 и кусор милиона глоба на американците. Дори са горди, че са успели да споразумеят толкова ниска глоба. Но реално ги оставят намира, защото света влиза в студената война ... и при нов съперник вече не е било важно кой откъде е имал злато да купува швейраски франкове и защо швейцарците са продавали франкове без да питат откъде идва златото...

Нищо не ти се разбира от несвързаните бръщолевения. Питаш за създателите на Хитлер ли? Едни такива с криви носове, които го откриха, обучиха, финансираха и лансираха. И го насъскаха срещу Русия. С когато се провали го зарязаха и побързаха да открият втори фронт, че да спрат руснаците преди да са стигнали до Португалия. И се писаха от страната на победителите за да делят плячката без да имат право на нея. Та същите тези са собственици на глобалния капитал и си създават изкуствена държава,не държава, а банкерски тръст. Била неутрална, а нас някой остави ли ни на мира да бъдем неутрални?

крипто значи?? пък ние си имаме движение русофили, и още десетина производни!

Казах им го в пав текст още преди години! Те сега чак загряха!

Да, Швейцария не е неутрслна още от 1945-та. И Австрия не е неутрална! Да си спомним, че по искане на САЩ приземи пфинудително самолета на Уго Чавес, да търси в него Сноудън. Не го намери, но се опозори.

На Моралес самолета.

Забележете интересния нюанс - говори се за шпионаж в полза на ... ЦРУ! А не на САЩ например;)

“Неутралитетът на Шеейцария е поставен под въпрос след аферата за шпионаж в полза на ЦРУ!” Интересно кой смешник е измъдрил това съждение, след като е всеизвестно, че прословутият неутралитет на Швейцария винаги е бил ... negotiable!!! Тоест - те са там и с онзи, от където и от когото идва парата и други облаги, но дискретно, “НЕУТРАЛНО”:), защото парите не обичат шума!

Няма как да си неутрален след като толкова години фирма на цру си е действала ''неутрално''.. Какви 'съучастници'' бе хора са някакви разузнавачи знаейки че цру им диша във врата и то след като властта му е дала право да действа където и срещу когото си поиска..Тези завалии вече нищо неутрално нямат от бая години защото и банковата тайна нарушиха и какво им поиска саю си правят...

Вие майтап ли си правите, какъв неутралитет, винаги са си гонили финансовия интерес, и Хитлер са спонсорирали.