"Непотребната храна" помага на 25 000 българи в нужда

Плодове, зеленчуци и млечни продукти са най-често даряваните, разказва директорът на Българската хранителна банка Цанка Миланова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо в градовете няма места където да се събират отпадъци от храна, които да се преработват в храна за животни или да се превръща в компост?

къде са поповете и мюфтиите когато стане дума за благотовроителност? Или само имотите си гледат?

аре ве щерюпитек и пашка лайняшка , къде сте ве ? ббаахаха EURO EURO рупайте говна смело.. ббаахаха

Интересен коментар, каква изящна словесност.

комента си е супер ve въшко гладна. ббаахаха

Живея в чужбина. Вярно ли в България е страшна мизерия в момента ?

Ужас е, умрели от глад и ковид по улиците гният, няма кой да ги прибере, гарвани ги кълват, всички са увити с дрипи и парцали, като в 15-ти век е, не са те излъгали !

Защо трябва в 21 век при все че не сме 9 а 6 млн да гладува народа. Нали 32 г е демокрация, нали има трактори, комбай от по модерни. Докато не се пролее кръв и не се върн на хората окраденото все така ще бъде. Гладни... елате да видите що бетон се е изляк по черноморието, или това са пари спестени от закуските Търпелив и прост народ е формулата

Става на въпрос за ЛОШ менинджмънт и политика на хранителни магазини както разбира се късогледство във философския възглед за човека и нисък морал от страна на мениджмънта.

"Българска хранителна банка бе развита с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България"

На бежанците българи ли им викаме вече?

Жалкото е, че на ден се изхвърля повече храна, отколкото годишно се дарява.

Ти само иди виж през какво трябва да минеш, за да дариш. Разказва ти играта нашата мила държава все едно си подсъдим, ако даряваш като юридическо лице, вместо да ходиш да оставяш по един-два стари хляба. И аз имам възможност да дарявам, ама вече сърбах попарата, така че не, мерси, предпочитам да я изхвърля. Колкото може по-внимателно, за да може все пак бездомниците да вземат каквото могат, но това е положението. България. Българите сме си я направили така. Иначе ни е много важно да протестираме против Хелоуин и за православните ценности и против гейпаради и не знам какви още глупости, но за такива неща само цъкаме с език отстрани като се чуе нещо и дотам.

Не мога да разбера логиката на българските магазини. Живея до голям супермаркет. Вечер започва едно ЯКО изхвърляне на храна в контейнерите и около тях:( . Същевременно до 22:00 когато затваря магазина, нито една от тези храни не е пусната на някаква промоция - да кажем -50%!!! По добре в коша отколкото в чантата на човек с малка пенсия или с ми имал а заплата….

Бедните да го духате.... Хихихи....

Защото всички ще пазаруват вечер преди да затворят магазина.

"Не гледай като треснат, ами си запиши....Пиши, ти казвам! Виж моите две какви са, а твоите - някакви спаружени и мижави едни такива тази година....От сушата ще да е, от какво друго!"