НЕК плати за ”Белене”, Росатом са доволни

НЕК е извършила вчера превод по сметката на "Атомстройекспорт" на сумата, която дължи съгласно решението на Международния търговски арбитраж.

Обратно в новината

Коментари - НЕК плати за ”Белене”, Росатом са доволни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

JMM®

Ето каква е цената - 601,6 млн. евро струва заблудата наречена русофилство.

ПЛАТЕНИ ВМЕСТО ЗА БЪЛГАРСКИ ДЕЦА И УЧИЛИЩА НА "БРАТУШКИТЕ,ЧЕ СА ГО ЗАКЪСАЛИ С ЕВТИНИЯ ПЕТРОЛ....

Ба, в тези .казанчета. домашна може ли да се вари?!

Пито-платено!! Сега си взимайте "казаните" оттука!

България може да участва с апортна вноска изграденото досега и платените реактори, а да не се правят на шминди и да го харизват за 1 евро

Значи, остава само да чакаме сега коя офшорка ще си купи ядрена централа в БГ! И след това, един ден ще се озъбим с радиоактивна усмивка!

почват да излизат разни доклади за негодно на площадката за реактора в Белене, заблуда от страна на АтомЕкспорт. Данните, че реакторното отделение е било негодно, са предоставени на Уайт енд Кейс. Тези данни обаче не са използвани в арбитража и България е осъдена да плати на руснаците огромна сума. По-рано Биволъ писа, че Уайт енд Кейс се намират в конфликт на интереси по делото на НЕК срещу АСЕ, защото в същото време защитават Руската федерация по дело за 50 милиарда долара. Стана също ясно, че съдебният секретар на арбитражния съд, който е писал съдебното решение, е с руско гражданство. Това обаче не е станало повод адвокатите да претендират за отвод.

Частник да притежава изцяло ядрени реактори на българска територия!? Преди дни видяхме какво стана , когато частник превозва опасен товар по жп мрежата на България!

То преди време беше страшно и някой да има собствен фризьорски салон или собствена земя...

А сега като не е страшно сме цъфнали и вързали с тия фризьорски салони.

Видяхме и какво се случи преди няколко години с частник , който притежаваше завод за утилизиране на стари боеприпаси! Събирахме парчета от трупове в радиус 2 км.!

Колкото и да крякат козяшките клакьори, работата по АЕЦ Белене бавно, но сигурно продължава. Сега платихме реакторите а лека полека и централата ще стане.

То и комунизъма щеше да стане ха ха ха ...

И той ще стане, но малко по-нататък.

регресния иск срещу подписвачите под договора за големия вир без шарани. Р.Овч. , Станишев и другите от бандата да си приготвят всичко, което дадоха на червените си фирми по повод този проект.

да си приготвят раираната пижама онези, които с "йес сър" унищожиха проекта и превърнаха печлбата за Родината, в дълг. Последният от тях е Боко Тиквеняков. Но сам последен. Преди него има други още.

казваш ги е платил? Ние гражданите, данъкоплатеца, човека който изнемогва в европейският съюз МА ,СТЕ смотло, смотли, смотаняци.Държавата-???,,,..? Данъкоплатеца е този който плаща всичко това.ЕНИЧАРИ. Затвора трябва да е пълен с вас.

и теменужката е доволна... и вълка сит и агнето цяло ..

Русофобите да отидат в анадола, нали много им тежи това, че Русия ни е освободила от Турско иго. И понеже все им се вижда маловажна жертвата на Русия за нашата свобода, да отидат да се борят за независимостта на Кюрдите да видят как се извоюва свобода и независимост.

Какво общо има турското робство с реакторите на Р.Овч. през днешно време и който си помислил че може да дои държавата с далавери?Сега не е 3 март и ти кой мошенгилък искаш да прикриеш без да има връзка със събития преди 120 години?

Българите на Шипка извоюваха свободата си!Ако беше минал Сюлейман паша през прохода ,руската армия щеше да загуби войната!А колкото до това колко е искала да ни освободи се вижда по нататък от съпротивта и за нашето обединение и опитите и да ни контролира и владее от тогава ,че до наши дни с помоща на българските предатели !Които не за народа си и България мислят ,а за джоба си ...

"Българите на Шипка ...." Ти сигурно не си Българин. Аз съм Българин и ти казвам ако можехме сами да се освободим щяхме да сме го направили. Без братската Руска военна помощ, България нямаше да я има. Но ти явно не си Българин, или по случайност си роден в България и свободата на Българите от Турския вампиризъм не те засяга.

Доволни сме сега, защото ни взеха парите. Обаче какво получихме? Ще работи ли някога въобще? Дефектно ли е или читаво? Гаранция има ли? Никой не си задава тези въпроси, защото са му забранили да пита чак толкова! Демократично, ама друг път. Конкурентно, но пак не и този път! Пазарно, едва ли!? Но в България има пазарна икономика, бизнес условия и т.н. клишета...

В началото на годината ни се внушаваше, че няма да се плаща повече нито стотинка за Белене! В края на годината си платихме, нищо работещо си нямаме, но пък сме много доволни, че сме нямали лихви??? Не по-малко странно е и това, че няма да има виновни и осъдени за този пореден пладнешки обир!?

Нещо не можем да изплатим дълга си за Освобождението на България !?/Все нещо сме им длъжни на ''Братушките''. Оттогава не ни оставят на мира и все ни КРАДАТ!!!

Като си такъв неблагодарник, премести се в анадола, нали под Турско ти харесва.

Нито ко,мунистичеко, нито турско. Нищо от това, което БСП ни оферира! И както гледам върви заедно с Русия днес. За Освобождението си платихме със злато и кръв, достатъчно ни е братската помощ!! 32 тона злато и век и половина зависимост и упадък - това е сериозна плата и не е братска сделка. Платихме си и лихвите с най-скъпия "братски" газ от братушките. Аз не съм мазохист, вие да не би да сте? Стига с братското, че мало повече ми идва. Я да вземем да узреем и да си подкараме наше семейство, стига брат ни да ни е отнасял всичко, що си проимаме, а? На такъв брат бих проверил дали е баща му същия като моя. Руснаците дори и не са славяни, а са фини с 30% татарски ген. Славянското е около 30 пъти по-малко от татарското в гена им. Разбираш ли колко са ни братя? И славянската връзка е политическа парадигма, апропо измислена от руска аристократка от царскто семейство през 18-ти век. Хибридна война са ни вкарали още от тогава. Хубяво, че сме единствените, които освен загуба имат една плза от Русия. Ето това е уникалното, но всичко взето заедно си е един "братски" обир, както Русия го е играла с всички свои "братя" до сега!

И другарите Румен Овч и Курнелия Нинова , също са много доволни. А също и цялата русофилска сган, дето се мъчи да изкара нещата, че нищо не се е случило. Мръсни, крадливи, родоотстъпници!

А кой е виновен? Хората за хиляда лева убиват. Кво ша прайм с виновните???

Господа, защо платихте нещо ,което не е произведено и доставено в ВГ.Бедни сме, защото сме прости.

То сигурно е произведено и ще бъде доставено,но дали ще е това което е платено ще кажат специалистите!Едва наскоро руснаците допуснаха наша група да видят реакторите!С това решение на съда няма как да не се платят независимо, че небезизвестните господа от държавната хранилка са злоупотребили със служебното си положение за поръчка на реактори без договор за централа и са се нагушили от далаверата!Абсолютна свинщина при положение че държавата няма пари да строи,то не бяха комисии,анализи външни фирми,интриги ,източиха се едни пари на вятъра от Овчаря и комчания!

Русофобите са психясали лунатици. Даже и когато Руснаците ни опрощават дългове пак с нещо са им виновни. Това не са Българи, те са родени по случайност в България. Най-вероятно изчадия на сатаната да са, друго обяснение няма.

Дали са психясали защото не искат да плащат дълговете на русосифилистиците? Не мисля така!

Русия ни опрощавала дългове, кога, ти луд ли си? ОСКУБА НИ КАТО КОЛЕДНА ПУЙКА! Русия 100 години не може да си изплати дълговете към България!

Какви дългове има Русия към нас бе Кончита. Не стига, че два пъти ни освобождаваха ами на всичкото отгоре и да си плащат за това, а неблагодарна Кончита.

Русия е Братска Страна. Видяхте ли пак го доказаха, а нашите служители на вампирски интереси, виновни за неизпълнението на договореностите се правят като, че ли този жест от Русия е нищо и никакво.

Оскубаха ни по братски?

" Братска,братска" колко братска и какво означава " братска"?Те като са " братска" защо изотзад строят някакви реактори без договор за изграждане на централа,неизвестни цени параметри и защо наш Ганьо ни набутва,а те се съгласяват в абсолютна мъглява переспектива за бъдещ строеж!Хайде сега не знаем като че ли игрите които да ставали!Но иначе няма спор че са направили отстъпка!

НЕК плати за Белене, Росатом са доволни! Пенционерите от БСП също са доволни, сушат сухари за другарите им от Русия, които от беднотия са принудени да ядат гол червен и черен хайвер без хляб, за хляб "Денег нет", обяви премиера Медведев!

Тая свинкя на снимката защо се е нахилила?!

Баси мамата се едно сме загубили война и плащаме репарации :Д

Абе стана тя големата врътка ,ама нейсе,пак го отнесохме ние бедните,а други си напълниха гушете като пеликани....А тая се е ухилила като чели и белят яйце.....тиква....свърши добра работа....

Ма как ги напляскахме руснаците.... чак си платихме за кефа

Верно, голем бой им фърлихме!

Ама нали русняците пак ни изцоцаха , трябва всинца да сме доволни , щото са ни братушки .

Какво са ти изцоцали друго освен мозъка? Да не си им ги подарил тези пари. Произвели са нещо а ние сме го купили. От къде ви намират такива неграмотни козяци.

Ти предателю си за затвора!

Смотан димбил ли си , олигофрен ли си не знам но не си българин!

какво са произвели и сме го купили?? къде е това нещо?? някой да го е видял??? не!! няма го, и вероятно никога няма да го има!!

накараха ни да си купим Белене/защото така или иначе всички 6 млн. останали българи ще го плащаме/ и сега си чакаме и нотариалните актове на идеалните части от собствеността и моля питайте ни при следващи покупки ДАЛИ желаем да инвестираме във ВАШИТЕ "бизнес" проекти!?

Като и гледам физиономията на Теменужка, като че ли тя е по-доволна от руснаците. Ако бай Хуй не беше подлагал задник на Запада, сега щяхме да имаме готова АЕЦ, произвеждаща евтин ток, а не да го увеличават след Нова година.

Русия и руските олигарси с помощта на БКП/БСП измъкнаха по различни начини всичките пари, които получихме от членството си в ЕС: КТБ, цената на газа, Белене, Булгартабак, ядреното гориво, горивата на Лукоил, мобилните оператори, банките, военната техника (ремонти всякакви) и т.н. Това е главната причина за не се усети по нашите зами ползата от членството ни. Не успеем ли да затрием комунистите - сега социалисти, патриоти и много голяма част от наричащите себе си гебери, няма да има България, а Западночерномоска руска народна република.

Полза от членството ни никога няма да има, това да не ти е соца . Живеем в капитализъм а там богатия не дава много на бедния.

Прав си, щото с комунист и радиоточка не се спори.

Теглихме заеми и патихме 1 200 000 000 лв на руска компания , защото така са искали комунистите . Те го искат това . Те са подписвали и поръчвали там каквото и да било за сметка на целокупния изтерзан ,но глупав български народ , защото не им търси сметка за това в какви капани ни вкарват .

защо теглихме милиарди заеми. Ами да плащаме нещо, което не сме поръчвали, не са ни питали дали искаме и не знам дали изобщо съществува. А тази министърка видяла ли е тези реактори - черни ли са бели ли са.

Поръчвали сме ги. И ги получихме. И могат да се видят - ще се съхраняват на площадката в Белене. Колко трябва да мразиш България, за да ти се зловиди, че имаме два нови реактора ??

Къде са реакторите?Кой ги е виждал дори на снимка ?

рашките винаги са ни обирали до шушка. И след Освобождението години наред сме плащали във злато репарации. А след Втората световна, когато дори един братушка не сме капичнали, а сме ги лекували безплатно, участвали сме във войната, дали сме свидни жертви - пак плащахме главно на СССР - Русия репарации -там отиде пенсионният ни фонд и златният ни лев. Пък сега се питаме защо пенсиите на родителите ни са малки.

"след Освобождението години наред сме плащали във злато репарации" Как пък няма една дума вярна !? Не сме плащали репарации, защото не сме били победена страна. Дори страна във войната не сме били, а се появяваме като държава именно благодарение на руско-турската война от 1877-8 г. Плащали сме не във злато, а със левове със златно покритие. Плащали сме за издръжката на руските части, които са останали в България. Или да не остават - да се изтеглят веднага след победата и турците да се върнат ? Веднага след като сме набрали и обучили своя, българска армия, руснаците са се изтеглили. Или да не ги храним, че са ни освободили и са ни пазили, гладни да ги държим ? И не е било "години наред", а е било само 2 години. Тези пари са били парите на българското военното министерство, все пак за армия трябва да се плаща. Особено ако на границите ти стои турската.

Блядовете поне една смимка на тоз реактор няма ли да покажат?! Или платихме данък Рассия показно?! Такъв грабеж над българите и по турско е нямало !

Алуу, мозък трябва да ти покажат на тебе.

На рушките пенсионери. Българските петоколонници бесепе се погрижиха за коледните им надбавки за сметка на нашите родители Проклети да са !

Скоро ще докарат реактора, а следващата стъпка е държавата да започне строежа на самата централа. Добре, че тия престъпници от гробо-деформаторите се махнаха от властта.

Айде включи се усърдно трола на Р.Овч. и компания енергоолигарси,щото замириса на далавера,пък дали ни трябва нова централа и дали има мангизи не е важно,но ще има " евтин " ток,представи си! Аман от тъпи т.н. лобисти интересчии! АЕЦ Козлудуй ще се модернизира не ни трябва нов таралеж,обаче агитката грачи

Държавата трябва да построи тази АЕЦ и всичко в енергетиката трябва да бъде държавно, без изключение. В противен случай пари за пенсии никога няма да има.

Държавата това си ти бе кретен,това не ти е абстракния идеал КОМУНИЗЪМА!От джоба си ли ще извадиш 15 милиарда, червена чугунена главо???

Мен ли ще учиш бе тъпан, кое какво е.

Росатом са доволни. Гоце, р.овч., Гея и & са доволни......Аз, и повечето българи сме много недоволни и питаме: Кога виновниците за т.н. проект Беляне" ще бъдат съдени и ефективно осъдени за това, че десетки години се правеха, че строят един ненужен за България проект и безнаказано ограбиха милиарди от бедните български граждани, данъкоплатци, сираци и пенсионери? И, още: До кога съдиите ще протестират и ще се сравняват с други магистрати след като всичките са виновни за липсата на правосъдие и възмездие за извършените престъпления в България?

в посока на Раша! Сега пенсионерите да чакат кога тези реактори ще им пуснат средства за увеличение на пенсиите!

Когато държавата направи АЕЦ Белене тогава ще има и за пенсии. Но за да я направи държавата трябва да вкара по затворите герберско-деформаторската шайка бандити и да им конфискува краденото имущество.

За чий ти е тая централа като няма износ на ток? Тази централа беше една авантюра на Гоцето и Овчара за заробването на България.

Спешно е нужен: Закон за конфискацията на имуществото на министрите и депутатите, предложили и гласували спирането на проекта АЕЦ "Белене" през 2012 г. България не е бездънна яма за мутри, олигарси и малоумници. Някой трябва да плаща. Очаквам становище по това от Нинова, Каракачанов и Симеонов. Иначе, няма гласуване, дами и господа. С пиниза на Орешарски няма как минете втори път. Или съдите Мутрата и конфискувате имуществото на депутатите му, или си отивате дома да предете с хурката, г-жо Нинова.

А, кога ще конфискуват хотелите и замъците на тези, които десетки години лъжеха, че има нужда от повече ел. мощност.... и УЖ "строяха" огромната дупка наречена АЕЦ"Беляне"????

Защо да са лъгали, като спрем след няколко години АЕЦ Козлодуй на ,,евтините" американски марици ли ще караме тъпчооооо.

Едно време е имало Закон за защита на държавата и едно гарнизонно стрелбище в София.

Разбра се тя. Ще платим за атомна централа, ама ще имаме гьол!

Пълен популизъм! Пазарен принцип, частна централа... Айде не на нас! Тогава дай си направя и аз бомба. Държавата ше ми каже - ама разбира се, направи си кат си инвестирал

А реакторите докараха ли ги?

Верно бе,някой видя ли реакторите готови ли са ?И аджеба кога ще си ни ги докарат кат са наши???

Това да ни ти е хляб , днес да го поръчаш и утре да ти го докарат. Ебахти малоумните соросоиди.

Време е Цацаров да започне разследване на червените велможи Гоце,Р. овч ,Станишев и сие за потрошените народни пари, без договор за централа!

По точно РазБойко ги потроши тия пари като спря най големите проекти.

Моше, без договор никой съд няма да те осъди. Шалом, Бегай сега да убиваш палестински деца!

Ето сега вижда коя е проруската партия не по думите а по делата ще ги познаете....

АЕЦ не ни трябва, ами за какво ни е хъба или интерконектора с Румъния? Газ от Румъния към България откъде руски, румънски или някакъв друг, на каква цена? А хъба с какъв газ ще работи с руски от турски поток, с български от Черно море или някакъв друг, на каква цена? Тая дебелана и тиквуня трябва да ги наричат в една килия и да видим какво ще измислят изгладените им мозъци. Безхаберни простаци, вредни за държавата.

Да бе, трябват ни американски ТЕЦ-ове, ВЕИ-та и чужди ЕРП-та, за да смъкват по десет кожи от нас!

Атомна централа може да бъде само и единствено държавна. Това е стратегически обект. Въпреки американското посолство се надявам да надделее здравия разум който сега наричат популизъм

Тази така се нахилила от снимката все едно е изградила централата и вече е в експлоатация. А тези кумундери дефакто ни напбтаха да им плащаме за далаверите.

ДО ТУК ПРОЦЕСА СЕ РАЗВИ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА!!!ТОВА ОЗНАЧАВА,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ СДОБИЕ С НОВА ЯДРЕНА ЦЕНТРАЛА,ТОЕСТ ЦЕНТРАЛА НА БЪДЕЩЕТО!!!ВТОРАТА ЧАСТ ОТ БОРБАТА ЩЕ БЪДЕ,ЦЕНТРАЛАТА ДА СЕ ИЗГРАДИ КАТО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ!!!ДРУГИТЕ ВАРИАНТИ,ЩЕ СА ДАЛАВЕРИ И КОМИСИОННИ В ОЩЪРБ НА НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС!!!

Ку-ку имаш ли пари за нова ядрена централа,и защо ти е централа като сме в преразход и никой навън не иска енергия!Абе ти наред ли си?В свлачищен и сеизмичен нова ядрена бомба със заеми !Я проучи Живков защо е спрял строежа?

В" ОЩЪРБ" Е ТИКВАТА ТИ ПРОСТА ...

"Русофил"!?! Когато "русофил" говори за "националния интерес", то българският или руският интерес има предвид?! Съответно милионите в посока Русия, без яснота дали тези реактори са ни нужни или са най-подходящи за каквато и да било централа, за която никога не е имало ясно финансиране - в чий "Ощърб" се явява...?! Жал ми е за тези, които се продават, за да "тролят", съответно "тровят" форумите - явно много сте продажни или сте изпаднали дотолкова, че потъпквате самоуважението си, за да се снабдите с някоя рубла... Жалко.

Освен този милиард и двеста милиона, муджиците обраха и 4 милиарда от КТБ, с помощта на своите слуги у нас: трипер агента гоце, гея Сатанишефф, Гумен Путков, Гумен Офчарофф, Курналия и Илияна Йотова, Вагинин, Бокова, и останалите знайни и незнайни руски агенти и слуги у нас.

На тебе мужиците мозъка са ти обрали.

Още се надявам, че ще дойде време на такива, като теб, да им покажем от къде изгрява слънцето.

С тези пари, пенсиите на нашите бащи и майки можеха да бъдат двойно по високи. От тук нататък трябва да изритаме всички русофилистици, комуняги и муджици от нашата страна. Какво е това, цялото ни Черноморие е купено от муджиците, магазини, училища, улици, градове,, та утре те ще поискат автономия и зелените човечета ще ни анексират, както анексираха Крим. Нашите властници нямат грам мозък, еле този дрислив руски генерал, когото тъпия ни народ избра за президент, той ще поднесе България на тепсия на Путин.