Коментари - НЕК не призна първите плащания от ЕРП-та | Днес.dir.bg

НЕК не призна първите плащания от ЕРП-та

Две от трите ЕРП-та обявиха в следобедните часове на 18 март, че са превели суми на НЕК. Днес изтича срокът, даден им от ДКЕВР да погасят дължими 318 млн. лева.

Обратно в новината

Коментари - НЕК не призна първите плащания от ЕРП-та | Днес.dir.bg

Коментари

Кого баламосвате, бе. Платежното НАРЕЖДАНЕ е еднопосочен билет за парите от финансова гледна точка и може да се върнат само при едно обстоятелство и то е невалиден IBAN. При всички други положения не може да не се приеме постъпващо плащане и трябва да има друго платежно за връщане на парите. Я се разберете кой на кого какво дължи и тогава занимавайте народа с глупости. На народа работата му е да си плаща фактурите които получава и това е.

Каша забъркана от оня пръч-кобурга и неговите юпита,които дойдоха уж за малко, но намериха на хляба мекото и вече не помръднаха от България.То тук си е рай за мошеници-никой не им търси сметка.

ЕРП-тата са научени да правят каквото си искат.Като няма държава,това е резултатът.Наследство от "великия"Дянков.

Да почнат да превеждат пари!Натискане му е майката,така трябва на тия обирджии!!

ЧАКАМ ОТНЕТИ ЛИЦЕНЗИ!! ДРУГОТО Е БАЛАМОСВАНЕ!!

Колкото затвориха мината в Ораново, когато министъра се пънеше като малоумник, толкова ще отнемат лицензите и на ЕРП-тата. Цялата патардия ще се проточи за малко след изборите, за да може простите хорица да се хванат на тази гола кукичка.

ерп-тата имат основна дейност доставката на ток. те също могат да действат като инвеститор в различни проекти - каквото им се иска, техен си е проблема - недвижими имоти, ветрогенератори, кораби. По основната им дейност техен доставчик е НЕК, на когото дължат плащания за енергия. Това, че от страничните им дейности и свързани дружества те са доставчици на НЕК е съвсем друго правоотношение и нема как да бъде прихващано. И тъй като сме на темата - зелената добавка, която плащате не е заради зелената енергия, просто плащате цената на тези инвестиционни проекти, които ЕРП-тата развиват.

И аз мога да инвестирам с чужди пари. Ама каква инвестиция е тогава това?

Глобата наложена на ЕРП-тата, ще бъде избита с корекцията на цената нагоре.

Да фалираме държавата и да започнем отново без БСП, без ГЕРБ, без долари и евра . Само с български левове а тези със сметки в долари и евра да ходят да ги блъскат в главите на тези дето са им ги дали

Странна работа.Бялата Златка ходи на плаж,пък феновете му слънчасват...Невероятни идиоти...Да фалирал и да започнел отново...Е,не...

Очевидно народа ни е малоумен и не разбира нищо от съвременна икономика. ЕРП тата са големи, сериозни инвеститори, които имат договори и ги изпълняват стриктно. Но НЕК - българската страна е некоректна. НЕК задължава ЕРП да изкупува на огромно висока цена зелената и ТЕЦ енергията ( които са собственост на мафията, политици и всякакви бандюги ) и после не връща на ЕРП , съгласно договорите, отчисления - около 300 млн. досега. Затова ЕРП спира пари към НЕК по невъзможност да си получи тези 300 млн. НЕК защитава мафията и не можейки да вдигне тока ( щото ще ревнете ) удря коректните ЕРП-та. Бизнеса и инвеститорите много внимателно следят ситуацията и ще ни отстрелят.А Вие - тъпаци - нищознайковци ще разберете тогава.

Не мога да повярвам че това го е писал българин.Нямаме нужда от такива инвеститори и ако ще идват още такива като тях по добре хич да не идват!!!

Ficho

Айде обясни, на тебе точно какво ти направи местното ЕРП. Щото много пушилка се вдига колко са лоши тези фирми, ама някак между другото мина информацията, че за тях остават трохите в системата. А те поне имат ясни разходи за поддръжка на потребителската мрежа, за отчитане на електроенергия, за събиране на средства от консуматорите и т.н. Виж обаче, БЕХ не е ясно защо съществува, но никой не го закача, дори не го коментира.

Не могло да се отнеме лиценза на ЕРП. Било много страшно. Големи неустойки трябвало да се платят, трябвало да им се изкупят дяловете. Дрън, дрън. Я се запознайте първо E.ON на какви пари продаде дружествата си на чешката Енерго-про, пък после плашете гаргите. По-добре ужасен край, отколкото ужаси безкрай, българи!

Има разлика. Огромна. Едното е покупко-продажба на една компанея между две фирми. Другото е изкопуване от държавата ама по цени в някакъв договор дето така и не го показаха.

Абе какви глупости приказваш ти? Чуваш ли се изобщо? Става въпрос за изкупуване на пазарни цени. Няма разлика дали ще я купи държавата или друга частна компания.

steltian

Цялата тази олелия е само димна завеса за да могат комунистите да оправдаят предстоящото вдигане на цените на тока.След толкова обещания ,че тока няма да се вдига сега опряха до стената и няма мърдане.И при отнемане на лиценза и при връщане на дълговете цената на тока ще бъде вдигната.

Ха са го вдигналИ, ха сме ги бутналИ. Мисля, че много добре го знаят това и няма да си го позволят.

Другия вариант е фалит на НЕК щото той е буфера за тези цени.

Ето ясен пример за ползата от ЕС и американците. 1. Американците ни задължиха да им плащаме 5 пет пъти по скъп ток до откат. 2. ЕС пък ни нагъзиха със зелената енергия да я плащаме дори когато не я употребяваме. _Хвала на нашите политици и нашите приятели от ЕС и америка

NICE, A?! ;-)

корпорациите немат националност. те се борят да се доберат до сочен кокал. американски, руски или европейски , една корпорация си служи със всякакви средства за да се добере до доходи. всеки, който работи в такава може да потвърди. подкупването на политици, което галантно се нарича лобиране е част от тая игра.

Много шум ама...Аз доколкото разбрах за да им отнемат лиценза държавата трябва да им изкупи дяловете (неясно на каква цена).Просто договорите така са направени,че няма мърдане-пре*бани сме отвсякъде и ще им носим печалби до край.Въпроса е кой подписа договорите и колко милиончета гушна за това сладко,сладко.

ОК, и като разберем, какво от това?!

Ами как какво,да носи наказателна отговорност въпросното лице/лица.

При другарите е така.Първо НЕК после и всички останали.

Интересна ситуация нали. Аз съм почти сигурен, че е така както го представят ЕРП - та, тоест имат да вземат много пари от НЕК и не си ги получават. Държавата сега им казва вие си платете вашето задължение а после ще си чакате нашето. Вие бихте ли платили?

Истината е, че сега ще се появят едни чуждестранни дружества, които ще приватизират НЕК и всичко градено от българския народ ще бъде подарено, така че да може поредните продажници да се облажат. В България положението на всички нива е такова, че докато тече далавера, то никой от нищо не се интересува. А след нас може и потоп, нали знаеш.

Не мога да разбера тия от ЕВН подиграват ли се нас.Не стига че са ни дошли в държавата за да грабят а ми отгоре на това с нашите пари ще ни дават заем.Егати наглярите!!!

ЕРП са си купили фирми ,а не са на гости т.е. те са си у тях. Ние им се молим да ни доставят ток до нашите домове по тяхната мрежа. И на мен не ми харесва това, но това е истината. Когато се ЕРП-тата продаваха, всички мълчахме т.е. мълчаливо си дадохме съгласието това да се случи, сега търсим виновни другаде.

Точно за това сега трябва да сме твърди и да не допускаме стари грешки!И не мога да приема че австрийците са си удома в моята държава по никакъв начин!

по каква електропреносна мрежа ще ни доставят тока по домовете след като мрежата е собственост на дружествата? Може би, ще си купим мрежа от тях ли, или ще я национализираме? Така ще ни спукат да плащаме по присъди от международни арбитражи че свят ще ни се завие.Не трябва ли НЕК да заплати на дружествата първо, че да имат с какви пари дружествата да им платят на тях?

Виж колко пари са платили частните ЕРП за приватизирането на държавните ЕРП. Тези суми биха могли да се оспорят, защото с тях не можеш да изградиш и 1/10 от мрежата до домовете на хората в цялата България. Става въпрос за мрежата до всеки дом в България! А сега се замисли колко си прецакан! Подобен е случая и с БТК, сградния им фонд и каналната мрежа в цяла България, както и достъпа до почти всеки дом в България.

колкото са им поискали. А ти като не си бил съгласен с цената и продажбата ,защо не протестира ами седя и чака друг да свърши тази работа вместо теб?

И коя мрежа е собственост на "дружествата"? Явно не знаеш. Само тази от трафопоста пред вас до къщата ти. Останалата мрежа ВН и НН е на НЕК. Какво тогава ще "национализираш"? Какво ще им плащаме на "дружествата"? Защо въобще се изказваш като си неподготвен/а?

България има голям шанс да изгони посредническите фирми на други държави и на българската криминална групировка ТИМ (Енерго про) чрез този случай на документиран грабеж и произвол против държавата. Нормалното им изгонване е много трудно защото правителството на Кобурга е сключило анти Български приватизационен договор който можем да прекратим срещу огромни суми. А царистката политикантка Кунева-Пръмова се е напръчила пак да идва на власт.

До министър Драгомир Стойнев Ако не направите нещо по въпроса сега винаги чуждите компанни ще продължават да ви извиват ръцете и да прават каквото си поискат и виждат че няма държава МОЛЯ НАПРАВЕТЕ НЕЩО ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ се отказвайте ПРОДКРЕПЯМЕ ВИ - ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

за всички простотии които върши Стойнев? След като сме си дали дупето под наем ,сега ни остава само да плюем.

Източиха я зелените, както и висшите държавни структури! Нека бъдем точни!

Животното зелена или още познато като възобновяема енергия. Навсякъде по света тече една кампания, че едва ли не ВЕИ е безплатен източник на електронергия. И донякъде това е така, поне в сравнение с конвенционалните източници на енергия - ядрено гориво, петрол, природен газ. Слънцето не иска кой знае какво, вятъра също, термалната енергия също, ВЕЦ и т.н. Но какво се получава на практика? Вместо сметките на хората да намаляват или поне да се запазят на едно равнище, те се покачват главоломно заради въпросната възобновяема енергия. Що за феномен.

Строиш вятърна турбина. Взел си кредит. Вноската по него е 1000 лв месечно. Но турбината произвежда ток за 800 лв. месечно. Разликата се субсидира. Целта е да се консумират по-малко фосилни горива и да се намалят вредните емисии. Поне на теория е така. Не коментиран изкривената ни действителност.

Нали уж в пазарната икономика към която вървим последните 24 години определящото е пазара? Ако един продукт е конкурентен на пазара - успява. Нали заради това се затвориха Кремиковци, ОЦК и т.н... защото не предлагат конкурентен продукт. И накрая пак стигаме до двойния стандарт. За едни може - за други не може.

Виждате ли колко са били прави Атака и Волен Сидеров когато внесоха предложение за национализацията на тези грабителски дружества!И кои са предателите на България-ГЕРБ,Реф. блок,СДС,БСП,ДПС и купчината Еврогъ..........и.Само Атака може да оправи България!

Ама как точно?Чрез замерване на колонизаторите с кебапчета?Или чрез плажуване?Или като изядем на грабителите храната от луксозните им ресторанти?

НЕК и всички други производители който произвеждат ток продават го на ЕРП-та, ЕРП-та го купуват и го продават на нас. От парите взети от нас вземат проценти печалба и се разплащат към производителите на ток. Всичко е точно и ясно, ако не са се разплатили значи умишлено крадат или искат да де стабилизират НЕК. Те са направо за затвора или отнемане на лиценза, запор на дружеството, фалит, продажба. Ако не им изнася бизнеса да си ходят. Те умишлено искат да фалират НЕК и да го приватизираме, това са известни методи на колониализма.

А каква е тази зелена енергия, за която НЕК дължи суми към ЕРП, щом ЕРП не произвежда ток и щом НЕК не консумира?

НЕК, БЕХ и разни други чиновници- хайде Цацаров - твой ред е сега. Защо са позволили толкова зелен ток, а колко подкупи са взели никой не знае.

Вижте какво става с чуждестранните инвеститори. И без да ги гоним си тръгват - последните са Пикадили, Практикер. На тяхно място идват нашите хубавци. Да ви е честито. Така ще си тръгнат и ерп-тата. И като станат държавни познайте к'во - източване, партийни касички. Ей колко пари се изпуснаха покрай тия частни фирми /цитат Дългия инкасатор/.

Търговци! Това ли са "инвеститорите" ??? Смешко

Естествено,че не разбират.Малоумни Сидеровци....То е много трудно да разбереш,че държавното само се краде и трупа дългове...Изобщо,ама изобщо няма такива примери...Като започнат да стоят по една седмица без ток,тогава ще си припомнят к'во беше туй ''държавно обслужване''

Изопачаваш нещата. Много от инвеститорите в България си тръгват поради ОГРОМЕН спад в оборотите! Това важи с пълна сила за "Пикадили" и подобни. Ако не вярваш, може да искаш официалното им становище. "Пикадили" тръгна от Варна и беше българско, после стана сръбско. После компанията майка направи магазин "Темпо", който беше подобен на "Метро", но нямаха клиенти и оборот, та и той замина. След това го придобиха белгийци. Пикадили винаги е бил скъп магазин. От 2012-та: "Белгийската "Делез груп" планира да закрие 146 магазина с по-ниски показатели в САЩ и Европа и да трансформира други 64 обекта. Търговската мрежа на компанията се състои от 2800 обекта в 11 държави. През миналата година компанията придоби и магазините "Пикадили" и "Темпо" като част от по-мащабна сделка със сръбската "Делта макси". В момента в България веригата има 42 обекта."

да,аа , рабфага и дипломатическото образование си казват думата по некомпетентност

НЕК дължи ЕРПЕТАТА. ЕРПЕТАТА дължат на НЕК. Тези 300 милиона ги няма и накрая както винаги ще го отнесем НИЕ.

Не е толкова страшно, че ще изгонят ерп-тата. По-страшното е, че след тези изказвания на нашите малоумници никой инвеститиор няма да дойде. Само луд би отишъл в държава, където национализират, рекетират, изнудват. А някои хора май не разбират, че всичко започва с инвестициите.

Какъв инвеститор? това си е колонизатор...

Инвестицията я е направила баба ти и дядо ти, които са дарявали бакър и желязо на държавата да се направи електрификация.

От небългари като теб сме на това дередже. България няма нужда от инвеститори, които идват само да цицат капитали и да не си плащат задълженията. Такива да не идват. Я виж що инвестиции се наляха в България през прехода. То не бяха ЕРП-та, телекоми, ВИК, ТЕЦ, МОЛОВЕ, всички цъфнахме и вързахме, а сега вече прецъфтяваме.

Странни хора. Все зелени, все за опазване на природата, борят се срещу климатичните промени. И всички в един глас срещу ВЕИ-тата. Купуват си джипове, мощни коли. Хубаво нещо е чистата енергия, опазването на природата, ама друг да го прави. На нас ни е скъпо или ни е по-важен кефа. Е няма как да стане.

Да се направи закон, който да направи така, че да произвежданият от тях ток да се изкупува на ПАЗАРНИ цени, а не на т.н. "преференциални", които са в десетки пъти по-големи от тези на АЕЦ.

Тогава никои няма да инвестира в зелена енергия. А предполагам и ти си за опазване на околната среда. Все пак тук живеем ние и нашите деца.

Когато Сер-Гей 2008г преи закона за ВЕИ /20г.изкупуване на ел.енергия на преференциални цени/ , а Орешарски като министър на финансите определи надбавките трябваше да знаят откъде ще платят.А те взеха комисионните и сега обвиняват ЕРП-та,не че и те неса виновни.

Когато аз не си платя тока, от ЕРП-то ми го спират и после искат наказателна такса, за да възстановят електроподаването! Размера на таксата е колкото една средна месечна сметка. Веднага идват няколко въпроса. Защо НЕК не спира електроподаването към ЕРПтата? Защо НЕК е заложник на чужди компании, които от своя страна имат за заложници българските граждани, които са им абонати? Законна ли е таксата за възстановяване на спряно електроподаване и кой я допусна, и съразмерна ли е? И накрая, какво печели българския данъкоплатец, НЕК и българската държава като цяло, от чуждестранни ЕРП-та, които са с абсолютно монополно положение на пазара, изнасят капитали ежегодно, и не си плащат редовно задълженията?

Въпроса не е какво печелят българските граждани, държава и НЕК като цяло, а какво са "спечелили" българските политици когато е разрешено на чуждестранните компании да изпълняват тази дейност за сметка на български такива.

А когато НЕК не си плаща към ерп-тата зелената енергия какво правим. Те да не са социални служби. Всеки работи, за да печели.

За ВЕИ ли става въпрос? ЕРП-тата въобще не трябва да имат нищо общо с ВЕИ. Операторите на ВЕИ трябва да се занимават директно с НЕК, защото НЕК продава електроенергията, а ЕРП са едни консуматори. Ако ЕРП искат да оперират ВЕИ, то нека да си направят отделно дружество, за да не се случват такива неща. И в крайна сметка, ти българин ли си или циганин?

Само едно се чудя - какво още трябва да стане за да ги изритат тези паразити от тази територия,която наричаме "държава"?

Да не забравяме и ВЕИ и "американските" ТЕЦове! Или да продават на пазарни цени, или да си ходят.

СЛУШАМ КОМЕНТАРИТЕ НА УПРАВНИЦИТЕ, И В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА МИ СТАВА ЖАЛ ЗА ТЯХ.ВЪРХОВНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ!! НЕ МОЖЕ ТАКИВА МАЛОУМНИЦИ, ДА УПРАВНИЧАТ ТАКАВА СЛОЖНА СИСТЕМА. ЖАЛКО, ЧЕ ВСИЧКО Е НА НАШ ГРЪБ!!

Фокуса на проблема е изместен нарочно от ВЕИтата, към ЕРпетата. Всичко е заради фото, мото и т.н. ВЕИта. Истина!!!

ВЕИ МАФИЯТА получава 750 000 000 лв. годишно само за 3 % от произведния ток в БГ! Това са пари които всички ние плащаме!

Сега и ако напишеш на кого са, шапка ти свалям. Мога да помогна малко, по-голямата част са на човек с инициали Ц.Б.

Зад която се крие и ББ

В Амстердам можеш да си купиш електроенергия от 7 СЕДЕМ различни доставчика! Къде е тук пазарния принцип и конкуренцията?

На крив Х..Й ерепетата им криви. Накратко, истината е, че на правителството им трябват едни пари, които спешно трябва да отчетат като приходи и после да ги запишат в другата колонка- разходи. А най- просто казано за всичко са виновни продажните държавни чиновници, които успяха да съсипят Енергетиката с неизгодни- луди договори с ВЕИтата т.е. на НАШИТЕ ХОРА. Лошото е , че няма и виновни и наказани. Напротив, изпълнили пионерското поръчение, от шеф на ЕСО - шеф на МЕР Плевен и т.н., а мазния, самодоволен арменец , депесарска подлога, Папазян ще говори: "Кьорав карти не играе". Кой е кьорав? Държавата ли? Чий интереси защитаваш?.. - МАФИЯ пропила Държавата от 25 г.!!! Министъра се пени, ще отнема лицензи, прах в очите на хората, смешно, много смешно, било проблем от национална сигурност. Ами добър ден! Зад всеки договор седят подписи. Лесно може да се види, кои са националните предатели, но дори и президентът/ с мъничко п/, още не е свикал по случая съвета за нац. сигурност, да преразгледа неизгодните договори, да им потърси сметка на предателите и да ги прати всички на свободния пазар, където им е местото. Но това не му е в правомощията, естествено. и така до безкрай....

На тия с минусите, ако имате въпроси и смятате, че не съм прав, не се стеснявайте, ще ви отговоря от кухнята.

Либерализация на пазара! Защо на никой не му е скъп интернета,а тока? Защото в населеното място има няколко на брой доставчици, между които да избираш. Същото трябва да стане и с ЕРП. А изкупуването на тока от ВЕИ да е на пазарни цени!

Защото партията така е решила: Само за нашите момчета.

Не партията, а олигархията. В моя град най-големите ВЕИ магнати са представители на ГЕРБ. Като единият от тях е един от 10те най-големи ВЕИ производители в страната (!!!). За това,аз не ги деля на червени и сини. Всичките са в кюпа!

Докато ни занимават с ЕРП ВЕИ ще получат нова порция пари като компенсации за въведената в края на миналата година такса.

Да ги изгоним завинаги от България тези пиявици ЕРП-тата, ведно с ВЕИ-тата и американските ТЕЦ-ове. Или да продават ток на пазарни цени и да разтрогнат т.н. "преференциални", а всъщност КОЛОНИАЛНИ договори!!!

Цената на тока я направи Станишев, докато управляваше, като вкара ВЕИ с най-голяма интензивност в сравнение с цяла Европа. От тогава цената е такава, че да изплаща договореното от неговото правителство. И си плащаме. Бойко в интерес на истината намали и спря строителството на ВЕИ. Мислете кой какво ви прави. Скоро ще имаме скъп ток, който пестим поради режим на тока, типичен за комунистическите маскари.

Точно пък по времето на Бойко положението стана неконтролируемо. Пуснаха се в пъти повече лицензи за ВЕИ и се направиха въвеждания в екплоатации.

И на малките деца им стана ясно,че проблема в енергетиката до голяма степен идва от изкуствено завишените многократно цени на ВЕИ-енергията.

Ужасяващата простотия на управляващите личи от това поведение. БСП трябва да бъде забранена. Как па един свестен няма там. Само крадци и лъжци.

Абе плужек, вземи кажи нещо по същество, аман от кухи лозунги.

Същественото е ДА СЕ ЗАБРАНИ БСП :)))

Веднага да изринат тези ЕРП та от страната.Единствено се занимават с крадене на парите ни и източване на държавата. СЕга даже и изнудват, като не принеждат събраните от нас пари на държавата. Представяте ли си ако един касиер не преведе в касата 1000 лв., защото му е малка заплатата и си ги задържи за себе си, докато не му я вдигнат какво ще стане. Веднага съд и затвор. А тези присвояват стотици милиони и изнудват, че няма да ги дават на държавата, ако не вдигне цената на тока. Освен всичко друго, подкопават сигурността на държавата, заплитат се в икономически интереси, дестабилизират политически страната. ЗАщо се търпят още и не се изритат веднага.

А представяш ли си ако работодателя вече ти дължи 2 000 бона заплата,но не ти я дава.Няма ли да ти писне и да си вземеш парите,които ти дължат.Много сте ми силни ама само на празни приказки.Без никакви факти и аргументи говорите.Важно е да манипулирате.Това е.Жалки сте.

Ти си само цвят лилав, пеперуда си.

Може и да си ги вземеш, ама на следващия ден си аут и ще се редиш на опашката за помощи. В каква държава мислят че се намират. Като имат да вземат - да съдят, Всичко друго е произвол. България не е разграден двор и всеки под предтекст, че прави бизнес да си разиграва коня както му скимне.

Не защитавам сегашните. А, новите те как ще са?

back to Russia, back to communism :) Добро утро българино, за 20 години преход нищо не се е променило. Управляващите упорито ни тласкат към дъното, а ние упорито се правим, че не забелязваме.

Изгонване на СЪСЕЛА, ОПРОТИВЯЛСКИ И ДРУГИТЕ МОШЕНИЦИ

Да ги върнем с овации на власт , така ли ? Аман от идиоти.

Изгонване на тези чужди пиявици, връщане на енергото в държавни ръце прекратяване на всички договори с ВЕИ и пускане на 3-ти и 4-и блок на АЕЦ КОЗЛУДУЙ!!! Всичко след това ще се оправи и нормализира за нула време

Искам референдум за присъединяване към РУСИЯ! Тази страна един път ни освободи от ОСМАНЦИТЕ, втори път от ФАШИСТИТЕ, ще ни освободи и трети път от ЕРП, ВЕИ МАФИЯТА и АНТИБЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ!

Роб

РОБ съм сега на ЕРП и ВЕИ МАФИЯТА! Като част от Русия ще бъда СВОБОДЕН ГРАЖДАНИН!!!

Минавай и заминавай!

Има и по лесен вариант -заминавай!

Да се махат всеки стълб, всяка жица е поставенс от нашите бащи и деди. Тези кръвопийци да се махат!

Проблема на НЕК не са ЕРП! ЕРП са проблем на българския народ! Това е ОПГ (Организирана Престъпна Група) създадена с цел ограбване на населението и недопускане на конкуренция. Държавата трябва да си върне мрежата (средата за пренос на ел. енергия) и да издава лиценз за продажба на ел. енергия на фирми като им осигурява РАВНОПРАВЕН достъп до ДЪРЖАВНАТА мрежа ниско напрежение. ГОЛЕМИЯ проблем на НЕК е ВЕИ МАФИЯТА. Това е друга ОПГ която е създадена с цел лично запогатяване на ОЛИГАРСИТЕ и финансова подкрепа за определена партия (ГЕРБ)! Народа трябва да се вдигне и на ИЗБОРИТЕ да УНИЩОЖИ тези две ОПГ, иначе те ще унищожат НАРОДА! Борбата е на ЖИВОТ и СМЪРТ!

Едно нещо не си написал дето да е истина.Стига бе тролчета,стига опорни точки.

Ти си като БСП, нищо не рабираш, а коментираш

Коментари - НЕК не призна първите плащания от ЕРП-та | Днес.dir.bg

НЕК не призна първите плащания от ЕРП-та

Две от трите ЕРП-та обявиха в следобедните часове на 18 март, че са превели суми на НЕК. Днес изтича срокът, даден им от ДКЕВР да погасят дължими 318 млн. лева.

Обратно в новината

Коментари - НЕК не призна първите плащания от ЕРП-та | Днес.dir.bg

Коментари

Кого баламосвате, бе. Платежното НАРЕЖДАНЕ е еднопосочен билет за парите от финансова гледна точка и може да се върнат само при едно обстоятелство и то е невалиден IBAN. При всички други положения не може да не се приеме постъпващо плащане и трябва да има друго платежно за връщане на парите. Я се разберете кой на кого какво дължи и тогава занимавайте народа с глупости. На народа работата му е да си плаща фактурите които получава и това е.

Каша забъркана от оня пръч-кобурга и неговите юпита,които дойдоха уж за малко, но намериха на хляба мекото и вече не помръднаха от България.То тук си е рай за мошеници-никой не им търси сметка.

ЕРП-тата са научени да правят каквото си искат.Като няма държава,това е резултатът.Наследство от "великия"Дянков.

Да почнат да превеждат пари!Натискане му е майката,така трябва на тия обирджии!!

ЧАКАМ ОТНЕТИ ЛИЦЕНЗИ!! ДРУГОТО Е БАЛАМОСВАНЕ!!

Колкото затвориха мината в Ораново, когато министъра се пънеше като малоумник, толкова ще отнемат лицензите и на ЕРП-тата. Цялата патардия ще се проточи за малко след изборите, за да може простите хорица да се хванат на тази гола кукичка.

ерп-тата имат основна дейност доставката на ток. те също могат да действат като инвеститор в различни проекти - каквото им се иска, техен си е проблема - недвижими имоти, ветрогенератори, кораби. По основната им дейност техен доставчик е НЕК, на когото дължат плащания за енергия. Това, че от страничните им дейности и свързани дружества те са доставчици на НЕК е съвсем друго правоотношение и нема как да бъде прихващано. И тъй като сме на темата - зелената добавка, която плащате не е заради зелената енергия, просто плащате цената на тези инвестиционни проекти, които ЕРП-тата развиват.

И аз мога да инвестирам с чужди пари. Ама каква инвестиция е тогава това?

Глобата наложена на ЕРП-тата, ще бъде избита с корекцията на цената нагоре.

Да фалираме държавата и да започнем отново без БСП, без ГЕРБ, без долари и евра . Само с български левове а тези със сметки в долари и евра да ходят да ги блъскат в главите на тези дето са им ги дали

Странна работа.Бялата Златка ходи на плаж,пък феновете му слънчасват...Невероятни идиоти...Да фалирал и да започнел отново...Е,не...

Очевидно народа ни е малоумен и не разбира нищо от съвременна икономика. ЕРП тата са големи, сериозни инвеститори, които имат договори и ги изпълняват стриктно. Но НЕК - българската страна е некоректна. НЕК задължава ЕРП да изкупува на огромно висока цена зелената и ТЕЦ енергията ( които са собственост на мафията, политици и всякакви бандюги ) и после не връща на ЕРП , съгласно договорите, отчисления - около 300 млн. досега. Затова ЕРП спира пари към НЕК по невъзможност да си получи тези 300 млн. НЕК защитава мафията и не можейки да вдигне тока ( щото ще ревнете ) удря коректните ЕРП-та. Бизнеса и инвеститорите много внимателно следят ситуацията и ще ни отстрелят.А Вие - тъпаци - нищознайковци ще разберете тогава.

Не мога да повярвам че това го е писал българин.Нямаме нужда от такива инвеститори и ако ще идват още такива като тях по добре хич да не идват!!!

Ficho

Айде обясни, на тебе точно какво ти направи местното ЕРП. Щото много пушилка се вдига колко са лоши тези фирми, ама някак между другото мина информацията, че за тях остават трохите в системата. А те поне имат ясни разходи за поддръжка на потребителската мрежа, за отчитане на електроенергия, за събиране на средства от консуматорите и т.н. Виж обаче, БЕХ не е ясно защо съществува, но никой не го закача, дори не го коментира.

Не могло да се отнеме лиценза на ЕРП. Било много страшно. Големи неустойки трябвало да се платят, трябвало да им се изкупят дяловете. Дрън, дрън. Я се запознайте първо E.ON на какви пари продаде дружествата си на чешката Енерго-про, пък после плашете гаргите. По-добре ужасен край, отколкото ужаси безкрай, българи!

Има разлика. Огромна. Едното е покупко-продажба на една компанея между две фирми. Другото е изкопуване от държавата ама по цени в някакъв договор дето така и не го показаха.

Абе какви глупости приказваш ти? Чуваш ли се изобщо? Става въпрос за изкупуване на пазарни цени. Няма разлика дали ще я купи държавата или друга частна компания.

steltian

Цялата тази олелия е само димна завеса за да могат комунистите да оправдаят предстоящото вдигане на цените на тока.След толкова обещания ,че тока няма да се вдига сега опряха до стената и няма мърдане.И при отнемане на лиценза и при връщане на дълговете цената на тока ще бъде вдигната.

Ха са го вдигналИ, ха сме ги бутналИ. Мисля, че много добре го знаят това и няма да си го позволят.

Другия вариант е фалит на НЕК щото той е буфера за тези цени.

Ето ясен пример за ползата от ЕС и американците. 1. Американците ни задължиха да им плащаме 5 пет пъти по скъп ток до откат. 2. ЕС пък ни нагъзиха със зелената енергия да я плащаме дори когато не я употребяваме. _Хвала на нашите политици и нашите приятели от ЕС и америка

NICE, A?! ;-)

корпорациите немат националност. те се борят да се доберат до сочен кокал. американски, руски или европейски , една корпорация си служи със всякакви средства за да се добере до доходи. всеки, който работи в такава може да потвърди. подкупването на политици, което галантно се нарича лобиране е част от тая игра.

Много шум ама...Аз доколкото разбрах за да им отнемат лиценза държавата трябва да им изкупи дяловете (неясно на каква цена).Просто договорите така са направени,че няма мърдане-пре*бани сме отвсякъде и ще им носим печалби до край.Въпроса е кой подписа договорите и колко милиончета гушна за това сладко,сладко.

ОК, и като разберем, какво от това?!

Ами как какво,да носи наказателна отговорност въпросното лице/лица.

При другарите е така.Първо НЕК после и всички останали.

Интересна ситуация нали. Аз съм почти сигурен, че е така както го представят ЕРП - та, тоест имат да вземат много пари от НЕК и не си ги получават. Държавата сега им казва вие си платете вашето задължение а после ще си чакате нашето. Вие бихте ли платили?

Истината е, че сега ще се появят едни чуждестранни дружества, които ще приватизират НЕК и всичко градено от българския народ ще бъде подарено, така че да може поредните продажници да се облажат. В България положението на всички нива е такова, че докато тече далавера, то никой от нищо не се интересува. А след нас може и потоп, нали знаеш.

Не мога да разбера тия от ЕВН подиграват ли се нас.Не стига че са ни дошли в държавата за да грабят а ми отгоре на това с нашите пари ще ни дават заем.Егати наглярите!!!

ЕРП са си купили фирми ,а не са на гости т.е. те са си у тях. Ние им се молим да ни доставят ток до нашите домове по тяхната мрежа. И на мен не ми харесва това, но това е истината. Когато се ЕРП-тата продаваха, всички мълчахме т.е. мълчаливо си дадохме съгласието това да се случи, сега търсим виновни другаде.

Точно за това сега трябва да сме твърди и да не допускаме стари грешки!И не мога да приема че австрийците са си удома в моята държава по никакъв начин!

по каква електропреносна мрежа ще ни доставят тока по домовете след като мрежата е собственост на дружествата? Може би, ще си купим мрежа от тях ли, или ще я национализираме? Така ще ни спукат да плащаме по присъди от международни арбитражи че свят ще ни се завие.Не трябва ли НЕК да заплати на дружествата първо, че да имат с какви пари дружествата да им платят на тях?

Виж колко пари са платили частните ЕРП за приватизирането на държавните ЕРП. Тези суми биха могли да се оспорят, защото с тях не можеш да изградиш и 1/10 от мрежата до домовете на хората в цялата България. Става въпрос за мрежата до всеки дом в България! А сега се замисли колко си прецакан! Подобен е случая и с БТК, сградния им фонд и каналната мрежа в цяла България, както и достъпа до почти всеки дом в България.

колкото са им поискали. А ти като не си бил съгласен с цената и продажбата ,защо не протестира ами седя и чака друг да свърши тази работа вместо теб?

И коя мрежа е собственост на "дружествата"? Явно не знаеш. Само тази от трафопоста пред вас до къщата ти. Останалата мрежа ВН и НН е на НЕК. Какво тогава ще "национализираш"? Какво ще им плащаме на "дружествата"? Защо въобще се изказваш като си неподготвен/а?

България има голям шанс да изгони посредническите фирми на други държави и на българската криминална групировка ТИМ (Енерго про) чрез този случай на документиран грабеж и произвол против държавата. Нормалното им изгонване е много трудно защото правителството на Кобурга е сключило анти Български приватизационен договор който можем да прекратим срещу огромни суми. А царистката политикантка Кунева-Пръмова се е напръчила пак да идва на власт.

До министър Драгомир Стойнев Ако не направите нещо по въпроса сега винаги чуждите компанни ще продължават да ви извиват ръцете и да прават каквото си поискат и виждат че няма държава МОЛЯ НАПРАВЕТЕ НЕЩО ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ се отказвайте ПРОДКРЕПЯМЕ ВИ - ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

за всички простотии които върши Стойнев? След като сме си дали дупето под наем ,сега ни остава само да плюем.

Източиха я зелените, както и висшите държавни структури! Нека бъдем точни!

Животното зелена или още познато като възобновяема енергия. Навсякъде по света тече една кампания, че едва ли не ВЕИ е безплатен източник на електронергия. И донякъде това е така, поне в сравнение с конвенционалните източници на енергия - ядрено гориво, петрол, природен газ. Слънцето не иска кой знае какво, вятъра също, термалната енергия също, ВЕЦ и т.н. Но какво се получава на практика? Вместо сметките на хората да намаляват или поне да се запазят на едно равнище, те се покачват главоломно заради въпросната възобновяема енергия. Що за феномен.

Строиш вятърна турбина. Взел си кредит. Вноската по него е 1000 лв месечно. Но турбината произвежда ток за 800 лв. месечно. Разликата се субсидира. Целта е да се консумират по-малко фосилни горива и да се намалят вредните емисии. Поне на теория е така. Не коментиран изкривената ни действителност.

Нали уж в пазарната икономика към която вървим последните 24 години определящото е пазара? Ако един продукт е конкурентен на пазара - успява. Нали заради това се затвориха Кремиковци, ОЦК и т.н... защото не предлагат конкурентен продукт. И накрая пак стигаме до двойния стандарт. За едни може - за други не може.

Виждате ли колко са били прави Атака и Волен Сидеров когато внесоха предложение за национализацията на тези грабителски дружества!И кои са предателите на България-ГЕРБ,Реф. блок,СДС,БСП,ДПС и купчината Еврогъ..........и.Само Атака може да оправи България!

Ама как точно?Чрез замерване на колонизаторите с кебапчета?Или чрез плажуване?Или като изядем на грабителите храната от луксозните им ресторанти?

НЕК и всички други производители който произвеждат ток продават го на ЕРП-та, ЕРП-та го купуват и го продават на нас. От парите взети от нас вземат проценти печалба и се разплащат към производителите на ток. Всичко е точно и ясно, ако не са се разплатили значи умишлено крадат или искат да де стабилизират НЕК. Те са направо за затвора или отнемане на лиценза, запор на дружеството, фалит, продажба. Ако не им изнася бизнеса да си ходят. Те умишлено искат да фалират НЕК и да го приватизираме, това са известни методи на колониализма.

А каква е тази зелена енергия, за която НЕК дължи суми към ЕРП, щом ЕРП не произвежда ток и щом НЕК не консумира?

НЕК, БЕХ и разни други чиновници- хайде Цацаров - твой ред е сега. Защо са позволили толкова зелен ток, а колко подкупи са взели никой не знае.

Вижте какво става с чуждестранните инвеститори. И без да ги гоним си тръгват - последните са Пикадили, Практикер. На тяхно място идват нашите хубавци. Да ви е честито. Така ще си тръгнат и ерп-тата. И като станат държавни познайте к'во - източване, партийни касички. Ей колко пари се изпуснаха покрай тия частни фирми /цитат Дългия инкасатор/.

Търговци! Това ли са "инвеститорите" ??? Смешко

Естествено,че не разбират.Малоумни Сидеровци....То е много трудно да разбереш,че държавното само се краде и трупа дългове...Изобщо,ама изобщо няма такива примери...Като започнат да стоят по една седмица без ток,тогава ще си припомнят к'во беше туй ''държавно обслужване''

Изопачаваш нещата. Много от инвеститорите в България си тръгват поради ОГРОМЕН спад в оборотите! Това важи с пълна сила за "Пикадили" и подобни. Ако не вярваш, може да искаш официалното им становище. "Пикадили" тръгна от Варна и беше българско, после стана сръбско. После компанията майка направи магазин "Темпо", който беше подобен на "Метро", но нямаха клиенти и оборот, та и той замина. След това го придобиха белгийци. Пикадили винаги е бил скъп магазин. От 2012-та: "Белгийската "Делез груп" планира да закрие 146 магазина с по-ниски показатели в САЩ и Европа и да трансформира други 64 обекта. Търговската мрежа на компанията се състои от 2800 обекта в 11 държави. През миналата година компанията придоби и магазините "Пикадили" и "Темпо" като част от по-мащабна сделка със сръбската "Делта макси". В момента в България веригата има 42 обекта."

да,аа , рабфага и дипломатическото образование си казват думата по некомпетентност

НЕК дължи ЕРПЕТАТА. ЕРПЕТАТА дължат на НЕК. Тези 300 милиона ги няма и накрая както винаги ще го отнесем НИЕ.

Не е толкова страшно, че ще изгонят ерп-тата. По-страшното е, че след тези изказвания на нашите малоумници никой инвеститиор няма да дойде. Само луд би отишъл в държава, където национализират, рекетират, изнудват. А някои хора май не разбират, че всичко започва с инвестициите.

Какъв инвеститор? това си е колонизатор...

Инвестицията я е направила баба ти и дядо ти, които са дарявали бакър и желязо на държавата да се направи електрификация.

От небългари като теб сме на това дередже. България няма нужда от инвеститори, които идват само да цицат капитали и да не си плащат задълженията. Такива да не идват. Я виж що инвестиции се наляха в България през прехода. То не бяха ЕРП-та, телекоми, ВИК, ТЕЦ, МОЛОВЕ, всички цъфнахме и вързахме, а сега вече прецъфтяваме.

Странни хора. Все зелени, все за опазване на природата, борят се срещу климатичните промени. И всички в един глас срещу ВЕИ-тата. Купуват си джипове, мощни коли. Хубаво нещо е чистата енергия, опазването на природата, ама друг да го прави. На нас ни е скъпо или ни е по-важен кефа. Е няма как да стане.

Да се направи закон, който да направи така, че да произвежданият от тях ток да се изкупува на ПАЗАРНИ цени, а не на т.н. "преференциални", които са в десетки пъти по-големи от тези на АЕЦ.

Тогава никои няма да инвестира в зелена енергия. А предполагам и ти си за опазване на околната среда. Все пак тук живеем ние и нашите деца.

Когато Сер-Гей 2008г преи закона за ВЕИ /20г.изкупуване на ел.енергия на преференциални цени/ , а Орешарски като министър на финансите определи надбавките трябваше да знаят откъде ще платят.А те взеха комисионните и сега обвиняват ЕРП-та,не че и те неса виновни.

Когато аз не си платя тока, от ЕРП-то ми го спират и после искат наказателна такса, за да възстановят електроподаването! Размера на таксата е колкото една средна месечна сметка. Веднага идват няколко въпроса. Защо НЕК не спира електроподаването към ЕРПтата? Защо НЕК е заложник на чужди компании, които от своя страна имат за заложници българските граждани, които са им абонати? Законна ли е таксата за възстановяване на спряно електроподаване и кой я допусна, и съразмерна ли е? И накрая, какво печели българския данъкоплатец, НЕК и българската държава като цяло, от чуждестранни ЕРП-та, които са с абсолютно монополно положение на пазара, изнасят капитали ежегодно, и не си плащат редовно задълженията?

Въпроса не е какво печелят българските граждани, държава и НЕК като цяло, а какво са "спечелили" българските политици когато е разрешено на чуждестранните компании да изпълняват тази дейност за сметка на български такива.

А когато НЕК не си плаща към ерп-тата зелената енергия какво правим. Те да не са социални служби. Всеки работи, за да печели.

За ВЕИ ли става въпрос? ЕРП-тата въобще не трябва да имат нищо общо с ВЕИ. Операторите на ВЕИ трябва да се занимават директно с НЕК, защото НЕК продава електроенергията, а ЕРП са едни консуматори. Ако ЕРП искат да оперират ВЕИ, то нека да си направят отделно дружество, за да не се случват такива неща. И в крайна сметка, ти българин ли си или циганин?

Само едно се чудя - какво още трябва да стане за да ги изритат тези паразити от тази територия,която наричаме "държава"?

Да не забравяме и ВЕИ и "американските" ТЕЦове! Или да продават на пазарни цени, или да си ходят.

СЛУШАМ КОМЕНТАРИТЕ НА УПРАВНИЦИТЕ, И В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА МИ СТАВА ЖАЛ ЗА ТЯХ.ВЪРХОВНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ!! НЕ МОЖЕ ТАКИВА МАЛОУМНИЦИ, ДА УПРАВНИЧАТ ТАКАВА СЛОЖНА СИСТЕМА. ЖАЛКО, ЧЕ ВСИЧКО Е НА НАШ ГРЪБ!!

Фокуса на проблема е изместен нарочно от ВЕИтата, към ЕРпетата. Всичко е заради фото, мото и т.н. ВЕИта. Истина!!!

ВЕИ МАФИЯТА получава 750 000 000 лв. годишно само за 3 % от произведния ток в БГ! Това са пари които всички ние плащаме!

Сега и ако напишеш на кого са, шапка ти свалям. Мога да помогна малко, по-голямата част са на човек с инициали Ц.Б.

Зад която се крие и ББ

В Амстердам можеш да си купиш електроенергия от 7 СЕДЕМ различни доставчика! Къде е тук пазарния принцип и конкуренцията?

На крив Х..Й ерепетата им криви. Накратко, истината е, че на правителството им трябват едни пари, които спешно трябва да отчетат като приходи и после да ги запишат в другата колонка- разходи. А най- просто казано за всичко са виновни продажните държавни чиновници, които успяха да съсипят Енергетиката с неизгодни- луди договори с ВЕИтата т.е. на НАШИТЕ ХОРА. Лошото е , че няма и виновни и наказани. Напротив, изпълнили пионерското поръчение, от шеф на ЕСО - шеф на МЕР Плевен и т.н., а мазния, самодоволен арменец , депесарска подлога, Папазян ще говори: "Кьорав карти не играе". Кой е кьорав? Държавата ли? Чий интереси защитаваш?.. - МАФИЯ пропила Държавата от 25 г.!!! Министъра се пени, ще отнема лицензи, прах в очите на хората, смешно, много смешно, било проблем от национална сигурност. Ами добър ден! Зад всеки договор седят подписи. Лесно може да се види, кои са националните предатели, но дори и президентът/ с мъничко п/, още не е свикал по случая съвета за нац. сигурност, да преразгледа неизгодните договори, да им потърси сметка на предателите и да ги прати всички на свободния пазар, където им е местото. Но това не му е в правомощията, естествено. и така до безкрай....

На тия с минусите, ако имате въпроси и смятате, че не съм прав, не се стеснявайте, ще ви отговоря от кухнята.

Либерализация на пазара! Защо на никой не му е скъп интернета,а тока? Защото в населеното място има няколко на брой доставчици, между които да избираш. Същото трябва да стане и с ЕРП. А изкупуването на тока от ВЕИ да е на пазарни цени!

Защото партията така е решила: Само за нашите момчета.

Не партията, а олигархията. В моя град най-големите ВЕИ магнати са представители на ГЕРБ. Като единият от тях е един от 10те най-големи ВЕИ производители в страната (!!!). За това,аз не ги деля на червени и сини. Всичките са в кюпа!

Докато ни занимават с ЕРП ВЕИ ще получат нова порция пари като компенсации за въведената в края на миналата година такса.

Да ги изгоним завинаги от България тези пиявици ЕРП-тата, ведно с ВЕИ-тата и американските ТЕЦ-ове. Или да продават ток на пазарни цени и да разтрогнат т.н. "преференциални", а всъщност КОЛОНИАЛНИ договори!!!

Цената на тока я направи Станишев, докато управляваше, като вкара ВЕИ с най-голяма интензивност в сравнение с цяла Европа. От тогава цената е такава, че да изплаща договореното от неговото правителство. И си плащаме. Бойко в интерес на истината намали и спря строителството на ВЕИ. Мислете кой какво ви прави. Скоро ще имаме скъп ток, който пестим поради режим на тока, типичен за комунистическите маскари.

Точно пък по времето на Бойко положението стана неконтролируемо. Пуснаха се в пъти повече лицензи за ВЕИ и се направиха въвеждания в екплоатации.

И на малките деца им стана ясно,че проблема в енергетиката до голяма степен идва от изкуствено завишените многократно цени на ВЕИ-енергията.

Ужасяващата простотия на управляващите личи от това поведение. БСП трябва да бъде забранена. Как па един свестен няма там. Само крадци и лъжци.

Абе плужек, вземи кажи нещо по същество, аман от кухи лозунги.

Същественото е ДА СЕ ЗАБРАНИ БСП :)))

Веднага да изринат тези ЕРП та от страната.Единствено се занимават с крадене на парите ни и източване на държавата. СЕга даже и изнудват, като не принеждат събраните от нас пари на държавата. Представяте ли си ако един касиер не преведе в касата 1000 лв., защото му е малка заплатата и си ги задържи за себе си, докато не му я вдигнат какво ще стане. Веднага съд и затвор. А тези присвояват стотици милиони и изнудват, че няма да ги дават на държавата, ако не вдигне цената на тока. Освен всичко друго, подкопават сигурността на държавата, заплитат се в икономически интереси, дестабилизират политически страната. ЗАщо се търпят още и не се изритат веднага.

А представяш ли си ако работодателя вече ти дължи 2 000 бона заплата,но не ти я дава.Няма ли да ти писне и да си вземеш парите,които ти дължат.Много сте ми силни ама само на празни приказки.Без никакви факти и аргументи говорите.Важно е да манипулирате.Това е.Жалки сте.

Ти си само цвят лилав, пеперуда си.

Може и да си ги вземеш, ама на следващия ден си аут и ще се редиш на опашката за помощи. В каква държава мислят че се намират. Като имат да вземат - да съдят, Всичко друго е произвол. България не е разграден двор и всеки под предтекст, че прави бизнес да си разиграва коня както му скимне.

Не защитавам сегашните. А, новите те как ще са?

back to Russia, back to communism :) Добро утро българино, за 20 години преход нищо не се е променило. Управляващите упорито ни тласкат към дъното, а ние упорито се правим, че не забелязваме.

Изгонване на СЪСЕЛА, ОПРОТИВЯЛСКИ И ДРУГИТЕ МОШЕНИЦИ

Да ги върнем с овации на власт , така ли ? Аман от идиоти.

Изгонване на тези чужди пиявици, връщане на енергото в държавни ръце прекратяване на всички договори с ВЕИ и пускане на 3-ти и 4-и блок на АЕЦ КОЗЛУДУЙ!!! Всичко след това ще се оправи и нормализира за нула време

Искам референдум за присъединяване към РУСИЯ! Тази страна един път ни освободи от ОСМАНЦИТЕ, втори път от ФАШИСТИТЕ, ще ни освободи и трети път от ЕРП, ВЕИ МАФИЯТА и АНТИБЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ!

Роб

РОБ съм сега на ЕРП и ВЕИ МАФИЯТА! Като част от Русия ще бъда СВОБОДЕН ГРАЖДАНИН!!!

Минавай и заминавай!

Има и по лесен вариант -заминавай!

Да се махат всеки стълб, всяка жица е поставенс от нашите бащи и деди. Тези кръвопийци да се махат!

Проблема на НЕК не са ЕРП! ЕРП са проблем на българския народ! Това е ОПГ (Организирана Престъпна Група) създадена с цел ограбване на населението и недопускане на конкуренция. Държавата трябва да си върне мрежата (средата за пренос на ел. енергия) и да издава лиценз за продажба на ел. енергия на фирми като им осигурява РАВНОПРАВЕН достъп до ДЪРЖАВНАТА мрежа ниско напрежение. ГОЛЕМИЯ проблем на НЕК е ВЕИ МАФИЯТА. Това е друга ОПГ която е създадена с цел лично запогатяване на ОЛИГАРСИТЕ и финансова подкрепа за определена партия (ГЕРБ)! Народа трябва да се вдигне и на ИЗБОРИТЕ да УНИЩОЖИ тези две ОПГ, иначе те ще унищожат НАРОДА! Борбата е на ЖИВОТ и СМЪРТ!

Едно нещо не си написал дето да е истина.Стига бе тролчета,стига опорни точки.

Ти си като БСП, нищо не рабираш, а коментираш