Шефът на НЕК: На 2 юни или подписваме или си казваме сбогом с руснаците

Питах Трайчо Трайков по имейл дали да подпиша, но той не ми отговори, отговори ми Симеон Дянков, каза да подпиша каквото е одобрил. Някой трябваше да поеме тази отговорност, руснаците бързаха да си тръгват.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на НЕК: На 2 юни или подписваме или си казваме сбогом с руснаците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

оставете министър Трайков,министър Плевнелиев и още такива като тях и при добра воля от страна на правителството може и да започнем да се оправяме , ама надали

До тези, могат да четат горе вдясно в жълтото. Ясно е , че ще се строят нови мощности АЕЦ в Европа. Просто изискаванията за безопасност се увеличават, което е добре. И най-важното за всички "знаещи". Вчера излезе публикация за Англия, че ефективноста на ветрогенераторите е 21%, а САЩ масова смърт на прилепи от перките, което води до 29 милиарда долара загуба за фермерите поради това,че вместо прилепите да унищожават гризачите, трябва да използват пестициди. За цената на тока от фотоволтаиците вече е писано много, но искам само да видя лицата на инвеститорите им, като ги тресне градушка с големинта на орех или яйце, каквито са доста срещани в нашата страна. Така, че трябва преди всичко, това което ще се изгражда, да се съобрази с природните условия, защото в противен случай ще се получи нещо подобно на Фукушима.

Преди горе вдясно беше "Гореща тема". Това имах предвид да се прочете.

ТОВА, ЧЕ РУСНАЦИТЕ ЩЕ СА ИЗПЪЛНИТЕЛИ, СЪВСЕМ НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТЕ ЩЕ СА И СОБСТВЕНИЦИ НА ЦЕНТРАЛАТА. Към момента такъв се явява НЕК, която е готова да продаде акциите си на СТРАТЕГИЧЕСКИ ЗАПАДЕН ИНВЕСТИТОР. Кой ще е този инвеститор е видно от банката която ще казва КАКВА ЩЕ Е ЦЕНАТА НА АЕЦ БЕЛЕНЕ. Ясно е че банката е английската HSBC !!!! Проведохме тръжна процедура и до седмица-две трябва да подпишем договор с английската банка HSBC, която ще трябва да ни каже каква ще е цената на Белене. СОБСТВЕНИКА НА АЕЦ БЕЛЕНЕ ЩЕ Е КЛИЕНТ НА АНГЛИЙСКАТА БАНКА HSBC, КОЯТО ЩЕ МУ ОСИГУРИ И СРЕДСТВАТА ЗА РАЗПЛАЩАНЕ С РУСНАЦИТЕ !!!! Възниква въпроса : ЗАЩО СЛЕД КАТО БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО МОЖЕ ДА ОСИГУРИ 6,1 МИЛИАРДА ЕВРО С КОИТО БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОГАСЯ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА РАЗВИТИТЕ ЗАПАДНИ ДЪРЖАВИ КЪМ КРЕДИТОРИТЕ ИМ, НЕ ПЛАТИМ С ТЕЗИ 6,1 МЛРД. ЕВРО НА РУСНАЦИТЕ АЕЦ БЕЛЕНЕ И ПО ПОДОБИЕ НА КОЗЛОДУЙ ДЪРЖАВАТА А НЕ СКАПАНИТЕ ЗАПАДНЯЦИ ДА СА СОБСТВЕНИЦИ НА ЦЕНТРАЛАТА?? Защо бе майкопродавци ???

ще подпишете, ще подпишете...няма къде да ходите...иначе ще връщате комисионните.......

Руснаците бързали!? Сигурно летят в икономична класа и самолета ще излети без тях. Договор или анекс към него за 6-10 МИЛИАРДА ЕВРО точно така се подписва. "Айде,че немаме време и че си изпуснем самолета" Проблема е че наистина сме си овце.Как всички се оправят,Словения,Чехия,Полша,Словакия и т.н. само ние сме в собствените си лайна?!

Кашата е пълна! Министрите казват че срокът на мораториума може да се продължи,а господина-професионалист казва или договор на 1 юли или сбогом на руснаците.междувременно ЕС се готви да забрани строежа на нови ядрени мощности в скоро време. Дали пък нашето правителство не иска да се измъкне от Белене чрез решението на ЕС.Скоро ще стане ясно!А сега е ясно ,че на него нищо не му е ясно!

Мили ми Първанов,поздравления за смелостта!Ще бъдеш възнаграден подобаващо.Твой патрон Гоце.

Бойче, кажи ни с каква папчица те държат братушките? Като се знае, не могат да те рекетират! Щом се сгъваш, дебеличка ще да е доста. И страшничка!

Казваме "Сбогом на руснаците" и си плащаме за гявалиите!

Това е чисто предателство и нищо друго.Да бързат ,никога не е късно за бизнес,но с нормални държави , а не с "Путиновските" диктатури.

на 2 юни ще кажете сбогом, ще плеснете ръце, ще се прегърнете и ще запеете :Ний жертва паднахме в неравна борба.

Направеното от Дянков и Първанов е просто незаконно. Когато вицепремиер и/или министър заминава в служебна командировка, това става само със заповед на премиера и за времето на отсъствието му от страната, неговите функции се поемат от друг - обикновено от друг вицепремиер или премиера, а когато е само министър - от негов заместник. Кой точно и за какво време се упоменава изрично в заповедта на премиера. Така че, от правна гледна точка, Дянков просто е нямал правомощия да разрешава на К.Първанов да подписва каквото и да било. Ако няма заповед за командировка, тогава Дянков просто няма право да напуска страната щом не е и в оптуска. Ако е в отпуска - пак е със заповед на премиера и друг изпълнява функциите му и резултатът е пак същият - той и Първанов са действали незаконно.

По повод коментарите, че централата ще струва 4,8 млрд. евро, той заяви, че това е несериозно ниска цена. - абе като видиш в днешно време мъж с мустаци ,смятай го за паун с точно толкова мозък. Че да вземат един автоджамбазин от горублене да преговаря ,или пък някоя имотна брокерка дето продава на руснаците съборетини в цигански села като вили по Лазурния бряг -- хиляда пъти по успешна сделка ще направят !

В случая, г-н К.Първанов "лекичко заобикаля" един момент - не е трябвало да пита когото и да било, дали да подпише. Той е имал ясни указания, какво може и какво не може да подписва. Руснаците са се запънали за срока и той се е съгласил с техните искания, независимо че не е трябвало. При всички преговори има предварително съгласувани позиции на държавно ниво, от които преговарящият/подписващият не може да мърда. Ако другата страна не се съгласи, значи или преговарящият е слаб или просто няма да има сделка или пък преговорите се отлагат за по-късен етап - до съгласуване на държавно ниво на нови позиции. Първанов се е поддал на натиска и почнал да отстъпва, което си е направо недопустимо или простичко казано - корупция/предателство. Руснаците щели да заминават - ами да заминават, той е отстъпил идвън разрешените му параметри и е виновен. Другият виновен е С.Дянков - може да е всякакъв, но той също не може да отстъпва от предварително одобрените на правителствено ниво позиции, които са съгласувани и с външните работи - МВнР е извън неговия ресор, затова и Н.Младенов е бесен. Сега за уволнение са С.Дянков и К.Първанов. Ако не - Б.Борисов всъщност води двойна политика - една официална и една зад гърба на собствените си министри (Т.Трайков и Н.Младенов) в комбина с Дянков.

100% си прав но да бъдеш преговарящ се иска или талант(рядкост) или желязна дисциплина на преговарящия екип ( явно Трайков се е предоверил ) неговата тактика е била нищо да не се подпише, но не очаквал пробив от страна на СД който, нима мислите че гое направил без санкцията на ББ.

Изобщо не се съмнявам, че всичко е станало с пълното знание и сънкция на Борисов. Сега точно него го прикриват и С.Дянков и К.Първанов, а от днес и Н.Младенов. Чакам просто да обявят слабата оценка, която депутатите от ГЕРБ са дали на Трайков и той ще си замине или ще бъде заставен да мълчи и да се съгласява с... руснаците. Като основни защитници на руските интереси се очертават Бойко Борисов, Симеон Дянков, а в бъдеще - и Кристалина Георгиева.

Ние българите сме просто идиоти.Никой никога не е подписвал нужният договор за изграждане на централата м/у двете страни.Министъра е бил толкова пищисан от някой донос на негово протеже че напълно прибързано се е изказал по тоя въпрос.Има разминаване във съдържанието на информационната комуникация.Затова ли им купи таблети премиера?Да!За да могат неточно да си пишат и да се разминават и SMS на Първанов е неточен и много други неща има които говорят за лошо изразяване.

Това означава ли,че след 2 юни,ако не подпишем ще плащаме неустойки на братушките чрез повишаване цените на горивата?

Поредния виц:"Питах Трайчо Трайков по имейл дали да подпиша, но той не ми отговори, отговори ми Симеон Дянков" Няма ли телефон да звънне? Имейл и на ipod се пише по трудно отколкото да се обади. Играл си е половин час да пише, вместо да звънне. А още по-интересното е, че писал на Трайков, пък му отговорил Дянков.

Мейл се пише, за да се върне отговор също по мейл. По този начин дребната риба има документиран отговор за становището на голямата риба. И голямата риба не може да се отмята от написаното. Докато по телефона може да стане - аз едно мислех, а ти друго си разбрал. По телефона работят хора които си имат доверие.

Да ама СРС-то после бая работи ще изкара....

"Руснаците бързали да си тръгнат"? Моля? Абе аланколу, ти за кого си се загрижил бе? Българите сме тук и за никъде не бързаме. Остави рашъните да си ходят, прав им път. Ама нали си рубладжия, България никога не ти е била на сърцето.

Има иерархиа и правила,когато не можеш да се свържеш с прекия си ръководител в случая министърът на енергртиката,не предприемаш никакви деиствия,особенно подписването на споразумения с който и да е,ами като стават така нещата,се питам аз за какво ни е министър на енергетиката ???

Правило е също, когато не можеш да се свържеш с прекия началник, особено по спешен проблем, да потърсиш решение от по-висша инстанция. Иерархията е точно за това - нито едно звено не е държава в държавата. Хайде, учи си уроците и порасни достатъчно, преди даваш мнения, защото си смешна.

тоя номер с подписвай щото гониме влака и бързаме го знаем просто не мога да допусна тоя неандарталец - първанов за какво ни взима ,а дали скоро се е поглеждал в огледалото

Че има ли случай Боко да е поел отговорност за нещо сериозно ??? И наистина май само Трайков там не лиже безусловно дирника Боко-боклуков...

Не мога да разбера защо този Дянков трябва да се занимава и с енергетиката. Преди всичко той е министър на финансите. С такива важни въпроси, като Белене, трябва да се ангажира лично премиера, а основната работа да я върши Трайков - между другото един сравнително умен и интелигентен министър със собствено мнение.

Той е и Вицепремиер и енергетиката е в неговият ресор...

Брейййй , тва Имейлите станали много модерни напоследък бе ! Особено когато се касае са сделки от 5-6 милиарда ( Евро ) ! Колко му е - пращаш имейл и подписваш ! Явно от тук нататък в България , ще има много, много хляб за Хакерите ...

Ако го беше питал по телефона - сега всички щяха да се отрекат - и министри и псевдоминистри!

Вярно го казва, г-т министър Трайков: проблемите са вътрешни, тоест ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ СЕ ПУКА ПО ШЕВОВЕТЕ, РАЗДАВАТ СЕ ВЪТРЕШНИ РИТНИЦИ И В НЕПРЕДВИМИМ МОМЕНТА ЩЕ СЕ САМОУНИЩОЖИ. Лошото в случай, че освен себе си ще унищожат и България, и всички българи.